Givat Haviva

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Misi

Pusat Persatuan Berkongsi bertujuan untuk membina sebuah masyarakat yang komprehensif dan masyarakat yang komprehensif di Israel dengan melibatkan masyarakat yang terbahagi dalam aksi kolektif ke arah kemajuan demokrasi Israel yang mampan dan berdaya maju berdasarkan tanggungjawab bersama, kesertian sivik dan visi bersama tentang masa depan.

PROFIL

Givat Haviva adalah organisasi bukan keuntungan yang ditubuhkan pada tahun 1949 sebagai pusat pendidikan kebangsaan Persekutuan Kibbutz di Israel. Ia didedikasikan untuk mempromosikan tanggungjawab bersama, kesaksamaan dan kerjasama antara kumpulan yang terbahagi di Israel sebagai asas untuk membina masa depan dan berkongsi masyarakat - elemen kritikal dari demokrasi Israel yang mampan dan berkembang. Untuk tujuan ini, Pusat Persatuan Berkongsi di Givat Haviva berfungsi sebagai pemangkin dalam mengaktifkan komuniti dibahagikan untuk bekerjasama untuk mencapai matlamat bersama, sambil melibatkan diri dalam proses interaksi, sokongan, dan pemberdayaan. Ini dilakukan melalui memudahkan projek lintas masyarakat; aktiviti latihan dan pembinaan keupayaan yang utama; mengadakan seminar, bengkel dan persidangan untuk memupuk idea konkrit yang memupuk perubahan; dan menterjemahkan idea-idea ini ke dalam tindakan. Seorang pemimpin dalam bidangnya, Givat Haviva adalah penerima Hadiah UNESCO untuk Pendidikan Keamanan untuk kerja lama dalam mempromosikan dialog dan perdamaian Yahudi-Arab.

Penglibatan Awam

Pusat ini mengembangkan platform untuk melibatkan penonton luas dalam aktiviti sosialnya yang dikongsi . Satu persidangan tahunan membawa bersama pihak berkepentingan bersama untuk membincangkan isu-isu utama, berkongsi pengalaman dan mekanisme bentuk untuk tindakan bersama. Di samping itu, Pusat terlibat dalam aktiviti awam, menanggapi perkembangan semasa yang berkaitan dengan hubungan Yahudi-Arab di Israel melalui perpaduan, peningkatan kesedaran, dan jangkauan media.

Warisan Kita

Givat Haviva adalah institusi paling veteran di Israel yang mempromosikan perdamaian antara Yahudi dan Arab. Sejak penubuhannya, Givat Haviva telah berkhidmat sebagai pusat pendidikan Hashomer Hatzair dan Pergerakan Kibbutz. Yad Yaari adalah pusat penyelidikan Hashomer HaTzair dan Pergerakan Kibbutz.

Kampus

Givat Haviva dibezakan oleh kampus fizikalnya yang berfungsi sebagai hub sosial untuk pelbagai institusi, termasuk Pusat Penyelidikan dan Dokumentasi Yad Yaari, Pusat Holocaust & Penyelidikan Moreshet, Universiti Terbuka dan pelbagai NGO.

Lokasi

Haifa

Alamat
Haifa, Daerah Haifa, Israel

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: