Oranim Academic College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Oranim College of Education

Tentang Kita

Oranim Kolej Pendidikan merupakan kolej akademik yang terbesar dan terkemuka pendidikan di Utara Israel, memenuhi kepada beribu-ribu pelajar yang mengikuti program ijazah sarjana muda dan sarjana dalam pendidikan, mengajar kursus pensijilan dan latihan kerjaya maju. Ramai graduan kita meneruskan pengajian mereka melalui mengikuti ijazah lanjutan dan latihan, kedua-dua di Israel dan di luar negara. graduan Oranim adalah permintaan dalam semua bidang berkaitan pendidikan - di sekolah-sekolah awam dan swasta, institusi pendidikan yang pelbagai, kerajaan tempatan dan serantau, kementerian negara, pergerakan belia, bukan keuntungan, seni, sains, dan industri. Berpuluh-puluh ribu graduan Oranim terlibat dalam pendidikan di Israel.

Kolej ini terletak 20 minit timur Haifa dan dinamakan selepas pokok-pokok pain yang tumbuh di premis itu. Oranim College komited untuk kecemerlangan akademik, penglibatan masyarakat, dan menggalakkan pendidikan tinggi. Oranim mempunyai pelbagai program dan darjah, serta badan pelajar yang pelbagai, dengan pelajar Yahudi dan Arab daripada semua peringkat umur, etnik, agama, dan latar belakang sosio-ekonomi.

Oranim College of Education

Siapa kita

Sejarah dan Latar Belakang

Oranim College mempunyai rekod yang cemerlang dengan pencapaian dalam bidang pendidikan guru dan pembangunan profesional, merangkumi enam puluh tahun yang lalu. Sejak zaman permulaan dan permulaan yang sederhana, Oranim telah membangunkan dan konsisten mengekalkan reputasi negara sebagai salah satu institusi latihan pendidikan terkemuka di negara ini.

Kepimpinan Dalam Pendidikan

Pada tahun 1938, dalam pra-negeri Israel, guru perintis dan alam sekitar Yehoshua Margolin dibayangkan menubuhkan cawangan utara Seminar Kibbutz Pengajaran, di kampus luar bandar berhampiran dengan beratus-ratus kibbutzim. The dipilihnya adalah Tivon di Lower Galilee, timur laut Haifa, di puncak bukit megah ditutup dengan pokok-pokok pain yang menghadap ke pergunungan Carmel. Pada tahun 1951, Seminar Oranim secara rasmi ditubuhkan dan merupakan antara institusi pengajaran pertama di Israel. Matlamatnya adalah untuk melatih pendidik untuk sekolah-sekolah tadika, prasekolah, sekolah rendah, kerja-kerja belia, dan bekerja dengan pendatang baru. Bagi 40 tahun pertama, Oranim adalah sebahagian daripada Pergerakan Kibbutz dan berpendidikan paling tongkat yang diajar di sekolah kibbutz.

Pada pertengahan 1990-an, Oranim membuat peralihan dramatik, apabila ia secara rasmi diiktiraf sebagai kolej akademik pendidikan oleh Majlis Israel untuk Pendidikan Tinggi. Ia dibuka kepada pelajar-pelajar dari semua lapisan masyarakat, berkembang visi dan matlamatnya, mewujudkan program ijazah dan sijil baru, dan membangunkan trek baru dalam program sedia ada. Sejak itu, kolej ini telah membantu professionalisma bidang pendidikan, dan menawarkan latihan akademik dan profesional untuk 5000 dalam perkhidmatan dan bakal guru setiap tahun.

Oranim Hari ini

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, minat di kolej ini telah berkembang, kerana orang dewasa lebih muda memilih pendidikan sebagai kerjaya mereka dan melihat nilai pendapatan ijazah akademik dan menerima latihan profesional. Terdapat program-program unik dan trek pendidikan khusus yang membezakan Oranim dari kolej mengajar yang lain, dan dari semua institusi akademik yang lain. Kolej itu menarik pelajar dari kawasan geografi yang luas; dengan lanjutan daripada Trans-Israel Highway, kampus adalah lebih mudah kepada fakulti dan pelajar dari pusat negara ini, termasuk Jerusalem dan metropolitan Tel Aviv, dan Selatan. Hari ini, Oranim Akademik Kolej Pendidikan merupakan kolej terkemuka bagi pendidikan di Utara Israel, memenuhi kepada beribu-ribu pelajar yang mengikuti program ijazah sarjana muda dan sarjana, mengajar kursus pensijilan dan latihan kerjaya maju. Ramai graduan kita meneruskan pengajian mereka melalui mengikuti ijazah lanjutan dan latihan, kedua-dua di Israel dan di luar negara.

Misi Oranim ini

misi Oranim adalah untuk menggalakkan kecemerlangan dalam bidang pendidikan, dengan melatih guru-guru terbaik, kaunselor, dan pemimpin pendidikan untuk tetapan pendidikan formal dan tidak formal. Graduan kita mengajar di sekolah-sekolah tinggi, sekolah rendah, prasekolah, sekolah berasrama, dan tetapan masyarakat tidak rasmi, membantu untuk mendidik anak-anak muda untuk menjadi orang dewasa yang bertanggungjawab dan produktif. Matlamat kami adalah untuk melatih guru-guru untuk membawa keluar sepenuhnya potensi setiap pelajar dan untuk membantu mereka menjadi lebih aktif dan bersemangat, pelajar yang lebih kukuh. Kami berusaha untuk menyediakan graduan kami untuk sentiasa berubah, dunia yang pelbagai budaya, dengan mengajar nilai-nilai hidup bersama-sama, toleransi, dan menghormati kepelbagaian idea dan kepercayaan.

Oranim College of Education

Pernyataan wawasan

Profesor Yaarah Bar-On, Presiden

Roh Oranim

Oranim Academic College of Education rumah untuk orang yang melihat pendidikan sebagai misi mereka. Ia adalah masyarakat pemikir dan pengamal yang bekerja bersungguh-sungguh dalam bidang pendidikan, membina Israel sebagai satu masyarakat yang adil, saksama, dan hanya - dengan semangat Deklarasi Israel Kemerdekaan. Ditubuhkan (1951) di puncak bukit hijau di Utara, Oranim adalah pemimpin perubahan sosial.

Sebuah institusi pengajian tinggi, Oranim College memberikan ijazah sarjana muda dan sarjana kepada pendidik dalam pelbagai bidang dan disiplin, dari kemanusiaan dan sains sosial kepada sains fizikal dan semula jadi. Pengalaman Oranim adalah salah satu kajian mencabar dan disiplin. Kolej itu mempunyai reputasi untuk kepakaran dalam bidang pendidikan, untuk keupayaan untuk bertindak balas kepada apa yang berlaku di padang, dan untuk menegaskan amalan yang memaklumkan teori. Oranim percaya kepada pendidikan inklusif dan merangkumi kepelbagaian, kreativiti, dan tanggungjawab.

A Sense of Mission

misi Oranim adalah untuk membentuk masyarakat Israel dan untuk meningkatkan kualiti hidup di Israel dengan melatih pendidik yang merupakan pemimpin dalam komuniti mereka. Oranim menawarkan panduan pendidik dan sokongan melalui rangkaian yang luas hubungan antara komuniti. Oranim berusaha untuk berkhidmat sebagai pusat kebangsaan dan antarabangsa yang mempunyai pengetahuan, pertanyaan, dan perbincangan, membangunkan idea-idea pendidikan yang inovatif dan kaedah. Melalui dialog dan hubungan bersama yang berterusan, Oranim bertujuan untuk mengukuhkan rasa hubungan antara pelbagai budaya di Israel, dan di antara Israel dan dunia Yahudi, dan juga dunia amnya.

Matlamat

  1. Program dan Latihan: Membangunkan pengajaran yang inovatif dan kaedah dan kemahiran pembelajaran; mengemaskini program latihan guru-guru berdasarkan sinergi antara bidang yang berbeza; menggalakkan kreativiti, rasa ingin tahu dan pembelajaran kendiri; mengintegrasikan pengetahuan, emosi, dan nilai-nilai.
  2. Fakulti: Nourishing fakulti berkualiti tinggi, kedua-dua profesional dan akademik, cemerlang dalam kecemerlangan intelek, pemikiran kritis, dan tindakan sosial; menggalakkan budaya penyelidikan; dan menggalakkan hubungan antarabangsa dan kerjasama.
  3. Pelajar: Menetapkan standard yang tinggi dan kriteria yang jelas untuk memajukan dan menilai pelajar; mewujudkan komuniti sokongan dan persekitaran mesra.
  4. Pengajian Lanjutan: Menggalakkan pendidikan berterusan untuk guru-guru sepanjang kerjaya mereka; membangunkan program untuk pelajar antarabangsa dalam bidang pendidikan, masyarakat Israel, dan budaya Yahudi.
This school offers programs in:
  • English

Lihat Kursus musim panas »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

Daripada risiko untuk daya tahan melalui pendidikan

Campus Sepenuh masa 2 - 4  July 2019 Israel Haifa

Risiko dan Ketahanan melalui Pendidikan adalah Program Summer Siswazah untuk pelajar antarabangsa dan tempatan yang ditawarkan oleh Oranim Academic College of Education, Israel. Dijalankan dalam bahasa Inggeris, program ini adalah kerjasama daripada Schooland Antarabangsa Fakulti Pengajian Siswazah. [+]

Mengenai Program

Risiko dan Ketahanan melalui Pendidikan adalah Program Summer Siswazah untuk pelajar antarabangsa dan tempatan yang ditawarkan oleh Oranim Academic College of Education, Israel. Dijalankan dalam bahasa Inggeris, program ini merupakan kerjasama Pusat Pengajian Antarabangsa dan Fakulti Pengajian Siswazah.

Pendidik adalah agen sosial utama dalam menggalakkan daya tahan untuk kanak-kanak yang berisiko dan belia. Program ini menyediakan latihan siswazah dan pengkhususan untuk pelajar dan profesional dalam bidang risiko dan memupuk daya tahan melalui pendidikan. Pelajar menerima pemahaman dan kepakaran dalam spektrum luas risiko dan proses daya tahan di samping perolehan alat campur tangan dan pedagogi yang direka untuk membolehkan daya tahan yang baru muncul. ... [-]


Video

Oranim College of Education