University of Haifa, International School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The University of Haifa Ditubuhkan pada tahun 1962, University of Haifa dengan cepat menjadi salah satu universiti terkemuka Israel, hosting enam fakulti: Fakulti Kemanusiaan, Fakulti Sains Sosial, Fakulti Undang-Undang, Fakulti Kebajikan Sosial dan Sains Kesihatan, Fakulti Sains dan Pendidikan Sains, Fakulti Pendidikan dan Pusat Pengajian Siswazah Perniagaan. Masyarakat universiti, yang terdiri daripada lebih 18,000 pelajar, adalah campuran majmuk dan harmoni Yahudi, Kristian, Muslim, Druze dan Badwi pelajar yang mencerminkan budaya etnik dan agama yang pelbagai Israel.

Terletak di puncak Gunung Carmel dan bersebelahan dengan Taman Negara Carmel, hutan terbesar Israel, Universiti Haifa terletak di pinggir kota Haifa.

The University of Haifa dikenali dengan kepakaran fakulti dalam bidang proses damai hidup bersama, konflik-penyelesaian dan dan pusat penyelidikan kawasan-kawasan ini di Israel. Oleh kerana orientasi pelbagai budaya dan kewujudan bersama secara harian antara Arab dan warga Yahudi di kampus, Universiti Haifa adalah lokasi yang ideal untuk kurikulum program MA ini unik, antara disiplin. Kota Haifa Haifa adalah bandar ketiga terbesar di Israel. Pertama sekali sebuah bandar pelabuhan untuk perdagangan antarabangsa, ia telah dalam beberapa dekad kebelakangan ini menjadi pusat utama bagi industri berteknologi tinggi Israel. Dibina di atas Mount Carmel, Haifa adalah koleksi pelbagai, indah, dan mudah diakses kawasan dari kawasan pelabuhan di bandar lebih rendah, untuk kawasan Hadar komersial di peringkat pertengahan, dan kawasan kediaman indah di rabung atas. Dua ciri yang paling membezakan Haifa adalah kecantikan fizikal bandar dan kewujudan bersama masyarakat etnik yang pelbagai yang tinggal dan bekerja bersama-sama. Rumah kepada Hutan Negara Carmel dan batu daripada pantai maju dan semula jadi di Laut Mediterranean, Haifa menyediakan persekitaran yang indah untuk hampir apa-apa jenis aktiviti rekreasi. Haifa adalah pusat dunia yang Bahai Faith. kuil Its, pusat pentadbiran, dan terkenal di dunia taman-taman adalah ciri-ciri menonjol landskap bandar. Kristian dan Muslim komuniti Haifa, dan kampung-kampung jiran Druze Usifiya dan Daliat-el-Carmel, adalah komponen penting dalam pembangunan sosial dan budaya di bandar ini. masyarakat Yahudi dari Eropah, Afrika Utara, Timur Tengah, Amerika Utara dan Selatan, Ethiopia, dan India telah bergabung untuk mewujudkan sebuah bandar Mediterranean moden yang benar-benar istimewa.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Global MBAs » Lihat Health Sarjana » Lihat MA » Lihat MSc » Lihat MBA »

Video

Welcome to the University of Haifa

University of Haifa International School