Baca keterangan rasmi

DUNIA CENTER TERKEMUKA UNTUK LATIHAN DALAM CUISINE ITALIAN

ALMA - The International School of Masakan Itali dihoskan di Ducal Palace yang mengagumkan Colorno, terletak di sebuah taman gaya Itali yang indah. Sekolah ini adalah 10 km dari Parma, tengah-tengah Itali Makanan Valley, dan dianugerahkan oleh UNESCO sebagai Creative City of Gastronomy, di mana juga EFSA - Pihak Berkuasa Keselamatan Makanan Eropah terletak.

lokasi sejarah cemerlang ini dilengkapi dengan kemudahan pengajaran dan memasak terkini. Ia meliputi lebih 7,000 mq dengan: bilik persidangan dan bilik sekarang dengan dapur, 7 bilik darjah latihan, 4 bilik darjah demo, 2 makmal pastri dan 1 bilik Sommellerie dilengkapi sepenuhnya dengan A / V sistem, 17 bilik wain bawah tanah abad, 1 deria analisis makmal , 1 R & dapur D, 1 perpustakaan dengan 13,000 buku masakan, akhbar dan koleksi dvd, dapur pusat, 1 restoran tempat duduk 180 tetamu dan 1 Fine Dining Restaurant tempat duduk 40 orang tetamu.
Sejak tahun 2004, ALMA telah mendapat pendidikan di ini chef lokasi, chef pastri, sommeliers dan pengurus F & B dari seluruh dunia dengan program-program latihan yang dilaksanakan di peringkat tertinggi oleh guru-guru yang paling banyak menerima anugerah.

dean ALMA adalah Maestro Gualtiero Marchesi, paling berwibawa Itali chef dan memasak guru di seluruh dunia. Selain itu, sekolah ini bekerjasama dengan lebih daripada 700 antara yang paling terkenal di restoran Itali untuk meletakkan latihan untuk pelajar ALMA, juga bergantung kepada tenaga pengajar yang berkelayakan tinggi.

Pada tahun lepas permintaan untuk kursus pendidikan tinggi ALMA telah jauh dibangkitkan, supaya hari ini ALMA menjadi tuan rumah kepada kira-kira 2,000 pelajar setahun (antara program kurikulum dan kursus tukang jahit -Diperbuat) dan peningkatan seterusnya dijangka untuk 2017.
Salah satu sebab untuk kejayaan ini adalah kadar pekerjaan yang tinggi ALMA Alumni. Daripada statistik, 90% daripada t hem mencari pekerjaan dalam tempoh 6 bulan selepas diploma dan ALMA mereka membantu mereka mengakses pekerjaan terima kasih kepada ALMAlink, portal berdedikasi www.almalink.it membolehkan restoran, hotel dan syarikat-syarikat industri katering masuk ke dalam hubungan dengan graduan ALMA.

ALMA PENGAJARAN TAWARAN

BAHASA: Itali

 • ADVANCED KURSUS CUISINE ITALIAN
 • KURSUS ADVANCED OF PASTRY
 • TEKNIK CUISINE KURSUS
 • TEKNIK PASTRY KURSUS
 • ASSISTANT RESTAURANT & BAR PENGURUS
 • MASTER sommelier ALMA-AIS
 • F & B PENGURUS KURSUS

Bahasa: Bahasa Inggeris

 • PROGRAM ANTARABANGSA CUISINE ITALIAN
 • PROGRAM ANTARABANGSA PASTRY MODERN
 • KURSUS INTERNATIONAL ARAK
 • PROGRAM BERSAMA DENGAN SEKOLAH PARTNER

ALMA INTERNATIONAL NETWORK

ALMA mempunyai kerjaya antarabangsa yang kukuh dan ini adalah sebab mengapa ia telah membangunkan rangkaian yang kukuh dengan Sekolah Masakan bahagian di seluruh dunia. Dalam kerjasama dengan sekolah-sekolah rakan kongsinya, ALMA menganjurkan kursus memasak Itali khas dan melatih tukang masak asing untuk menjadi duta masakan Itali dan produk Itali di negara asal mereka.

 1. Pusat Antarabangsa Culinary - New York (Amerika Syarikat)
 2. Il Cuoco - Institut Kuliner Itali - Seoul (Korea Selatan)
 3. George Brown College Chef School - Toronto (Kanada)
 4. ITHQ (Institut de Tourisme et d'Hôtellerie du Quebec) - Montréal (Kanada)
 5. Cessa Universidad - Bandar Raya Mexico (Mexico)
 6. Ecole d'Art Culinaire de Miyagi - Sendai (Jepun)
 7. VTC - Majlis Latihan Vokasional - Hong Kong (China)
 8. Westminster Kingsway College - London (UK)
 9. Senac - Centro Universitário - São Paulo (Brazil)
 10. MSA - Akademi Seni Kuliner - Istanbul (Turki)
 11. NSI - Sydney Utara Inzttp: //www.bic-lj.si/en/titute - Sydney (Australia)
 12. Prue Leith Chef Academy - Centurion, Johannesburg (Afrika Selatan)
 13. Kolej Universiti KDU - Kuala Lumpur (Malaysia)
 14. Mausi Sebes - Buenos Aires (Argentina)
 15. BIC Vocationale Ljubljana College - Ljubljana (Slovenia)
 16. Universiti Hungkuang, Taichung (Taiwan)
 17. AIMS Institute - Bangalore (India)
 18. Kul In - Sisak (Croatia)
 19. Pelancongan Kolej Zhejiang - Hangzhou (China)
 20. Kumpulan Pendidikan Switzerland - Montreux (Switzerland)

ALMA PARTNERS

Beberapa rakan utama sekolah adalah Parma Chamber of Commerce, pemegang saham majoriti, bersama dengan Provincia di Parma, yang menetapkan premis dengan Colorno Castle. rakan-rakan yang lain adalah: Unione Industriali dan Ascom Parma, Cariparma Crédit Agricole, FIPE, beberapa konsortium bagi Perlindungan Foods tipikal dan Wines (Parmigiano-Reggiano, Lambrusco di Modena, Olio Toscano, prosciutto di Parma, Vini Reggiani, salumi Tipici Piacentini, Vini DOC Colli Piacentini, Vini Colli di Parma, Produttori di Aceto Balsamico, Vini Colli Bolognesi), APACOOP, ASSICA, Confcooperative Emilia-Romagna, Istituto Nazionale Espresso Italiano, Federalimentare, Assolatte dan Federdoc.


ALMA juga menandatangani perjanjian protokol dengan Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan Itali (MIUR), dan dengan Institut Perdagangan Luar Negeri Itali (ICE). Ia juga telah memeterai perjanjian dan kerjasama dengan SDA Bocconi di Milan dan Universiti Parma. ALMA diiktiraf ke dalam sistem pendidikan Emilia Romagna Wilayah dan ISO 9001-2008 disahkan.

Pada tahun 2011 ia menandatangani perjanjian kerjasama dengan EXPO 2015 untuk beberapa siri aktiviti pendidikan dan promosi semasa EXPO di bawah subjek "Memakan planet - Tenaga untuk kehidupan", yang juga akan melibatkan rangkaian antarabangsanya.

Programs taught in:
English
Itali

Sekolah ini juga menawarkan:

Sijil

ALMA - The International School of Italian Cuisine

Program 1-minggu ditujukan kepada pelajar-pelajar antarabangsa yang mencari pengalaman seni kuliner pertama dengan semangat untuk Makanan Itali dan ingin memperkayakan pe ... [+]

A Taste Of Italy adalah kursus pendek pertama oleh ALMA:

Program 1-minggu ditujukan kepada pelajar-pelajar antarabangsa yang mencari pengalaman seni kuliner pertama dengan semangat untuk Makanan Itali dan ingin memperkayakan perjalanan mereka ke Itali, termasuk cara yang berbeza untuk menerokai negara dan menemui keunggulan Gastronomi Itali dalam jenama baru cara.

Kursus ini, mengikuti "Kaedah ALMA", menggabungkan pengajaran akademik, pengalaman langsung produk dan bahan mentah, arahan teknik dan proses, pengetahuan dan amalan resipi tradisional Itali dan termasuk tumpuan kepada pasta, wain dan pastri serta ceramah pada Sejarah Masakan Itali dan sesi mencicipi. Oleh itu, ia merupakan peluang terbaik bagi pelajar-pelajar yang pergi ke Itali untuk mencari rahsia Masakan Itali dan mempunyai pendekatan pertama dengan pendidikan seni kuliner.... [-]

Itali Parma
July 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
ALMA - The International School of Italian Cuisine

Program ini bertujuan untuk mengajar asas-asas Pastry moden Itali dalam variasi serantau dengan teori, demonstrasi dan kelas latihan. Cari tradisi yang sahih Pastry Itali ... [+]

Program ini bertujuan untuk mengajar asas-asas Pastry moden Itali dalam variasi serantau dengan teori, demonstrasi dan kelas latihan.

Menghabiskan dua bulan pada ALMA Campus berhampiran Parma, hanya diisytiharkan Bandar kreatif untuk Gastronomy, dan belajar pastri Itali yang sahih oleh chef yang diiktiraf. Kemudian melengkapkan pengalaman hidup ini dengan latihan 3 bulan dalam seksyen pastri sebuah restoran, struktur hotel atau makmal pastri di dalam salah satu daripada 20 kawasan Itali.

Cari tradisi yang sahih Pastry Itali dan mendapatkan Sijil Profesional anda Itali Pastry Chef.

Berucap kepada:

Pelajar antarabangsa yang berhasrat untuk menjadi seorang profesional Itali Keperluan Pastry moden untuk kemasukan:... [-]

Itali Parma
October 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
ALMA - The International School of Italian Cuisine

Program Kuliner Itali adalah kursus satu tahun, yang dianjurkan dalam dua unit pendidikan. Ia adalah kursus yang sempurna jika anda mencari rendaman penuh sebenar dalam m ... [+]

Program Masakan Kuliner BARU, yang dianjurkan dalam dua unit pendidikan, merupakan kursus yang sempurna jika anda mencari perendaman penuh dalam makanan Itali dan pengalaman belajar yang lengkap untuk menjadi koki profesional Masakan Itali.

Program Kuliner Itali adalah kursus jangka panjang / satu tahun: bermula dari asas-asas, ia bergerak ke tahap maju dan menawarkan makanan Itali yang sepenuhnya dan profesional

Direka untuk menawarkan pengalaman "cinta-di-mula-pertama" Masakan Itali, para pelajar akan dapat mengikuti latihan dan demonstrasi serta perjalanan di seluruh Itali yang disertai oleh guru ALMA dan melawat keunggulan makanan Itali yang paling penting, makanan... [-]

Itali Parma
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alma S.R.L. Scuola Internazionale Di Cucina Italiana
Address
ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana Piazza Garibaldi, 26 Colorno
43052 Parma, Emilia-Romagna, Itali
Website
Telefon
+39 0521 525211