ALMA - The International School of Italian Cuisine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

DUNIA CENTER TERKEMUKA UNTUK LATIHAN DALAM CUISINE ITALIAN

ALMA - The International School of Masakan Itali dihoskan di Ducal Palace yang mengagumkan Colorno, terletak di sebuah taman gaya Itali yang indah. Sekolah ini adalah 10 km dari Parma, tengah-tengah Itali Makanan Valley, dan dianugerahkan oleh UNESCO sebagai Creative City of Gastronomy, di mana juga EFSA - Pihak Berkuasa Keselamatan Makanan Eropah terletak.

lokasi sejarah cemerlang ini dilengkapi dengan kemudahan pengajaran dan memasak terkini. Ia meliputi lebih 7,000 mq dengan: bilik persidangan dan bilik sekarang dengan dapur, 7 bilik darjah latihan, 4 bilik darjah demo, 2 makmal pastri dan 1 bilik Sommellerie dilengkapi sepenuhnya dengan A / V sistem, 17 bilik wain bawah tanah abad, 1 deria analisis makmal , 1 R & dapur D, 1 perpustakaan dengan 13,000 buku masakan, akhbar dan koleksi dvd, dapur pusat, 1 restoran tempat duduk 180 tetamu dan 1 Fine Dining Restaurant tempat duduk 40 orang tetamu.

Sejak tahun 2004, ALMA telah mendapat pendidikan di ini chef lokasi, chef pastri, sommeliers dan pengurus F & B dari seluruh dunia dengan program-program latihan yang dilaksanakan di peringkat tertinggi oleh guru-guru yang paling banyak menerima anugerah.

dean ALMA adalah Maestro Gualtiero Marchesi, paling berwibawa Itali chef dan memasak guru di seluruh dunia. Selain itu, sekolah ini bekerjasama dengan lebih daripada 700 antara yang paling terkenal di restoran Itali untuk meletakkan latihan untuk pelajar ALMA, juga bergantung kepada tenaga pengajar yang berkelayakan tinggi.

Pada tahun lepas permintaan untuk kursus pendidikan tinggi ALMA telah jauh dibangkitkan, supaya hari ini ALMA menjadi tuan rumah kepada kira-kira 2,000 pelajar setahun (antara program kurikulum dan kursus tukang jahit -Diperbuat) dan peningkatan seterusnya dijangka untuk 2017.

Salah satu sebab untuk kejayaan ini adalah kadar pekerjaan yang tinggi ALMA Alumni. Daripada statistik, 90% daripada t hem mencari pekerjaan dalam tempoh 6 bulan selepas diploma dan ALMA mereka membantu mereka mengakses pekerjaan terima kasih kepada ALMAlink, portal berdedikasi www.almalink.it membolehkan restoran, hotel dan syarikat-syarikat industri katering masuk ke dalam hubungan dengan graduan ALMA.

ALMA PENGAJARAN TAWARAN
Bahasa: Itali

ADVANCED KURSUS CUISINE ITALIAN KURSUS ADVANCED OF PASTRY TEKNIK CUISINE KURSUS TEKNIK PASTRY KURSUS ASSISTANT RESTAURANT & BAR PENGURUS MASTER sommelier ALMA-AIS F & B PENGURUS KURSUS

Bahasa: Bahasa Inggeris

PROGRAM ANTARABANGSA CUISINE ITALIAN PROGRAM ANTARABANGSA PASTRY MODERN KURSUS INTERNATIONAL ARAK PROGRAM BERSAMA DENGAN SEKOLAH PARTNER

ALMA INTERNATIONAL NETWORK

ALMA mempunyai kerjaya antarabangsa yang kukuh dan ini adalah sebab mengapa ia telah membangunkan rangkaian yang kukuh dengan Sekolah Masakan bahagian di seluruh dunia. Dalam kerjasama dengan sekolah-sekolah rakan kongsinya, ALMA menganjurkan kursus memasak Itali khas dan melatih tukang masak asing untuk menjadi duta masakan Itali dan produk Itali di negara asal mereka.

Pusat Antarabangsa Culinary - New York (Amerika Syarikat) Il Cuoco - Itali Culinary Institute - Seoul (Korea Selatan) Errore. Il segnalibro non è definito. George Brown College Chef Sekolah - Toronto (Kanada) ITHQ (Institut de Tourisme et d'Hôtellerie du Quebec) - Montréal (Kanada) Cessa Universidad - Bandar Raya Mexico (Mexico) Ecole d'Art de Culinaire Miyagi - Sendai (Japan) VTC - Majlis Latihan Vokasional - Hong Kong (China) Westminster Kingsway College - London (UK) Senac - Centro Universitário - São Paulo (Brazil) MSA - Culinary Arts Academy - Istanbul (Turki) ISN - Northern Sydney Inshttp: //www.bic-lj.si/en/titute - Sydney (Australia) Prue Leith Chef Academy - Centurion, Johannesburg (Afrika Selatan) KDU University College - Kuala Lumpur (Malaysia) Mausi Sebes - Buenos Aires (Argentina) BIC Vocationale Ljubljana College - Ljubljana (Slovenia) Hungkuang University, Taichung (Taiwan) MATLAMAT Institute - Bangalore (India) Kul In - Sisak (Croatia) Tourism College of Zhejiang - Hangzhou (Cina) Swiss Education Group - Montreux (Switzerland)

ALMA PARTNERS

Beberapa rakan kongsi utama di sekolah adalah Parma Dewan Perniagaan, pemegang saham majoriti, bersama-sama dengan Provincia di Parma, yang menetapkan premis dengan Castle Colorno. rakan-rakan yang lain adalah: Unione Industriali dan Ascom Parma, Cariparma Crédit Agricole, FIPE, beberapa konsortium bagi Perlindungan Foods tipikal dan Wines (Parmigiano-Reggiano, Lambrusco di Modena, Olio Toscano, prosciutto di Parma, Vini Reggiani, salumi Tipici Piacentini, Vini DOC Colli Piacentini, Vini Colli di Parma, Produttori di Aceto Balsamico, Vini Colli Bolognesi), APACOOP, ASSICA, Confcooperative Emilia-Romagna, Istituto Nazionale Espresso Italiano, Federalimentare, Assolatte dan Federdoc.

ALMA juga menandatangani perjanjian protokol dengan Kementerian Itali Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan (MIUR), dan dengan Itali Institut Perdagangan Asing (ICE). Ia juga telah memeterai perjanjian dan kerjasama dengan SDA Bocconi di Milan dan Universiti Parma. ALMA diiktiraf ke dalam sistem pendidikan Emilia Romagna Wilayah dan ISO 9001-2008 disahkan.

Pada tahun 2011 ia telah menandatangani perjanjian kerjasama dengan EXPO 2015 untuk satu siri aktiviti pendidikan dan promosi semasa EXPO di bawah subjek "Pemakanan planet ini - Tenaga untuk hidup", yang juga akan melibatkan rangkaian antarabangsa.

PENAJA RASMI ALMA

This school offers programs in:
  • English
  • Itali

Lihat Sijil »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Sijil

Alma Itali Program Pastri Moden

Campus Sepenuh masa October 2017 Itali Parma

Program ini bertujuan untuk mengajar asas-asas Pastry moden Itali dalam variasi serantau dengan teori, demonstrasi dan kelas latihan. Cari tradisi yang sahih Pastry Itali dan mendapatkan Sijil Profesional anda Itali Pastry Chef. [+]

Program ini bertujuan untuk mengajar asas-asas Pastry moden Itali dalam variasi serantau dengan teori, demonstrasi dan kelas latihan. Menghabiskan dua bulan pada ALMA Campus berhampiran Parma, hanya diisytiharkan Bandar kreatif untuk Gastronomy, dan belajar pastri Itali yang sahih oleh chef yang diiktiraf. Kemudian melengkapkan pengalaman hidup ini dengan latihan 3 bulan dalam seksyen pastri sebuah restoran, struktur hotel atau makmal pastri di dalam salah satu daripada 20 kawasan Itali. Cari tradisi yang sahih Pastry Itali dan mendapatkan Sijil Profesional anda Itali Pastry Chef. Berucap kepada: Pelajar antarabangsa yang berhasrat untuk menjadi seorang profesional Itali Keperluan Pastry moden untuk kemasukan: pengetahuan mahir dalam Bahasa Inggeris Sekurang-kurangnya 18 tahun motivasi dan semangat untuk memulakan laluan seorang profesional dalam pastri Pengalaman pertama dalam sektor Bilangan maksimum peserta ialah: 20 untuk setiap edisi MATA PELAJARAN: Teknik Pastry dan Amalan Tetamu Chef Demo Lawatan ke tapak pengeluaran History of Pastry Dessert Wines bahasa Itali TEMPOH Satu edisi tahun, 5 bulan setiap: fasa 2 bulan di sekolah di ALMA Campus berhampiran Parma dan latihan 3 bulan dalam seksyen pastri sebuah restoran, struktur hotel atau makmal pastri di dalam salah satu daripada 20 Itali wilayah. Akhirnya, peperiksaan akhir 3 hari. Pengajaran yang akan diadakan dalam bahasa Inggeris. Perlukan maklumat lanjut? bertanya di sini: hubungi kami atau menulis kepada infoalma@scuolacucina.it Adakah anda lebih suka sesi skype? Buku itu secara bertulis kepada diletta.carboni@scuolacucina.it~~V [-]

Alma Program Masakan Itali

Campus Sepenuh masa October 2017 Itali Parma

Kursus ini direka untuk diberikan kepada Pelajar Antarabangsa bukan sahaja latihan teori dan praktikal dalam Masakan Itali maju tetapi Pengalaman penuh Itali sebenar. Gabungan Itali masakan budaya, bahasa, sejarah, wain dan lawatan lapangan dan latihan profesional dalam salah satu daripada salah satu daripada Itali Restoran bahagian ia adalah cara yang sempurna untuk belajar bagaimana menjadi seorang profesional sebenar Masakan Itali. [+]

Kursus ini direka untuk diberikan kepada Pelajar Antarabangsa latihan bukan hanya teori dan praktikal dalam Masakan Itali maju tetapi Pengalaman penuh Itali sebenar. Gabungan Itali masakan budaya, bahasa, sejarah, wain dan lawatan lapangan dan latihan profesional dalam salah satu daripada salah satu daripada Itali Restoran bahagian ia adalah cara yang sempurna untuk belajar bagaimana menjadi seorang profesional sebenar Masakan Itali. Program ini dibangunkan dalam dua fasa: fasa kediaman yang pertama di ALMA Campus, berhampiran Parma, hanya diisytiharkan bandar kreatif untuk Gastronomy oleh Unesco, dengan pelajaran demo dan kelas latihan, dan fasa kedua, traineeship di sebuah restoran atau hotel. Berucap kepada: Pelajar antarabangsa yang bertujuan untuk menjadi seorang chef profesional Masakan Itali, perlu menghormati keperluan berikut untuk kemasukan: pengetahuan mahir dalam Bahasa Inggeris Sekurang-kurangnya 18 tahun motivasi dan semangat untuk memulakan laluan mahir dalam masakan Itali Pengalaman pertama dalam sektor Struktur: Itali Cuisine & Kebudayaan Produk dan Bahan Mentah Tetamu Chef Demo Memasak Teknik dan Amalan Wines Pastri Bahasa Itali Lawatan ke tapak pengeluaran Taklimat dan penilaian kemajuan TEMPOH 7 bulan setiap: kira-kira 2 bulan fasa-sekolah di ibu pejabat ALMA dalam Colorno (PR) dan kira-kira 5 bulan latihan di restoran atau hotel struktur Itali teratas dalam salah satu daripada 20 kawasan Itali. At, peperiksaan akhir 2 hari lepas Pengajaran yang akan diadakan dalam bahasa Inggeris. Perlukan maklumat lanjut? bertanya di sini: hubungi kami atau menulis kepada infoalma@scuolacucina.it Adakah anda lebih suka sesi skype? Buku itu secara bertulis kepada diletta.carboni@scuolacucina.it~~V [-]

Contact

Alma S.R.L. Scuola Internazionale Di Cucina Italiana

Alamat Piazza G. Garibaldi 26
43052 Colorno, Italy
Website http://www.alma.scuolacucina.it/
Telefon +39 0521 525211