Abbey School - Ciao Italy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Abbey School - Ciao Italy dilahirkan dari pengalaman multikultur dan profesionalisme kakitangan Abbey School, yang telah mewakili pusat cemerlang dalam bidang pengajaran bahasa di Turin sejak tahun 1996.

Sekolah yang mengkhususkan diri dalam mengajar bahasa dan budaya Itali kepada orang asing, menjamin para pelajarnya taraf pengajaran bahasa yang paling tinggi. Institusi ini adalah ahli ASILS, AIL dan Eduitalia, dan juga telah diiktiraf oleh CSN Lund-Sweden. Selain itu, sekolah ini juga menjadi pusat penyediaan kursus Bildungsurlaub, dan sejak 2012 ia telah menjalankan Sarjana dalam Mengajar Bahasa Itali sebagai Bahasa Asing dan sebagai Bahasa Kedua.

Keputusan sekolah untuk bekerja dengan hanya kumpulan kecil memastikan setiap peserta mempunyai peluang untuk membangun dan meningkatkan kemahiran linguistiknya. Oleh itu, akses kepada setiap kursus memerlukan ujian masuk untuk membentuk kelas tahap yang sesuai untuk semua peserta.

Pelajaran dipertanggungjawabkan kepada guru-guru asli yang berkelayakan dan dinamik yang, melalui kaedah langsung dan penggunaan pelbagai bahan didaktik (buku, akhbar, CD, rakaman filem, muzik, dll.), Membantu pelajar mereka untuk meningkatkan komunikasi mereka dan kemahiran kebudayaan. Pelbagai aktiviti rekreasi yang dianjurkan oleh sekolah, dengan kerjasama para profesional di kawasan itu, membolehkan pelajar untuk berhubung dengan penduduk setempat dan mengenali kekayaan budaya dan kesenian bandar dan wilayah. Selain itu, Abbey Cards menawarkan keistimewaan kepada pemegang mereka, membolehkan mereka menikmati pelbagai perkhidmatan diskaun (dari restoran ke gimnasium) yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat yang mengambil bahagian.

Responsif terhadap permintaan yang semakin meningkat untuk kursus oleh pelajar Asia, abbeySCHOOL CiaoItaly telah menyediakan program berdasarkan metodologi pengajaran yang mengambil kira kepelbagaian fonetik dan sintaksis bahasa non-Eropah. Untuk membantu para pelajar, sekolah juga menyediakan kakitangan yang akrab dengan beberapa bahasa Asia utama.

Bagi pelajar yang mempunyai citarasa makanan, program khusus untuk penemuan masakan Piedmontese dan kepakaran kuliner boleh diaturkan.

Lokasi

Turin

Alamat
Corso Duca degli Abruzzi, 40

10129 Turin, Piedmont, Itali