Accademia di Comunicazione

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selama tiga puluh tahun , Akademi Komunikasi telah melatih para profesional dalam Pemasaran , Komunikasi dan Pengiklanan dengan Post Graduate Courses dan Post Graduate Master .

Tempat kerja di mana pelajar setiap hari disertai oleh Profesional Komunikasi .

Tempat latihan dan pengalaman yang hingga kini telah disediakan dan dimasukkan ke dalam dunia kerja lebih dari 4,000 pelajar di bahagian atas profesi .

Makmal projek yang direka untuk syarikat.

Sekolah yang secara konkrit menyediakan semua profesi komunikasi dan strategik komunikasi.

sejarah

Accademia di Comunicazione dilahirkan di Milan pada 7 November 1988 dengan tujuan mewujudkan projek latihan, penyelidikan dan inovasi dalam bidang persuasif dan komunikasi visual (pemasaran, pengiklanan, perhubungan awam, reka bentuk grafik dan semua teknologi yang berkaitan dengan bidang-bidang ini profesional).

Pada 9 Mei 2008, Akademi menjadi Yayasan.

Yayasan Accademia di Comunicazione oleh undang-undang menyebarkan budaya komunikasi berdasarkan nilai-nilai etika, mempromosikan dan melaksanakan latihan dalam sektor seni dan komunikasi, meningkatkan dan menyokong operator dan penyelidik dalam bidang ini.

Fondazione Accademia di Comunicazione telah mengadopsi kod etika kelakuan, selaras dengan Perkara 6 Dekri Undangan 231/01, yang mentakrifkan nilai nilai yang diiktiraf, diterima dan dikongsi dalam melaksanakan kegiatan tersebut.

Projek latihan ini berdasarkan konsep "bottega", yang merupakan "bottega" tempat di mana kebanyakan dunia profesional kini telah berkembang - dari bapa / ibu sejarah sehingga generasi terakhir.

Profesi Komunikasi (Strategik, Kreatif) dilahirkan di lapangan, berubah dari masa ke masa sebagai tindak balas terhadap perubahan dalam pasaran, syarikat dan organisasi, nilai sosial dan keperluan pengguna.

Metodologi bengkel mencapai budaya profesional asas yang baik, bentuk mental yang khusus bertujuan untuk komunikasi dan keupayaan untuk melakukan, untuk membuat kemahiran profesional yang sebenar diperoleh.

Kerja-kerja yang dicapai oleh pelajar Accademia semasa Kursus terdiri daripada projek komunikasi, strategi pemasaran, kempen pengiklanan, projek grafik, laman web untuk badan awam, persatuan dan pertubuhan bukan keuntungan dan syarikat, yang diwujudkan dengan bimbingan dan penyeliaan daripada profesor di Akademi.

Di akhir Kursus, Accademia menganjurkan setiap pelajar sebagai magang di Syarikat atau di Agensi , di mana pengalaman praktikal bermula semasa kursus berakhir: para pelajar kini dapat memulakan kerjaya profesional mereka.

Peratusan mereka yang masuk dalam dunia kerja adalah 100% .

Pertukaran sengit dan kerjasama yang berterusan yang menghubungkan Akademi ke pasar komunikasi membolehkan para pelajarnya untuk mencari penyisipan yang mencukupi ke dalam dunia kerja.

Di samping itu, bekas pelajar Akademi telah mencipta Persatuan yang merupakan rujukan berterusan untuk ahli-ahli baru. The Associates setiap tahun menawarkan latihan dan peluang pekerjaan kepada graduan baru.

Fondazione Accademia di Comunicazione adalah institusi akreditasi latihan vokasional yang berterusan di bawah Undang-undang Serantau pada 6 Ogos 2007 n. 19.

Kursus mengeluarkan sijil kecekapan yang mengesahkan kesesuaian profesional mengikut arahan dan peraturan EU.

Lokasi

Milan

Alamat
Via Savona,112/A
20144 Milan, Lombardy, Itali