Baca keterangan rasmi

Selama tiga puluh tahun , Akademi Komunikasi telah melatih para profesional dalam Pemasaran , Komunikasi dan Pengiklanan dengan Post Graduate Courses dan Post Graduate Master .

Tempat kerja di mana pelajar setiap hari disertai oleh Profesional Komunikasi .

Tempat latihan dan pengalaman yang hingga kini telah disediakan dan dimasukkan ke dalam dunia kerja lebih dari 4,000 pelajar di bahagian atas profesi .

Makmal projek yang direka untuk syarikat.

Sekolah yang secara konkrit menyediakan semua profesi komunikasi dan strategik komunikasi.

sejarah

Accademia di Comunicazione dilahirkan di Milan pada 7 November 1988 dengan tujuan mewujudkan projek latihan, penyelidikan dan inovasi dalam bidang persuasif dan komunikasi visual (pemasaran, pengiklanan, perhubungan awam, reka bentuk grafik dan semua teknologi yang berkaitan dengan bidang-bidang ini profesional).

Pada 9 Mei 2008, Akademi menjadi Yayasan.

Yayasan Accademia di Comunicazione oleh undang-undang menyebarkan budaya komunikasi berdasarkan nilai-nilai etika, mempromosikan dan melaksanakan latihan dalam sektor seni dan komunikasi, meningkatkan dan menyokong operator dan penyelidik dalam bidang ini.

Fondazione Accademia di Comunicazione telah mengadopsi kod etika kelakuan, selaras dengan Perkara 6 Dekri Undangan 231/01, yang mentakrifkan nilai nilai yang diiktiraf, diterima dan dikongsi dalam melaksanakan kegiatan tersebut.

Projek latihan ini berdasarkan konsep "bottega", yang merupakan "bottega" tempat di mana kebanyakan dunia profesional kini telah berkembang - dari bapa / ibu sejarah sehingga generasi terakhir.

Profesi Komunikasi (Strategik, Kreatif) dilahirkan di lapangan, berubah dari masa ke masa sebagai tindak balas terhadap perubahan dalam pasaran, syarikat dan organisasi, nilai sosial dan keperluan pengguna.

Metodologi bengkel mencapai budaya profesional asas yang baik, bentuk mental yang khusus bertujuan untuk komunikasi dan keupayaan untuk melakukan, untuk membuat kemahiran profesional yang sebenar diperoleh.

Kerja-kerja yang dicapai oleh pelajar Accademia semasa Kursus terdiri daripada projek komunikasi, strategi pemasaran, kempen pengiklanan, projek grafik, laman web untuk badan awam, persatuan dan pertubuhan bukan keuntungan dan syarikat, yang diwujudkan dengan bimbingan dan penyeliaan daripada profesor di Akademi.

Di akhir Kursus, Accademia menganjurkan setiap pelajar sebagai magang di Syarikat atau di Agensi , di mana pengalaman praktikal bermula semasa kursus berakhir: para pelajar kini dapat memulakan kerjaya profesional mereka.

Peratusan mereka yang masuk dalam dunia kerja adalah 100% .

Pertukaran sengit dan kerjasama yang berterusan yang menghubungkan Akademi ke pasar komunikasi membolehkan para pelajarnya untuk mencari penyisipan yang mencukupi ke dalam dunia kerja.

Di samping itu, bekas pelajar Akademi telah mencipta Persatuan yang merupakan rujukan berterusan untuk ahli-ahli baru. The Associates setiap tahun menawarkan latihan dan peluang pekerjaan kepada graduan baru.

Fondazione Accademia di Comunicazione adalah institusi akreditasi latihan vokasional yang berterusan di bawah Undang-undang Serantau pada 6 Ogos 2007 n. 19.

Kursus mengeluarkan sijil kecekapan yang mengesahkan kesesuaian profesional mengikut arahan dan peraturan EU.

Program diajar dalam:
  • Itali

Sekolah ini juga menawarkan:


Accademia di Comunicazione

Kursus pascasiswazah dua tahun dalam Pemasaran dan Komunikasi Perniagaan membentangkan hari ini sistem yang sama sekali baru untuk bertindak balas dengan berkesan terhada ... [+]

Kursus pascasiswazah dua tahun dalam Pemasaran dan Komunikasi Perniagaan membentangkan hari ini sistem yang sama sekali baru untuk bertindak balas dengan berkesan terhadap permintaan pasaran komunikasi, di mana sektor digital adalah yang paling dinamik dan memerlukan sumber profesional dengan pengetahuan asas pepejal dan kemahiran teknikal tertentu.

Keperluan bagi syarikat untuk memiliki profesional yang tahu bagaimana menghadapi cabaran digitalisasi dan globalisasi memerlukan tawaran pendidikan yang mempercepat sebanyak mungkin masuk ke dunia kerja anak-anak muda dengan kemahiran teknikal yang kukuh, dengan visi strategik dan keupayaan untuk mengeksploitasi sumbangan saluran digital berganda di mana pengguna berinteraksi, semakin dihubungkan, untuk mewujudkan konteks yang membolehkan untuk mendekati pengguna dan menguruskan reputasi, konsensus dan kejayaan syarikat / organisasi yang mereka bekerja.... [-]

Itali Milan
Oktober 2019
Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Accademia di Comunicazione

Apabila kita bekerja dengan kata-kata kita mempunyai peluang untuk meneroka dunia dengan instrumen di sempadan antara realiti dan khayalan. Apabila kita bermimpi, berapa ... [+]

Apabila kita bekerja dengan kata-kata kita mempunyai peluang untuk meneroka dunia dengan instrumen di sempadan antara realiti dan khayalan. Apabila kita bermimpi, berapa banyak dimensi kita menembusi? Kami membangkitkan kenangan, kita melihat imej. Dari mana asalnya? Bekerja di dunia pengiklanan bermaksud dapat membuat mimpi orang, membuat orang ingin terbang ke tempat lain, dunia lain, dimensi lain. Sekiranya Ariosto tidak membayangkan pergi ke bulan, adakah lelaki ingin ke sana? Ia adalah penyair yang pertama membayangkan mimpi bahawa dunia boleh jatuh cinta dengannya. Setiap orang selalu mengagumi bulan tetapi Ariosto pertama kali bercakap mengenai pergi ke bulan dan memperkenalkan idea tentang kemungkinan mendapatkannya. Sekiranya dia tidak memberitahu tentang ksatria yang membuat perjalanan hebat ini, mungkin tiada siapa yang benar-benar mahu melaksanakan misi ini dan mungkin kita tidak akan sampai ke bulan. Di sini penyair menciptakan objek keinginan, keajaiban kemanusiaan kita. Apa yang nampaknya tidak dapat direalisasikan, mustahil, tidak boleh dibenarkan, tiba-tiba menjadi realiti. Dalam istilah biologi yang ketat, siapakah yang dicipta untuk terbang? Dari Icarus dan seterusnya tiada siapa yang dilahirkan mampu terbang. Tetapi apakah manusia terbang atau tidak? Manusia terbang, dan bagaimana ia terbang! Dan ia juga pergi ke bulan! Kemajuan dalam sains sering berasal dari mimpi dan cuba mencapainya. Penulisan untuk Pengiklanan, iaitu menjadi Copywriter, adalah profesi yang tidak diketahui oleh kebanyakan orang. Sudah dari sekolah menengah, jika anda suka menulis dengan menekan kreatif yang membuat kita menggunakan kata-kata dan metafora dengan cara yang berbeza dari biasa, anda akan bergerak ke arah fakulti Surat, tanpa mengetahui bahawa ada kemungkinan lain,... [-]

Itali Milan
Oktober 2019
Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Accademia di Comunicazione

Kursus tiga tahun Arah Art Accademia di Comunicazione , salah satu yang pertama dalam bidang komunikasi persuasif di Itali, ditubuhkan pada tahun 1988 bersama dengan Akad ... [+]

Kursus tiga tahun Arah Art Accademia di Comunicazione , salah satu yang pertama dalam bidang komunikasi persuasif di Itali, ditubuhkan pada tahun 1988 bersama dengan Akademi itu sendiri, dengan tujuan melatih pakar dalam imej pengiklanan. Malah, ia adalah tugas Pengarah Seni untuk berkomunikasi melalui pilihan imej yang ideal dan teknik-teknik kesedaran yang berbeza yang tersedia kepadanya. Untuk tujuan ini, kursus latihan ini bertujuan untuk menghantar semua alat yang diperlukan untuk menyediakan budaya imej yang padat, baik statik dan dinamik, dan keupayaan untuk memanipulasi nilai evokatif dan simbolik mereka. Di samping itu, pelajar mesti memperoleh kapasiti yang kuat untuk sintesis dan ciptaan visual, untuk menterjemahkan janji iklan dalam bentuk asli dan konsisten dengan bahagian yang ditulis oleh Copywriter dengan siapa dia bekerja.... [-]

Itali Milan
Oktober 2019
Itali
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Accademia di Comunicazione

Kursus pascasiswazah tiga tahun dalam Reka Bentuk Accademia di Comunicazione , salah satu yang pertama di sektor Komunikasi Visual di Itali, hari ini menawarkan tradisi y ... [+]

Kursus Reka Bentuk Grafik Tiga tahun Accademia di Comunicazione , salah satu yang pertama dalam bidang Komunikasi Visual di Itali, hari ini menawarkan tradisi yang panjang dan mempamerkan hadiah kebangsaan dan antarabangsa berprestij yang diberikan kepada pelajar untuk projek mereka. Di samping itu, kursus ini juga mempunyai kebolehan untuk melatih beberapa generasi Pereka Grafik dengan segera dihargai untuk kualiti penyediaan dan pengalaman mereka. Ramai yang kini pemilik studio profesional mereka sendiri dan beberapa telah berjaya menubuhkan diri mereka di luar negara.

Malah, Kursus ini bertujuan, hampir secara eksklusif, memperoleh banyak pengalaman praktikal yang akan membolehkan para peserta membuat, antara lain, portfolio persembahan akhir. Kesempatan yang ditawarkan oleh pasaran buruh, bekerja sama sebagai profesional bebas dan sebagai kolaborator agensi atau kajian, mesti disita dengan cara yang paling berkesan. Dalam pengertian ini, pembentangan portfolio yang baik adalah langkah pertama ke arah jalan profesional yang penuh kepuasan. Untuk tujuan ini, Kursus ini dicirikan oleh kehadiran praktikal praktikal yang disokong oleh kaedah pengajaran yang lebih klasik, mengikuti falsafah "bottega" sebagai alat untuk pertumbuhan profesional yang pesat, berkesan dan kaya dengan pengalaman di lapangan.... [-]

Itali Milan
Oktober 2019
Itali
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Via Savona,112/A
20144 Milan, Lombardy, Itali