Baca keterangan rasmi

Akademi Penerbangan, yang berpangkalan di Itali di lapangan terbang Perugia (LIRZ), menganjurkan latihan penerbangan. Akademi ini disahkan oleh ENAC (Pihak Berkuasa Penerbangan Itali) dan menyediakan persediaan lengkap untuk semua orang yang ingin mengubah semangat mereka untuk penerbangan ke dalam profesi yang mantap dan bermanfaat sambil memastikan tahap kecekapan dan keselamatan tertinggi terima kasih kepada kakitangan pakar kami.

BAGAIMANA DAFTAR

Untuk mendaftar kursus FLIGHT ACADEMY, anda perlu:

  • Lulus peperiksaan kemasukan.
  • Dapatkan Kelas Ui 1 atau 2 sijil Perubatan mengikut Part-MED-FCL.

PASUKAN SELURUH DUNIA PASUKAN PILOT!

Menjadi komander pesawat adalah salah satu pengalaman yang paling menggembirakan dalam kehidupan, dan memiliki kemahiran dan kecekapan yang diperlukan untuk terbang pesawat terbang menawarkan banyak peluang profesional. Syarikat-syarikat penerbangan yang disatukan, syarikat penerbangan kos rendah, syarikat kebangsaan dan serantau, aerotaxis, dan ambulans udara adalah beberapa contoh bagaimana luas dunia kerja aeronautik.

KURSUS KITA MENYEDIAKAN PILOT:

Dengan kursus ACADEMY FLIGHT, anda boleh mendapatkan lesen dan penarafan , jika anda ingin terbang untuk kesenangan peribadi anda sendiri, dan jika anda ingin memulakan kerjaya sebagai juruterbang profesional.

LESEN

  • Lesen Percubaan Pengangkutan Udara [ATPL (A)]
  • Lesen Percubaan Pengangkutan Udara [ATPL (H)]
  • Lesen Percubaan Persendirian [PPL (A)]
  • Lesen Percubaan Persendirian [PPL (H)]

RINGAN

  • Penilaian Instrumen (IR)
  • Multi Engine Piston (MEP)

KURSUS

  • Pengajar Penerbangan (FI-IRI-CRI)
  • Penyelarasan Krew Pelbagai (MCC)
Program diajar dalam:
English
Itali

Sekolah ini juga menawarkan:

Sijil

Flight Academy - Accademia del Volo

Lesen ini membolehkan anda terbang sebagai juruterbang dalam perintah pesawat tunggal atau berbilang enjin, untuk penerbangan bukan komersial. ... [+]

Lesen ini membolehkan anda terbang sebagai juruterbang dalam perintah pesawat tunggal atau berbilang enjin, untuk penerbangan bukan komersial.

DURATION:

7 minggu

SYARAT KEMASUKAN:Umur minimum: 17 tahunDapatkan Kelas 1 atau 2 sijil Perubatan dari Pusat Aeromedikal yang diluluskan EASA mengikut Bahagian MED-FCLBAHAGIAN TEORETIKAL:Latihan teoretikal 100 jam.BAHAGIAN PRACTICAL:Latihan latihan praktikal selama 45 jam.

Semua kadet kami akan diberi bahan pendidikan dan pakaian seragam yang diperlukan.

[-]
Itali Perugia
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
145 - 145 jam
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Flight Academy - Accademia del Volo

Lesen ini membolehkan anda memulakan kerjaya anda sebagai pegawai pertama untuk menjadi kapten dalam pesawat pelbagai juruterbang dan pelbagai enjin dalam penerbangan kom ... [+]

Lesen ini membolehkan anda memulakan kerjaya anda sebagai pegawai pertama untuk menjadi kapten dalam pesawat pelbagai juruterbang dan pelbagai enjin dalam penerbangan komersial. Mereka yang sudah mempunyai PPL (A), akan menerima akreditasi 50% jam mereka yang diterbangkan (sehingga 40 jam) selepas ujian penerbangan dengan Ketua Latihan kami.

DURATION

Kursus ini berlangsung selama 14 bulan.

SYARAT KEMASUKANUmur minimum: 18 tahunMendapat sijil Perubatan Kelas 1 EU dari pusat Aeromedical yang diluluskan EASA mengikut Bahagian MED-FCLUjian kemasukan Bahasa Inggeris, Matematik dan Fizik semasa ketibaanBAHAGIAN TEORETIKALLatihan latihan teoretikal selama 750 jam (termasuk kursus persediaan 80-jam Matematikdan Fizik).25 jam khusus untuk kursus MCC.Ujian Kemajuan dan Peperiksaan Akhir.Aktiviti-aktiviti lain: lawatan berpandu ke institusi lapangan terbang, kerja kelas, video interaktif,persembahan audio-visual, konsultasi perpustakaan, pelajaran komputer, taklimat panjang dan banyak lagi.Kemungkinan menghadiri kursus Bahasa Inggeris.BAHAGIAN PRACTICAL... [-]
Itali Perugia
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
14 - 14 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Flight Academy - Accademia del Volo

Lesen ATPL (H) membolehkan anda bertindak sebagai Kapten atau Co-Pilot sebuah helikopter yang digunakan untuk penerbangan komersil. ... [+]

Lesen ATPL (H) membolehkan anda bertindak sebagai Kapten atau Co-Pilot sebuah helikopter yang digunakan untuk penerbangan komersil.

DURATION

Jumlah keseluruhan 680 jam.

SYARAT KEMASUKANUmur minimum untuk mendapat lesen teoritis: 16 tahun; 18 tahun untuk kemasukan ke ujian kemahiran praktikalMendapat sijil Perubatan Kelas 1 EU dari pusat Aeromedical yang diluluskan EASA mengikut Bahagian MED-FCLPeperiksaan masuk pada ketibaan dalam Matematik, FizikPengetahuan bahasa Inggeris yang baikBAHAGIAN TEORETIKAL500 jam latihan asas teoretikal.Aktiviti-aktiviti lain: lawatan berpandu ke institusi lapangan terbang, kerja kelas, video interaktif,persembahan audio-visual, konsultasi perpustakaan, pelajaran komputer, taklimat panjang dan banyak lagi.Kemungkinan menghadiri kursus Bahasa Inggeris.BAHAGIAN PRACTICAL180 jam latihan penerbangan praktikal. PENGINAPAN... [-]
Itali Perugia
Oktober 2019
Sepenuh masa
680 - 680 jam
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Flight Academy - Accademia del Volo

Lesen ini membolehkan anda terbang sebagai juruterbang dalam helikopter untuk penerbangan bukan komersial. ... [+]

Lesen ini membolehkan anda terbang sebagai juruterbang dalam helikopter untuk penerbangan bukan komersial.

DURATION:

150 jam dalam jumlah.

SYARAT KEMASUKAN:Umur minimum: 16 tahunDapatkan Kelas 1 atau 2 sijil Perubatan dari Pusat Aeromedikal yang diluluskan EASA mengikut Bahagian MED-FCLBAHAGIAN TEORETIKAL:Latihan teoretikal 100 jam.BAHAGIAN PRACTICAL:50 jam latihan penerbangan praktikal.

Semua kadet kami akan diberi bahan pendidikan dan pakaian seragam yang diperlukan.

[-]
Itali Perugia
Oktober 2019
Sepenuh masa
150 - 150 jam
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu