Arsutoria School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ARSUTORIA School - Excellence sejak 1947

ARSUTORIA Sekolah telah menganjurkan kasut dan reka bentuk beg dan kursus membuat corak sejak tahun 1947, kursus peringkat global diiktiraf sebagai yang terbaik untuk menjadi pereka fesyen, dapat menggabungkan bakat reka bentuk dengan pengetahuan teknikal kasut dan beg model.

ARSUTORIA adalah sekolah dunia yang membawa untuk latihan fesyen, memberi tumpuan kepada kasut dan beg corak membuat dan reka bentuk. Keunikan kursus ARSUTORIA diberikan oleh guru-gurunya, sangat profesional khusus pereka dan pembuat corak, dengan tahun pengalaman dalam bidang kasut, dan kaedah ARSUTORIA, iaitu membolehkan pelajar untuk belajar dengan mudah dan cepat teknik yang terbaik untuk merealisasikan kasut dan beg model dan prototaip.

ARSUTORIA Institut termasuk juga asrama untuk pelajar dan bilik sampel: satu-satunya sekolah reka bentuk di tengah-tengah Milan, modal fesyen Itali, dapat merealisasikan protoypes kasut sepenuhnya di-rumah.

SEJARAH

Arsutoria

Adriano Lunati ARSSUTORIA

Ars Sutoria Sekolah telah menganjurkan kursus dalam bidang kasut dan beg sejak tahun 1947. Pada yang kursus masa telah dianjurkan hanya di Itali dan mereka bertujuan untuk melatih pembuat corak kasut daripada kilang-kilang yang terletak di kawasan Milan. Pada tahun 1965 sekolah ini dipindahkan kelas ke bangunan di mana kita masih menganjurkan kursus kami.

Adriano Lunati dilahirkan pada 27 April 1924 di Castel San Pietro di Camino di Piedmont. bapa tukang kasut beliau memutuskan untuk menjadikan dia belajar di sekolah Salesian, di mana beliau memperolehi diploma pembelajaran perdagangan pembuatan kasut itu. Pada akhir Perang Dunia Kedua beliau bekerja di salah satu kilang kasut di Casale sebagai pemotong sehingga, pada tahun 1948, beliau telah bertemu Giuseppe Muggiani, pengasas Kumpulan Editorial Ars Sutoria dan Sekolah, dan berpindah ke Milan sebagai seorang guru. Selepas itu dia dilatih generasi dan generasi pembuat corak sekarang renowed dan selama 53 tahun dia direka dan dicipta beberapa tak terhitung kasut.

PENAWARAN KURSUS

Kursus di Milan

Kelas di Milan masih aktiviti yang paling penting.

Profil dan latar belakang pelajar telah berubah di sepanjang tahun: kami terus pembuat corak latihan dan pemaju teknikal tetapi kini sebahagian yg menunjukkan pelajar-pelajar kita mempunyai latar belakang reka bentuk dan beberapa daripada mereka - biasanya kedua atau ketiga generasi usahawan - mempunyai ijazah pentadbiran perniagaan .

Sebab-sebab memilih kursus kami adalah:

 • Kita masih memberi tumpuan kepada pembangunan teknikal kasut dan beg yang merupakan latar belakang asas bagi mereka yang bekerja dalam bidang ini
 • Kursus adalah jangka pendek (maksimum 15 minggu), sepenuh masa intensif
 • Persekitaran adalah antarabangsa dan bahasa pertuturan adalah bahasa inggeris
 • Pelajar tidak perlu latar belakang khusus untuk menghadiri kelas walaupun kursus adalah peringkat sarjana
 • Pada masa ini kita ada pelajar yang datang dari Itali, Amerika Syarikat, Jerman, Sepanyol, Hong Kong dan China, India ...

Kursus-kursus Antarabangsa

Dalam 5 tahun yang lepas kami telah membangunkan kelas latihan di negara-negara yang berbeza, biasanya dengan sokongan institusi tempatan. Masa ini, kami menganjurkan kelas pada:

 • Boston dan New York di Amerika
 • Leon di Mexico
 • CHINA
 • India
 • Thailand
 • Jepun
 • Singapore
 • Colombia

Latihan dalaman

Sepanjang lima tahun lepas, kita juga telah dianjurkan di kelas rumah bagi syarikat-syarikat antarabangsa yang terkenal seperti Bata, Nine West, Brown Kasut, Timberland, Deckers, Nike, New Balance, Aldo, LVMH. Di rumah kelas disesuaikan sepenuhnya dan mereka telah dibangunkan bersama-sama dengan pelanggan.

Lokasi

Milan

Alamat
Via Ippolito Nievo 33,
20145 Milan, Lombardy, Itali