Berlitz Roma

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kisah menarik sekolah bahasa Berlitz dimulai pada tahun 1878 di negeri Rhode Island (AS) dari ide inovatif dan revolusioner pengasasnya, Maximilian D. Berlitz . Dalam masa sepuluh tahun ia berkembang ke Eropah , juga datang ke peringkat pertama perkembangan seterusnya di wilayah Itali. Antara guru yang paling berprestijnya, kita ingat penulis hebat James Joyce , yang mengajar di pejabat Trieste; di kalangan pelajarnya kita masih ingat penulis hebat.

Perkembangan di seluruh dunia

Separuh pertama 50-an menyaksikan pembukaan pelbagai pejabat di seluruh dunia dan dalam dekad 60-an sekolah bahasa Berlitz mula mengajar juga di Asia, di mana ia mendapat lebih daripada seratus sekolah! Antara guru yang paling berprestijnya, kita ingat penulis hebat James Joyce, yang ditugaskan ke cabang Trieste Itali.

Jumlah Immersion®

Dengan kaedahnya yang unik, Total Immersion® memenangi anugerah "E" pada tahun 1964, yang dipersembahkan oleh Presiden Kennedy untuk menggalakkan eksport perkhidmatan. Ia adalah sekolah bahasa pertama untuk memenanginya.

Kaedah inovatif untuk bahasa pengajaran

  • Pada tahun 1970, Berlitz melaksanakan penggunaan multimedia, seperti pita audio, untuk memudahkan dan menjadikan pembelajaran bahasa lebih berkesan.
  • Pada tahun 1996, kanak-kanak dimasukkan ke dalam program pengajian Berlitz: satu kaedah khusus, disepadukan dengan aktiviti kreatif seperti nyanyian, lukisan dan bermain, dibangunkan untuk memudahkan pembelajaran kanak-kanak.
  • Pada tahun 2004, dengan peningkatan penyebaran sumber internet dan web, kursus dalam talian telah diwujudkan.

Lokasi

Rom

Alamat
Berlitz Roma Prati,
Via Fabio Massimo, 95

00192 Rom, Lazio, Itali

Rom

Alamat
Berlitz Roma Tuscolana,
Via Tuscolana, 713

00174 Rom, Lazio, Itali

Rom

Alamat
Berlitz Roma Eur,
Viale Pasteur, 77

00144 Rom, Lazio, Itali