Baca keterangan rasmi

Kisah menarik sekolah bahasa Berlitz dimulai pada tahun 1878 di negeri Rhode Island (AS) dari ide inovatif dan revolusioner pengasasnya, Maximilian D. Berlitz . Dalam masa sepuluh tahun ia berkembang ke Eropah , juga datang ke peringkat pertama perkembangan seterusnya di wilayah Itali. Antara guru yang paling berprestijnya, kita ingat penulis hebat James Joyce , yang mengajar di pejabat Trieste; di kalangan pelajarnya kita masih ingat penulis hebat.

Perkembangan di seluruh dunia

Separuh pertama 50-an menyaksikan pembukaan pelbagai pejabat di seluruh dunia dan dalam dekad 60-an sekolah bahasa Berlitz mula mengajar juga di Asia, di mana ia mendapat lebih daripada seratus sekolah! Antara guru yang paling berprestijnya, kita ingat penulis hebat James Joyce, yang ditugaskan ke cabang Trieste Itali.

Jumlah Immersion®

Dengan kaedahnya yang unik, Total Immersion® memenangi anugerah "E" pada tahun 1964, yang dipersembahkan oleh Presiden Kennedy untuk menggalakkan eksport perkhidmatan. Ia adalah sekolah bahasa pertama untuk memenanginya.

Kaedah inovatif untuk bahasa pengajaran

  • Pada tahun 1970, Berlitz melaksanakan penggunaan multimedia, seperti pita audio, untuk memudahkan dan menjadikan pembelajaran bahasa lebih berkesan.
  • Pada tahun 1996, kanak-kanak dimasukkan ke dalam program pengajian Berlitz: satu kaedah khusus, disepadukan dengan aktiviti kreatif seperti nyanyian, lukisan dan bermain, dibangunkan untuk memudahkan pembelajaran kanak-kanak.
  • Pada tahun 2004, dengan peningkatan penyebaran sumber internet dan web, kursus dalam talian telah diwujudkan.
Program diajar dalam:
  • Itali

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Berlitz Roma

Belajar Bahasa Inggeris, Perancis, Jerman, Sepanyol, Itali atau mana-mana bahasa lain dalam persekitaran yang menyenangkan dengan peserta lain dan kaedah Berlitz yang ter ... [+]

Belajar Bahasa Inggeris, Perancis, Jerman, Sepanyol, Itali atau mana-mana bahasa lain dalam persekitaran yang menyenangkan dengan peserta lain dan kaedah Berlitz yang terkenal. Kursus-kursus dalam kumpulan Berlitz kecil menggabungkan kelebihan kursus individu dan kumpulan.

Kursus semi-swasta terdiri daripada 2-4 peserta dengan tahap linguistik yang sama dan objektif pembelajaran yang sama. Bilangan pelajaran adalah berkadar dengan bilangan peserta dan penjadualan pelajaran dipersetujui terlebih dahulu.

Kursus ini boleh didapati untuk semua peringkat linguistik.

KelebihannyaPembelajaran yang cepat dan berkesan dengan jaminan Berlitz KaedahGuru bahasa ibu yang berpengalaman dan berpengalamanFokus pada perbualan: tatabahasa juga dipelajari secara tidak langsungPengayaan perbendaharaan kata yang progresifKos rendah... [-]
Itali Rome
Oktober 2019
Itali
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Berlitz Roma

Program Express adalah kursus individu yang intensif yang membolehkan anda belajar atau memperbaiki bahasa dalam masa tiga minggu. Anda akan sentiasa mendapat jaminan Kae ... [+]

Program Express adalah kursus individu yang intensif yang membolehkan anda belajar atau memperbaiki bahasa dalam masa tiga minggu. Anda akan sentiasa mendapat jaminan Kaedah Berlitz®, guru bahasa ibunda yang berkelayakan dan perkhidmatan berkualiti tinggi.

Pelajaran akan dijadualkan mengikut kemampuan anda: pendekatan yang intensif memudahkan pembelajaran dan memaksimumkan hasil.

KelebihannyaPembelajaran bahasa yang cepat dan berkesan dengan Kaedah Berlitz®Guru bahasa ibunda yang berkelayakan yang anda perlukanTersedia untuk semua peringkat linguistik dan untuk semua bahasaKelonggaran pengaturcaraan maksimumPenyelesaian peringkat Berlitz

Salah satu kaedah yang paling berkesan untuk mempelajari bahasa adalah dengan keseluruhan rendaman. Semasa pelajaran pelajar bercakap dalam bahasa baru sekurang-kurangnya 50% masa.... [-]

Itali Rome
Oktober 2019
Itali
Sambilan
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu