Baca keterangan rasmi

CAST Alimenti - Pusat Makanan, Kesenian, Sains, dan Teknologi - adalah sebuah sekolah latihan dan pengkhususan yang ditubuhkan pada tahun 1997. Ia adalah satu-satunya pusat di Itali yang menyediakan kursus khusus dalam semua seni kulinari, di dalam kelas dan makmal yang dilengkapi secara khusus. CAST Alimenti berurusan dengan pelajar-pelajar muda dan juga profesional yang berpusat, menyediakan pendidik dan peralatan untuk mengintegrasikan pengetahuan dan pengetahuan. Perhatian yang besar diberikan kepada produk "Made in Italy", yang digunakan dalam semua program didaktik dan pelajaran praktikal.

Sekolah Juara Dunia

Kami bangga untuk mewakili satu-satunya sekolah di dunia dengan 18 gelaran juara dunia, mendapat kehadiran kompetisi antarabangsa yang paling penting, oleh pasukan dan profesional profesional, yang mencari di CAST Alimenti tempat yang ideal dan orang yang tepat untuk mempersiapkan, bersaing dan menang.

Peluang pekerjaan

Sekolah ini adalah saluran akses istimewa untuk penempatan pelajar: ia sesuai dengan pertemuan para pelajar dengan profesional yang hebat dan syarikat besar, ia membolehkan pengaktifan latihan magang dalam tetapan berprestij dan menawarkan pelajar akses eksklusif ke kawasan swasta laman web dengan senarai kerja.

Pensijilan dan Pengiktirafan

CAST Alimenti :

 • diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan.
 • diiktiraf oleh Wilayah Lombardy.
 • ia mematuhi pensijilan Sistem Kualiti ISO 9001 dan Kod Etika.

Tawaran Latihan

Dalam pelbagai disiplin seni masakan, Masakan, Pastry, Pastry Chef, Baker, Gelato, Pasta, Chocolate, Pizza, Bartender, CAST Alimenti menyediakan kursus:

 • Pendidikan peringkat tinggi
 • Pengkhususan
 • Memasak dan Pastry Master
 • Pengurusan organisasi dan perniagaan

Struktur dan Bilangan CAST Alimenti

Ibu pejabat CAST Alimenti hari ini adalah struktur sekitar 2,500 meter persegi yang sepenuhnya didedikasikan untuk mengajar aktiviti dengan:

 • 12 makmal dengan peralatan yang paling maju,
 • kawasan umum untuk sarapan, makan tengahari dan rehat kopi,
 • pejabat eksekutif dan organisasi,
 • gudang dan bilik ganti.

Terdapat 6,000, termasuk profesional dan aspiran, yang setiap tahunnya berpindah dari CAST Alimenti .

 • 2,400 peserta tahunan untuk cadangan latihan kami: latihan jangka panjang, pengkhususan dan kursus Bahasa Inggeris untuk profesional dari seluruh dunia.
 • 300 kursus dan aktiviti yang dijadualkan setiap tahun.
 • 2,000 hari kursus kehadiran.

114033_sud.jpg

Program diajar dalam:
 • English
 • Itali

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma Lanjutan

CAST Alimenti

Koki pastinya salah satu daripada tokoh yang paling diminta di pasaran kerja. Ia adalah profesion yang memerlukan semangat, komitmen, pengetahuan mendalam, dan kemahiran ... [+]

Cook Modern: Pengetahuan, Kemahiran, dan Teknik

Koki pastinya salah satu daripada tokoh yang paling diminta di pasaran kerja.

Ia adalah profesion yang memerlukan semangat, komitmen, pengetahuan mendalam, dan kemahiran manual: ciri-ciri dan kemahiran yang, jika ditanam dan dibangunkan, boleh membawa kepada kepuasan yang besar dari segi kreativiti dan pengesahan peribadi.

Kemunculan teknologi baru telah memperkaya dan melengkapkan angka ini, menggariskan pelbagai peluang untuk pekerjaan atau bekerja sendiri.

Evolusi perdagangan mestilah berasaskan asas pepejal dan CAST Alimenti , yang kukuh dalam sejarah dan kepakarannya, menawarkan program sengit dan lengkap untuk membina seorang koki dan pengusaha restoran selaras dengan masa, bersedia menghadapi cabaran pasaran melalui alat yang dipelajari: teknik pemprosesan asas makanan, sistem memasak tradisional dan moden, estetika dan kriteria pasangan untuk meningkatkan kreativiti hidangan, cara yang teratur, rasional dan cekap bekerja, peralatan khusus dan penggunaannya yang betul, tawaran gastronomi yang menang.... [-]

Itali Brescia
Feb. 2020
Itali
Sepenuh masa
8 - 12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
CAST Alimenti

Pasaran buruh semakin menuntut kembali profesion yang dikaitkan dengan ketukangan dan kreativiti, dan pastinya, tukang masak pastinya menetapkan dirinya sebagai salah sat ... [+]

Pastry Chef, Pengalaman, Passion dan Modernity

Pasaran buruh semakin menuntut kembali profesion yang dikaitkan dengan ketukangan dan kreativiti, dan pastinya, tukang masak pastinya menetapkan dirinya sebagai salah satu profesi yang tahu bagaimana untuk mengekspresikan ciri-ciri ini ke tahap tertinggi.

Memilih Diploma Lanjutan Profesional dalam CAST Alimenti bermakna bergantung kepada pengalaman lebih daripada 20 tahun dan lebih daripada 30,000 jam latihan praktikal, yang membolehkan beratus-ratus orang muda mencari kerja di sektor kuih.

Kursus ini direka bentuk untuk memberikan hasil yang sangat baik dari segi pengetahuan, kemahiran manual dan teknik profesional, yang merupakan keperluan penting dan sangat diperlukan untuk pasaran buruh, dalam masa yang singkat dan dengan kaedah pengajaran yang maksimum.... [-]

Itali Brescia
Mac 2020
Itali
Sepenuh masa
8 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
CAST Alimenti

Koki pasticcere atau pastry di industri katering dan hotel, menggabungkan sendiri pengetahuan dan kemahiran teknikal koki pastri tradisional, tetapi pada masa yang sama, ... [+]

Pastry Chef di Restoran dan Hospitaliti Industri

Koki pasticcere atau pastry di industri katering dan hotel, menggabungkan sendiri pengetahuan dan kemahiran teknikal koki pastri tradisional, tetapi pada masa yang sama, menafsirkan dan mencipta seni pastri dengan tujuan yang sama sekali berbeda dari makmal konvensional: mereka menjalin konteks kerja mereka dalam satu pasukan, bekerja rapat dengan Chef Eksekutif, untuk memastikan kualiti unggul dalam perkhidmatan katering dan dalam perhotelan.

Mereka bertanggungjawab untuk semua pencuci mulut, dan bukan sahaja, berkhidmat semasa makan utama, untuk sarapan pagi dan pada pertengahan tengah hari dan petang tengah hari. Mereka berurusan dengan penyediaan adonan yang gurih untuk dapur, seperti pasta segar, tetapi juga persiapan bakar lain, seperti produk roti. Unsur-unsur penting: perhatian yang melampau terhadap perincian, komponen estetika yang kuat semasa perkhidmatan, kreativiti dan transversality berbanding dengan brigade dapur di mana ia dimasukkan.... [-]

Itali Brescia
Permintaan Maklumat
Itali
Sepenuh masa
8 - 12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Via Serenissima, 5
25135 Brescia, Lombardy, Itali