Ca' Foscari University of Venice

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Ca 'Foscari

Pada mulanya ditubuhkan sebagai sekolah perniagaan pertama di Itali pada tahun 1868, Ca 'Foscari University of Venice kini merupakan institusi multidisiplin yang menawarkan pelbagai program pengajian dalam bidang ekonomi dan pengurusan, bahasa asing, kemanusiaan dan sains, dan ia telah menjadi salah satu negara universiti terulung. Ca 'Foscari mempunyai pelajar pelajar 20,000 siswazah dan 4,000 pelajar siswazah, dan mempunyai lebih daripada 1,000 pelajar asing setiap tahun.

Terima kasih kepada lokasinya di pusat bersejarah Venice yang mengagumkan, universiti ini menyediakan peluang unik dan memberi ganjaran untuk mengkaji dan menjalankan penyelidikan di salah satu bandar paling indah di dunia, yang mewakili konteks di mana tradisi kebudayaan dan inovasi intelektual bersatu.

Dengan reputasi kecemerlangan dalam penyelidikan, ia telah memperoleh lebih banyak geran Marie Curie yang diminati oleh EU daripada mana-mana institusi Itali yang lain dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dan dalam kedudukan subjek QS 2017, Ca 'Foscari adalah antara 150 universiti terkemuka dunia untuk Bahasa Moden dan 200 teratas untuk Ekonomi

Universiti ini juga memupuk pengalaman pembelajaran yang menyeluruh menerusi penyediaan khidmat pelajar dan pelbagai aktiviti sukan dan persatuan pelajar.

Lokasi

Universiti Ca 'Foscari terletak di bandar Venice yang terkenal di dunia, sebuah pusat bandar yang unik yang terletak di sebuah lagun di pantai utara-timur Itali yang bersambung terus ke Laut Adriatik.

Venice adalah sebuah bandar di timur laut Itali dan ibu kota rantau Veneto. Ia dibina di atas kepulauan yang terletak di lagun cetek yang terdiri daripada lebih dari 100 pulau yang dihubungkan oleh footbridges. Sejak terusan mengambil tempat jalan, orang bergerak di sekitar bandar dengan berjalan kaki dan dengan bot. Malah, Venice adalah bandar bebas kereta moden di Eropah yang terbesar di Eropah.

Bandar ini disifatkan oleh banyak seni bina dan seni bersejarah yang menakjubkan kerana Republik Venice bersejarah merupakan pelabuhan perdagangan yang berkembang maju dan kuasa maritim utama semasa Zaman Pertengahan dan Renaisans, jadi beberapa laman web ini termasuk dalam senarai Tapak Warisan Dunia UNESCO .

Sebagai tambahan kepada masa lalu yang berwarna-warni, bagaimanapun, Venice memiliki masa kini yang bersemangat, karena ia terus menjadi pusat seni dan budaya kontemporer.

Hidup di pusat bersejarah Venice bermakna hidup gaya hidup yang sedar alam sekitar. Oleh kerana keperluan untuk berjalan-jalan di kebanyakan tempat, ruang awam di bandar menjadi hab sosial. Sebenarnya, salah satu saat yang paling dinanti-nantikan di hari pelajar Venesia adalah aperitivo yang disebut di campo , atau aperitif luar: dari petang hingga ke petang, kawasan seperti Campo Santa Margherita dan Erbarìa di Rialto menjadi tempat di mana orang berkumpul untuk bersembang dan mendengar muzik semasa mereka minum spritz dan makan cicchetti - aperitif tempatan tradisional dan makanan ringan yang Venice terkenal.

Pengalaman Kajian

Tawaran kajian Ca 'Foscari University of Venice terbahagi kepada 8 jabatan yang bertanggungjawab untuk aktiviti penyelidikan dan pengajaran Sarjana Muda (16) dan Sarjana (29), 7 sekolah dan Collegio Internazionale (Kolej Antarabangsa) yang berprestij. Tiga struktur lain wujud bersama-sama:

· Sekolah Siswazah Ca 'Foscari, yang menyelaras Doktor Falsafah Penyelidikan (PhD);

· Ca 'Foscari Challenge School, yang menganjurkan Program Profesional Guru (tahap 1 dan ke-2) dan peluang lain untuk pendidikan eksekutif;

· Sekolah Ca 'Foscari untuk Pendidikan Antarabangsa, yang mempromosikan kursus musim panas dan musim luruh yang intensif, program orientasi, program tahun asas dan aktiviti ekstrakurikuler lain untuk pelajar Itali dan antarabangsa.

Didedikasikan untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan yang merangsang, berdaya saing dan canggih, Ca 'Foscari telah mencipta rangkaian akademik universiti rakan kongsi luas yang merangkumi dunia, dan sebagai hasilnya, ia menawarkan pelbagai gelar sarjana muda dan sarjana dan bersama dan mempunyai lebih daripada 700 perjanjian pertukaran antarabangsa yang aktif. Akibat dedikasi Universiti untuk memupuk komuniti akademik antarabangsa, Ca 'Foscari juga menawarkan sebilangan besar program pengajaran yang diajar dalam bahasa Inggeris.

Program ijazah Sarjana Muda dalam:

· Pengurusan Digital

· Falsafah, Pengajian Antarabangsa dan Ekonomi

· Pentadbiran dan Pengurusan Perniagaan (Kurikulum Pengurusan dan Pengurusan Perniagaan)

· Ekonomi dan Perniagaan (Ekonomi, Pasaran dan Kurikulum Kewangan)

Program ijazah Sarjana dalam:

· Pembangunan dan Keusahawanan Global

· Sains Pemuliharaan dan Teknologi untuk Warisan Budaya

· Hubungan Antarabangsa Perbandingan (Kurikulum Hubungan Antarabangsa dan Salib Budaya)

· Sains Komputer

· Sains Pemuliharaan dan Teknologi untuk Warisan Budaya

· Ekonomi dan Kewangan (Ekonomi-Kurikulum Kurikulum / Kewangan QEM)

· Pengajian Alam Sekitar (Kurikulum Perubahan Alam Sekitar Global)

· Bahasa dan Kesusasteraan Eropah, Amerika dan Postcolonial (Kurikulum Kajian Amerika / Kurikulum Bahasa Inggeris)

· Sains Bahasa (Kurikulum Sains Bahasa)

· Sains dan Teknologi Bio dan Nanomaterials, Kimia dan Teknologi Lestari (Teknologi Alam Sekitar, Kimia Berkelanjutan dan Kurikulum Teknologi)

Untuk mendapatkan gambaran umum mengenai semua Program Ijazah (baik bahasa Itali dan bahasa Inggeris), lawati halaman ini href = "http://www.unive.it/pag/10478/ .

Kemudahan Pelajar dan Perkhidmatan

Kampus utama Ca 'Foscari terletak di tengah pusat bersejarah di Venice, tetapi ia juga mempunyai kampus tambahan di tanah besar. Ia menawarkan pelajar menggunakan 6 perpustakaan, Sekolah untuk Pendidikan Antarabangsa, Sekolah Cabaran Pascasiswazah dan pusat pengajian bahasa. Ia juga mempunyai ruang pameran, teater, pusat sukan dan kantin.

Ca 'Foscari membantu pelajar sepanjang kerjaya universiti mereka dengan menawarkan pelbagai pinjaman, geran dan bursaries melalui Pejabat Bantuan Kewangan. Sokongan buatan dibuat untuk pelajar antarabangsa, pelajar yang bekerja dan pelajar kurang upaya.

Unit Selamat Datang Antarabangsa menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk penerima manfaat antarabangsa, seperti panduan dan bantuan untuk prosedur pendaftaran, pengiktirafan kelayakan akademik, proses permohonan visa, permit kediaman, perkhidmatan pelajar, isu kesihatan dan pengangkutan.

Beasiswa

Untuk memperkukuhkan kehadiran pelajar antarabangsa dan memperkayakan komuniti globalnya, Ca 'Foscari menawarkan bantuan kewangan pelajar berbakat antarabangsa dalam dua bentuk:

• 100 pengecualian bayaran tuisyen - pengecualian sepenuhnya daripada pembayaran tuisyen dan yuran universiti

• 90 beasiswa satu kali sebanyak 5,000 EUR

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web href = "http://www.unive.it/pag/19545/ .

Penginapan:

Pejabat Perumahan Ca 'Foscari adalah perkhidmatan untuk pelajar Itali dan antarabangsa, penyelidik, profesor dan kakitangan pentadbiran yang datang untuk belajar atau bekerja di Ca' Foscari. Ia menawarkan maklumat dan kenalan yang berguna untuk mencari penyelesaian penginapan yang sesuai dan mudah di Venice dan di kawasan berdekatan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web href = "http://www.unive.it/pag/19768/ .

Unit Selamat Datang

Unit Selamat Datang menawarkan pelbagai perkhidmatan yang didedikasikan untuk pelajar antarabangsa dan fakulti, seperti panduan / maklumat mengenai dan bantuan dengan pengiktirafan kelayakan akademik, proses permohonan visa dan prosedur pendaftaran. Ia juga menyediakan maklumat umum mengenai perkhidmatan pelajar universiti, bantuan kewangan, perumahan, perkhidmatan kesihatan dan pengangkutan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati ebpage href = "http://www.unive.it/pag/20057/ .

Pusat Bahasa

Pusat ini menyediakan kursus bahasa asing dalam bahasa Inggeris, Perancis, Rusia, Sepanyol dan Jerman di pelbagai peringkat.

Kantin

Universiti ini mempunyai kantin di banyak lokasi, baik di pusat bersejarah Venice dan di kampus daratan di Mestre, Marghera dan Treviso.

Sokongan Kerjaya

Pejabat Kerjaya mengatur penempatan kerja dan penempatan kerja di Itali dan luar negeri, ia juga mengadakan pameran kerjaya, pemanduan perekrutan dan bengkel untuk membantu para pelajar semasa dan siswazah baru-baru ini memperoleh kemahiran profesional yang mereka perlukan untuk menjadi kompetitif di pasaran kerja.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web href = "http://www.unive.it/pag/17095/ .

Hari Kerjaya

Hari kerjaya merupakan acara penuh hari yang didedikasikan untuk perekrutan di mana siswazah dan siswazah baru-baru ini dapat memenuhi pengurus syarikat-syarikat yang mengambil bahagian dan mengenal dunia kerja. Pelajar dapat melawat syarikat-syarikat, mengedarkan CV mereka, mengambil bahagian dalam temu bual dan memperoleh maklumat tentang peluang profesional dan pilihan kerjaya yang terbuka kepada mereka. Hari Kerjaya juga melibatkan pelbagai bengkel, seminar dan persembahan syarikat.

Kehidupan seorang pelajar

Beberapa universiti lain menawarkan peluang untuk belajar dan menjalankan penyelidikan di salah satu bandar paling indah di dunia. Di Ca 'Foscari, tradisi kebudayaan dan inovasi intelektual dapat berkumpul.

Belajar di Ca 'Foscari menyediakan peluang untuk belajar dan tinggal di sebuah bandar yang sangat unik, di mana anda boleh bersiar-siar selama berjam-jam dan juga menikmati tersesat, mempunyai Spritz di salah satu dataran indah Venice, melawat muzium dan pameran yang terkenal di dunia, perjalanan dengan menaiki bot melalui pulau kecil lagun, menikmati pantai Lido dan rasa makanan yang enak.

Universiti juga menganjurkan banyak acara kebudayaan untuk membawa pelajar dan kakitangan bersama-sama di sebuah bandar yang tidak seperti yang lain, tempat yang lalu memenuhi inovasi dan dahaga anda untuk pengetahuan dirangsang oleh pelbagai inisiatif. Hidup di Venice adalah seni, seni bina, pembangunan, penyelidikan, perhatian kepada alam sekitar dan penemuan tradisi kuno dan budaya yang berbeza.

Selain itu, Ca 'Foscari menjamin para pelajar pengalaman pembelajaran yang serba lengkap melalui penyediaan pelbagai aktiviti sukan dan persatuan pelajar:

· Rangkaian Pelajar Erasmus (ESN) - Dengan lebih daripada 12,000 ahli dari 36 negara, Rangkaian Pelajar Erasmus menyokong dan menggalakkan rangkaian antarabangsa dengan menyediakan pelajar peluang untuk pemahaman budaya dan pembangunan diri mengikut prinsip pelajar membantu pelajar.

· Pusat Sukan Universiti (CUS) - CUS menawarkan peluang kepada para pelajar untuk berpartisipasi dalam pelbagai sukan berkat kemudahannya di pusat bersejarah Venice.

· Radio Ca 'Foscari - Dibuat oleh pelajar-pelajar Ca' Foscari, stesen radio dalam talian universiti adalah cara komunikasi yang sangat popular. Pelajar yang menarik dapat mengambil bahagian dalam operasinya berdasarkan kemahiran dan pengalaman masing-masing.

· Choir dan Orkestra Universiti - Selama lebih dari dua puluh lima tahun, koir dan orkestra Ca 'Foscari telah menawarkan peluang kepada pelajar untuk meneroka dan memupuk kecintaan mereka terhadap muzik. Repertoar kumpulan berubah dari tahun ke tahun dan berkisar dari zaman pertengahan hingga kepingan kontemporari.

· Shylock University Theatre Centre (CUT) - Shylock adalah persatuan kebudayaan yang bertujuan mempromosikan inovasi seni-teknis dalam bidang tayangan teater. Ia menganjurkan bengkel latihan dan eksperimen, menganjurkan lawatan ke pameran dan pameran, dan menjalankan projek penyelidikan dan pengeluaran.

Kenalan

- Alamat e-mel recruiting@unive.it

- Weblinks

· Facebook href = "https://www.facebook.com/cafoscarinternational

· Twitter href = "https://twitter.com/cafoscari

· Instagram href = "https://www.instagram.com/cafoscariuniversity/

· Linkedin href = "https://it.linkedin.com/company/università-ca'-foscari-venezia

· YouTube href = "https://www.youtube.com/user/youcafoscari

Untuk memohon lawati laman web https://apply.unive.it/

This school offers programs in:
  • English

Lihat kursus » Lihat MSc » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Kolej Antarabangsa Ca 'Foscari

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Sekolah kursus kehormatan, disokong oleh Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan Itali (MIUR), yang bertujuan untuk mencapai kecemerlangan dalam bidang pengajian dan penyelidikan yang berlainan. [+]

Kolej Antarabangsa Ca 'Foscari adalah sekolah kursus kehormatan, disokong oleh Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan Itali (MIUR) , yang bertujuan untuk mencapai kecemerlangan dalam bidang pengajian dan penyelidikan yang berlainan. Kolej ini berhasrat untuk menarik pelajar terbaik dan paling berbakat baik dari Itali dan luar negara.

Pelajar menghadiri program sarjana di Università Ca 'Foscari dan mengambil bahagian dalam program interdisipliner tambahan dan aktiviti inovatif yang diatur oleh Kolej, menjadikannya salah satu pusat kebudayaan dan saintifik yang paling dinamik di kawasan itu.

Tujuan Kolej ini adalah untuk mewujudkan persekitaran yang menggalakkan di mana pelajar-pelajar muda berbakat boleh cemerlang dalam bidang pengajian dan penyelidikan yang berlainan. Pada masa yang sama pelajar membina sebuah komuniti dengan pertukaran idea yang pelbagai disiplin yang kuat.... [-]


Video

Ca' Foscari - The Place I Want to Be

Ca' Foscari International People - Studying in English in Venice

Ca' Foscari International People - Cafoscarini Around the World

Ca' Foscari International People - Studying Beauty in Venice

Contact

Alamat Dorsoduro 3246
30123 Venice, Veneto, Itali
Telefon false

Alamat Via Sile, 6
31056 Treviso, Veneto, Itali
Telefon false