DIEFFE Job's Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

A BRIDGE ANTARA PEMBENTUKAN DAN KERJA, ANTARA PERNIAGAAN DAN INSTITUSI

Dieffe adalah satu realiti bahawa selama lebih 30 tahun, telah bekerja bersama rakyat dan Perniagaan untuk memihak kepada pembangunan profesional dan manusia daripada mencari pekerjaan belia dan rakyat sudah bekerja.

100 Latihan Paths setahun bagi lebih 2,200 pelajar. 60,000 jam latihan menyampaikan untuk 1,800,00 jam / pelajar, 3500 syarikat rakan kongsi: beberapa jumlah yang sangat penting yang mengambil gambar salah satu pengalaman yang paling penting dalam Venetian dalam sektor Pembentukan profesional Pendidikan dan.

Dieffe adalah hari ini Koperasi dan sosial yang terus mengarahkan aktiviti ke arah pembentukan, pendidikan dan orientasi. Institusi Pembentukan dengan pensijilan kualiti UNI EN ISO 9001, DIEFFE diiktiraf oleh Regione Veneto sebagai pembentukan Organ dalam orientasi, pembentukan asas, pembentukan yang lebih tinggi dan Sektor pembentukan continuos.

koperasi hadir dalam semua Wilayah Venetian, dengan 5 cawangan Koperasi diedarkan di bandar-bandar: Padova, Venice, Vicenza, Treviso, Verona dan beroperasi dalam sinergi dengan Actors Awam Institusi (institusi tempatan, Perniagaan, dan lain-lain), swasta (kategori organisasi, bahagian sosial, dan lain-lain) dan dengan daerah produktif utama Venetian.

Terima kasih kepada pengalaman dan pengetahuan yang diperolehi dengan terus menjawab kepada cabaran-cabaran baru, Dieffe melakukan kerja-kerja penyelidikan yang berterusan ke arah inovasi untuk sentiasa menjadi barisan hadapan dalam sektor itu kecekapan:

  • Orientasi tetap
  • Kewajipan Pendidikan
  • Pembentukan dan minuman profesional
  • Pembentukan Kaunseling (analisis keperluan)

KAWASAN CAMPUR TANGAN

Tawaran daripada Dieffe jelas melahirkan dalam tiga bidang aktiviti:

  1. Pendidikan dan Pembentukan Professional
  2. Mengiringi Bekerja
  3. Pembentukan berterusan dan kaunseling untuk perniagaan

MISI DAN VISI

Mendidik mendahulukan rakyat, mengiringi orang ramai dan perniagaan di sepanjang laluan pertumbuhan profesional dan organisasi, memberi pembangunan yang tepat untuk keperluan semua orang memindahkan kecekapan dan ilmu.

Meletakkan orang pertama kerana semua orang boleh dan setiap orang harus memberikan sumbangan modal insan untuk pembangunan matlamat yang sama. Dalam pengertian ini pembentukan adalah satu keperluan fisiologi. Pelaburan dan tidak perbelanjaan yang. cara terbaik untuk memberikan pembangunan profesional, motivasi, perkongsian misi perniagaan dan dengan itu pada akhirnya kejayaan Syarikat.

Dieffe berhasrat, khususnya, untuk membantu dalam penyediaan dan permulaan belia untuk bekerja, memperbaiki dan berinovasi perkhidmatan pendidikan, meletakkan perhatian yang besar kepada politik penyertaan sosial dan pencegahan pelbagai jenis kesulitan belia dan keciciran sekolah fenomena. Tradisi sosial adalah dalam Sejarah Dieffe.

Sejak tahun 1985, tahun penubuhannya, Dieffe memasuki pengurusan "P.Egidio" dan "S.Nicolò di Marghera" CFP (tengah pembentukan profesional), pembentukan pusat aktif dalam pembentukan Asas Kulinari dan Elektrik dari 1945. Dari saat itu Dieffe terus bahawa laluan sosial yang diilhamkan oleh bapa-bapa Franciscan, Egidio Gelain dan Ruggero Nuvola yang bercita-cita adalah untuk menyumbang kepada kerja, budaya, keluarga, dan kemajuan sosial rakyat di rantau ini Venetian.

Bermula dari tahun 90-an Dieffe bukan sahaja sekolah lagi tetapi bermula satu laluan evolusi; mengembang kawasan kesannya dalam pasaran kebangsaan dan antarabangsa, mengambil bahagian dalam projek-projek inovatif penting dalam bidang Latihan dan Pembentukan, bekerja jalan ke Perniagaan sebagai kawasan impak.

This school offers programs in:
  • English

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Master Masakan Itali

Campus Sepenuh masa May 2018 Itali Padua

Kursus ini direka bagi mereka yang ingin meningkatkan pengetahuan mereka mengenai Itali tradisi masakan dan gastronomi. Kami menawarkan siri penuh memasak praktikal, pastri, ais krim, pizza dan roti bengkel dan kajian mendalam wain dan bir kraf, memberi tumpuan kepada aspek-aspek teknikal dan kebudayaan, yang diliputi dalam pengajaran kajian makanan, teknologi dan kaedah pemprosesan. [+]

RANGKA KURSUS Siapakah yang boleh memohon:

profesional Itali dan asing dari makanan dan wain industri, Makanan dan memasak profesional dan Passionates kursus ini akan bermula dengan minimum 12 dan maksimum 20 pelajar.

Jangka masa: 6 minggu dari kedua-dua teori dan pengajaran praktikal di Dieffe Academy (103 jam) 60 jam perantisan pendidikan untuk 5 minggu di restoran yang terpilih dan berprestij

Kursus ini adalah selama 6 minggu dan ia dibahagikan kepada tiga modul yang berbeza:

Yang pertama terdiri dalam bilik darjah dan pengajaran berasaskan makmal di ibu pejabat Akademi kedua ini menawarkan satu set lawatan pendidikan dan pengalaman di bandar-bandar utama Itali, melalui tradisi yang paling penting (budaya, kemahiran memasak dan pertanian) Yang ketiga adalah praktikal dengan perantisan di restoran yang berprestij dipilih oleh Akademi ... [-]

Contact

DIEFFE Accademia delle Professioni - Job's Academy

Alamat Cooperativa Sociale DIEFFE Via Risorgimento, 29 - 35027 Noventa Padovana (PD)
35027 Padua, Itali
Website http://www.dieffe.com/
Telefon +39 049 986 5000