Baca keterangan rasmi

EUTHECA - Kesatuan Eropah Akademi Teater dan Pawagam dan Akademi pengajian tinggi dalam seni Teater Cinema yang beribu pejabat di Rom. EUTHECA merupakan titik rujukan di Itali, untuk latihan dan penyediaan pelakon yang mahu memulakan satu kerjaya antarabangsa terima kasih kepada program pengajian yang juga meramalkan pengajaran bacaan dalam bahasa Inggeris untuk teater, Cinema dan bagi dagangan yang berbeza yang membuat sehingga dunia hiburan. EUTHECA juga rumah kepada sebuah syarikat teater pemastautin dan dalam organisasi yang sama, mempunyai Teater di mana pengeluaran kedua-dua negara dan antarabangsa mencari tempat mereka.

EUTHECA memilih pelajar dari seluruh dunia untuk mengambil bahagian dalam kursus-kursus latihan lakonan, terima kasih kepada program didaktik yang tinggi, sesuai dengan teater dan pawagam sekolah utama Eropah.

Diploma Eutheca dicapai pada akhir kursus Drama Tiga tahun. Pelajar yang telah menamatkan program tiga tahun menguntungkan juga boleh mencapai BA (Hons) dalam Pemangku, kelayakan British yang bersamaan dengan ijazah Itali tiga tahun. Setahun pengkhususan keempat akan bermula untuk tahun akademik 2012-2013 dalam Akademi Rom, yang akan membolehkan pelakon untuk menjalani latihan khusus dalam mata pelajaran seperti sekolah Rusia, panggung wayang dan arah filem.

TIGA TAHUN DRAMA KURSUS Latihan drama rasmi tidak diperlukan untuk pendaftaran dalam perjalanan Drama Tiga Tahun di Akademi EUTHECA, juga bukan perlu untuk terlibat dalam bidang profesional. Bagaimanapun, ia adalah perlu untuk lulus ujian bakat untuk kemasukan. Dalam usaha untuk dimasukkan ke ujian, pelajar yang ingin mengambil bahagian dalam kursus-kursus latihan sekolah untuk pelakon di Rom mesti memohon kepada notis permohonan yang berkala diterbitkan di laman web ini. Tahun akademik bermula pada bulan Oktober dan berakhir pada pertengahan bulan Julai. Program ini membayangkan kehadiran wajib dari hari Isnin hingga Jumaat untuk purata 6-8 jam sehari. Dalam kes-kes yang luar biasa, beberapa kursus juga boleh berlaku pada hari Sabtu dan / atau Ahad untuk sejumlah 800 jam TAHUN A (tujuannya adalah untuk pelajar-pelajar untuk mencapai kesedaran seni dan kecekapan teknikal untuk dapat memulakan kerjaya profesional di dunia Teater atau Cinema. Tawaran pendidikan Akademi adalah berdasarkan kepada kaedah bacaan utama yang telah ditetapkan teater abad ke-20 selain daripada teater kontemporari. Pada tahun kedua dan ketiga kursus ini, pelajar akan berpeluang menjalankan pengalaman banyak di atas pentas dan bersentuhan langsung dengan realiti profesional yang besar. Selain kursus asas, pelajar boleh mengambil bahagian dalam bengkel dan latihan dengan penting, Sarjana diiktiraf di peringkat antarabangsa dan, pada tahun kedua akan menjalani masa latihan dalam produksi bersama pawagam dan teater profesional. Pada akhir kursus ini pelajar tiga tahun:

Akan dapat meletakkan pelbagai teknik bacaan ke dalam amalan, memahami prinsip-prinsip asas penambahbaikan dan penyelidikan. Pada akhir tahun ketiga, pelajar akan memperoleh kesedaran seni yang diperlukan dan kecekapan menceburi kerjaya profesional teater lakonan. Mereka akan dapat bekerja pada proses pengeluaran teater, menganalisis konsep, percubaan dan pembangunan fasa yang berbeza. Mereka akan memperoleh keupayaan untuk bekerja dalam kumpulan di bawah panduan seorang pengarah dan telah matang kesedaran mereka terhadap etika profesional dan peranan pelakon di dalam dan di luar pentas. Mereka akan dapat bekerja dalam produksi antarabangsa dan konteks, terima kasih kepada latihan mereka di Itali dan Inggeris dan tawaran pendidikan ditujukan kepada pasaran pengeluaran antarabangsa. Mereka juga akan bersedia untuk kemungkinan hamil produksi teater autonomi, menguruskan aspek-aspek seni dan organisasi dengan diri mereka sendiri dan menawarkan sokongan yang sah untuk pengeluaran itu sendiri.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

EUTHECA - The European Union Academy of Theatre and Cinema

Tujuannya adalah untuk memberi pelajar pemahaman yang lebih lengkap kerja penulis drama ini, dianggap bukan sahaja dalam senario teater konteks Eropah, tetapi bagaimana i ... [+]

Keterangan "Commedia dell'Arte, ARTE DELLA Commedia"

Commedia dell'Arte bermakna teater dan bukan sahaja ini, seni mengarang sandiwara kehidupan sosial, dan Seni bermakna profesion, disiplin pelakon. Ia adalah sejenis teater yang menyimpan berkembang, bertindak dalam bidang manusia pada masa itu hidup. Dalam teater perkataan adalah dihubungkan dengan tindakan dan pelakon adalah orang yang bertindak.

Pada masa kini, Commedia dell'Arte terus beroperasi sebagai kategori bebas tetapi khususnya adalah penting dalam pendidikan dan kefahaman tindakan teater dalam teks pengarang bagi mereka yang mengambil berat tentang teater.

Enam bulan di luar negara pada EUTHECA adalah untuk semua orang yang mahu mendalami dalam teori dan amalan, penerokaan hubungan rapat antara Commedia dell 'Arte dan Dramaturgy Eropah. ... [-]

Itali Rome
Oktober 2019
Itali
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
EUTHECA - The European Union Academy of Theatre and Cinema

Program pendidikan merujuk kepada kaedah yang paling penting dalam teater daripada '900 dan kontemporari. ... [+]

PEMBENTANGAN

Program pendidikan merujuk kepada kaedah yang paling penting dalam teater daripada '900 dan kontemporari. Sebagai tambahan kepada mata pelajaran teras yang dirancang:

latihan dan bengkel kurikulum dengan Masters terkenal di peringkat antarabangsa.

Jika anda memohon untuk kursus ini, anda juga mungkin berminat untuk Pengantar untuk Drama Sekolah dan kursus jangka pendek Audition Teknik.

1 TAHUN SETENGAH

MATLAMAT:

tahu prinsip-prinsip asas kaedah sekolah Rusia dan perkembangan metodologi di Eropah. mempelajari kaedah teater untuk dapat traslate teks sastera ke dalam teks yang indah. belajar teknik-teknik penerokaan dan menemui potensi anda sendiri emosi dan ekspresif teater dalam tindakan itu, terutamanya di peringkat bukan lisan. tahu angka utama Commedia dell'Arte. membangunkan kanvas naratif dengan teknik penambahbaikan. belajar asas-asas pagar sejarah, pertempuran peringkat (dengan dan tanpa senjata) dan dalam perkhidmatan akrobatik kontras komik. mempelajari prinsip-prinsip asas etika profesional dalam kumpulan dan individu. mempelajari asas-asas vokal dan articulatory. membangunkan intonasi, rasa berirama dan mendengar. ... [-]
Itali Rome
Oktober 2019
English,Itali
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu