Baca keterangan rasmi

Tujuan European Cultural Academy adalah untuk meningkatkan pengetahuan dan memajukan karier anda dalam Seni, Senibina dan Industri Kreatif.

Selama lebih dari satu dekad, kami telah membantu komuniti kreatif untuk meningkatkan keterlihatan, membina hubungan dan membuat kesan yang berkekalan terhadap kerjaya mereka. Dalam kursus kami, kami berkongsi pandangan kami sebagai penganjur pameran antarabangsa dan Biennale Pavilions, Minggu Seni Prestasi, Hadiah Reka Bentuk dan Anugerah Seni Bina sebagai simposium, persidangan dan residensi.

Fakulti kami termasuk artis, pereka, kurator, ahli galleria, arkitek dan sarjana yang akan membantu anda untuk membina kemahiran yang diperlukan dan membolehkan anda menavigasi industri legap dan sangat kompetitif.97759_ScreenShot2018-11-19at16.27.41.png

Pendekatan kami

European Cultural Academy menekankan penyelesaian praktikal. Anda akan mendapat di belakang tabir Biennale dan belajar untuk bekerjasama dengan kerajaan, artis, yayasan, dan penaja. Pada akhir kursus, anda akan membuat projek yang sebenar (contohnya projek pameran, karya seni, penerbitan, acara dll) yang mungkin ditambah kepada portfolio / CV anda dan anda akan mempunyai kemungkinan untuk membentangkannya kepada orang ramai.

Profesor terkemuka dalam bidang berkaitan memastikan komponen akademik yang kukuh dan akan membolehkan anda memperoleh perspektif yang lebih luas.

Siapa yang boleh memohon

Peserta kami datang dari semua latar belakang dan kursus ini terbuka untuk sesiapa sahaja yang mempunyai minat terhadap Seni dan Seni Bina. Jika anda seorang wakil universiti dan ingin menguruskan program untuk pelajar anda, kami boleh menyesuaikannya dengan keperluan anda.

Pemohon individu dialu-alukan untuk memohon tarikh tertentu, sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Tempoh adalah dari 1 hingga 2 minggu. Akademi ini berjalan sepanjang tahun, walaupun tempoh paling optimum adalah semasa Biennale (Mei-November).

Lokasi

Venice, Itali. Kami mempunyai empat palazzos bersejarah di tengah-tengah Venice di mana kami menganjurkan pameran dan dapat memberikan pelajar pengalaman unik di belakang layar.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:


European Cultural Academy

Anda suka reka bentuk seni bina, seni bina dan bandar. Anda mahu berhubung dengan orang yang memindahkan idea kreatif ke hadapan sekarang. Datang untuk satu, dua atau tig ... [+]

KURSUS NEXT: VENICE BIENNALE DIPERLUKAN - BAGI PENGALAMAN TEKAN

Tarikh: 7-12 Mei, 5-10 Ogos atau 18-23 November, 2019

Kelas:

Kursus ini menghubungkan anda dengan pakar-pakar pasaran seni dan membolehkan anda mengalami realiti di belakang Venice Biennale dan peristiwa selari.

Anda akan menemui pameran dalam perbualan dengan artis, kurator, ahli galeri dan, sememangnya, pasukan Biennale. Ia adalah pengalaman berstruktur dan inspirasi.

Program Mei berlaku semasa minggu Pembukaan. Program November dijadualkan pada minggu terakhir, menjadikannya pengalaman istimewa di Biennale. Di sebelah sesi, kami akan melawat Biennale di Giardini dan Arsenale, pameran Struktur Peribadi dan koleksi Peggy Guggenheim.... [-]

Itali Venice
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
1 - 2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
European Cultural Academy

Bengkel ini meningkatkan relevansi pendekatan khusus tempat, di mana Venice genius loci mendorong pembinaan senario inventif dan campur tangan seni bina. ... [+]

ARSITEK CONTEMPORARY - KELEBIHAN PENDEKATAN KHUSUS SITUS

TARIKH: JULAI 8-20, 2019

Mengenai kursus ini

Kursus ini memfokuskan kepada kaitan hubungan Venice dengan alam semula jadi dalam pembinaan sebuah projek untuk bandar laguna.

Kedua-dua ketinggian fizikal wilayah dan seni bina dan sistem metabolik Venice dihadapi serentak, untuk menimbulkan interpretasi reka bentuk baru dan kemungkinan pengaturcaraan dan pengaktifan tapak di bandar.

Siapa yang boleh memohon?

Seni binaPelajarPerekaSaintis sosialArtisTiada pengalaman terdahulu yang diperlukan

NB ECA adalah program profesional bukan kredit, bukan darjah. Pelajar universiti hanya akan mendapat kredit jika universiti mereka mempunyai perkongsian dengan ECA.... [-]

Itali Venice
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
European Cultural Academy

Kursus Seni Kontemporari direka untuk membantu anda menjalankan projek kreatif anda. Ia melengkapkan anda dengan pengetahuan industri yang akan memajukan kerjaya anda di ... [+]

ART CONTEMPORARY - STRATEGI UNTUK MENGEMBANGKAN

TARIKH: 15 Julai -27, 2019

Mengenai kursus ini

Program ini memberi tumpuan kepada pasaran seni kontemporari dan cara untuk terlibat dalamnya. Matlamat kursus ini adalah untuk mengubah anda dari pengguna ke pembuat dalam bidang kebudayaan.

Q

Dengan kerjasama Danielle Krysa aka TheJealousCurator.

Siapa yang boleh memohon?

Kursus ini direka untuk minda kreatif yang kreatif. Pelajar, kurator, pekerja muzium, artis dan pencinta seni dialu-alukan. Secara purata terdapat sekitar 11 kebangsaan setiap kumpulan.

NB ECA adalah program profesional bukan kredit, bukan darjah. Pelajar universiti hanya akan mendapat kredit jika universiti mereka mempunyai perkongsian dengan ECA.... [-]

Itali Venice
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
European Cultural Academy

Dalam kursus satu minggu kami, kami secara kritis dan bermain-main meneroka ruang awam bukan sahaja sebagai "kemurahan hati" yang dapat menawarkan seni bina kepada masyar ... [+]

Mengenai kursus:

Dalam kursus satu minggu kami, kami secara kritis dan bermain-main meneroka ruang awam bukan sahaja sebagai "kemurahan hati" yang dapat menawarkan seni bina kepada masyarakat tetapi juga sebagai keadaan politik, sosial dan mendalam. Ruang awam tidak semata-mata dijumpai atau direka bentuk, ia masih hidup dan dibuat; Secara ringkasnya, ruang awam adalah emancipatory. Untuk refleksi seperti itu, kami menggunakan pameran Biennale dan kota Venice sebagai tapak medan kami.

Dalam pelbagai kuliah, bengkel tangan, perbincangan, dan lawatan dengan pakar tempatan dan antarabangsa, kami akan menyiasat syarat - potensi dan sekatan - yang menjadikan ruang awam mungkin untuk kumpulan orang yang berlainan di Venice, tetapi juga di bandar-bandar di umum.... [-]

Itali Venice
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu