European Cultural Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tujuan Akademi Kebudayaan Eropah adalah untuk meningkatkan pengetahuan dan memajukan kerjaya anda dalam Seni, Seni Bina dan Industri Kreatif lain.

Untuk lebih daripada satu dekad kami telah membantu masyarakat yang kreatif untuk meningkatkan penglihatan, membina hubungan dan memberi kesan mendalam kepada kerjaya mereka. Dalam kursus-kursus kami, kami berkongsi pandangan kami sebagai penganjur pameran antarabangsa dan Biennale Pavilions, Minggu Seni Persembahan, Hadiah Design dan Anugerah Architecture sebagai serta simposium, persidangan dan residensi.

fakulti kami termasuk artis, pereka, kurator, gallerists, arkitek dan ulama yang akan membantu anda untuk membina kemahiran yang diperlukan dan membolehkan anda untuk menavigasi melalui industri tidak telus dan sangat kompetitif.

Artis Herman Nitsch dan kurator Karlyn de Jongh dan Sarah Gold Melawat pameran: Di sini dengan artis Herman Nitsch dan kurator Karlyn de Jongh dan Sarah Gold

Pendekatan Kami

Akademi Kebudayaan Eropah menekankan penyelesaian yang praktikal. Anda akan mendapatkan di belakang tabir yang Biennale dan belajar untuk bekerjasama dengan kerajaan-kerajaan, artis, yayasan, dan penaja. Pada akhir kursus ini, anda akan mewujudkan projek sebenar (contohnya projek pameran, karya seni, penerbitan, acara dan lain-lain) yang mungkin ditambah kepada portfolio / CV anda dan anda akan mempunyai kemungkinan untuk mengemukakannya kepada orang ramai.

profesor terkemuka dalam bidang yang berkaitan memastikan komponen akademik yang kukuh dan akan membolehkan anda untuk mendapatkan perspektif yang lebih luas.

Siapakah yang boleh memohon

peserta kami datang dari pelbagai latar belakang dan kursus ini dibuka untuk sesiapa yang mempunyai kepentingan dalam Seni dan Seni Bina. Jika anda seorang wakil universiti dan ingin menguruskan program untuk pelajar anda, kita boleh menyesuaikan dengan keperluan anda.

pemohon individu dialu-alukan untuk memohon tarikh tertentu, sila tidak teragak-agak untuk menghubungi kami untuk maklumat lanjut.

Tempoh adalah dari 1 hingga 3 minggu. Akademi berjalan sepanjang tahun, walaupun tempoh yang paling optimum akan diadakan semasa Biennale (Mei-November).

Lokasi

Venice, Itali. Kami mempunyai empat palazzos bersejarah di pusat Venice di mana kita menjadi tuan rumah pameran dan dapat menyediakan pelajar dengan pengalaman di belakang tabir yang unik.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Kursus musim panas » Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Kursus Seni Kontemporari

Campus Sepenuh masa 1 - 3  March 2019 Itali Venice

Anda suka seni, reka bentuk, dan seni bina. Anda mahu berhubung dengan orang yang memindahkan idea kreatif ke hadapan sekarang. Mengalami Venice dan Venice Biennale bersama-sama dengan pelajar-pelajar yang suka berfikir dari seluruh dunia. Di sini, anda dan rakan-rakan anda tenggelam dalam persekitaran inspirasi yang diketuai oleh pakar fakulti dan industri terkenal. Dapatkan kemahiran baru untuk mewujudkan impak yang lebih besar dengan kerja anda dengan segera. [+]

Mengenai kursus ini

Anda suka seni, reka bentuk, dan seni bina. Anda mahu berhubung dengan orang yang memindahkan idea kreatif ke hadapan sekarang. Mengalami Venice dan Venice Biennale bersama-sama dengan pelajar-pelajar yang suka berfikir dari seluruh dunia. Di sini, anda dan rakan-rakan anda tenggelam dalam persekitaran inspirasi yang diketuai oleh pakar fakulti dan industri terkenal. Dapatkan kemahiran baru untuk mewujudkan impak yang lebih besar dengan kerja anda dengan segera.

Mulai setiap hari Isnin, tinggal selama beberapa minggu:

Sertai selama 1 minggu untuk memberi tumpuan kepada topik tertentu;Sertai selama 2 minggu untuk meliputi bidang subjek yang lebih luas;Sertai selama 3 minggu untuk pengalaman sepanjang hayat dan peluang tambahan.Program 2019... [-]

Seni bina kontemporari

Campus Sepenuh masa 1 - 3  May 2019 Itali Venice

Anda suka seni, reka bentuk, dan seni bina. Anda mahu berhubung dengan orang yang memindahkan idea kreatif ke hadapan sekarang. Mengalami Venice dan Venice Biennale bersama-sama dengan pelajar-pelajar yang suka berfikir dari seluruh dunia. Di sini, anda dan rakan-rakan anda tenggelam dalam persekitaran inspirasi yang diketuai oleh pakar fakulti dan industri terkenal. Dapatkan kemahiran baru untuk mencipta kesan yang lebih besar terhadap kerja anda dengan serta-merta. [+]

Mengenai kursus ini

ARKITEK VENET BIENNALE | November 12-17, 2018

Venice adalah destinasi 2018. Anda akan menjadi antara yang pertama untuk menemui bakat baru dan mengkaji semula projek-projek dari studio bintang-arsitektur. Arkitek dan pereka arkitek utama melawat Biennale atas alasan. Dari Mei hingga November bandar ini menawarkan kepekatan hebat projek dan pameran terbaik industri.

Ketahui tentang belakang pameran yang paling berprestij di dunia. Kursus ini membolehkan anda mengalami peristiwa tersebut, bertemu penganjur dan peserta serta melihat projek pemikiran yang paling maju dari 70 negara.

Subjek: Sejarah Biennale Architettura; Kajian kes: Mengadakan pavilion kebangsaan dan acara cagaran; PR... [-]


Kursus musim panas

Kursus Seni Bina, Seni dan Rekaan semasa Venice Biennale

Campus Sepenuh masa 1 - 3  Pendaftaran Terbuka Itali Venice

Anda suka seni, reka bentuk dan seni bina. Anda mahu berhubung dengan orang yang memindahkan idea kreatif ke hadapan sekarang. Datang untuk satu, dua atau tiga minggu untuk menikmati Venice sebagai orang dalam dan mempunyai pengalaman bercuti praktikal yang menarik. [+]

Seni, Reka Bentuk dan Seni Bina semasa Venice Biennale

KURSUS BERKESAN: KURSUS VENET SATU-MINGGU BIENNALE KURSUS

12-17 NOVEMBER, 2018.

Kelas:

Sejarah Senibina Biennale: Pengenalan di Venice dan Beyond.Venice untuk Venice, Venice untuk dunia.Venice Biennale: prosedur pemilihan, carta organisasi dan perkara yang diketahui oleh Yayasan Biennale.Kajian kes: organisasi pavilion kebangsaanSambungan antara Seni, Reka Bentuk dan Seni Bina: rupa yang bijak.

LAWATAN:

Lawatan ke Pavilion Vatican, pulau San Giorgio Maggiore.Lawatan dengan kurator Time-Space-Existence, Palazzo BemboSambungan antara Seni, Reka Bentuk dan Seni Bina: rupa yang bijak.Lawati Biennale Senibina Venice: Arsenale. Lawatan berpandu dengan pasukan Biennale.Lawati Biennale Senibina Venice: Giardini. Lawatan berpandu dengan arkitek profesional.... [-]

Contact
Alamat lokasi
Str. Nova, 3659
Venice, Veneto, 30121 IT