European Cultural Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tujuan European Cultural Academy adalah untuk meningkatkan pengetahuan dan memajukan karier anda dalam Seni, Senibina dan Industri Kreatif.

Selama lebih dari satu dekad, kami telah membantu komuniti kreatif untuk meningkatkan keterlihatan, membina hubungan dan membuat kesan yang berkekalan terhadap kerjaya mereka. Dalam kursus kami, kami berkongsi pandangan kami sebagai penganjur pameran antarabangsa dan Biennale Pavilions, Minggu Seni Prestasi, Hadiah Reka Bentuk dan Anugerah Seni Bina sebagai simposium, persidangan dan residensi.

Fakulti kami termasuk artis, pereka, kurator, ahli galleria, arkitek dan sarjana yang akan membantu anda untuk membina kemahiran yang diperlukan dan membolehkan anda menavigasi industri legap dan sangat kompetitif.97759_ScreenShot2018-11-19at16.27.41.png

Pendekatan kami

European Cultural Academy menekankan penyelesaian praktikal. Anda akan mendapat di belakang tabir Biennale dan belajar untuk bekerjasama dengan kerajaan, artis, yayasan, dan penaja. Pada akhir kursus, anda akan membuat projek yang sebenar (contohnya projek pameran, karya seni, penerbitan, acara dll) yang mungkin ditambah kepada portfolio / CV anda dan anda akan mempunyai kemungkinan untuk membentangkannya kepada orang ramai.

Profesor terkemuka dalam bidang berkaitan memastikan komponen akademik yang kukuh dan akan membolehkan anda memperoleh perspektif yang lebih luas.

Siapa yang boleh memohon

Peserta kami datang dari semua latar belakang dan kursus ini terbuka untuk sesiapa sahaja yang mempunyai minat terhadap Seni dan Seni Bina. Jika anda seorang wakil universiti dan ingin menguruskan program untuk pelajar anda, kami boleh menyesuaikannya dengan keperluan anda.

Pemohon individu dialu-alukan untuk memohon tarikh tertentu, sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Tempoh adalah dari 1 hingga 2 minggu. Akademi ini berjalan sepanjang tahun, walaupun tempoh paling optimum adalah semasa Biennale (Mei-November).

Lokasi

Venice, Itali. Kami mempunyai empat palazzos bersejarah di tengah-tengah Venice di mana kami menganjurkan pameran dan dapat memberikan pelajar pengalaman unik di belakang layar.

Lokasi

Venice

Alamat
S. Marco, 4013, 30124 Venice, Italy
30124 Venice, Veneto, Itali