Eurotech Flight School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sasaran Eurotech Flight School adalah pencapaian lesen helikopter swasta (PPL (H) mengikut JAR-FCL. Lesen ini membolehkan pelajar untuk bertindak sebagai juruterbang swasta di helikopter enjin tunggal, dalam penerbangan bukan komersial.

Latihan penerbangan

Seperti yang dijangkakan dari JAR-FCL 2.125, untuk pencapaian PPL (H), ia memerlukan sekurang-kurangnya 45 jam penerbangan, 29 daripadanya adalah dwi-kawalan dan yang lain sebagai solo. Jam-jam akan ditempah 1 atau 2 hari lebih awal, dengan kemungkinan terbang semasa cuaca bercuti dibenarkan. Kursus komersial CPL (H), yang mengikuti PPL (H) merangkumi 35 jam masa penerbangan dengan pengajar dan kelas berdedikasi. Helikopter yang digunakan untuk latihan: Robinson R22 Beta / Beta II Penerbangan 7 hari dari 7 termasuk cuti.

Kursus teori

Kursus ini terdiri daripada kira-kira 100 jam teori, diedarkan di kawasan berikut: undang-undang udara; pengetahuan, prestasi dan perancangan pesawat, prestasi manusia dan batasannya; meteorologi, navigasi, prosedur operasi, prinsip penerbangan. Organisasi hendaklah menyediakan setiap pelajar semua buku yang diperlukan untuk kursus ini.

Kekerapan dan tempoh

Ditetapkan mengikut keperluan para pelatih. Umumnya 2/3 jam satu malam seminggu. Pelajaran khusus pada akhir program untuk persediaan kuiz peperiksaan. Terdapat juga penerbangan ujian selama 20 minit.

Syarikat Moden dan Cekap

Eurotech ditubuhkan pada tahun 1995 oleh Roberto Grazioli, juruterbang helikopter dan jurutera yang terkenal dan dihargai di seluruh Itali dan di luar negara. Eurotech bermula sebagai syarikat perkhidmatan helikopter yang diperakui JAR 145 (hari ini adalah BAHAGIAN 145). Disebabkan perkembangan perniagaan pesat, pada tahun 1998, Eurotech berpindah ke Caiolo di Lombardy (wilayah Sondrio) di sebuah bangunan baru yang dibina khusus untuk memenuhi keperluan syarikat moden penyelenggaraan helikopter. Pangkalan ini sekarang mempunyai 2,000 meter persegi pejabat dan hangar, tapak pendaratan helikopter lebih dari 5000 meter persegi dengan loji untuk bekalan petrol penerbangan dan minyak tanah dan mempekerjakan lebih dari 30 profesional dan juruteknik.

Lokasi

Caiolo

Alamat
Via Valeriana, 8, Caiolo, Sondrio
23010 Caiolo, Lombardy, Itali