IACC ASSOCIAZIONE ITALIANA DEI PROGETTISTI/CONSULENTI DEL COLORE

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

L'Associazione

Presentasi dalam 14 jawatan, IACC menyampaikan antitriptis kepada pihak-pihak yang terlibat dalam pemantauan di seluruh dunia untuk memecahbelahkan budaya masyarakat. Ini adalah salah satu daripada yang paling penting dalam pembuatan produk dan mempromosikan reka bentuk warna profesional dari Perunding Warna dan Pereka Warna. Pada tahun 2009, IACC Executive Commitee IACC Italia, Persatuan Pelukis Itali / Consulenti del Colore telah memainkan peranan penting dalam bidang pendidikan, yang memberi peluang kepada ahli-ahli politik, pengacara dan penyelia yang berpengalaman.

CHI SIAMO

IACC (Persatuan Perunding Warna dan Reka Bentuk Antarabangsa) mempersiapkan para pengarang dan penyelia yang berkhidmat di sekolah-sekolah di sekolah-sekolah, di mana mereka boleh belajar dan mengajar di sekolah-sekolah yang berpengalaman dalam bidang kejuruteraan. IACC telah mengutamakan pengiktirafan antarabangsa dalam bidang "IACC Perunding / Pereka Warna Berkualitas" dan mempunyai perundingan dalam kategori Perunding Warna dan Designer Warna, yang memenuhi syarat untuk memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan oleh para profesional di IACC Associate Ahli "

STORIA

Pada tahun 1957 kira-kira 50 orang profesioner, jurugambar, pereka, jurugambar, jurugambar dan ahli sains dalam 12 tahun yang lalu telah dibebaskan oleh Hilversum, ahli Paisi Bassi, semua Jurucakap Pertahanan Antarabangsa (IACC). Alla base vi era ini telah memainkan peranan yang sangat penting dalam bidang profesi untuk konsultasi dengan pihak berkuasa dan juga untuk keperluan di bidang ini dalam bentuk yang unik dalam usaha untuk mencapai tujuan tertentu. Ini adalah presiden di IACC yang disiarkan. Heinrich Frieling, ahli ilmu pengetahuan, ahli biologi, ahli falsafah dan pakar pendidikan di kampus, menaruh fondatore dell'Institute of Color Psychology di Germania. Nel 1957, il dott. Pengkhususan dalam kerjasama dengan penyelidikan, reka bentuk, psikiologi, seni bina dan lain-lain disiplin adalah penting dalam proses pengajaran dan pembelajaran, yang mempunyai format pengajaran yang baik dalam pengajaran Diploma IACC. Program ini tidak dapat dilakukan oleh pihak swasta yang hanya memerlukan bantuan yang tidak diinginkan oleh pihak berkuasa untuk membantu mereka membuat profesi dalam bidang yang diaplikasikan dalam pengajaran dan pengajaran yang berkaitan dengan pembelajaran yang lebih baik daripada pengalaman dan kesesuaian.

PROFESSIONALE APPROCCIO

Jika anda mempunyai maklumat mengenai bidang ini, anda boleh melabur di tempat kejadian. Dalla filosofia semua menghidupkan semulajadi, mempunyai biologia alla medicina, derm'antropologia alla psicologia, della fisica alla teoria del colore, dal design all'ergonomia visiva, dall'architettura all'arte. Il desain del colore è un settore professionale che richiede esperti con competenze specifiche. Kajian ini menunjukkan bahawa terdapat banyak perubahan yang tidak diingini: tidak ada yang menyimpang dari segi fizikal. Pertimbangan yang tidak diingini adalah "mero fattore estetico" yang menyangkut semua perkara yang berlaku pada semua pihak yang terlibat dalam perniagaan dan persengketaan. Ini adalah cara yang mudah untuk menyesuaikan diri dengan reka bentuk dan reka bentuk yang tidak diingini. inilah yang menjadi panduan kepada para pereka yang mengutamakan bahan-bahan dan bahan-bahan yang ada di dalamnya.

DIPLOMA E ACCREDITAMENTO IACC

Anda tidak mempunyai format dalam 4 seminari, yang bermaksud bahawa anda tidak boleh memainkan peranan dalam pengajaran diploma IACC Perunding Warna Berkualitas. Jika anda ingin memberikan maklumat lanjut, anda akan mendapat perhatian yang lebih baik, jika anda tidak mempunyai pengalaman dalam bidang ini, anda boleh menggunakan psikologi atau pemasaran dalam bidang ini untuk mendapatkan IACC.

COMITATO ESECUTIVO

Una komisyen yang khusus membuat dan menguasai pelbagai bidang, esensi dan kurikulum yang dipersetujui semua. Al Comitato esecutivo è affidato anche il costante aggiornamento del programma didattico e l'insegnamento a cui collaborano anche docenti esterni.

COSA STUDIAMO

ARGOMENTI DI BASE PER LA FORMAZIONE E L'ACCREDITAMENTO IACC

 • Fondamenti e terminologia della luce e del colore (fisica)
 • Aspetti fondamentali delle teorie del colore
 • Il colore dall'occhio al cervello (fisika, anatomi, fisiologi dan neurologi)
 • Psicologia della percezione
 • Colore datang untuk maklumat mengenai pemasaran dan pemasaran
 • L'influenza del colore sull'uomo e sull'ambiente
 • Effetti biologici della luce
 • Illuminotecnica
 • Effetti neuro-psico-fisiologici del colore
 • Psicologia ambientale
 • Ergonomia visiva
 • Analisi e valutazione dei cromatismi di un ambiente
 • Psicosomatica e relazioni con l'architettura e il design
 • Progettazione cromatica consapevole and responsabile
COLORE NEGLI SPAZI ARCHITETTONICI
 • Pergigian ubat dan psikiatriche
 • Uffici
 • Meningkatkan industri dan pengeluaran produk
 • Strutture educative
 • Attività commerciali
 • Alberghi e ristoranti
 • Zon residenziali
 • Spazi urbani

PROGRAMMA DIDATTICO

Il programma didattico IACC ini telah membuktikan bahawa ia adalah salah satu yang paling penting dalam usaha untuk memainkan peranan penting dalam usaha untuk mengatasi masalah ini dengan mengamalkan kesesuaian dengan organisasi dan organisasi yang terlibat dalam penyelidikan antarabangsa.

Lokasi

Milan

Alamat
Alzaia Naviglio Pavese 274
20142 Milan, Lombardy, Itali