IED – Istituto Europeo di Design Milan

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Buaian reka bentuk dan industri.

Di tengah-tengah kawasan metropolitan yang membawa perbandingan dengan London dan New York, Milan adalah untuk seluruh dunia sinonim untuk seni, industri, kewangan, reka bentuk dan fesyen.

Artis yang berkaliber Leonardo dan Bramante bekerja di Milan, dan empat abad kemudian, Marinetti dan Boccioni, pengasas Pergerakan Futurist.

Baru-baru ini, yang dirayakan arkitek dan pereka, seperti saudara-saudara Castiglioni, Magistretti dan Zanuso, dan pereka fesyen seperti Armani dan Versace, untuk menamakan adil beberapa, yang dibuat Milan pusat dunia fesyen dan reka bentuk.

Seni, sains, industri dan kewangan adalah budaya pada akar ini pragmatisme bandar dan semangat kreatif dan keusahawanan.

Ia adalah kebetulan bahawa sekolah kami dilahirkan di Milan, lukisan inspirasi bagi kaedah pengajaran dari pengetahuan, pemikiran dan inovasi yang begitu tipikal Milan pedalaman dan sejarahnya.

Mereka bentuk barangan dan perkhidmatan untuk industri dan industri adalah kerjaya daripada IED Milan, di mana reka bentuk dalam semua kesan yang diajar dan diamalkan.

Selama bertahun-tahun, pelajar-pelajar kita telah membezakan diri mereka secara profesional, menyuburkan kedua-dua Dibuat di Itali fenomena dan pengeluaran di negara-negara asal mereka dengan kreativiti dan kecekapan mereka.

IED berhutang penubuhannya pada tahun 1966 kepada gerak hati daripada Presiden Francesco Morelli. Melalui masa, ia telah menjadi satu 100% Buatan Itali rangkaian antarabangsa yang cemerlang, yang beroperasi dalam bidang latihan dan penyelidikan, dalam bidang Reka Bentuk, Fesyen, Komunikasi Visual dan Pengurusan.

Paling penting, IED adalah sistem pendidikan berubah-ubah dengan keupayaan dan dedikasi untuk mencipta semula dirinya setiap hari. Misinya adalah meluas dan jelas: untuk menawarkan kreatif muda latihan menyeluruh - kedua-dua teori dan praktikal - dan menyerahkan mereka itu 'Pengetahuan Rekabentuk dan Minda' yang akan menemani mereka sepanjang hayat mereka.

IED adalah jauh lebih daripada sekolah yang lain: terima kasih kepada komitmen yang tidak berbelah bahagi kepada inovasi, ia adalah wadah di mana generasi baru profesionalisme sentiasa terbentang.

IED adalah kuasa idea yang membangunkan kreativiti melalui rangkaian:

kursus sarjana muda tuan kursus kursus latihan lanjutan

Lokasi

Milan

IED Moda

Alamat
IED Design / Visual Communication / Management e Comunicazione
via A. Sciesa, 4

20135 Milan, Lombardy, Itali
Telefon
+39 02 583361

Milan

Alamat
IED Fashion
Via Pompeo Leoni, 3

20141 Milan, Lombardy, Itali

Milan

Alamat
IED Master
Via Bezzecca, 5

20135 Milan, Lombardy, Itali