Istituto Modartech

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Visi kontemporari dan interdisipliner, berorientasikan kepada penyelidikan, percubaan, dan perancangan.

Istituto Modartech adalah pusat latihan akademik yang lebih tinggi dalam bidang Fesyen dan Komunikasi yang diberi kuasa oleh Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan Itali - MIUR untuk mengeluarkan ijazah akademik dalam sektor Pendidikan Tinggi di bidang Seni, Muzik dan Tarian - AFAM.

Di samping itu, kursus pratonton tawaran kursus diiktiraf di peringkat Eropah (standard EQF), dengan tawaran pendidikan yang luas, sebagai respons kepada keperluan, bakat, dan matlamat tertentu.

Kreativiti dan bakat dipandu dalam konteks artistik dan budaya yang memungkinkan untuk berpindah-pindah dalam masa yang sama memperoleh kemahiran khusus dan strategik yang sama.

Latihan lengkap dan pendekatan makmal yang mempunyai kekuatan dalam tenaga pengajar yang datang dari akademik dan dunia kerja, dalam dialog yang berterusan dengan dunia profesional dan perbandingan tetap dengan dunia pekerjaan, perancangan, masa dan kaedahnya.

Nilai-nilai kaedah pengajaran kami adalah berdasarkan ketukangan, teknik, teknologi, dan inovasi yang mampan. Di mana visi menjadi projek, jadual perjalanan pengalaman, perbandingan dan dialog kreatif dengan dunia kerja, mengguna pakai projek kerja multidisiplin , teknologi generasi terkini, latihan magang , dan kerja sekolah bergantian .

Penyelesaian latihan dan kegiatan akademik dipotong pada profil yang paling dicari di pasaran, meletakkan semangat, ketangkasan dan pertumbuhan setiap pelajar di pusat itu semua.

Ini adalah terima kasih kepada falsafah dan kaedah kerja yang lebih daripada 87% pelajar memperoleh pekerjaan pada akhir tempoh latihan mereka.

Modartech Students at Graduation Day

Kenapa pilih Modartech

  • Kelas nombor tertutup
  • Kakitangan pengajar dari sistem akademik dan perniagaan
  • Ruang, struktur profesional, teknologi generasi terkini, dan perisian
  • Mesyuarat, bengkel, lawatan berpandu kepada pameran, pameran, syarikat
  • Satu rangkaian beratus-ratus syarikat dalam sektor ini (projek pendidikan - latihan magang - latihan latihan)
  • Acara, pertandingan antarabangsa, perarakan untuk promosi pelajar
  • Latihan di akhir kursus di Itali dan di luar negara
  • Pengeluaran Diploma Akademik bersamaan dengan Ijazah Pengijazahan, Kelayakan yang Diiktiraf di peringkat Eropah
  • Penempatan Kerja: perkhidmatan perundingan tetap pada akhir kursus (yang bertahan sekurang-kurangnya satu tahun)
  • Beasiswa: program untuk menyokong latihan untuk memberi ganjaran dan bakat

Cerita kita

Istituto Modartech : kisah latihan khusus yang menyokong golongan muda kreatif untuk penghargaan yang paling berprestij

Istituto Modartech dilahirkan dari pengalaman pelakon yang khusus dalam latihan profesional dengan matlamat membangun pusat kecemerlangan latihan untuk menyokong golongan muda dan industri.

Dari hasil seni keahlian, dari teknik ke teknologi, setiap elemen diintegrasikan ke dalam kaedah latihan Institut. Pengetahuan Modartech yang dibina dari masa ke masa mewakili warisan teknikal-budaya yang tersedia untuk pelajar dan syarikat.

Kecemerlangan pendidikan, logistik dan teknologi membawa kepada kebenaran MIUR - Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan Itali - untuk mengeluarkan ijazah akademik dalam bidang AFAM - Pengajian Tinggi dalam Seni, Muzik, dan Tari. Tajuk kajian bersamaan dengan ijazah sarjana muda , sejajar dengan piawaian universiti antarabangsa.

Hari ini, Istituto Modartech , merupakan rangkaian penting yang diperbuat daripada profesional, guru, pelajar dan syarikat, masing-masing mengikut misi mereka sendiri yang terutama dicirikan oleh latihan sumber manusia yang mempunyai kemahiran yang perlu selaras dengan pasaran pekerjaan dalam sektor khusus. Ia bersedia menghadapi cabaran baru untuk latihan generasi akan datang.

Dari pakaian, kasut, dan aksesori Reka bentuk, pembuatan pakaian, dan corak pembuatan tradisional dan CAD, lebih 20 tahun dalam komunikasi, grafik, reka bentuk web, dan teknologi multimedia, Institut Modartech telah menyumbang kepada latihan beribu-ribu profesional muda.

Lokasi

Pontedera

Alamat
Viale Rinaldo Piaggio,7
56025 Pontedera, Tuscany, Itali