Baca keterangan rasmi

LABA Florence adalah Akademi Seni Halus yang diberi kuasa oleh MIUR (Kementerian Pendidikan Universiti dan Penyelidikan). Institut pendidikan artistik tinggi yang sentiasa menumpukan pada laluan "inovatif" , dekat dengan teknologi baru dan melibatkan penggunaan alat multimedia. Kursus Akademik, bersamaan dengan ijazah, berstruktur pada 3 2 melalui jabatan-jabatan Fotografi, Reka Bentuk Grafik

LABA adalah rangkaian didaktik dengan pejabat di Itali dan di luar negara. Institusi di Florence telah aktif sejak tahun 2001 , dengan hanya bilangan kursus tetap (sehingga 20 orang pelajar), membolehkan hampir 600 pelajar yang terdaftar menggunakan makmal profesional , dilengkapi dengan peralatan multimedia dan generasi terkini , dengan cara yang paling optimum.

69838_69792_SchoolProfile01.jpg

Pelajar datang dari seluruh dunia dan Akademi selama ini telah menjadi tempat pertukaran budaya dan etnik yang berterusan, di mana orang-orang dengan gaya hidup, budaya, agama dan etnik yang berbeza bertemu, membincangkan dan mengesahkan pengetahuan mereka mengenai seni, kreativiti, kecantikan dan harmoni.

LABA sentiasa berusaha untuk mewujudkan sinergi penting, melibatkan Yayasan, Persatuan dan Institusi Awam seperti Muzium, Perbandaran, Provinsi, Wilayah ; tetapi kebanyakannya berkolaborasi dengan syarikat standard antarabangsa seperti Cartiere Fedrigoni, Rifle, Alessi, Martinelli Luce, Mantellassi 1926, Artemide, Alpitour dan MBM Biliardi yang melengkapkan pelajar kursus latihan profesional melalui pembangunan projek-projek yang melibatkan kedua-dua didaktik dan pengeluaran perindustrian.

Ia adalah melalui penciptaan program pendidikan ad hoc, takrif subjek formatif yang sesuai, kerjasama dalam penyelidikan, bahawa LABA dan rakan-rakannya telah memungkinkan untuk mempunyai pertumbuhan berterusan kerja yang dihasilkan dan dihasilkan oleh para pelajar, Laba sendiri sentiasa menggunakan sumber jadi untuk memperbesar rangkaian kerjasama syarikat.

Sebagai tambahan kepada Program Erasmus Plus, dalam tahun-tahun kebelakangan ini LABA telah mengaktifkan sinergi antarabangsa ; memberi lebih banyak kekuatan kepada pendidikan yang merupakan sebahagian daripada sistem yang direka di peringkat Eropah, Sistem Pemindahan Kredit Eropah , berguna untuk memudahkan pergerakan pelajar, bukan sahaja di kalangan fakulti universiti Itali, tetapi juga dalam negara-negara Komuniti Eropah, dengan kemungkinan yang berbeza seperti sebagai latihan selama tiga tahun di Itali dan dua tahun ke depan dalam salah satu negara anggota EU. Proses pengantarabangsaan juga aktif di negara luar, melalui kerjasama bermula beberapa tahun yang lalu dengan Stephen F. Austin State University dan Angelina Kolej (Amerika Syarikat).

Pada 2015 LABA menyelia Festival Budaya Itali di Republik Czech .

Florence

PERALATAN MAKMAL

Laboratorium LABA disediakan dengan peralatan profesional dan teknologi terkini. Terdapat dua Studios dengan sistem pencahayaan penuh dan alat menembak yang sangat baik (kamera Nikon dan kamera video Canon). Terdapat bilik gelap untuk membangun, membetulkan dan mencetak imej analog. Kelas ini dilengkapi dengan pembesar, bangku optik, membangun dan memasang tangki, dan lain-lain makmal komputer disediakan, masing-masing dilengkapi dengan 20 MACINTOSH (generasi terkini) stesen kerja, serta pencetak definisi tinggi dan pengimbas. Makmal Lukisan terdiri daripada sebuah dewan besar, di mana pelajar mempunyai ruang untuk menyatakan diri mereka mengikut ciri-ciri mereka sendiri, menggunakan pelbagai teknik. Model boleh didapati untuk pelajaran dalam bogel.

Florence

TAWARAN LATIHAN

LABA sentiasa menumpukan kepada Pathways "inovatif", mengaktifkan Kursus Akademik yang berstruktur pada 3 2, setara dengan tahap pendek dan alamat pengkhususan yang berkaitan dengan teknologi baru dan melibatkan penggunaan media yang berkaitan dengan multimedia. Tawaran latihan dibahagikan antara Fotografi, Reka Bentuk Grafik, dan Multimedia, Lukisan Seni Rupa, Reka Bentuk, Reka Bentuk Fesyen.

Program diajar dalam:
  • English
  • Itali

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

LABA Firenze - Liberal Academy Of Fine Art

Orientasi Reka Bentuk LABA disusun berdasarkan perintah menteri baru (3 2). Pada akhir tiga tahun pertama latihan, Diploma Lepasan Ijazah peringkat 1 (sarjana muda) dapat ... [+]

Orientasi Reka Bentuk LABA disusun berdasarkan perintah menteri baru (3 2). Pada akhir tiga tahun pertama latihan, Diploma Lepasan Ijazah peringkat 1 (sarjana muda) dapat dicapai, dengan dua tahun berikut Diploma peringkat (ijazah) dicapai.

Kursus ini melibatkan pelbagai aspek reka bentuk, termasuk reka bentuk perindustrian (reka bentuk produk) dan reka bentuk dalaman (perabot dalaman). Kursus ini disepadukan dengan bengkel yang dianjurkan setiap tahun di Piaggio Foundation di Pontedera, dalam konteks Kreativiti (pertandingan Menteri) dan dalam perayaan Minggu Design yang diadakan setiap tahun di Florence.

Libera Accademia di Belle Arti Florence, cawangan LABA di Brescia, telah memulakan kegiatannya dari tahun akademik 2001/02 dan ramai pelajar telah lulus dengan tesis dalam bidang-bidang berikut: Reka Bentuk Perindustrian, Reka Bentuk Fesyen, Reka Bentuk Dalaman, Interior Reka Bentuk Perabot, Rekaan Ringan.... [-]

Itali Florence
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LABA Firenze - Liberal Academy Of Fine Art

Kursus pengajian untuk menjadi seorang pereka fesyen dibahagikan kepada tiga tahun. Bekerja pada reka bentuk dan realisasi praktikal gaya, pelajar pada mulanya memperoleh ... [+]

Dalam dunia di mana anda boleh memberitahu buku dengan penutupnya, fesyen adalah alat komunikasi yang mana maklumat yang diperlukan dipindahkan ke perbezaan sosial. Dengan menyediakan pengetahuan asas dan metodologi bahasa fesyen, kursus ini membentuk tokoh utama dalam dunia fesyen dan perniagaan: pereka.

Kursus pengajian untuk menjadi seorang pereka fesyen dibahagikan kepada tiga tahun. Bekerja pada reka bentuk dan realisasi praktikal gaya, pelajar pada mulanya memperoleh pemikiran dan alat pereka, dari lukisan ke reka bentuk kain sehingga penyelidikan trend, tanpa mengabaikan teknologi video yang diperlukan untuk menyampaikan projek mereka. Pada tahun ketiga, pelajar mencuba reka bentuk aksesori fesyen dan menjadi lebih akrab dengan industri penerbitan dan dengan organisasi pertunjukan fesyen dan acara.... [-]

Itali Florence
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
LABA Firenze - Liberal Academy Of Fine Art

Orientasi Seni Visual di LABA, sudah berstruktur pada 3 2 (sistem baru): kerana semua kursus Libera Accademia di Belle Arti Florence ditandai dengan komitmen yang kuat un ... [+]

Orientasi Seni Visual di LABA, sudah berstruktur pada 3 2 (sistem baru): kerana semua kursus Libera Accademia di Belle Arti Florence ditandai dengan komitmen yang kuat untuk seni kontemporer, menyediakan, dalam program studi, disiplin yang berkaitan dengan Video Seni, Pemasangan dan Prestasi.

Kursus lukisan ini bertujuan untuk membangunkan kemahiran mengenai isu dan amalan yang ada dalam seni zaman kita, dengan mengambil kira kepelbagaian bahasa dan teknik ekspresif, melalui perkembangan penyelidikan individu seterusnya.

Akademi telah melaksanakan beberapa kerjasama dengan syarikat dan institusi, baik awam dan swasta, untuk membolehkan para pelajar mempunyai pengalaman yang bermakna melalui latihan magang, perantisan, dan pertemuan dengan artis.... [-]

Itali Florence
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

LABA Presentation