LMW Luxury Materials Workshop

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

LMW101

Kursus ini bertujuan di pereka yang sudah mempunyai pengalaman bekerja dalam dunia fesyen mewah, di pereka muda yang ingin melanjutkan pengetahuan mereka, pada pengurus produk yang ingin meningkatkan kepakaran teknikal mereka.

Terima kasih kepada 20 tahun pengalaman dalam sektor mewah fesyen yang tinggi untuk PENYELIDIKAN DAN PEMBANGUNAN BAHAN bekerja dengan jenama industri atas, kami percaya bahawa pengetahuan bahanTerutamanya dalam sektor mewah adalah asas untuk memastikan bahawa idea-idea yang baik juga boleh dipasarkan.

Definisi dan penjelasan bahan-bahan utama yang digunakan dalam barangan mewah: kulit, kain, logam, teknik pengeluaran perantaraan dan kaedah perindustrian utama. Pendalaman pada batasan teknikal bahan-bahan, kos dan kualiti, keperluan utama untuk membangunkan produk-produk unggul baru setia kepada Made di Itali tradisi.

Satu minggu perendaman penuh di mana sebahagian Þrst yang sudah tentu akan berlaku di dalam bilik darjah. Bahagian kedua akan mengambil tempat di luar bilik darjah dengan melawat beberapa syarikat setiap pemimpin dalam sektor, di mana pereka bentuk boleh mengalami sendiri Þrst realiti pengeluaran dan proses yang membawa idea masa depannya \ dia untuk hidup. Kursus ini adalah intensif dan menampung bilangan yang terhad pereka supaya memudahkan dan memaksimumkan pembelajaran kedua-dua di dalam kelas dan semasa lawatan.

PARTNERS

partner101

Gianni Volpi Terima kasih kepada 20 tahun pengalaman dalam sektor fesyen yang tinggi, bekerja dengan jenama industri bahagian, kami boleh menawarkan pelbagai penyelesaian untuk pembangunan produk baru, dari reka bentuk untuk bahan sumber, menyedari prototaip dan pengeluaran akhir.

Ibu Pejabat - Via Don Lorenzo Perosi 4a - 50018 Scandicci
www.giannivolpi.com

partner102

Baru dan Best dilahirkan di Barletta pada 7 Februari 1989, dan sejak itu ia terbukti menjadi Syarikat yang dapat menggabungkan inovasi dengan pelanggan dan kualiti penjagaan, menjadi rakan kongsi yang boleh dipercayai yang paling penting Negara dan Kasut Antarabangsa, Pakaian dan Beg Syarikat. Syarikat ini khusus dalam frekuensi tinggi, pelepasan 3D, polyurethane, percetakan skrin, termopembentukan, percetakan digital, laser, pemindahan, suntikan mikro, suntikan.

Ibu Pejabat - Via Trani, 330-76.121 Barletta
http://www.newandbest.it

partner103

Coventya Logam Berharga logam berharga bahagian bersalut menambah gaya dan glamor daripada beg tangan, perhiasan, menonton atau kasut. Untuk mencapai kesan tersebut, elektrik adalah kaedah yang paling popular di kemasan logam Di dalam Fesyen, Design dan Mewah Industries. Membangun dan membekalkan khas bahan kimia untuk permukaan penamat di lebih 40 negara dan 4 benua. portfolio kami yang luas warna akan membolehkan anda untuk memilih dengan tepat daripada perak kobar untuk ruthenium yang paling gelap, warna warna keemasan, kemasan terang atau matte, licin atau texutered, techno atau kesan vintage.

Ibu Pejabat - Via Chiusa snc - 51031 Agliana
www.coventya.com

partner104

FIXO GROUP telah berjaya bekerjasama dengan jenama penting di pasaran Eropah selama lebih daripada tiga puluh tahun. Syarikat ini terkenal dengan profesionalisme dan khusus pengetahuan dalam pembangunan projek dan pengeluaran produk logam kecil dan aksesori logam.

Ibu Pejabat - Via Marco Polo, 35-35.011 Campodarsego
www.fixogroup.com

partner105

LEM Selain daripada aktiviti utama iaitu elektrik, Lem juga menyedari haute couture aksesori lama ini yang menggunakan kedua-dua tumbuhan authomatic baru untuk besar productions saiz lot dan kaedah tradisional dengan bingkai statik atau gendang pusingan. Aksesori boleh diwarnakan dalam pelbagai cara (lebih tham 300 kemasan boleh didapati).

Ibu Pejabat - Via Leo Valiani 55/59 - 52025 Levane Bucine
www.lemgalvanica.it

partner106

FUSION ART selama lebih tiga puluh tahun melakukan teknik manual: Macramé, weawing dengan pelbagai bahan termasuk kulit, paip dan reben. Melakukan lukisan yang dilukis dengan tangan pada kain dan kulit. Pengkhususan dalam bunga dan lain-lain dengan menekan panas di kedua-dua kulit dan fabrik juga.

Ibu Pejabat - Via Cristoforo Colombo 77 \ 18-40.131 Bologna
TEL 051-6.325.102

partner107

BIEMMEA adalah sebuah syarikat yang khusus dalam pemprosesan logam untuk aksesori berkualiti tinggi. Mereka bekerjasama dengan semua kombinasi haute couture Brands.The utama pekerjaan, kreativiti, pengurusan tradisional dan fleksibiliti adalah asas untuk struktur disatukan menjana hasil yang berkualiti tinggi.

Ibu Pejabat - Via di Capalle, 47-50.041 Calenzano
www.biemmeasrl.it

partner108

MAKERS GDA FASHION sulaman tangan-loom, mesin sulaman, anyaman, aplikasi Swarowsky, kancing, anjing laut haba, pemotongan laser.

Ibu Pejabat - Via Ariosto, 30-73.013 Galatina
www.decorartex.com

partner109

EURO STAMPAGGI telah menghasilkan aksesori logam yang digunakan terutamanya dalam sektor fesyen yang tinggi dan artikel teknikal untuk sektor industri tertentu, termasuk lampu dan hiasan. Kualiti produk kami dan kelajuan penghantaran adalah kekuatan kami, itulah sebabnya pelanggan utama kami adalah jenama antarabangsa yang terkemuka.

Ibu Pejabat - Via del Confine nr 12-50.018 Scandicci
www.eurostampaggi.it

partner110

MAB adalah sebuah pengeluar terkemuka dalam kain sempit tegar dan elastik untuk aplikasi fesyen dalam pakaian tertentu, kasut dan sporstware. Kami menguruskan semua serat (sintetik semula jadi dan buatan). proses kami adalah menegak sepenuhnya termasuk: pengeluaran meliputi benang, mengait tenunan pencelupan percetakan (Screenprinting digital) dan lapisan silikon.

Ibu Pejabat - Via Volta, 50-20.863 Concorezzo (MB)
www.mabspa.com

PATRIZIA BORGHERESI adalah sebuah syarikat yang pakar dalam pembungkusan untuk kasut, aksesori kulit, pakaian, optik, tukang emas itu. Menghasilkan beg membeli-belah, beg kain, pakaian kecil, label kain, meliputi pakaian, sampul surat, beg plastik.

Ibu Pejabat - Via F.lli Cervi nr 48 int.6-8 - 52024 Loro Ciuffenna
www.borgheresi.com

This school offers programs in:
  • English

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Kursus Dalam Bahan-bahan Mewah

Campus Sepenuh masa October 2017 Itali Florence

Kursus yang bertujuan untuk memperoleh pengetahuan dan untuk menyelidik bahan berlangsung selama seminggu dan memberi tumpuan kepada penerangan mengenai pelbagai teknik pengeluaran bagi sektor barangan mewah. The pengkhususan yang ditawarkan adalah sangat penting kerana ia bertujuan untuk mewujudkan seorang pereka dengan kemahiran asas ke atas bahan dan teknik pengeluaran untuk membolehkan dia / dia untuk membuat choises yang betul dalam fasa penciptaan koleksi. [+]

EKSKLUSIF, INTENSIF, KURSUS PAKAR KURSUS BELAJAR TENTANG BAHAN DAN CARA MENGGUNAKAN MEREKA UNTUK CREATION PERKARA LUXURY DIBUAT ITALY DALAM kasut dan barangan kulit SEKTOR A HOLIDAY KAJIAN DALAM CITY OF ART, FLORENCE OBJEKTIF & FOKUS Kursus yang bertujuan pada pemerolehan pengetahuan dan untuk menyelidik bahan berlangsung selama seminggu dan memberi tumpuan kepada penerangan mengenai pelbagai teknik pengeluaran bagi sektor barangan mewah. The pengkhususan yang ditawarkan adalah sangat penting kerana ia bertujuan untuk mewujudkan seorang pereka dengan kemahiran asas ke atas bahan dan teknik pengeluaran untuk membolehkan dia / dia untuk membuat choises yang betul dalam fasa penciptaan koleksi. PENGENALAN A kursus rendaman penuh bahagian pertama yang memberi tumpuan kepada teknik-teknik pengeluaran utama dan kaedah perindustrian sektor mewah. Bahagian kedua kursus ini akan mengambil tempat di luar bilik darjah dengan melawat beberapa syarikat setiap pemimpin dalam sektor, di mana pelajar boleh mengalami sendiri realiti pengeluaran dan proses yang membawa idea masa depannya kepada kehidupan. Kursus si bertujuan untuk pereka muda yang sudah mempunyai pengalaman bekerja dalam dunia fesyen tetapi juga untuk pelajar muda yang ingin melanjutkan pengetahuan mereka. Kursus ini adalah intensif dan memuatkan nombor terhad pelajar supaya memudahkan dan memaksimumkan pembelajaran kedua-dua di dalam kelas dan semasa lawatan itu. KURSUS SECARA RINGKAS LOKASI Via Don Lorenzo Perosi 4a - 50018 Scandicci (Florence) BAHASA Itali \ English CLASS TIME Dari Isnin hingga Jumaat Dari 9 pagi hingga 5 petang PRASYARAT: Kemasukan ke kursus ini adalah tertakluk kepada analisis CV pemohon. Menghantar CV melalui e-mel. Bilangan partecipants adalah terhad kepada 10 \... [-]

Contact
Alamat lokasi
Via Don Lorenzo Perosi 4\A
Scandicci 50018

Florence, 50018 IT