Milan Fashion Campus

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Milan Fashion Kampus

Kajian Luar Negara Rekaan Fesyen Sediakan kerjaya fesyen anda dengan pengalaman fesyen Itali.

Rapi Short & Bahagian - Kursus Masa Fashion Design - kursus Terbuka semasa semua Tahun, pintu masuk setiap hari Isnin.

Cari fesyen di Itali! Anda tidak akan dapat mengalaminya tanpa rasa ia

www.milanfashioncampus.eu

Sejak tahun 2003, Milan Fashion Kampus bertujuan untuk menyebarkan budaya fesyen Itali menggunakan Internet. Kursus fesyen kami akan membantu para pelajar untuk meningkatkan rasa fesyen peribadi mereka dan memperoleh gaya Itali yang unik. Pengasas Milan Fashion Kampus Angelo Russica, yang dilahirkan dan dibesarkan di Switzerland dengan asal-usul Sicily.


Selepas kajian fesyen di Milan, Angelo Russica membuat langkah-langkah pertama ke dunia fesyen membantu Giorgio Correggiari, di mana beliau bertemu Domenico Dolce dan Stefano Gabbana (DOLCE & GABBANA). Dia terpaksa meninggalkan untuk perkhidmatan tentera selama satu tahun. Apabila dia datang kembali dia bekerja dengan syarikat Itali Barbas (Menswear Collection), selepas ini dia mempunyai satu pengalaman yang paling menarik profesionalnya: Beliau mula bekerja sebagai pembantu pereka untuk Gianni Versace. Beliau bekerja selama 5 tahun yang mengambil bahagian dalam Wear Wanita dan Menswear koleksi: Genny, Spazio dan Versus.
Selepas pengalaman ini, beliau meninggalkan Itali selama 4 tahun untuk Sepanyol: Di sini beliau bekerja dengan Induyco - El Corte Inglés di Madrid. Apabila dia kembali, dia mula bekerja sebagai perunding untuk Gruppo Marzotto, Miroglio Vestebene Gruppo MAX MARA, juga di Jepun dengan salah satu daripada pakaian Maker paling penting Syarikat World, King Syarikat.


Selama beliau bekerja dalam fesyen, Angelo kerap mengambil kekecewaan besar dari anak-anak muda yang belajar di sekolah fesyen yang terkenal: Malangnya, pelajar menyedari bahawa selepas tiga tahun pengajian, mereka baru sahaja menghabiskan banyak wang, mempunyai pengetahuan yang tidak kukuh dan sering graduan tidak pun mempunyai kemungkinan untuk melakukan magang.


Angelo sedar bahawa terdapat begitu banyak yang perlu dilakukan, jadi akibatnya, beliau mengasaskan Milan Fashion Kampus dengan tujuan untuk memberikan anak-anak muda chanceto belajar mengenai dunia rekaan fesyen tanpa berbelanja tinggi, dengan bantuan peribadi dan maklum balas, sambil memberi kandungan dengan sudut praktikal dan sebenar pandangan: bekerja seperti yang dilakukan dalam persekitaran yang profesional.


Ini pengalaman antarabangsa membenarkan beliau untuk membina kerjaya sebagai perunding reka bentuk dan akhirnya ke dalam pendidikan.


Milan Fashion Campus terus berfungsi dalam membangunkan dan membina kursus-kursus intensif yang boleh membenarkan pelajar untuk mencapai potensi tertinggi mereka, tanpa mencabar dari segi ekonomi.
Sekolah kami bertujuan untuk mencapai kecemerlangan daripada pelajar, mengajar mereka bagaimana untuk membina koleksi, membuat kain dan warna cerita, melakukan penyelidikan mengenai butiran pakaian, yang boleh menjadikan mereka sekeping unik, bagaimana untuk melengkapkan bahagian kreatif dengan penggunaan perisian komputer. Bagaimana untuk bekerja pada kraf dan inovasi di samping mewujudkan koleksi fesyen, daripada konsep perancangan dan pelaksanaan.
Milan Fashion Kampus berfungsi pada program yang fleksibel, memberi tumpuan kandungan untuk kepentingan pelajar, dengan kelas kecil dan perkhidmatan peribadi dan perhatian, pelajar mendapat maklum balas yang berterusan kepada tugas dan kerja mereka, bagi membolehkan mereka untuk meningkatkan kemahiran teknikal dan kreatif mereka, untuk membangunkan satu mata kritikal dalam proses kreatif mereka. Alam sekitar adalah antarabangsa, kerana kami mempunyai pelajar dari seluruh dunia, dari Iceland ke Nigeria, ini juga membolehkan pertukaran antara budaya, di mana, hadirin kami akan memperluaskan wawasan mereka di dunia, mengalami budaya baru yang akan memberi kesan estetik reka bentuk mereka sebagai juga persekitaran Fesyen Itali mereka akan tenggelam akan.

Lokasi

Milan

Milan Fashion Campus Fashion Courses

Alamat
MILAN FASHION CAMPUS
Via Broggi 7

20129 Milan, Lombardy, Itali
Telefon
+39 02 2682 2730