Milano Fashion Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Milano Fashion Institute ialah sebuah konsortium yang ditubuhkan untuk memberi pendidikan yang lebih tinggi dalam sektor fesyen oleh tiga universiti Milan: Bocconi University, University Cattolica dan Politecnico Milan. Ketiga-tiga universiti mewakili sebuah pusat kecemerlangan antarabangsa, lukisan pada pengalaman disatukan dalam aktiviti-aktiviti penyelidikan dan latihan untuk perniagaan dalam sektor fesyen dalam bidang pengurusan, komunikasi dan reka bentuk. Oleh itu, Milano Fashion Institute adalah satu inisiatif yang unik di Eropah untuk pendekatan antara disiplin digunakan untuk kecekapan disumbangkan oleh rakan-rakan akademik. Program latihan melibatkan ahli akademik dan penyelidik dalam bidang Ekonomi dan disiplin Pengurusan dari Bocconi University, Sains Sosial dan Komunikasi dari Universiti Cattolica, dan dalam Teknologi dan Rekabentuk dari Politecnico Milan. Biasanya, program dalam industri fesyen melibatkan hanya satu atau dua disiplin ini dan oleh itu mempunyai kesukaran memperkenalkan pelajar kepada pelbagai besar isu-isu yang dibangkitkan oleh kreatif, pengeluaran dan komunikasi proses yang terlibat dalam perniagaan fesyen.


Program Milano Fashion Institute, di sisi lain, menetapkan untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran disiplin pakar mereka perlu mengurus proses desgin, pengeluaran dan komunikasi keseluruhan produk fesyen.

Menghadiri tuan MFI menyediakan budaya, peribadi dan profesional peluang yang unik untuk menghabiskan tempoh yang sangat sengit di Milan, salah satu pusat fesyen dunia utama.

Hubungan erat antara Milan dan fesyen yang ditubuhkan sejak separuh kedua abad yang lalu, tidak diwakili secara eksklusif oleh butik-butik dan kedai-kedai yang biasa satu bandar yang paling kosmopolitan di seluruh dunia. Malah, di Milan terdapat lebih daripada 600 bilik pameran dan 3,000 syarikat fesyen. Milan juga rumah kepada beberapa hubungan awam yang paling aktif dan penting dan agensi pengiklanan antarabangsa. Dan bukan itu sahaja. Di Milan dan wilayah sekitarnya terdapat semua perniagaan yang mengarang saluran paip fesyen: studio jurugambar ', agensi pengakap, syarikat-syarikat pengeluaran, sistem penerbitan dan beberapa yang terbaik yang diketahui, format pengedaran yang paling maju dan inovatif pada skala global. Milan juga bandar di mana persatuan-persatuan industri yang paling penting telah ditubuhkan, seperti Dewan Negara untuk Fesyen Itali (CNMI) dan Sistem fesyen Itali (IKS).

Lebih daripada pengeluaran dan sistem profesional, Milan adalah peringkat fesyen global: peristiwa-peristiwa utama sistem fesyen, termasuk Milano Collezioni, MIPEL (Leather International Market Barang), MIDO (International Kaca Mata Fair), MICAM ShoeEvent (International Footwear Fair), dan Milano Unica (Itali Tekstil Fair), bertindak sebagai pemangkin, lukisan pengusaha sektor fesyen dari seluruh dunia sepanjang tahun.

Dengan budaya berbahasa, Milan adalah bandar di mana sejarah Itali adalah kuat sekarang dan, lebih-lebih lagi, di mana seni yang boleh dikaitkan dengan fenomena budaya yang menjadi ciri kekinian, seperti fesyen dan reka bentuk Teater Scala themselves.The, Duomo, Royal Palace, Istana Sforzesco, Teater Arcimboldi, Muzium Triennale Design, yang Brera Pinacoteca, Muzium Poldi Pezzoli, Muzium abad kedua puluh dan Fesyen Muzium Morando Palace adalah simbol-simbol utama sistem yang luas laman budaya yang pelbagai acara dan pameran sepanjang tahun.

Di peringkat peribadi, Milan menawarkan kemudahan yang berbeza lapang juga: restoran-restoran dan tempat-tempat di Brera dan di sepanjang terusan Navigli, butik-butik dalam fesyen 'Golden Quadrilateral' (daerah runcit mewah di pusat Milan) dan mega-kedai di corso Vittorio Emanuele, bilik pameran jenama reka bentuk kontemporari atas, peristiwa-peristiwa yang banyak, seperti Pameran Perabot Antarabangsa (Salone del Mobile) dan Fuorisalone acara, bersama-sama dengan Lelaki rangkaian meluas butik kecil yang bernyawa kehidupan banyak kawasan-kawasan perumahan di luar yang telah diketahui umum Pusat bandar. Milan juga mempunyai tradisi sukan berakar umbi pada masa lalu yang jauh, dengan pasukan yang telah memenangi kebanyakan tajuk di peringkat Eropah dan dunia, dalam kedua-dua sukan besar dan kecil. Akhir sekali, dan juga yang di tengah-tengah Eropah, Milan adalah hab kereta api yang paling penting Utara Itali, dengan lebih daripada 80 km rangkaian metropolitan (dan dua lagi garis-garis dalam pembinaan) dan 280 km garis-garis trem.

This school offers programs in:
  • English

Lihat kursus » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Kursus Dalam Fesyen Lestari Baru

Campus Sepenuh masa July 2018 Itali Milan

Kursus pendek "Fesyen Lestari Baru" yang disokong oleh Vogue Talents bertujuan menyiapkan pelajar siswazah dan lepasan, pengurus muda, profesional dan usahawan muda untuk menangani kerumitan tanggungjawab dalam industri fesyen dengan menyediakan alat konkrit dan berkongsi amalan perniagaan yang menginspirasi. [+]

Fesyen Lestari Baru

Mewujudkan model perniagaan inovatif melalui kemampanan Kemampanan adalah membentuk semula peraturan permainan industri fesyen. Memulakan perjalanan panjang dan kompleks untuk menyatukan etika dan estetik ke dalam rantaian nilai, kerja-kerja inovasi bertanggungjawab pada masa kini bukan hanya wajar tetapi diperlukan. Pada masa kini syarikat perlu membuat model perniagaan yang "mampan" juga "kontemporari", menjawab keperluan Millennials dan generasi akan datang. Penggunaan teknologi dengan cermat dapat memangkinkan perubahan ini. Kursus pendek "Fesyen Lestari Baru" yang disokong oleh Vogue Talents bertujuan menyiapkan pelajar siswazah dan lepasan, pengurus muda, profesional dan usahawan muda untuk menangani kerumitan tanggungjawab dalam industri fesyen dengan menyediakan alat konkrit dan berkongsi amalan perniagaan yang menginspirasi.... [-]


Kursus Dalam Undang-undang Fesyen

Campus Sepenuh masa Sambilan Pendaftaran Terbuka Itali Milan + 1 lagi

Menguruskan Fesyen [+]

Kursus dalam Undang-undang Fesyen

Pengetahuan dan praktik undang-undang untuk Fesyen Mengurus Fesyen

perlindungan jenama dan tipikal perlindungan tanda dagangan yang berlainan, serta hak harta intelektual lain yang boleh digunakan untuk melindungi ciptaan dan model fesyen;rundingan fesyen dan perjanjian khusus untuk industri;isu rantaian bekalan: dari pengiklanan ke proses fesyen digital;yang "dibuat dalam" disiplin, isu jenayah seperti jenama dan produk pemalsuan dan pemalsuan fesyen.

Kursus ini akan sentiasa dijalankan dengan kes-kes praktikal (litigations, contacts, tanda aras dan simulasi dengan pengurus dan peguam industri fesyen) dan diakhiri dengan ujian mock akhir. Penataannya adalah Milan, modal fesyen Itali dan Eropah, menggabungkan bersama syarikat fesyen dan pejabat perundangan yang menyokong industri.... [-]


Contact
Alamat lokasi
Milano Fashion Institute
Registered Office
Via Sarfatti 25,

Milan, Lombardy, 20136 IT
Media sosial