Palazzo Spinelli Group

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Spinelli Persatuan Keuntungan tidak Palazzo ditubuhkan pada tahun 1998. Matlamat Palazzo Spinelli adalah untuk melindungi warisan budaya dunia dengan menggalakkan, mengatur dan mengurus inisiatif untuk kajian, pemuliharaan, pemulihan, kenaikan pangkat dan hasil warisan budaya dan seni.

Palazzo Spinelli beroperasi di lebih daripada tiga puluh negara-negara yang berbeza, menganjurkan skim latihan dan kursus ulang kaji untuk orang yang bekerja dalam bidang pengurusan budaya warisan, pemuliharaan, pemulihan, pelancongan kebudayaan dan alam sekitar dan juga organisasi acara. Persatuan itu juga menjalankan projek-projek dengan kerjasama pihak berkuasa awam dan syarikat swasta seperti Suruhanjaya Eropah, UNESCO dan Itali Kementerian Luar. kerja-kerja kami dengan Kementerian dijalankan dalam rangka perjanjian kerjasama dalam bidang Sains, Teknologi dan Kebudayaan ditaja jamin oleh lebih 40 kerajaan di seluruh dunia.

Palazzo Spinelli mempunyai lebih 15 tahun pengalaman dalam bidang itu dengan lebih daripada 300 kursus sarjana siap dan lebih 1700 graduan, membuat ia satu titik rujukan kedua-dua di Itali dan di luar negara. Persatuan itu juga menawarkan latihan amali, perancangan, operasi dan bertindak balas kepada pasaran buruh, telah sentiasa berada di barisan hadapan dalam pemulihan dan pemeliharaan dalam sektor ini.

Misi Kita

"Untuk menyumbang kepada pendidikan dan sedar warisan seni dan budaya umat manusia dengan membangunkan model tadbir urus yang bertujuan untuk meningkatkan semangat kekitaan, faedah, menghormati dan kesedaran sendiri dan budaya orang lain".

Akreditasi

Palazzo Spinelli adalah sebuah institusi yang diiktiraf pihak berkuasa serantau Tuscan (Regione Toscana - Keputusan tidak 1722 25 Mac 2003.) Dan sejak penubuhannya, ia telah diadakan kursus yang diiktiraf oleh Kementerian untuk Instruction awam dan Kebajikan (di bawah Undang-undang tidak 845 of. 21/12/1978). Sejak 2010 ia juga telah menjadi ahli ELIA (European League of Institut Seni), dan merupakan pemimpin dalam seksyen Pemuliharaan dan Pemulihan League.

Sistem Kualiti

Institut mempunyai dasar kualiti, yang diperakui oleh ISO 9001: standard 2008. Matlamat kami adalah untuk terus meningkatkan proses dan prosedur Institut, menggalakkan perubahan dalam struktur dan menggalakkan pertukaran budaya berterusan dengan masyarakat kita.

Palazzo Spinelli menggalakkan idea pengajaran yang tidak hanya mempunyai kesan ke atas manusia, perasaan hati sivil dan budaya pelajar, tetapi juga berfungsi untuk memindahkan kesedaran meluas pengetahuan, dan profesional penting serta menyediakan kemahiran untuk mengenali dan menyesuaikan diri dengan kami perubahan masyarakat dan dunia perniagaan.

Palazzo Spinelli mempunyai objektif seperti berikut:

 • Buat inisiatif latihan berdasarkan analisis sebenar keperluan pekerjaan dan pengajaran
 • Menganjurkan aktiviti menjamin keadaan yang optimum untuk pembekalan perkhidmatan untuk memastikan pembelajaran berkesan
 • Memajukan dan membangunkan sumber manusia berbanding dengan bekerja pada penciptaan dan merealisasikan aktiviti latihan
 • Menggalakkan kerjasama dengan pihak berkuasa awam nasional dan antarabangsa dan syarikat-syarikat swasta untuk memudahkan peredaran tanpa had profesional terlatih
 • Ujian kaedah pengajaran yang inovatif dikaitkan dengan kepakaran, pengurusan dan aktiviti-aktiviti profesional

Untuk mencapai matlamat ini, Palazzo Spinelli menganjurkan acara kebudayaan dan saintifik di Itali dan di luar negara, bekerjasama dengan pihak berkuasa awam dan syarikat swasta. Inisiatif-inisiatif ini semua bertujuan untuk menyebarkan ilmu pengetahuan seni, sains dan budaya serta memudahkan penyelidikan, pemuliharaan dan hasil warisan budaya dan seni.

keahlian

Sejak penciptaannya, Institut telah menyertai beberapa rangkaian kebangsaan dan antarabangsa, serta perkongsian yang objektif khusus adalah pemeliharaan warisan budaya dan dunia yang menjimatkan.

Terutamanya pada tahun-tahun kebelakangan ini, keutamaan Institut telah dicantumkan ke dalam proses Eropah yang lebih luas pembangunan budaya, bertujuan melahirkan usaha yang besar untuk meninggalkan krisis dan mewujudkan keadaan dengan kadar pekerjaan menjimatkan dan lebih tinggi.

Eropah 2020 strategi merupakan pelan pertumbuhan yang unik, turun ke pelaburan yang lebih berkesan dalam bidang pendidikan, penyelidikan dan inovasi. Terima kasih kepada pilihan tegas memihak kepada sebuah ekonomi yang bertujuan untuk melindungi alam sekitar dan kemampanan, strategi yang bertujuan untuk mewujudkan lebih banyak pekerjaan dan pengangguran mengurangkan.

Kini Institut berpegang teguh kepada organisasi yang berikut:

 • ELIA (European League of Institutes of Arts), Amsterdam
 • Europa Nostra, Olanda
 • Anna Lindh Foundation, Egitto
 • FAI (Fondo Ambiente Italiano), Italy
 • FME (Fondation au merite Européen), Luxembourg
 • ICFAD (International Council Fine Arts Deans), Amerika Syarikat
 • SEMA (Société d'Galakan aux Métiers d'Art), Perancis
 • Città Infinite, Italy
 • Associazione Partners Palazzo Strozzi (Ahli Kehormat), Florence

Palazzo Spinelli adalah ahli Lembaga ELIA (European League of Institutes of Arts) yang berpangkalan di Amsterdam dan ia memainkan peranan utama di kalangan institusi anggota yang terlibat dalam pemuliharaan dan pemulihan.

ELIA, adalah rangkaian terbesar institusi untuk seni halus dan digunakan di Eropah dan mempunyai lebih daripada 400 ahli yang menarik lebih 350,000 pelajar.

Lokasi

Florence

Palazzo Spinelli

Alamat
Via Maggio, 13
50125 Florence, Tuscany, Itali
Telefon
+39 055 213086