Baca keterangan rasmi

The Roma Film Academy adalah sebuah organisasi akademik khusus untuk budaya dan pendidikan dalam bidang seni dan hiburan dan komunikasi audiovisual. Khususnya adalah dicadangkan sebagai rujukan di Eropah untuk semua mereka yang berminat untuk meneruskan kerjaya dalam filem dan televisyen.

Matlamat kami adalah untuk mengubah semangat pelajar-pelajar kita dalam tugas: keputusan ini diperolehi hanya melalui kurikulum yang dibina di dalam setiap inci dan dapat menyediakan setiap pelajar alat yang mereka perlukan untuk belajar asas-asas teknikal dan teori subjeknya dan jabatan lain yang ditetapkan, untuk mengubahnya menjadi profesional yang boleh berkomunikasi dan bergerak seiring dengan rakan-rakan mereka di jabatan.

Prinsip-prinsip pengasas

Komitmen, fleksibiliti dan motivasi perlu menjadi cogan kata setiap pelajar dan semasa pengajian yang apabila dimasukkan ke dalam dunia pekerjaan. Model pengajaran Academy kami, banyak berdasarkan pertukaran bersama antara guru dan pelajar dan pengajaran terutamanya praktikal subjek pengajian yang pelajar telah dipilih. Dengan cara ini, pelajar bukan sahaja belajar asas-asas teori tetapi mula menguasai alat teknikal memperkayakan pengalaman mereka di lapangan, memperoleh keselamatan dan kesedaran keupayaan mereka sendiri.

"Misi" kami adalah untuk melatih profesional yang mampu, sekali lagi, jejak berakhir, untuk bergerak secara bebas dalam sektor yang mana mereka telah dilatih dan mewujudkan dirinya melalui ilmu yang dipelajari semasa pengalaman mereka di institusi kami . Tujuan kerja kami adalah untuk mewujudkan satu generasi baru pakar di seluruh sektor audiovisual.

Cinema, sebelum apa-apa lagi, semangat dan disiplin. Tanpa kedua-dua faktor keseluruhan industri yang bergerak gear dunia kompleks ini tidak akan wujud. Passion adalah sesuatu yang tidak boleh diajar tetapi perlu disalurkan ke arah yang betul.

Etika

Akademi menjaga tingkah laku yang ditanda integriti moral, ketelusan dan nilai-nilai kejujuran, keadilan dan niat yang baik. Oleh itu mengutuk sebarang bentuk diskriminasi yang berasaskan apa-apa perbezaan atau jantina, orientasi seksual, keahlian kumpulan tertentu etnik dan negara asal dan sosial, bahasa, kepercayaan dan agama, pendapat politik dan falsafah, umur, keadaan kesihatan dan kepelbagaian fizikal dan mental, berhampiran dengan persatuan politik dan kesatuan sekerja, kecuali sebagaimana yang diperuntukkan dengan nyata dalam standard yang terpakai.

KURSUS YANG DITAWARKAN

kursus-kursus akademik

kursus-kursus akademik adalah kursus vokasional dua tahun dengan kehadiran wajib dan terhad. mata pelajaran pengkhususan kami kini lapan: Layar, Pengeluaran, Arah, Haluan Photography, Bunyi, Assembly, Pemangku dan kostum filem. Setiap kursus diikuti oleh profesional berjaya yang tinggal dan bekerja di panggung wayang setiap hari, mengadakan kepada pelajar sepanjang pengalaman mereka dan semangat semula jadi untuk kemahiran mereka.

Objektif kursus

Tujuan Roma Film Academy adalah untuk mengarahkan pelajar mereka untuk dunia pekerjaan dalam filem dan televisyen, mendisiplinkan melalui program pendidikan yang berbeza-beza yang boleh merangsang dan kekayaan kepada mereka kedua-dua profesional dan peribadi, untuk menyediakan mereka dan menjadikan mereka layak untuk hidup set dalam semua pelbagai aspek, tanpa kagum, dengan rendah hati tetapi, pada masa yang sama, kesedaran keupayaan mereka sendiri.

Kursus-kursus yang sepenuhnya diamanahkan kepada profesional dalam filem dan televisyen secara langsung dan bekerja. Angka ditubuhkan yang akan mengikuti pelajar sepanjang proses latihan, menyediakan mereka dengan pengalaman yang diperolehi di set di mana mereka telah bekerja dan terus bekerja. Pada akhir pelajar tahun akan terlibat dalam pengeluaran esei 6 minit maksimum, manakala tahun kedua dalam pengeluaran filem pendek 12 minit max.

Struktur kursus

Setiap kursus dibahagikan kepada modul, setiap yang dikaitkan dengan sesuatu perkara. Modul ini kemudiannya berpecah kepada unit pengajaran bahawa, dalam hal ini, keluar topik tertentu. Setiap unit pengajaran boleh mengambil satu kelas atau lebih dan / atau latihan. Pengajaran atau gerudi boleh pergi dari satu jam untuk sepanjang hari, seperti dalam kes menembak di luar pada hujung minggu. Kehadiran adalah wajib dan jumlah itu ditutup.

Taman guru

Taman RFA guru sememangnya unik dan berprestij: mereka sebenarnya sebahagian tidak "profesor" profesional biasa tetapi sebenar dipinjamkan pengajaran. Mereka dibahagikan di kalangan pensyarah tentu, menyelaraskan guru-guru, guru-guru biasa, guru tambahan dan jurutera, untuk sejumlah lebih daripada 60 profesional dari semua kursus.

Nilai ditambah RFA adalah tepat pemilihan tenaga pengajar: mereka terdiri daripada yang teknikal Stefano Salemme (operator Steadicam dan operator) bekas pelajar siswazah baru-baru ini dan telah diletakkan di set Itali lebih besar sebagai ketua juruelektrik dan machinists, Sarjana Tullio Morganti bunyi, yang memenangi anugerah Itali David di Donatello, editor Paola Freddi, masa kini di seluruh Eropah dan antarabangsa kejadian terima kasih kepada kerja-kerja filem terbarunya.

Bilangan tinggi guru membolehkan RFA mencatat hubungan guru / 2 pelajar: 3, atau tiga orang guru setiap dua pelajar, meningkatkan pengalaman pendidikan setiap pelajar mendaftar.

bahasa

Kursus-kursus yang berada di dalam Itali, dengan pengecualian beberapa modul tertentu dalam bahasa Inggeris. Pada masa ini, kursus-kursus dalam bidang lakonan, pengeluaran dan arah adalah mereka yang mempunyai lebih banyak jumlah jam dalam bahasa Inggeris, tetapi dari 2014 hingga hari ini kita telah melihat peningkatan dalam jam bahasa tahunan 5%.

Oleh itu, adalah perlu untuk mempunyai tahap pengetahuan sederhana / bahasa Itali yang tinggi untuk diletakkan dengan mudah dalam realiti negara; Walau bagaimanapun, pelajar asing kita boleh dengan cepat menguasai Itali dan bekerja di kedua-dua pasaran tempatan dan antarabangsa dengan keputusan cemerlang.

71% daripada pelajar-pelajar kita bekerja satu tahun selepas RFA diploma.

KEMUDAHAN DAN PERALATAN

struktur

Akademi terletak di dalam Cinecittà Studios yang mempunyai tiga lokasi, satu dengan bilik darjah dan sekretariat pengajaran, dengan peringkat bunyi dan set, dan satu dengan pejabat pentadbiran dan arahan itu. soundstage adalah pusat kekuatan Academy, dengan set di mana pelajar berlatih untuk rakaman kawasan, manakala untuk aktiviti luar, pelajar bebas menggunakan salah satu teater semula jadi yang paling berprestij di Eropah, bandar Rome.

peralatan

Akademi, di samping mempunyai sekurang-pelupusan beberapa peralatan untuk setiap jabatan tertentu, telah menubuhkan perkongsian yang berjaya dengan profesional terkemuka dan sektor perkhidmatan, yang mengikut program pengajaran menyokong kerja-kerja guru dengan menyediakan cara-cara pemulihan canggih (contohnya. RED, Alexa, Canon, Black Magic, Steadicam), projektor, sistem bunyi dan banyak lagi. Pelajar juga menjalankan pelajaran tertentu pada perkhidmatan yang sama yang akan menjadi rujukan profesional mereka di luar sekolah, dengan itu menyediakan alat utama mereka akan hadapi dalam pasaran kerja.

sokongan

The Roma Film Academy sentiasa sangat prihatin kepada keperluan pelajar dan untuk tujuan ini telah menubuhkan beberapa pelbagai jenis konvensyen, kedua berhubung dengan hospitaliti yang lain-lain aspek kehidupan di Capital.

Murid sebenarnya, disokong oleh jabatan HR sejak masa pendaftaran: mencari bilik atau rumah untuk berkongsi dengan pelajar-pelajar lain, tanya doktor penjagaan utama anda, meminta kod cukai kepada orang asing, semua aktiviti yang mana pelajar luar tapak mendapat sokongan daripada Sekretariat.

Di samping itu, mempamerkan kad rasmi RFA anda layak mendapat diskaun bagi pelbagai perkhidmatan: tarif bagi kantin Cinecitta, pengurangan pada tiket pawagam, kedai-kedai buku, opera, sehingga B

Secara percuma pelajar-pelajar kita boleh mengambil kesempatan daripada Sewaan filem DVD dari lebih 600 judul dalam koleksi peribadi RFA.

PERATURAN

Kod Etika

Kod ini menetapkan prinsip-prinsip asas yang semua mereka yang bekerja, bekerja atau belajar di Akademi mesti ikut. Kegagalan mematuhi etika ditunjukkan dalam kod boleh menyebabkan penyingkiran serta-merta oleh Akademi.

Akademi Peraturan

Peraturan Academy termasuk peraturan yang menjamin berfungsinya struktur latihan dan proses yang wujud itu. Yang berkenaan dengan peraturan itu perlu tetapi bukan syarat yang mencukupi untuk mengendalikan apa-apa sebab dalam Akademi.

Buku Panduan Sekolah

Sekolah Handbook adalah set peraturan bagi pelaksanaan Peraturan dan mengandungi nombor, data, harga, masa, kos, tarikh dan maklumat kuantitatif lain. Ia maklumat dan bukan peraturan, iaitu, sentiasa merujuk kepada Peraturan-Peraturan.

Manual Kualiti

Manual Kualiti memberikan gambaran keseluruhan bagaimana ia ditubuhkan dan beroperasi sebagai Akademi dan menyajikan bagi mewujudkan tanda aras untuk kegunaan dalaman, kedua-dua untuk menggambarkan sistem luar (atau badan-badan pensijilan pihak ketiga): ia merupakan rujukan asas untuk mengesahkan aplikasi sistem dan pematuhan dengan piawaian rujukan.

LOCATION

Cinecittà

Studio-studio filem Cinecittà 9 km dari pusat bandar Rom, kawasan seluas 400,000 meter persegi.

sekarang Cinecitta merupakan pusat industri filem Eropah untuk pengeluaran filem kitaran lengkap, fiksyen, televisyen, iklan dan video muzik: dari pengeluaran, editing, untuk mewujudkan kesan khas.

A productions Cinecittà menggunakan ruang kerja yang besar dan teknologi dan dengan meletakkan sewa penuh bekalan cara teknikal pemulihan moden dan dikemaskini.

Ini membolehkan anda untuk membina pemandangan yang paling mengagumkan dan hebat dan membawa kepada menetapkan profesional terbesar dalam industri, memuaskan walaupun keperluan yang paling mendesak.

Ia pergi tanpa mengatakan bahawa untuk pelajar kepada bentuk RFA di dalam Studios adalah seorang yang bernasib baik dan merupakan satu peluang yang besar: bagi kebanyakan daripada mereka sebenarnya, peralihan dari pembelajaran ditetapkan kepada profesional dan dibayar yang berlaku tanpa banyak usaha di dalam produksi yang cyclically dijalankan pada Cinecittà.

Rome

Rome, serta menjadi ungkapan Dunia Barat Eropah sejarah, seni dan budaya, adalah modal yang kaya dengan idea-idea dan aktiviti untuk pelajar yang berhasrat untuk berurusan dengan seni ketujuh.

Dewan yang paling indah dan kuno pawagam rumah seni, banyak festival filem, Festival Filem Rome dan jadual teater berprestij bermakna tinggal di ibu negara adalah satu pengalaman seni, dan juga manusia, lebih mencabar berbanding sebelum ini.

Kami boleh menyediakan kursus di Itali dengan modul bahasa Inggeris. Kami tidak menawarkan kursus dalam bahasa Inggeris sepenuhnya.

Program diajar dalam:
Itali

Sekolah ini juga menawarkan:


Roma Film Academy

Kursus Direction adalah kursus dua tahun dan meliputi semua industri dan tokoh perniagaan berhubung dengan jabatan mengarah. Waktu sedang mengagihkan kira-kira 1000, yang ... [+]

Kursus Direction adalah kursus dua tahun dan meliputi semua industri dan tokoh perniagaan berhubung dengan jabatan mengarah. Waktu sedang mengagihkan kira-kira 1000, yang berbeza-beza bergantung kepada pengeluaran yang dirancang.

Tahun - Tafsiran teks dan Shots

Pembentukan asas tahun pertama berkisar pemahaman struktur filem itu, dari konsep, reka bentuk, pelaksanaan adegan terutamanya visual dan kemudian kumpulan tabir. Dua tiang pembentukan tahun pertama adalah kursus Kitab Visual Low Budget dan Kerja dengan kamera. Khususnya, kita akan memberi tumpuan kepada pembinaan teknik naratif-visual (Layar), maka berubah menulis ke dalam tangkapan (Senarai Inquadrature dan Storyboard) yang akan dilaksanakan ke atas dirinya. Terdapat akan Literasi dan latihan dalam pengurusan set filem (Penolong-Pengarah) dan pasca-pengeluaran (perhimpunan).... [-]

Itali Rome
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Roma Film Academy

Kursus Fotografi Direction adalah kursus dua tahun dan meliputi semua tokoh-tokoh industri dan perniagaan yang berkaitan dengan jabatan fotografi. Waktu disediakan kira-k ... [+]

Kursus Fotografi Direction adalah kursus dua tahun dan meliputi semua tokoh-tokoh industri dan perniagaan yang berkaitan dengan jabatan fotografi. Waktu disediakan kira-kira 950, yang berbeza-beza bergantung kepada pengeluaran yang dirancang.

Tahun - dengan Set Photography

Teori fotografi, mesin dari soketnya kepada filem digital, kanta, lampu, Struktur Filmica, Prosedur dan Set Keselamatan, serta langkah-langkah teknikal imej yang berkaitan dengan kajian ini, komposisi dan rangka, adalah tempat tumpuan kursus tahun pertama. Mereka membangunkan pada akhir kawasan tahun tertentu sinematografi secara keseluruhan untuk memperkenalkan program tahun kedua.

II Tahun - Haluan Photography... [-]

Itali Rome
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Roma Film Academy

The Sound sudah tentu adalah kursus dua tahun dan meliputi semua industri dan tokoh perniagaan berhubung dengan jabatan bunyi. Waktu disediakan kira-kira 900, yang berbez ... [+]

The Sound sudah tentu adalah kursus dua tahun dan meliputi semua industri dan tokoh perniagaan berhubung dengan jabatan bunyi. Waktu disediakan kira-kira 900, yang berbeza-beza bergantung kepada pengeluaran yang dirancang.

Tahun - Direct Drive

Tahun pertama Teori Sound dari sudut fizikal tujuan untuk dapat mempelajari semua teknik-teknik dan peralatan jurutera bunyi, bunyi rakaman dan dialog mengenai Set dan Location. Pada akhir pelajar tahun akademik pertama mengambil tempoh latihan praktikal di makmal salah satu perkhidmatan audio sekolah rakan kongsi, menyatukan dan memperluaskan amalan cara, istilah dan menghampiri sewa teknikal.

Tahun II - Pemasangan Bunyi dan Mix

... [-]
Itali Rome
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Roma Film Academy

Kursus kostum filem adalah kursus dua tahun dan meliputi semua tokoh-tokoh industri dan perniagaan yang berkaitan dengan jabatan pakaian itu. Waktu disediakan kira-kira 9 ... [+]

Kursus kostum filem adalah kursus dua tahun dan meliputi semua tokoh-tokoh industri dan perniagaan yang berkaitan dengan jabatan pakaian itu. Waktu disediakan kira-kira 950, yang berbeza-beza bergantung kepada pengeluaran yang dirancang.

Tahun - Sejarah dan Teknik

Pakaian untuk pawagam adalah elemen utama dalam penciptaan dan pembinaan watak-watak dan cerita, serta rupa dan cara sesebuah filem. Seperti orang, pakaian yang tidak boleh menjadi generik tetapi ia adalah realiti; ini adalah mengapa kerja pakaian yang boleh disamakan dengan ahli antropologi. Oleh itu, tahun pertama memberi tumpuan kepada asas-asas dan asas-asas sejarah pakaian filem, organisasi jabatan, ketukangan dan menjahit teknik, selari dengan literasi bahasa filem semua jabatan dan teknologi maklumat asas.... [-]

Itali Rome
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Roma Film Academy

Kursus Pemangku adalah kursus dua tahun dan meliputi semua industri dan tokoh perniagaan berhubung dengan pelakon. Waktu disediakan kira-kira 900, yang berbeza-beza berga ... [+]

Kursus Pemangku adalah kursus dua tahun dan meliputi semua industri dan tokoh perniagaan berhubung dengan pelakon. Waktu disediakan kira-kira 900, yang berbeza-beza bergantung kepada pengeluaran yang dirancang.

Tahun - The Alat dan Teknik

Tahun pertama Pemangku memberi tumpuan kepada teknik gaya bicara, Pendidikan suara, nyanyian dan pergerakan badan. Semua mata pelajaran ini dikaji secara berasingan dengan guru rujukan mereka, dan kemudian diuji di makmal dan semasa latihan kumpulan. Anda belajar untuk menganalisis Classics teks belajar Panggung dan Cinema Barat. Ia segera menjadi biasa dengan kamera di dalam kelas dan di set untuk mempelajari prosedur dan jadual pengeluaran filem, bagaimana untuk bekerja dengan cahaya, soket mesin dan mikrofon pada Set, dan bagaimana untuk ikut arahan Pengarah.... [-]

Itali Rome
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Roma Film Academy

Kursus Pengeluaran adalah kursus dua tahun dan meliputi semua angka perindustrian dan perniagaan yang berkaitan dengan jabatan pengeluaran. Waktu yang disediakan adalah s ... [+]

Kursus Pengeluaran adalah kursus dua tahun dan meliputi semua angka perindustrian dan perniagaan yang berkaitan dengan jabatan pengeluaran. Waktu yang disediakan adalah sekitar 950, berbeza-beza mengikut pengeluaran yang diharapkan.

Saya Tahun

Kursus ini merangkumi semua angka perindustrian dan perniagaan yang berkaitan dengan pengeluaran. Pada tahun pertama kita memberi tumpuan kepada aspek teknikal komposisi jabatan untuk set, atau kita mempelajari tugas dan alat untuk keselamatan pada set dan peraturan-peraturan yang berkuat kuasa, kita mengkaji peranan ' Penolong Pengarah (dalam pengertian AS), Setiausaha Edisi , Pengakap Lokasi dan Pengurus. Di samping pengurusan set dan rombongan, latihan termasuk kajian Belanjawan, Spoglio Screenplays dengan Movie Magic , serta asas-asas organisasi pengeluaran eksekutif untuk memperkenalkan program tahun kedua.... [-]

Itali Rome
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Roma Film Academy - Mirrors

Roma Film Academy - Cinema is all around you

Roma Film Academy - Reload, Focus, Achieve

Alamat
c/o Teatro 4 - Cinecittà Studios Via Tuscolana, 1055
I 00173 Rome, Lazio, Itali