Roma Film Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Berita!

Baru-baru ini, Roma Film Academy telah menandatangani perjanjian dengan University of Teramo yang membolehkan anda mencapai Ijazah Sarjana Muda Sains Komunikasi (Laluan DAMS) , menghadiri jadual kuliah di kemudahan kami di Kampus Cinecittà , di Rom. Kalendar ini telah direka untuk orang-orang yang bekerja atau sebaliknya tidak berpeluang menghadiri kelas setiap hari, seperti mereka yang tinggal di wilayah lain Lazio atau pelajar asing. Dalam amalan, dengan bilangan sesi yang terhad setiap bulan, iaitu, antara dua puluh tiga puluh setahun, belajar sepanjang masa di rumah, adalah mungkin untuk mencapai ijazah yang dipersoalkan dengan hanya memberikan peperiksaan di Teramo, di Universiti. Setiap sesi dirancang untuk membimbing pelajar dalam amalan di rumah dan membantu dia mengesahkan tahap pengetahuan yang dicapai. Akademi kami, yang disokong oleh sekretariat Universiti Teramo, akan menjaga membimbing pelajar dalam semua prosedur yang berkaitan dengan pendaftaran dan mengambil peperiksaan yang diperlukan untuk tamat pengajian.

Adakah anda bersemangat tentang panggung wayang? Adakah anda ingin menjadi seorang pelakon, pengarah, pereka pakaian atau seorang ahli sinematik? Kemudian Akademi Filem Roma adalah apa yang anda cari. Terletak di Cinecittà Studios, buaian panggung wayang Itali, di salah satu kota paling indah di Eropah untuk warisan artistik dan budaya, yaitu, RFA adalah sebuah sekolah yang melatih orang-orang muda dalam banyak pekerjaan filem dan pengeluaran audio-visual .

Dilengkapi dengan teater sendiri dan set tetap, dengan tenaga pengajar beberapa profesional profesional, banyak di antaranya adalah pemenang di Itali dan di luar negara, RFA mewakili pilihan yang tepat untuk mereka yang berminat untuk menjalankan laluan kerjaya dalam audio- sektor pengeluaran visual. RFA menawarkan kursus dua tahun - dengan kehadiran wajib dan bilangan terhad - Pengeluaran, Arah

Kursus ini adalah semata-mata dalam bahasa Itali, yang dianggap sebagai prasyarat untuk menghadiri mereka, walaupun beberapa modul mungkin dalam bahasa Inggeris. RFA telah membuat perjanjian dengan institut bahasa Itali untuk membantu pelajar yang ingin belajar.

Untuk mengakses kursus, perlu mengadakan wawancara awal untuk mengesahkan kedua-dua minat sebenar dan tahap permulaan pelajar untuk tujuan memasuki kelas pendaftaran terhad. Urusetia kami boleh didapati untuk sebarang pertanyaan yang anda ada, baik kursus dan peluang untuk tinggal di ibu negara Itali.

Lebih-lebih lagi, setiap tahun RFA membuka pintu, selepas lulus peperiksaan khusus, juga kepada mereka yang telah mendapat pengalaman di set atau di sekolah lain dan ingin cuba masuk ke tahun kedua. Semua maklumat mengenai kerusi yang ada dan bagaimana untuk menempah peperiksaan diterbitkan di laman web rasmi Akademi.

116176_rfa_set_001.jpg

Filem Roma © 2019

Gaya kami

Gaya RFA adalah tipikal dari pusat seni, sekolah persediaan praktikal di mana seseorang belajar terlebih dahulu untuk bekerja dalam satu pasukan, mengikuti peraturan, untuk menguruskan tarikh akhir dan penghantaran dan mencari kaedah kerja dan kajian yang berkesan.

Di RFA kami mencipta dinamik dunia pawagam profesional: kajian berterusan, kreativiti, interaksi antara jabatan, kerja pada set dan mengimbangi. Pengeluaran pendidikan yang diawasi oleh guru dan staf mengikuti tema dan parameter yang semakin kompleks selama jalur pendidikan. Kesemua projek dalam tempoh dua tahun ini dilaksanakan dalam satu hala tuju: tanggungjawab ini memaksa serta bekerja berpasukan dan membantu menguruskan beban kerja yang lebih baik bagi setiap projek. Secara umum, untuk semua jabatan tugasan pekerjaan diikuti oleh guru; ini membolehkan anda untuk beralih dan belajar untuk berurusan dengan kaedah kerja, budaya yang berbeza dan ciri-ciri seni yang berbeza yang ditemui dalam tempoh dua tahun di Akademi.

Pelajar menyertai komuniti RFA semasa kelas, set pengajaran, dan aktiviti tambahan. Peluang-peluang untuk rangkaian dan mewujudkan hubungan antara rakan sekerja dengan profesional fakulti adalah salah satu kekuatan, bersama dengan kaedah latihan di tempat kerja, yang membuat pengalaman dua tahun terlibat dan merangkumi semua.

Ibu pejabat

Akademi terletak di dalam Cinecittà Studios di mana ia memiliki dua lokasi: satu di depan Teater Fellini yang bersejarah 5, di mana bilik darjah dan pejabat setiausaha pengajaran; yang lain di dalam Kampus Cinecittà, dengan stesen dan set stadium, pentadbiran dan pejabat eksekutif.

Cinecittà

Studio filem Cinecittà terletak 9 km dari pusat Rom, di kawasan seluas 400,000 meter persegi. Cinecittà hari ini mewakili tumpuan industri filem Eropah untuk pengeluaran filem, fiksyen, TV, iklan, dan klip video penuh: dari pengeluaran hingga edisi, untuk merealisasikan kesan khas. Bagi pelajar RFA, latihan di dalam Studios adalah satu peluang yang baik.

Roma

Rom tidak hanya merupakan ungkapan warisan sejarah, artistik, dan kebudayaan dunia Barat tetapi juga merupakan modal yang kaya dengan idea dan aktiviti untuk pelajar yang berniat untuk berurusan dengan Seni ke-7. Dewan seni pawagam yang paling indah dan kuno, festival filem yang tidak terhitung banyaknya, Festival Filem Rom, dan program teater berprestij memastikan bahawa hidup di ibu kota adalah pengalaman seni, serta manusia, lebih merangsang daripada sebelumnya.

Kenalan

116400_Contacts.jpg

Lokasi

Rom

Alamat
c/o Teatro 4 - Cinecittà Studios
Via Tuscolana, 1055

I 00173 Rom, Lazio, Itali
Telefon
+39067219555