Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 2005, sekolah Bahasa Itali "Sicilia" hanya di Palermo yang mengkhususkan diri dalam mengajar bahasa Itali khusus kepada orang asing.

Sekolah ini juga merupakan salah satu daripada beberapa sekolah di Sisilia yang menyediakan pengalaman Percutian budaya di Palermo , di mana para pelajar kami menikmati sejumlah kegiatan wisata, bahasa dan sosial sambil belajar bahasa Itali.

Dalam mod ini, pelajar-pelajar kita mendapati diri mereka sepenuhnya tenggelam dalam budaya Sicily .

Rizab sekolah kami untuk pelajar kami semua kehangatan dan kesederhanaan bumi suria kami untuk belajar mempelajari bahasa Itali dalam persekitaran yang biasa sambil menikmati jam pengajaran dan pantai berhampiran dengan air biru, yang semuanya akan membuat percutian belajar anda indah dan tidak dapat dilupakan.

Percutian anda bukan sahaja mengenai laut, alam, seni dan makanan yang baik, tetapi juga merupakan cara baru untuk belajar dan hidup budaya Itali dan Sisilia.

Kami diiktiraf oleh dan adalah rumah kepada peperiksaan DICTALS ; pensijilan untuk mengajar bahasa Itali untuk orang asing.

Program diajar dalam:
  • English
  • Itali

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

SICILIA Scuola di lingua Italiana per stranieri

Sekolah bahasa Itali "Sicilia" menawarkan kursus bahasa Itali untuk orang asing dari semua peringkat linguistik, membentuk sangat pemula untuk pelajar maju yang ... [+]

Kursus-kursus di sekolah bahasa Itali "Sicilia"

Sekolah bahasa Itali "Sicilia" menawarkan kursus bahasa Itali untuk orang asing dari semua peringkat linguistik, membentuk sangat pemula untuk pelajar maju yang ingin mengkhususkan ilmu mereka. Tahap kami merujuk kepada Rangka Kerja Bersama Eropah: A1-A2; B1-B2; C1-Advanced. Kursus-kursus bahasa Itali sesuai untuk semua orang asing yang ingin belajar bahasa Itali di Palermo, Sicily, dan memperdalam pengetahuan mereka dengan cara yang berbeza dan unik dengan tinggal di sebuah pulau Mediterranean. Pengalaman yang tidak dapat dilupakan untuk meningkatkan pengetahuan anda tentang bahasa Itali, mengembangkan perbendaharaan kata dan memahami bentuk dan struktur tatabahasa yang dibentangkan dan dianalisis mengikut urutan kerumitan dan kekerapan penggunaannya.... [-]

Itali Palermo
Oktober 2019
English,Itali
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu