Baca keterangan rasmi

Mengenai Syracuse Academy

Syracuse Academy adalah sebuah sekolah antarabangsa yang mengkhususkan diri dalam menawarkan program bahasa dan budaya dengan fokus pada Kajian Mediterranean. Syracuse Academy adalah sebuah pusat latihan Universiti Siena di CILS.

Terletak di pusat bandar bandar Syracuse (Sicily), bersebelahan dengan Gereja St. John, yang memberikan akses kepada Catacombs dan Crypt of St. Marcian: tempat ibadah pertama di Barat, di mana St Paul dikatakan telah berkhotbah. Vila ini juga bersebelahan dengan Muzium Arkeologi dan Basilika Our Lady of Tears, sementara Teater Yunani dan pulau Ortygia berada dalam jarak berjalan kaki yang singkat.

Mengenai Program MADE

Akademi Seni Halus yang diiktiraf secara sah, yang pertama seumpamanya di Itali, yang bertujuan untuk bekerja di persimpangan jalan antara reka bentuk, seni, kraftangan tradisional dan budaya tempatan, mewujudkan platform operasi yang berpusat di Selatan negara kita , di Syracuse.

Syracuse, Sicily

Komuniti Hangat-Menyambut

Walaupun suasana bersahabat dan keramahan Itali yang mesra dihargai di seluruh dunia, pelajar antarabangsa yang tinggal di bandar kecil dan selamat di Syracuse sentiasa terkejut di tangan terbuka untuk mengalu-alukan mereka menerima daripada penduduk setempat, yang membantu mewujudkan suasana mesra dan selesa yang semua pelajar kami dengan senang hati mengingati.

Titik Permulaan Strategik untuk Menjelajah Itali

Syracuse juga merupakan pangkalan strategik bagi mereka yang ingin menikmati semua keindahan Sisilia, hanya batu yang membuang dari semua tarikan utama lain di pulau itu: Lembah Kuil dan Scala dei Turchi di Agrigento, Mt. Etna, gunung berapi tertinggi di Eropah, dan bandar puncak Taormina. Ia juga sangat mudah untuk sampai ke semua lokasi utama Itali: Lapangan Terbang Fontanarossa berdekatan menghubungkan Syracuse dengan semua bandar utama (Rom, Florence, Venice, Milan, Naples), setiap hari dan dengan penerbangan murah.

Ibukota Dunia Mediterranean Purba

Syracuse (Siracusa dalam bahasa Itali), yang disenaraikan sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO, adalah harta karun yang terletak di pantai tenggara pulau Itali di Sicily. Selama lebih dari 3 milenia, ia telah mengumpulkan banyak seni dan seni bina yang berharga, yang menjadi saksi kepada peradaban banyak peradaban yang mulia.

113953_113919_3.png

Komuniti Kecil, Kota Lively

Hari ini bandar Syracuse adalah sebuah bandar yang mesra dan mesra dengan banyak yang ditawarkan kepada jiwa-jiwa dan budaya peminat yang sama: seseorang boleh memilih meneroka labirin jalan sempit pusat bersejarah, berjalan-jalan di sekitar istana abad pertengahan yang menghadap ke pelabuhan semulajadi atau meneroka pantai yang murni dan rizab laut yang mengelilingi bandar.

Buat Rakan dengan Pelajar Tempatan

Syracuse Academy kerap menganjurkan acara pertukaran yracuSltural untuk membolehkan pelajar antarabangsa bertemu dan berkawan dengan pelajar tempatan. Sangat mudah di bandar seperti Syracuse untuk membuat sambungan jangka panjang dan membina persahabatan dengan rakan-rakan Itali. Kami mengakui bahawa melibatkan penduduk tempatan memainkan peranan penting dalam membangunkan keyakinan dalam bahasa lisan.

114094_36313088795_0ae513675f_b.jpg

Perumahan Pelajar

Homestay: Bilik Persendirian, Half-board

Pelajar boleh memilih untuk tinggal dengan keluarga tuan rumah Sicily di pangsapuri yang selesa berdekatan dengan sekolah dengan bilik tidur peribadi. Penginapan Homestay termasuk 2 hidangan sehari, sarapan pagi dan makan malam.

Jenis penginapan ini menjamin pengalaman yang selamat, selesa dan mendalam, yang meningkatkan pembelajaran linguistik dan budaya pelajar kami.

Kediaman Pelajar: Bilik peribadi

Pelajar boleh memilih untuk tinggal bersama pelajar antarabangsa lain yang menghadiri kursus bahasa dan budaya di Syracuse Academy . Semua penginapan berada dalam jarak berjalan kaki yang singkat dari Akademi.

Dapatkan Sentuh!

Pasukan penasihat pelajar kami gembira dapat membantu anda setiap langkah: dari pendaftaran dan permohonan visa untuk persiapan berlepas, orientasi dan penyelesaian ke bandar dan rumah baru anda.

Pintu anda menjadi Seni dan Reka Bentuk Pengajian Tinggi di Itali

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Tahun Penubuhan

Syracuse Academy

Tahun Yayasan dalam program Seni dan Reka Bentuk memberikan peluang kepada pelajar antarabangsa yang ingin mendaftar di universiti Itali untuk meningkatkan pengetahuan me ... [+]

Belajar bahasa Itali dan mengembangkan kemahiran penting untuk berjaya mendaftarkan diri dalam gelaran Sarjana Seni dan Rekaan di universiti terbaik di Itali. Fokus pada bidang minat anda kepada anda sambil meningkatkan kemahiran akademik anda dalam persekitaran yang menyokong.

Kursus persediaan satu tahun kami akan memberi anda pemahaman yang luas mengenai seni dan reka bentuk. Kembangkan kemahiran artistik anda dan tentukan keistimewaan mana yang akan diteruskan. Ia juga akan meningkatkan tahap kemahiran anda. Ini akan membantu anda membuat keputusan mengenai pilihan kepujian Ijazah Kepujian untuk tiga tahun berikutnya. Anda akan menghantar portfolio kerja selepas melengkapkan kursus satu tahun. Kami akan menilai ini untuk kemajuan ke keistimewaan pilihan anda.... [-]

Itali Syracuse
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Syracuse Academy

Syracuse Academy - Spring 2019

MADE Program CABIN OUT workshop

Sicily

Siracusa

Alamat
Piazzale San Marziano, 1
96100 Syracuse, Sicily, Itali