Baca keterangan rasmi

Mengenai Syracuse Academy

Syracuse Academy adalah pusat pendidikan antarabangsa dengan tumpuan kepada seni, bahasa dan budaya Mediterranean. Syracuse Academy adalah Universiti Pusat Siena CILS dan bersama-sama menawarkan program persediaan universiti MADE dalam Seni dan Reka Bentuk.

Kampus ini terletak di pusat bandar bersebelahan dengan muzium dan taman arkeologi, dalam jarak berjalan kaki dari pinggir laut dan pulau Ortygia. Bangunan utama kampus adalah sebuah vila yang bersejarah yang menawarkan lebih dari 2 ekar kebun botani yang penuh dengan pokok jeruk, flora Mediterranean, telapak tangan abad ke-2, dan magnolia, serta banyak pokok dan tanaman eksotik yang lain. Pelajaran luar, makmal, bengkel, aktiviti kebudayaan seperti malam filem terbuka dan acara pertukaran bahasa sering diadakan dalam suasana yang mempesonakan ini.

Oasis damai di tengah-tengah Siracusa, di mana pelajar mendapati diri mereka dikelilingi oleh sejarah, sifat dan komuniti pelajar antarabangsa yang dinamik.

Mengenai Program MADE

Akademi Seni Halus yang diiktiraf secara sah, yang pertama seumpamanya di Itali, yang bertujuan untuk bekerja di persimpangan jalan antara reka bentuk, seni, kraftangan tradisional dan budaya tempatan, mewujudkan platform operasi yang berpusat di Selatan negara kita , di Syracuse.

Syracuse, Sicily

Komuniti Hangat-Menyambut

Walaupun suasana bersahabat dan keramahan Itali yang mesra dihargai di seluruh dunia, pelajar antarabangsa yang tinggal di bandar kecil dan selamat di Syracuse sentiasa terkejut di tangan terbuka untuk mengalu-alukan mereka menerima daripada penduduk setempat, yang membantu mewujudkan suasana mesra dan selesa yang semua pelajar kami dengan senang hati mengingati.

Titik Permulaan Strategik untuk Menjelajah Itali

Syracuse juga merupakan pangkalan strategik bagi mereka yang ingin menikmati semua keindahan Sisilia, hanya batu yang membuang dari semua tarikan utama lain di pulau itu: Lembah Kuil dan Scala dei Turchi di Agrigento, Mt. Etna, gunung berapi tertinggi di Eropah, dan bandar puncak Taormina. Ia juga sangat mudah untuk sampai ke semua lokasi utama Itali: Lapangan Terbang Fontanarossa berdekatan menghubungkan Syracuse dengan semua bandar utama (Rom, Florence, Venice, Milan, Naples), setiap hari dan dengan penerbangan murah.

Ibukota Dunia Mediterranean Purba

Syracuse (Siracusa dalam bahasa Itali), yang disenaraikan sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO, adalah harta karun yang terletak di pantai tenggara pulau Itali di Sicily. Selama lebih dari 3 milenia, ia telah mengumpulkan banyak seni dan seni bina yang berharga, yang menjadi saksi kepada peradaban banyak peradaban yang mulia.

113953_113919_3.png

Komuniti Kecil, Kota Lively

Hari ini bandar Syracuse adalah sebuah bandar yang mesra dan mesra dengan banyak yang ditawarkan kepada jiwa-jiwa dan budaya peminat yang sama: seseorang boleh memilih meneroka labirin jalan sempit pusat bersejarah, berjalan-jalan di sekitar istana abad pertengahan yang menghadap ke pelabuhan semulajadi atau meneroka pantai yang murni dan rizab laut yang mengelilingi bandar.

Buat Rakan dengan Pelajar Tempatan

Syracuse Academy kerap menganjurkan acara pertukaran yracuSltural untuk membolehkan pelajar antarabangsa bertemu dan berkawan dengan pelajar tempatan. Sangat mudah di bandar seperti Syracuse untuk membuat sambungan jangka panjang dan membina persahabatan dengan rakan-rakan Itali. Kami mengakui bahawa melibatkan penduduk tempatan memainkan peranan penting dalam membangunkan keyakinan dalam bahasa lisan.

114094_36313088795_0ae513675f_b.jpg

Perumahan Pelajar

Homestay: Bilik Persendirian, Half-board

Pelajar boleh memilih untuk tinggal dengan keluarga tuan rumah Sicily di pangsapuri yang selesa berdekatan dengan sekolah dengan bilik tidur peribadi. Penginapan Homestay termasuk 2 hidangan sehari, sarapan pagi dan makan malam.

Jenis penginapan ini menjamin pengalaman yang selamat, selesa dan mendalam, yang meningkatkan pembelajaran linguistik dan budaya pelajar kami.

Kediaman Pelajar: Bilik peribadi

Pelajar boleh memilih untuk tinggal bersama pelajar antarabangsa lain yang menghadiri kursus bahasa dan budaya di Syracuse Academy . Semua penginapan berada dalam jarak berjalan kaki yang singkat dari Akademi.

Dapatkan Sentuh!

Pasukan penasihat pelajar kami gembira dapat membantu anda setiap langkah: dari pendaftaran dan permohonan visa untuk persiapan berlepas, orientasi dan penyelesaian ke bandar dan rumah baru anda.

Pintu anda menjadi Seni dan Reka Bentuk Pengajian Tinggi di Itali

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Tahun Penubuhan

Syracuse Academy

Pelajar antarabangsa yang berminat untuk mengejar gelaran Seni atau Rekaan di Itali dapat meningkatkan pengetahuan dan kemahiran seni, reka bentuk, fesyen, dan seni bina ... [+]

Belajar bahasa Itali dan mengembangkan kemahiran penting untuk berjaya mendaftarkan diri dalam bidang ijazah Sarjana Seni dan Rekaan di universiti dan akademi reka bentuk terbaik di Itali. Fokus pada bidang minat anda sambil meningkatkan kemahiran akademik anda dalam persekitaran yang menyokong, meningkatkan pengetahuan dan kemahiran seni, reka bentuk, fesyen, dan seni bina di Itali dan membina portfolio peribadi anda.

Tahun Asas adalah program yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang menganugerahkan kredit akademik Kementerian Pendidikan Itali dan memberikan pengakuan langsung kepada program ijazah di MADE Fine Arts and Design Academy, dan bersiap untuk masuk ke mana-mana universiti dan sekolah reka bentuk di Itali.... [-]

Itali Syracuse
Januari 2020
English,Itali
Sepenuh masa
Sambilan
9 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Syracuse Academy

Syracuse Academy - Spring 2019

MADE Program CABIN OUT workshop

Sicily

Siracusa

Alamat
Piazzale San Marziano, 1
96100 Syracuse, Sicily, Itali