TOChina HUB

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

TOChina HUB adalah pusat pengetahuan bersepadu yang ditubuhkan untuk melibatkan China bukan semata-mata sebagai bidang penyelidikan, tetapi sebagai rakan kongsi yang sangat diperlukan dalam pendidikan para generasi kosmopolitan masa depan dan profesional yang kompeten.

Universiti Torino telah membangunkan TOChina HUB bekerjasama dengan ESCP Europe (kampus Torino) dan Institut Hal Ehwal Dunia Torino (T.wai) untuk mempromosikan model inovatif kerjasama akademik dengan rakan kongsi China yang dipilih.

Agenda penyelidikan bersama, program dinamik untuk latihan lintas budaya dan pergerakan pelajar, dan saluran baru untuk pertukaran orang-orang yang berkaitan telah ditubuhkan dengan Universiti Peking, Universiti Pengajian Asing Beijing, Universiti Zhejiang dan Universiti Guangdong Pengajian Asing.

The TOChina HUB bertujuan untuk menyertai perayaan ulang tahun ke-50 penubuhan hubungan diplomatik Itali-China pada tahun 2020 melalui platform bercita-cita tinggi yang akan membantu menyokong pembelajaran sepanjang hayat di China serta pada dinamik transformasi Belt dan Jalannya Inisiatif.

Disokong oleh dua yayasan perbankan terbesar di Itali - Compagnia di San Paolo, menerusi program Hal Ehwal Antarabangsanya, dan Fondazione CRT - serta Dewan Perniagaan Torino, TOChina HUB berfungsi untuk memberikan ilmu pengetahuan yang bermaklumat, wawasan yang berkaitan dengan dasar dan pengetahuan praktikal mengenai identiti morphing China, struktur sosio-ekonomi, institusi, dan dasar.

Lokasi

Beijing

Alamat
Beijing, Beijing, China

Program-program