Baca keterangan rasmi

Akademi Syracuse Adalah sebuah sekolah antarabangsa yang khusus dalam memudahkan dan mengurus program luar negara untuk pelajar-pelajar kolej di Sicily, dengan fokus pada Kajian Mediterranean, baik purba dan kontemporari.

Dengan lebih dari 30 tahun pengalaman sebagai pusat pendidikan, Syracuse Academy menawarkan persekitaran yang ideal untuk belajar: ia terletak di pusat bandar Syracuse, bersebelahan dengan taman arkeologi dan muzium yang terkenal di dunia. Semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris.

Villa San Giovanni

Vila bersejarah ini menawarkan 2 ekar kebun botani yang subur yang dipenuhi dengan pokok sitrus, flora Mediterranean, telapak tangan tua, serta banyak tanaman eksotik lain.

Terletak bersebelahan dengan Gereja St. John, yang memberikan akses kepada Catacombs dan juga Kripto St. Marcian: Tempat penyembahan Kristian pertama di Barat, di mana St Paul dikatakan telah berkhotbah. Vila juga bersebelahan Muzium Arkeologi dan juga Basilika Our Lady of Tears, Manakala Teater Yunani Dan pulau Ortygia Berada dalam jarak berjalan kaki yang singkat.

Oasis damai di pusat bandar Syracuse, di mana pelajar mendapati diri mereka dikelilingi oleh tapak dan alam arkeologi. Titik permulaan strategik untuk menerokai pulau Sicily dan menemui budaya Mediterranean.

A TREASURE TROVE UNTUK SEJARAH, KESENIAN DAN SAINS PASSIONATES

Syracuse (Siracusa dalam bahasa Itali), yang disenaraikan sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO, adalah sebuah harta karun yang terletak di pantai tenggara pulau Itali di Sicily. Selama lebih dari 3 milenia, ia telah mengumpulkan banyak seni dan seni bina yang berharga, yang menjadi saksi kepada peradaban banyak tamadun yang mulia.

Hari ini bandar Syracuse Adalah sebuah bandar yang mesra dan mesra Dengan banyak yang ditawarkan kepada jiwa-jiwa yang mencabar dan burung-burung kebudayaan yang sama: seseorang boleh memilih untuk tersesat dalam labirin jalan-jalan sempit pusat bersejarah, berjalan-jalan di sekitar istana abad pertengahan yang menghadap pelabuhan semulajadi atau meneroka pantai murni dan rizab laut yang Mengelilingi bandar.

"Yang paling besar dari bandar-bandar Yunani di Itali dan yang paling kuat dari mereka semuaSeperti yang ditakrifkan oleh Cicero, Syracuse pernah Yang paling berkuasa dari semua koloni Yunani Di Itali (dikenali pada masa itu sebagai Magna Grecia, atau "Greater Greece"). Pada abad ke-5 SM, pada ketinggian kuasa dan menghitung dua kali penduduk semasa, Syracuse mengalahkan armada Athens yang hebat untuk menuntut kawalan ke atas Mediterranean.

Bandar ini adalah rumah bagi banyak orang Yunani yang hebat, di atas semua pencipta yang hebat dan genius matematik, Archimedes. Antara momen 'Eureka' beliau, beliau melanjutkan pengajian matematik, kombinatorik dan kalkulus, sebelum dibunuh oleh seorang askar Rom selepas membela kotanya dari pengepungan. Beliau adalah keturunan saintis dan ilmuwan yang lain, seperti Leonardo dan Galileo.

Pulau Ortygia, Pusat bersejarah dan budaya bandaraya ini, dengan pasar jalanan tradisional dan kafe yang menarik, memelihara suasana yang mesra dan berwarna-warni, yang menjadikan perjalanan bersiar-siar menjadi kegembiraan. Daerah bandar ini adalah rumah kepada megah Kuil Apollo dan juga Kuil Athena, Yang dibina untuk menghormati dewi Yunani untuk meraikan kemenangan ke atas Athens dan tanpa henti digunakan selama berabad-abad sebagai tempat ibadah oleh Rom, Arab dan Kristian.

Syracuse juga a Pangkalan strategik Bagi mereka yang ingin menikmati semua keindahan Sisilia, hanya satu batu melemparkan jauh dari semua tarikan utama lain di pulau itu: Lembah Kuil dan Scala dei Turchi di Agrigento, Mt. Etna, gunung berapi tertinggi di Eropah, dan bandar puncak Taormina. Ia juga sangat mudah untuk sampai ke semua lokasi utama Itali: Lapangan Terbang Fontanarossa yang terdekat menghubungkan Syracuse dengan semua bandar utama (Rom, Florence, Venice, Milan, Naples), setiap hari dan dengan penerbangan kos rendah.

Walaupun alam keluar dan Hospitaliti Bahasa Itali dikenali di seluruh dunia, pelajar antarabangsa sentiasa terkejut dengan tangan terbuka yang diterima dari orang tempatan, yang membantu mewujudkan suasana mesra dan selesa yang semua pelajar kami dengan senang hati mengingatkan.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:


The Italian Academy

Kursus Bahasa Itali kami memberi tumpuan kepada memberi pelajar kemahiran komunikasi yang sesuai dengan mempelajari bahasa Itali dengan cara yang paling semulajadi, mengg ... [+]

Pengajaran kami adalah berdasarkan pendekatan komunikatif. Melalui pembangunan empat kemahiran - bercakap, menulis, membaca dan mendengar - kursus menyediakan pelajar dengan alat yang diperlukan untuk menggunakan bahasa dan berinteraksi dalam pelbagai situasi dalam kehidupan seharian. Pendekatan komunikatif ini dilengkapi dengan kajian mendalam mengenai struktur tatabahasa Itali, yang penting untuk penggunaan bahasa Itali yang betul. Bahan-bahan yang digunakan dipilih dengan teliti, berdasarkan minat pelajar dan selaras dengan garis panduan yang ditetapkan oleh Rangka Kerja Bersama Eropah.

Pelajar jangka panjang kami yang ingin mengikuti kursus peperiksaan khusus boleh menyediakan dan menduduki peperiksaan CILS di peringkat dari A1 hingga C2 dari CEFR. ... [-]

Itali Syracuse
Pendaftaran Terbuka
Sambilan
1 - 70 
Campus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
Via San Giovanni alle Catacombe, 7
Syracuse, Sicily, 96100 IT