Baca keterangan rasmi

Università Bocconi, yang diasaskan pada tahun 1902, merupakan universiti Itali pertama yang memberikan ijazah dalam bidang ekonomi.

Selama satu abad, Bocconi telah memainkan peranan utama dalam pemodenan sosial dan ekonomi Itali. Ia tetap berlaku pada nilai pengasasnya sebagai universiti penyelidikan utama, dengan nilai-nilai demokrasi dan terbuka kepada dunia, serta bebas dari segi kewangan dan politik.

Università Bocconi percaya bahawa kecemerlangan hanya boleh berdasarkan kepada profil akademik seseorang serta nilai-nilai dan latar belakang budaya dan etikanya. Inilah sebabnya mengapa Universiti menawarkan pelbagai aktiviti, majlis-majlis khas untuk orang ramai untuk memperkaya pengetahuan mereka.

Selama beberapa generasi, pelajar yang giat datang ke Bocconi untuk menjadi sesuatu yang lebih besar. Kami menawarkan sarjana, lepasan, Ph.D. dan program eksekutif untuk pemimpin masa depan dan usahawan yang menginginkan asas yang kukuh, dan rangkaian transformatif.

Mengapa Bocconi

Bocconi bukan sekadar pendidikan. Ia adalah batu loncatan untuk cita-cita anda.

Selama beberapa generasi, kami telah membentuk pengetahuan dan nilai para inovator dan pemimpin masa depan. Kami faham bahawa pencapaian besar esok memerlukan lebih banyak daripada kelayakan. Mereka memerlukan keyakinan, penglihatan, dan nilai-nilai yang kukuh.

Kami ditubuhkan pada tahun 1902 untuk membantu kemajuan sosial dan ekonomi di seluruh Eropah dan seterusnya. Ia adalah misi yang dikongsi oleh komuniti kita yang terdiri daripada lebih 100,000 alumni dalam industri di seluruh dunia.

Ramai sekolah akan cuba membentuk anda agar sesuai dengan dunia. Bocconi akan menyediakan anda untuk mengubahnya.

Program ekonomi, pengurusan dan kewangan kami adalah antara yang terbaik di dunia. Peringkat Universiti QS Dunia menyenaraikan kami di antara sepuluh institusi terbaik di Eropah dalam bidang ini, sementara Financial Times menempah peringkat Sarjana dalam Kewangan dan Pengurusan di kalangan sepuluh teratas di seluruh dunia.

Peringkat kualiti pendidikan di dunia

Di dalam bidang pendidikan tinggi antarabangsa, beberapa peringkat dengan pelbagai peringkat kualiti, ketekalan dan kuasa metodologi diterbitkan. Bocconi University kerap muncul dalam ranking yang paling menonjol yang meliputi bidang kepakaran dalam bidang ekonomi dan pengurusan, dan secara umumnya ilmu sosial.
Disebabkan oleh sifat institusi khusus, Bocconi tidak muncul dalam ranking yang memenuhi syarat sebagai "keseluruhan" - iaitu kedudukan QS, THE dan Shanghai - yang melibatkan Universiti yang meliputi spektrum mata pelajaran dan bidang yang luas.

Di sini kami menunjukkan hasil yang dikemaskini beberapa yang paling penting dan dikenali secara luas ini. Maklumat lanjut mengenai kedudukan kami dalam kedudukan khusus atau sektor lain akan diterbitkan dalam bahagian tentang program individu.

1. QS (Quacquarelli Symonds)

Dalam Peringkat Universiti QS, diterbitkan oleh QS yang berpusat di London, prestasi dunia Bocconi dalam segmen Sains Sosial selama tiga tahun terakhir adalah seperti berikut:

  • 2018, Sains Sosial
  • 2017, Sains Sosial
  • 2016, Sains Sosial

QS sendiri menyebut Bocconi dalam halaman persembahan peringkat, menjelaskan mengapa Bocconi tidak disenaraikan dalam kedudukan yang komprehensif tetapi hanya dalam subkumpulan "Sains Sosial" yang lebih khusus. Lihat artikel Mendapatkan Spesifik.

Bocconi juga dipaparkan dalam kedudukan subjek yang diterbitkan secara berasingan oleh QS:

Nota: "Reputasi Majikan" adalah salah satu daripada penunjuk kedudukan dan tolok pendapat syarikat mengenai graduan dari mana-mana universiti individu. Yang teratas mempunyai skor konvensional sebanyak 100.

2. Financial Times

Bocconi juga hadir dalam banyak kedudukan oleh Financial Times. Lebih tepat lagi, Sekolah Pengurusan SDA Bocconi (Sekolah Perniagaan Bocconi), berada dalam kedudukan berikut: MBA, MBA Eksekutif (EMBA), Program Khidmat Pendidikan Eksekutif, Program Terbuka Pendidikan Eksekutif dan Sekolah Perniagaan Eropah. Kursus MSc yang ditawarkan oleh Bocconi's Graduate School disenaraikan dalam kedudukan Master dalam Pengurusan dan Kewangan. Berikut adalah kedudukan terkini di peringkat Eropah dan seluruh dunia.

3. U-Multirank

Projek U-Multirank yang baru dilancarkan, seperti ranking lain, bertujuan untuk membantu memilih sebuah universiti tetapi dengan pendekatan yang agak berbeza dari orang lain. Selepas menetapkan kriteria yang dikehendaki, pengguna memperoleh senarai universiti dengan petunjuk, untuk setiap parameter pilihan, setiap prestasi universiti berbanding dengan purata kumpulan. Oleh itu, U-Multirank beralih tumpuan utama dari kedudukan mudah dalam ranking ke campuran ciri-ciri universiti yang diberikan.

4. Peringkat Shanghai

Kedudukan Global Subjek Akademik yang diterbitkan oleh ShanghaiRanking Consultancy menyenaraikan universiti terbaik di dunia dalam bidang penyelidikan khusus. Subjek Akademik dibahagikan kepada lima bidang makro (Sains Asli, Kejuruteraan, Sains Hayat, Sains Perubatan, dan Sains Sosial). Dalam bidang Sains Sosial, Bocconi hadir dalam lima Subjek Akademik:Program diajar dalam:
  • English
  • Itali

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

University Bocconi

Jika anda berminat untuk terus mengembangkan semangat anda untuk perniagaan dan ekonomi dengan mengambil bahagian dalam pengalaman hidup dan pembelajaran di mata pelajara ... [+]

Sekolah musim panasMula membuat rancangan untuk musim panas ini!

Jika anda berminat untuk terus mengembangkan semangat anda untuk perniagaan dan ekonomi dengan mengambil bahagian dalam pengalaman hidup dan pembelajaran di mata pelajaran utama, anda boleh melakukannya dengan betul di tengah-tengah Milan.

Bocconi Summer School menawarkan program pengajian terpilih , diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, terbuka kepada pelajar termotivasi. Ini adalah satu peluang yang unik untuk menyertai makmal pengajaran dan pengalaman pembelajaran yang menarik.

Kursus diadakan di ruang multimedia yang inovatif dengan bahan pengajaran dan alat yang tersedia untuk anda dalam talian pada bila-bila masa. Untuk memastikan anda berlabuh di dunia nyata, setiap kurikulum kursus termasuk lawatan syarikat dan kerja berpasukan dalam kes-kes dan situasi perniagaan kehidupan sebenar, dengan menguji pemecahan masalah dan kemahiran lembut dan kreativiti anda. Penekanan kursus untuk bekerja dalam pasukan akan membolehkan anda bertemu, bersosial dan belajar dari orang muda muda yang cerah dan dinamik yang dipilih dengan banyak bakat untuk dikongsi.... [-]

Itali Milan
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 - 3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
Via Roberto Sarfatti,25
Milan, Lombardy, 20100 IT
Media Sosial
Alamat lokasi
Los Angeles, California, US