Baca keterangan rasmi

Universiti Pisa adalah sebuah institusi awam yang mempunyai dua puluh jabatan , dengan pusat penyelidikan peringkat tinggi di sektor pertanian, astrofisika, sains komputer, kejuruteraan, perubatan dan perubatan veterinar. Tambahan pula, Universiti mempunyai hubungan rapat dengan Institut Pisan Lembaga Penyelidikan Kebangsaan , dengan banyak institusi kebudayaan kepentingan nasional dan antarabangsa, dan dengan industri, terutamanya teknologi maklumat , yang melalui fasa pengembangan pesat di Pisa semasa sembilan belas enam puluhan dan tujuh puluhan.

Universiti Pisa secara rasminya ditubuhkan pada tahun 1343 , walaupun sejumlah ulama menuntut asalnya bermula pada abad ke-11.

Bukti awal Pisan "Studium" bermula pada 1338 ketika ahli hukum terkenal Ranieri Arsendi dipindahkan ke Pisa dari Bologna. Beliau bersama Bartolo Da Sassoferrato , pensyarah dalam Undang-undang Sivil, telah dibayar oleh Perbandaran untuk mengajar pelajaran awam.

Lembu paus ' Dalam supremae dignitatis ', diberikan oleh Pope Clement VI pada 3 September 1343, mengakui 'Studium' Pisa sebagai ' Studium Generale '; sebuah institusi pendidikan lanjut yang diasaskan atau disahkan oleh pihak berkuasa universal, Papacy atau Empire. Pisa adalah salah satu universiti pertama di Eropah yang boleh membanggakan pengakuan kepausan ini, yang menjamin nilai sejagat dan kelayakan pendidikan yang universal.

Mata pelajaran yang pertama diajar ialah: Teologi, Undang-undang Sivil, Undang-undang dan Perubatan Canon. Pada 1355 Francesco Da Buti , pengulas terkenal Comedy Divine Dante mula mengajar di "Studium".

Pisa dan "Studium" mengalami krisis pada sekitar abad ke-15: penaklukan kota Florentines merosakkan kehidupan ekonomi dan sosialnya. Sesungguhnya, terdapat kekurangan bukti dokumentari mengenai fungsi biasa Universiti selama beberapa dekad.

Pada tahun 1473, terima kasih kepada Lorenzo dei Medici , Pisan Studium menyambung semula pembangunan sistematik dan pembinaan bangunan untuk mengadakan pelajaran disediakan pada tahun 1486. ​​Bangunan - yang kemudiannya dikenali sebagai Palazzo della Sapienza (The Building of Knowledge) - terletak di Piazza del Grano abad keempat belas. Imej sebuah kerub diletakkan di atas Pintu "Dell'Abbondanza" (Gate of Abundance), yang membawa kepada Piazza, masih hari ini simbol Universiti .

Berikutan pemberontakan terhadap Florence pada1494 dan perang berikut, Pisan Studium mengalami tempoh penurunan dan telah dipindahkan ke Pistoia, Prato dan Florence. Pembukaan semula upacara perasmian Universiti, pada 1 November 1543, di bawah pemerintahan oleh Duke Cosimo I dei Medici , dianggap sebagai perasmian kedua. Kualiti Universiti diteruskan oleh undang-undang tahun 1545 dan Pisan Athenaeum menjadi salah satu yang paling penting di Eropah untuk pengajaran dan penyelidikan. Pengerusi "Semplici" (Botany) dipegang oleh Luca Ghini , pengasas Kebun Raya pertama di dunia, yang digantikan oleh Andrea Cesalpino , yang mempelopori metodologi saintifik pertama untuk klasifikasi tumbuhan dan dianggap sebagai pendahulu dalam penemuan peredaran darah . Gabriele Fallopio dan Marcello Malpighi bercakap dalam Anatomi dan Perubatan.

Galileo Galilei, yang dilahirkan dan belajar di Pisa, menjadi profesor Matematik di Pisan Studium pada tahun 1589.

Peranan Universiti sebagai sebuah institusi negeri menjadi lebih menonjol semasa tempoh Medici Grand Duchy. Satu dasar perlindungan yang menjamin nukleus sarjana dan guru yang konsisten: undang-undang yang dikeluarkan oleh Cosimo I, Ferdinando I dan Ferdinando II mewajibkan mereka yang ingin mendapatkan ijazah untuk menghadiri Studium Pisa. Tempoh ini melihat pelbagai kuliah tokoh terkemuka di Pisa, terutamanya dalam bidang undang - undang dan perubatan .

Perkembangan Universiti terus di bawah Lorenas. Mereka menyelesaikan pembinaan pemerhatian astronomi (sebuah projek yang dimulakan oleh Medicis), serta memperkayakan Perpustakaan Universiti dengan penerbitan-penerbitan penting, membangunkan Botanical Gardens dan Muzium Sains Alam dan mereka menubuhkan kerusi baru, seperti Fizik Eksperimental dan Kimia.

Penggabungan Tuscany ke Empayar Napoleon mengakibatkan transformasi Studium menjadi Akademi Imperial: Athenaeum menjadi cabang dari University of Paris dan kursus-kursus dan program studi disusun mengikut model pendidikan awam Perancis. Lima fakulti baru ditubuhkan (Teologi, Undang-Undang, Perubatan, Sains dan Sastera), bersama-sama dengan peperiksaan, tajuk kelayakan yang berbeza dan tamat pengajian. Pada tahun 1813 'La Scuola Normale Superiore ' telah ditubuhkan, sebagai cabang dari 'Ecole Normale de Paris'.

Pemulihan tidak dapat membatalkan kesan pengalaman Napoleon. Kongres pertama saintis Itali telah diadakan di Pisa pada tahun 1839 . 421 ahli sains dan lebih daripada 300 pakar pelbagai disiplin membincangkan zoologi, anatomi perbandingan, kimia, fizik, matematik, agronomi, teknologi, botani, fisiologi tumbuhan, geologi, mineralogi, geografi dan perubatan.

Pada tahun 1839 - 1840, Pengarah Pendidikan, Gaetano Giorgini membawa pembaharuan yang paling penting di Universiti Pisa dengan meningkatkan bilangan fakultas ke enam (Teologi, Undang-Undang, Sastera, Perubatan, Matematik dan Sains Alam) dan mewujudkan dunia pertama ketua pertanian dan pertanian kambing.

Pada tahun 1846 Scuola Normale dibuka semula. Sementara itu, cita - cita liberal dan patriotik menyebar di Athenaeum dan batalion Universiti - yang terdiri daripada pensyarah dan pelajar - membezakan dirinya dalam Pertempuran Curtatone dan Montanara pada tahun 1848 .

Semasa 'Pemulihan Kedua', pada tahun 1851, Leopoldo II menyatukan universiti-universiti Pisa dan Siena di Athenaeum Etruscan unik yang termotivasi sebahagiannya oleh sebab-sebab ekonomi, tetapi terutamanya untuk kawalan politik. Fakulti teologi dan undang-undang terletak di Siena; manakala Kesusasteraan, Perubatan, Matematik dan Sains Alam kekal di Pisa. Berikutan pemberontakan Florentine dan melarikan diri Grand Duke pada tahun 1859 , salah satu langkah awal yang dikenakan oleh Kerajaan Penasihat adalah pemulihan kepada bandar Pisa dari Studiumnya dengan semua enam fakultasnya.

Dengan kelahiran Kerajaan Itali , Universiti Pisa menjadi salah satu institusi budaya yang paling berprestij di negeri ini . Antara separuh kedua abad kesembilan belas dan pertama abad kedua puluh pensyarah berprestij berikut yang diajar di Pisa: peguam Francesco Carrara dan Francesco Buonamici , ahli falsafah Domenico Comparetti dan Giovanni D'Ancona , ahli sejarah Pasquale Villari , Gioacchino Volpe dan Luigi Russo , ahli falsafah Giovanni Gentile , ahli ekonomi Giuseppe Toniolo dan ahli matematik Ulisse Dini dan Antonio Pacinotti . Institut Linguistik Sejarah yang pertama diasaskan di Pisa pada tahun 1890 .

Dalam tahun-tahun fasisme, Pisa Athenaeum merupakan pusat yang aktif untuk perdebatan politik dan organisasi antipasinis .

Selepas peperangan dunia kedua, Universiti Pisa kembali ke avant-garde dalam banyak bidang pengetahuan . Kepada fakulti Kejuruteraan dan Farmasi, yang ditubuhkan sebelum perang, telah ditambah Ekonomi, Bahasa Asing dan Sastera dan Politik. Pada tahun 1967, 'Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna' telah diasaskan yang bersama-sama dengan 'La Scuola Normale', membentuk pusat pembelajaran dan pengajaran yang sangat berprestij.

Program diajar dalam:
Itali
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

University of Pisa Summer & Winter Schools

Dua minggu aktiviti pendidikan dan bengkel serta rangkaian, sosialisasi, membuat dan bersantai. Pada permulaan minggu pertama akan dibentangkan cabaran yang dilancarkan o ... [+]

Mengenai

Dua minggu aktiviti pendidikan dan bengkel serta rangkaian, sosialisasi, pembuatan jodoh dan bersantai. Pada awal minggu pertama akan dibentangkan dengan cabaran yang dilancarkan oleh syarikat-syarikat yang terlibat dalam program ini dan di mana peserta kursus akan dipanggil untuk bekerja dalam kumpulan 4-5 orang. Pada akhir minggu pertama, draf pertama projek yang dilaksanakan oleh kumpulan akan dibentangkan. Pada akhir minggu kedua, versi akhir projek akan dibentangkan. Pelajaran humaniora Digital-praktikal mengenai peralatan, teknologi dan kaedah yang paling maju dunia kemanusiaan dunia.

AIM

Matlamatnya adalah untuk melatih para profesional yang dapat meningkatkan teknologi digital dan kemahiran humanistik dalam reka bentuk dan pembangunan penyelesaian untuk perniagaan, pengendali budaya dan badan awam. Pada masa yang sama, sekolah itu mahu mempromosikan budaya digital dalam Kemanusiaan dan membantu humanis (muda dan tua) dalam peralihan dari dunia tradisional ke masa kini, melihat masa depan.... [-]

Itali Lucca
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

The Summer School termasuk program pengajian pelbagai disiplin dalam masa satu minggu. Sekolah ini akan diadakan di Jabatan Kimia Universiti Pisa dan direka bentuk untuk ... [+]

Mengenai

The Summer School termasuk program pengajian pelbagai disiplin dalam masa satu minggu. Sekolah ini akan diadakan di Jabatan Kimia Universiti Pisa dan direka bentuk untuk melatih pelajar siswazah (ijazah Sarjana), khususnya, pelajar PhD, dengan minat dalam Sains Warisan. Sekolah musim panas bertujuan menyediakan pelajar dari latar belakang pendidikan yang berbeza (graduan dalam bidang teknikal-sains dan humanistik) kemahiran khusus untuk memulakan dan membangunkan projek-projek untuk diagnosis yang betul dan pengurusan konservatif Warisan Budaya. Sekolah ini menyediakan pelajaran untuk menghantar pengetahuan tentang pencirian bahan, untuk teknik-teknik yang sesuai untuk pencirian mereka, untuk menilai keadaan perubahan mereka. Perhatian khusus akan diberikan kepada kajian produk dan teknologi yang akan digunakan dalam pemuliharaan. Setiap tahun Sekolah akan didedikasikan untuk topik yang berbeza dalam Sains Warisan. Pada tahun 2019, sekolah akan memberi tumpuan kepada kajian bahan organik dalam arkeologi.... [-]

Itali Lucca
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
5 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Tujuan Minor ini adalah untuk menyediakan pengetahuan dan alat untuk memulakan dan menjalankan syarikat pelancongan yang memberi tumpuan kepada sukan. ... [+]

Matlamat

Tujuan Minor ini adalah untuk menyediakan pengetahuan dan alat untuk memulakan dan menjalankan syarikat pelancongan yang memberi tumpuan kepada sukan.

Siapa yang boleh memohon

Pelajar universiti yang berminat dalam bidang pelancongan dan pengurusan

Bahasa

Bahasa Inggeris

Keamatan program

Sepenuh masa

Keperluan kemasukan

menjadi pelajar universiti

ECTS

15

Bayaran

2640 Euro

(bayaran 1000, penginapan 1640)

Penyelaras

Prof. Enrica Lemmi

e-mel:

enrica.lemmi@unipi.it

Tempoh

23 September-03 November 2019

Tarikh akhir

31 Julai 2019

[-]
Itali Lucca
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
6 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kursus ini akan menunjukkan penyelidikan terkini dan isu penggunaan klinikal mengenai peranan latihan otot pada kedua-dua subjek dan pesakit yang sihat yang terjejas oleh ... [+]

Mengenai

Kawasan luar bandar Eropah dihuni dengan ladang-ladang kecil. Mereka menyumbang kepada pengeluaran makanan yang, kemudiannya, dimakan sendiri atau diperoleh oleh pengguna di kawasan bandar dan luar bandar. Untuk fakta bahawa mereka beroperasi di kawasan luar bandar, ladang kecil adalah sebahagian daripada dinamika luar bandar (contohnya ekonomi, sosial, alam sekitar) yang mempengaruhi peralihan desa. Dengan kata lain, peralihan di pedalaman Eropah berlaku kepada isu-isu yang berkaitan dengan pertanian dan pengeluaran makanan dan penggunaan, banyak kawasan pedalaman dan perniagaan yang beroperasi menyumbang kepada peruntukan dan pemerolehan makanan.

Sekolah Musim Panas meneroka jika dan bagaimana ladang-ladang kecil memberi impak kepada peralihan bandar lestari sementara menyumbang kepada peruntukan dan pemerolehan makanan. Khususnya, program ini berjalan di sepanjang penyiasatan empat tema. Tema-tema ini jatuh ke dalam empat faktor yang disebutkan di atas yang mempengaruhi kelestarian peralihan di luar bandar dan memberi tumpuan kepada pertanian kecil. Tema-tema ini boleh disintesis seperti berikut: 1. Ladang kecil, pelancongan mampan, dan penguasaan wilayah. Tema ini meneroka bagaimana ladang-ladang kecil menyumbang kepada mewujudkan peluang untuk sektor pelancongan berkualiti yang berpengalaman dan berpengalaman. Tema ini termasuk analisis sistem bekalan pelancongan luar bandar dengan rujukan khusus kepada rantaian bekalan pengeluaran dan agro-makanan tempatan dan produk tempatan tradisional lain; pelbagai fungsi dan kepelbagaian pertanian, agro-pelancongan, pertanian sosial, analisis rangkaian bekalan pendek2. Ladang kecil dan agenda politik. Tema ini memberi tumpuan kepada jika, dan yang, dasar bertindak menyokong secara langsung (misalnya subsidi) atau secara tidak langsung (misalnya dengan menyebut pertanian kecil sebagai sebahagian daripada strategi politik yang lebih luas) ladang kecil.3. Ladang kecil,... [-]

Itali Lucca Sillico
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Pelajar fizik akan dilatih dalam kumpulan penyelidikan yang menjalankan inisiatif Fermilab baru, eksperimen mu2e, muon (g-2), Nova eksperimen, serta eksperimen fizik neut ... [+]

Mengenai

Pelajar fizik akan dilatih dalam kumpulan penyelidikan yang menjalankan inisiatif Fermilab baru, eksperimen mu2e, muon (g-2), Nova eksperimen, serta eksperimen fizik neutrino masa depan, atau kumpulan Fermilab yang bekerjasama dengan percubaan cms di CERN , atau dalam kumpulan teori. Bagi sesetengah pelajar, latihan magang boleh berlaku di makmal atau universiti kami yang lain. pelajar kejuruteraan akan dilatih di bahagian pemecut Fermilab, bahagian teknikal atau bahagian pengkomputeran atau dalam kumpulan yang menjalankan penyelidikan guna di makmal atau universiti kami yang lain. setiap pelatih akan diawasi oleh seorang mentor, pekerja makmal AS. mentor bertanggungjawab untuk keseluruhan program latihan pelatih selama 9 minggu keabadian di tanah kita. setiap pelatih akan mengemukakan laporan bertulis yang akan menjadi objek penilaian oleh universiti jawatankuasa pisa.... [-]

Amerika Syarikat Batavia
Julai 2019
English
Sepenuh masa
1 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Matlamat sekolah musim panas adalah untuk memberi para peserta gambaran yang luas tentang strategi semasa untuk mengkaji perumahan Rom, taman, dan landskap bandar. Soalan ... [+]

Mengenai

Matlamat sekolah musim panas adalah untuk memberi para peserta gambaran yang luas tentang strategi semasa untuk mengkaji perumahan Rom, taman, dan landskap bandar. Soalan-soalan mendasar adalah: Kaedah pengumpulan data menyumbang kepada pembinaan semula saintifik persekitaran yang dibina? Teknologi yang mana untuk visualisasi data membolehkan pengambilan dimensi deria landskap bandar? Bagaimanakah data arkeologi boleh diakses oleh pakar disiplin lain yang terlibat dalam penyelidikan, pemuliharaan, dan pengurusan warisan yang dibina? Alat-alat yang sesuai untuk perkongsian data dengan tujuan untuk pemuliharaan yang mampan? Pompeii menyediakan satu kes yang ideal dalam hal ini, berkat ketersediaan data arkeologi kontemporer yang tidak tertandingi, serta sejarah penjelajahan, penyelidikan, dan pemulihan yang berabad-abad lamanya.... [-]

Itali Pompei
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Dengan akibat kejayaan dua Edisi pertama di Pisa (2016 dan 2017), dengan penyertaan kira-kira 120 pelajar dari seluruh dunia, serta edisi 2018 di Lithuania, dengan pengli ... [+]

Mengenai

Dengan akibat kejayaan dua Edisi pertama di Pisa (2016 dan 2017), dengan penyertaan kira-kira 120 pelajar dari seluruh dunia, serta edisi 2018 di Lithuania, dengan penglibatan pengasas sekolah sebagai guru, Jabatan Sains Politik Universiti Pisa menyedari Sekolah Musim Panas Antarabangsa IV pada Teori Berpusat dan Kaedah Kualitatif. The Summer School adalah kursus 5 hari yang intensif (dengan sesi pagi dan petang), di mana latihan dan kumpulan kerja silih berganti dengan kuliah. Penyelidik kualitatif sering mengalami masalah biasa seperti hilang selepas mengumpulkan dan mengkodkan data, mengatasi kemungkinan untuk mengembangkan idea mereka, dan menghasilkan laporan yang terputus dan biasa. Kaedah teori yang berasaskan membantu anda mempercepatkan menganalisis data dan menulis laporan. Sekolah Musim Panas ini memberi tumpuan kepada meningkatkan kemahiran menggunakan strategi Teori Terpusat untuk membantu anda meningkatkan keterampilan, kejelasan, dan kreativiti kerja anda. Sekolah ini akan membantu anda mempertahankan fleksibiliti Teori Terpusat sambil meneruskan kedalaman konsep dan skop analisis anda. Kami akan menegaskan bagaimana (1) membangunkan dan mengenali kod kuat, (2) terlibat dalam analisis perbandingan, (3) memperkuat kategori konseptual yang muncul, dan (4) menyatukan kategori-kategori ini menjadi laporan yang koheren dan menarik, dalam analisis kualitatif, (6) menyampaikan penemuan anda dan (7) berurusan dengan CAQDAS untuk meningkatkan analisis anda. Kami juga akan menangani kesesuaian antara Teori Terpusat dan Interaksiisme Simbolik dan bagaimana kaedah dan perspektif melengkapi antara satu sama lain. Sekolah Musim Panas yang terbaik menghidangkan peserta yang berada di tengah-tengah projek penyelidikan kualitatif atau terlibat dalam pengkodan kualitatif untuk kajian terdahulu, sama ada kajian Teori Berlandaskan atau tidak. Laporan kualitatif bergantung... [-]

Itali Lucca
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
5 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kursus ini akan meliputi kitaran penuh projek penyelidikan kualitatif; dari reka bentuk kepada pengumpulan data, analisis, pelaporan dan penyebaran. Secara khususnya pese ... [+]

Mengenai

Kursus ini akan meliputi kitaran penuh projek penyelidikan kualitatif; dari reka bentuk kepada pengumpulan data, analisis, pelaporan dan penyebaran. Secara khususnya peserta akan diperkenalkan kepada strategi pengumpulan data yang berbeza (wawancara, dokumen, data visual, pemerhatian, dll.), Kaedah analisis data yang berbeza (analisis kandungan, etnografi, analisis wacana kritis, dan sebagainya) , menilai dan menyebarkan penemuan kajian kualitatif. Akhir sekali, alat perisian (Nvivo) untuk analisis penyelidikan kualitatif akan dibentangkan dan peserta akan diperkenalkan dengan penggunaannya.

Matlamat

Kaedah kualitatif merupakan pendekatan penyelidikan yang berharga dan bermakna dalam sains sosial. Tujuan kursus ini ialah memperkenalkan Ph.D. pelajar dan fakulti junior untuk kepelbagaian cara menjalankan penyelidikan kualitatif.... [-]

Itali Lucca
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
5 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Edisi 2019 Sekolah Meningkatkan Teknologi Summer untuk Internet Perkara Perkara (ET-I2oT 2019) dianjurkan untuk menawarkan 6 ECTS (48 jam pelajaran depan) dalam bidang el ... [+]

Mengenai

Edisi 2019 Sekolah Meningkatkan Teknologi Summer untuk Internet Perkara Perkara (ET-I2oT 2019) dianjurkan untuk menawarkan 6 ECTS (48 jam pelajaran depan) dalam bidang elektronik, elektromagnetik dan ICT untuk Internet Perkara (IoT), menyasarkan penonton Sarjana Muda (tahun lepas), pelajar Sarjana dan PhD, penyelidik peringkat awal dan pengamal dari Academia atau Industri.

Pelajaran akan diadakan dalam bahasa Inggeris di Bilik Mesyuarat Jabatan Kejuruteraan Maklumat (DII), melalui G. Caruso 16, Pisa, Itali.

Matlamat

Pelajaran akan diadakan di Aula Magna dari Sekolah Kejuruteraan, Universiti Pisa, mengeksploitasi semua kemudahan yang tersedia dari segi bilik persidangan dan makmal. Bahasa rasmi akan menjadi bahasa Inggeris.... [-]

Itali Lucca
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
6 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kursus ini adalah hasil perkongsian UN-Habitat dan Universiti Pisa. Ia menangani masalah rumit yang memerintah bandar-bandar yang berdaya tahan iklim, menilai dengan amal ... [+]

Mengenai

Kursus ini adalah hasil perkongsian UN-Habitat dan Universiti Pisa. Ia menangani masalah rumit yang memerintah bandar-bandar yang berdaya tahan iklim, menilai dengan amalan dan penyelesaian terbaik fesyen komparatif. Kursus ini bertujuan terutamanya pembuat dasar, penjawat awam, dan pengamal, menyampaikan kandungan teoretikal dan akademik dengan pendekatan praktikal dan praktikal. Kandungan khusus dalam tema umum akan dikenalpasti setiap tahun dan dipersetujui oleh penganjur pada setiap edisi, berdasarkan perkembangan semasa di kawasan tersebut.

Matlamat

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan peserta dengan alat analisis untuk memahami dan menangani cabaran tadbir urus yang dihadapi oleh perubahan iklim pada dimensi bandar dan metropolitan. Ia secara khusus menumpukan kepada cara terbaik untuk mengawal bandar-bandar yang berdaya tahan iklim.... [-]

Itali Lucca
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
5 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sekolah ini berhasrat mengajar beberapa alat terpilih dan profesional yang berguna dalam kajian landskap sejarah dan seni bina lalu di kawasan yang kompleks seperti gunun ... [+]

Mengenai

Sekolah ini berhasrat mengajar beberapa alat terpilih dan profesional yang berguna dalam kajian landskap sejarah dan seni bina lalu di kawasan yang kompleks seperti gunung-gunung, memanfaatkan kemajuan digital dan teknologi baru, tetapi juga melihat keperluan utama dalam bidang penyelidikan ini, memupuk kerjasama yang erat dengan institusi awam dan profesional dalam perancangan guna tanah dan dalam mempromosikan Warisan Budaya. Ceramah pada waktu pagi oleh para pengarah dan pengajar mengenai penyelidikan mereka akan memberi para pelajar dengan pandangan dalam teori dan amalan mengenai subjek yang dipilih. Pengalaman praktikal dan praktikal di lapangan akan dilengkapi dengan aktiviti pada komputer menggunakan perisian baru dan / atau alat digital baru pada sebelah petang.... [-]

Itali Lucca Massa
Julai 2019
English
Sepenuh masa
1 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sekolah Sains Sains Data menawarkan perspektif pelbagai disiplin yang luas di dalam tiang-tiang ilmu data yang berbeza, termasuk data perlombongan dan analitik data besar ... [+]

Sekolah Sains Sains Data menawarkan perspektif pelbagai disiplin yang luas di dalam tiang-tiang ilmu data yang berbeza, termasuk data perlombongan dan analitik data besar, pembelajaran mesin dan AI, sains rangkaian dan sistem kompleks, etika digital, sains sosial pengkomputeran dan sains data terpakai, yang menampilkan kuliah oleh sarjana antarabangsa peringkat tinggi.

Matlamat

Ilmu Data muncul sebagai akibat mengganggu revolusi digital. Ia berdasarkan gabungan ketersediaan data yang besar, teknik analisis data yang canggih dan infrastruktur pengkomputeran berskala. Sains Data dengan cepat mengubah cara kita menjalankan perniagaan, bersosial, menjalankan penyelidikan, dan mentadbir masyarakat. Ia juga mengubah cara penyelidikan saintifik dilakukan. Pendekatan model yang didorong ditambah dengan pendekatan didorong data. Paradigma baru muncul di mana teori dan model dan bahagian bawah sehingga penemuan pengetahuan dari data saling menyokong satu sama lain. Mengikut sifat interdisipliner Data Sains ini mengeksploitasi data dan model untuk memajukan pengetahuan dalam pelbagai disiplin atau merentas pelbagai disiplin (contohnya, biologi, ekonomi, perubatan, dll). Topik utama sekolah musim panas dikaitkan dengan analisis data besar (iaitu, pengekstrakan pengetahuan dari data besar, pembelajaran mesin, memberikan gambaran keseluruhan teknik utama yang digunakan untuk secara automatik belajar dan memperbaiki pengalaman dan sistem kompleks, kaedah dan teknologi yang berkaitan dengan kepada sains rangkaian). Selain itu, kuliah akan menyerlahkan implikasi etika yang dapat diterajui sains data dan penangguhan yang setiap saintis data boleh digunakan untuk melakukan analisis berkenaan dengan individu yang terlibat dalam data.... [-]

Itali Lucca
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sekolah musim panas kami adalah kursus praktikal, penuh rendaman yang meliputi bioteknologi yang boleh digunakan untuk mengkaji beberapa subjek biologi yang berkaitan den ... [+]

Mengenai

Sekolah musim panas kami adalah kursus praktikal, penuh rendaman yang meliputi bioteknologi yang boleh digunakan untuk mengkaji beberapa subjek biologi yang berkaitan dengan biologi sel, ekspresi gen dan analisis fungsi, genotoksisiti dan pemerhatian ultrastruktur.

Kursus ini akan dibahagikan dalam:

bahagian teori yang dianjurkan dalam kuliah yang meliputi teknologi moden;bahagian praktikal di mana peserta akan dihoskan di makmal dan akan terlibat secara langsung dalam reka bentuk dan pelaksanaan beberapa protokol percubaan mengenai topik utama objek kuliah.Matlamat

Tujuan sekolah musim panas adalah untuk memperkenalkan pelajar untuk mendapatkan maklumat dan amalan mengenai pendekatan moden mengenai biologi sel, sitogenetik, biologi molekul dan ultrastruktur... [-]

Itali Lucca
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
13 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sekolah musim sejuk didedikasikan untuk Ph.D. pelajar yang menjalankan aktiviti penyelidikan mereka dalam bidang kejuruteraan mesin dan kejuruteraan sistem tenaga, termas ... [+]

Mengenai

Sekolah musim sejuk didedikasikan untuk Ph.D. pelajar yang menjalankan aktiviti penyelidikan mereka dalam bidang kejuruteraan mesin dan kejuruteraan sistem tenaga, termasuk mesin turbomachinery, enjin pembakaran dalaman, sistem penukaran tenaga, loji kuasa, sistem tenaga boleh diperbaharui dan sistem tenaga inovatif. Sekolah musim sejuk akan diadakan pada bulan Mac dan akan dianjurkan dengan seminar pakar dan sesi dengan maklumat dan perbincangan pengalaman di kalangan pelajar dan profesor. sekolah akan diadakan selama lima hari, dan penceramah nasional dan antarabangsa akan dijemput untuk membentangkan pengalaman dan aktiviti penyelidikan mereka. penceramah akan dijemput dari pusat akademik, industri dan penyelidikan.... [-]

Itali Lucca
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
5 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sekolah Musim Panas di Osteoarchaeology dan Paleopathology adalah program akademik yang bertujuan untuk mendapatkan pelajar dalam kaedah makmal antropologi dan paleopatol ... [+]

Mengenai

Sekolah Musim Panas di Osteoarchaeology dan Paleopathology adalah program akademik yang bertujuan untuk mendapatkan pelajar dalam kaedah makmal antropologi dan paleopatologi. Ini adalah satu peluang yang luar biasa bagi para pelajar untuk mendapatkan pengalaman praktikal dalam penyiasatan bioarchaeological dengan bekerja berdampingan dengan penyelidik terkemuka di lapangan. Aktiviti-aktiviti makmal dan ceramah akan dijalankan di Makmal Paleopatologi (dalam Sekolah Perubatan Pisa). Sekolah Musim Panas akan berlangsung selama 3 minggu, untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan asas mengenai anatomi rangka, antropologi fisikal, dan paleopatologi yang diperlukan untuk mendalami analisis osteologi. Bahan rangka yang diperiksa termasuk sampel dari penggalian Tuscan yang bermula dari zaman pertengahan. Aktiviti-aktiviti ini akan diselesaikan di bawah penyeliaan kakitangan berpengalaman Bahagian Paleopatologi, dengan pengawasan Profesor Gino Fornaciari.... [-]

Itali Lucca
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sumbangan metodologi pengiraan kepada penemuan ubat tidak lagi menjadi pertikaian dan syarikat-syarikat farmaseutikal dan bioteknologi dunia utama menggunakan alat reka b ... [+]

Mengenai

Sumbangan metodologi pengiraan kepada penemuan ubat tidak lagi menjadi pertikaian dan syarikat-syarikat farmaseutikal dan bioteknologi dunia utama menggunakan alat reka bentuk pengkomputeran. Reka bentuk ubat-ubatan komputer terdiri daripada kaedah dan sumber pengiraan yang digunakan untuk memudahkan reka bentuk dan penemuan penyelesaian terapi baru. Sekolah musim panas ini akan merangkumi semua teknik pengiraan utama yang digunakan dalam penemuan ubat, membekalkan tahap pengetahuan asas bidang penyelidikan ini.

Matlamat

Kursus ini akan dibahagikan kepada pelajaran teori dan praktikal dan akan membolehkan para peserta untuk secara bebas membangunkan kajian komputer mereka sendiri.... [-]

Itali Lucca
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
6 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sekolah Musim Panas "Ahli Mesir sebagai kurator muzium: latihan yang mendalam" adalah program akademik yang ditawarkan oleh Universiti Pisa dengan kerjasama Museo Egizio ... [+]

Mengenai

Sekolah Musim Panas "Ahli Mesir sebagai kurator muzium: latihan yang mendalam" adalah program akademik yang ditawarkan oleh Universiti Pisa dengan kerjasama Museo Egizio di Turin. Objektif utama Sekolah adalah untuk menyediakan pendekatan teori dan praktikal kepada objek Mesir kuno sebagai sebahagian daripada koleksi. Setiap objek adalah pengumpulan cerita yang berbeza, baik dari zaman purba dan moden, mulai dari pengeluaran, penggunaan, pemendapan, penemuan, hingga pengambilalihan, pemuliharaan dan paparan. Sekolah ini akan menawarkan peluang yang unik untuk menangani objek Mesir dari semua sudut yang berbeza ini, dari segi teori hingga perspektif yang lebih pragmatik, mendedahkan para peserta ke pelbagai amalan muzium berkat pengalaman yang mendalam dalam persekitaran muzium.... [-]

Itali Lucca Turin
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Aktiviti ini akan terdiri daripada dua belas kuliah. Setiap kuliah akan merangkumi topik yang terkandung dalam buku teks Fizik Nuklear yang diperluaskan untuk menunjukkan ... [+]

Mengenai

Aktiviti ini akan terdiri daripada dua belas kuliah. Setiap kuliah akan merangkumi topik yang terkandung dalam buku teks Fizik Nuklear yang diperluaskan untuk menunjukkan betapa pemahaman kami telah berubah dengan mendalam kerana pengalaman yang terkumpul dalam dekad yang lalu. Khususnya, kita akan menumpukan perhatian kepada aspek-aspek yang berkaitan dengan kemajuan terkini yang didorong oleh penyelidikan dengan balok radioaktif (RIBs), model struktur ab-initio dan interaksi nukleon nukleon moden, kajian bahan nuklear dan aplikasi kepentingan astrophysikal dan praktikal.

Untuk memberikan aktiviti itu sebagai watak antarabangsa sepenuhnya dan kerana kami menyasarkan untuk menyertikan penyertaan pelajar yang benar-benar muda, pada separuh hari pertama kami akan mencadangkan beberapa ceramah pengantar yang diberikan dalam sesi berasingan dalam pelbagai bahasa.... [-]

Itali Lucca
Julai 2019
English
Sepenuh masa
4 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sekolah Lapangan di Archeology Medieval dan Bioarchaeology di Badia Pozzeveri (Lucca, Itali) adalah program akademik yang bertujuan untuk melatih pelajar di bidang arkeol ... [+]

Mengenai

Sekolah Lapangan di Archeology Medieval dan Bioarchaeology di Badia Pozzeveri (Lucca, Itali) adalah program akademik yang bertujuan untuk melatih pelajar di bidang arkeologi dan bioarchaeological dan kaedah makmal. Penggalian akan berlaku di gereja "San Pietro a Pozzeveri" di perbandaran Altopascio. Badia Pozzeveri terletak kira-kira 10 batu di timur bandar Lucca, ibu kota wilayah Tuscan dengan nama yang sama. Gereja San Pietro pernah menjadi sebahagian daripada biara Camaldolese, yang ditubuhkan pada abad ke-11 di tepi Tasik Bientina. Tasik zaman pertengahan, kini sudah kering sepenuhnya, diperluaskan antara Lucca dan Sungai Arno. Biara ini berkembang pada abad ke 12-13 berkat lokasinya di sepanjang Via Francigena, laluan perdagangan dan ziarah yang menghubungkan Perancis dan Eropah Utara dengan Rom sepanjang Abad Pertengahan. Penurunan biara bermula pada abad ke-14 dan akhirnya menyebabkan pembubarannya pada abad ke-15. Gereja San Pietro kekal sebagai pusat ibadat kampung dan masih digunakan.... [-]

Itali Altopascio
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Penggalian stratigrafi bangunan Rom yang terletak di kawasan pelabuhan Vada Volaterrana; Klasifikasi bangunan dan penemuan, Teknik diagnostik yang tidak merosakkan yang d ... [+]

Mengenai

Penggalian stratigrafi bangunan Rom yang terletak di kawasan pelabuhan Vada Volaterrana; Klasifikasi bangunan dan penemuan, Teknik diagnostik yang tidak merosakkan yang digunakan untuk penyelidikan arkeologi (khususnya survei georadar yang dijalankan oleh Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI), pengurusan digital dokumentasi

Matlamat

Kaedah pengajaran penyelidikan arkeologi di bandar dan landskap Rom

Siapa yang boleh memohon

Pelajar dari Universiti Eropah dan Eropah tambahan

Bahasa

Bahasa Inggeris

Intensiti Program

Penuh waktu

Syarat Kemasukan

Pengetahuan Sejarah dan Budaya kuno

ECTS

6

Penyelaras

Prof. Simonetta Menchelli

e-mel: arturo.marzano@unipi.it... [-]

Itali Livorno
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Juruaudit perlu membangun dan meningkatkan keupayaan mereka untuk menganalisis perubahan, untuk menangani risiko dan cabaran yang berkaitan dan untuk terus menyesuaikan k ... [+]

Mengenai

Juruaudit perlu membangun dan meningkatkan keupayaan mereka untuk menganalisis perubahan, untuk menangani risiko dan cabaran yang berkaitan dan untuk terus menyesuaikan kaedah dan pendekatan audit mereka. Untuk berbuat demikian, adalah penting bagi institusi audit untuk membangun hubungan yang saling menguntungkan dengan penyelidik akademik. Dalam istilah lain, profesion dan penyelidikan audit perlu dimajukan. Untuk mencapai matlamat ini, Universiti Pisa dan Mahkamah Juruaudit Eropah (ECA), juruaudit luaran bebas EU, telah menubuhkan dan menganjurkan Sekolah Musim Panas dalam pengauditan dan akauntabiliti awam

Matlamat

Sekolah ini merupakan peluang pembelajaran baru untuk juruaudit profesional (di sektor swasta dan awam), untuk pelajar dan sarjana serta kakitangan awam dan profesional yang lain untuk mengikuti perkembangan trend dan perkembangan terbaru dalam bidang yang berkembang ini. Selaras dengan strategi ECA, Sekolah akan membuka dialog berstruktur dengan dunia akademik, menyediakan peluang tambahan untuk latihan berkualiti tinggi, memudahkan pertukaran pengetahuan antara pengamal dan penyelidik dan - yang terakhir tetapi tidak boleh - menyediakan platform untuk kajian, perbincangan dan pertukaran maklumat mengenai isu berkaitan audit.... [-]

Itali Lucca
Permintaan Maklumat
Itali
Sepenuh masa
5 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sains, teknologi dan kepakaran yang berkaitan telah mengambil peranan yang semakin menonjol dalam masyarakat. Ketidakpastian dan perselisihan awam mengenai cara kemajuan ... [+]

Mengenai

Sains, teknologi dan kepakaran yang berkaitan telah mengambil peranan yang semakin menonjol dalam masyarakat. Ketidakpastian dan perselisihan awam mengenai cara kemajuan sains dan teknologi dan kepakaran digunakan untuk menangani keperluan masyarakat, harapan dan tuntutan telah berkembang secara proporsional. Institusi seperti Kesatuan Eropah telah mengiktiraf ini sebagai persoalan utama, yang membawa kepada apa yang kadang-kadang digambarkan sebagai krisis kepercayaan dalam sains dan, baru-baru ini, krisis rasional dalam menangani isu-isu awam. Beberapa kerangka dan pendekatan teori telah dibangunkan selama bertahun-tahun. Walaupun ini mungkin berbeza dengan cara bagaimana asalnya masalah itu didiagnosis dan jawapannya ditimbulkan, terdapat persetujuan yang meluas bahawa pandangan mana-mana semata-mata pandangan antaramuka antara sains dan masyarakat harus ditinggalkan, dan pendekatan yang lebih inklusif harus berhasil. Akibatnya, terdapat peningkatan kesedaran, kerangka konseptual, alat dan kemahiran dalam menyampaikan sains, mengukur tindak balas orang awam dan melibatkan orang dalam pembuatan dasar berkaitan sains dan teknologi. Namun, isu-isu awam (semula) terus muncul sebagai dasar sains, inovasi, dan perindustrian yang berterusan, mencabar keupayaan untuk memaksimumkan kepakaran saintifik dan teknikal dalam konteks sosial yang tidak diselesaikan. Sekolah musim panas akan menyediakan analisis dikemaskini terhadap masalah ini, dengan fokus pada kerangka, pendekatan, metodologi, dan pengalaman. Aktiviti akan diungkapkan pada sesi pagi dan petang. Sesi pagi akan dikhaskan untuk kuliah. Sesi petang akan membangunkan topik yang ditangani pada waktu pagi melalui kerja kumpulan. Kehadiran akan dinilai melalui kerja-kerja yang dihasilkan dan peperiksaan akhir.... [-]

Itali Lucca
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
5 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

The Summer School "Reading Middle Egyptian Hieratic" adalah program akademik yang ditawarkan oleh Universiti Pisa, yang bertujuan untuk melatih para peserta untuk membaca ... [+]

Mengenai

The Summer School "Reading Middle Egyptian Hieratic" adalah program akademik yang ditawarkan oleh Universiti Pisa, yang bertujuan untuk melatih para peserta untuk membaca dan mentafsirkan teks kesusasteraan dan dokumentasi Mesir Purba (Mesir Tengah, 2000-1500 SM) hieratik dan hieroglif).

Matlamat

Objektif sekolah ini adalah untuk memberikan kemampuan yang kuat dalam membaca dan mentafsirkan dokumen Mesir purba dalam hirarki dan hieroglif, di luar pengetahuan asas. Ini akan dicapai melalui tiga tahap yang berbeza: 1) Menafsirkan skrip hieratik (asas); 2) Praktik bacaan intensif (sumber hieratik) yang diawasi oleh guru 3) Fokus pada isu tatabahasa yang berkaitan dengan teks-teks Kerajaan Tengah. Dengan menyiasat pelbagai jenis dokumen, para peserta akan memperoleh keyakinan diri dalam menghampiri tulisan Mesir kuno secara autonomi di Mesir Tengah, terutama yang ditulis dalam hieratik.... [-]

Itali Turin
Julai 2019
English,Arabic (Egypt)
Sepenuh masa
6 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sekolah Musim Panas Arkeologi di Abruzzo adalah program akademik yang ditawarkan oleh Universiti Pisa dengan kerjasama pengawasan warisan Arkeologi Abruzzo. Pelajar akan ... [+]

Mengenai

Sekolah Musim Panas Arkeologi di Abruzzo adalah program akademik yang ditawarkan oleh Universiti Pisa dengan kerjasama pengawasan warisan Arkeologi Abruzzo. Pelajar akan menerima latihan rentas disiplin intensif, dengan kuliah, makmal, dua aktiviti penggalian yang berlainan. Untuk melengkapkan program kami merancang lawatan hujung minggu ke tapak arkeologi. Dengan sekolah kami, pelajar akan membangunkan kerangka asas pengetahuan dan kemahiran untuk kerja profesional masa depan mereka dalam arkeologi.

Matlamat

Dengan sekolah kami, pelajar akan membangunkan kerangka asas pengetahuan dan kemahiran untuk kerja profesional masa depan mereka dalam arkeologi.... [-]

Itali Lecce Nei Marsi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

The Summer School adalah Bengkel Rekaan Landskap, bertujuan untuk menyelidiki hubungan kompleks antara persekitaran yang dibina dan air, dalam makna luas sumber alam seki ... [+]

Mengenai

The Summer School adalah Bengkel Rekaan Landskap, bertujuan untuk menyelidiki hubungan kompleks antara persekitaran yang dibina dan air, dalam makna luas sumber alam sekitar, dan oleh itu termasuk pantai, sungai, tasik dan sumber air. Pelajar akan terlibat dalam pembangunan sebuah projek dalam kajian kes Tuscan, dengan sokongan guru dan tutor Universiti Pisa dan profesor yang melawat universiti kebangsaan dan antarabangsa yang lain. Sekolah Musim Panas dianjurkan dalam dua bahagian. Bahagian pertama adalah terutamanya bertujuan membaca dan pengetahuan kritis kawasan yang dipilih sebagai kajian kes, untuk mengenal pasti nilai dan kritikannya. Dalam bahagian pertama ini, asas-asas kajian Kaedah Photogrammetry dan UAV 3d juga akan disediakan untuk analisis kajian kes kedua-dua skala seni bina dan bandar. Di bahagian kedua, pelajar akan berusaha untuk membangunkan projek penambahbaikan kawasan yang dipilih sebagai kajian kes. Sepanjang tempoh, pelajaran akan dianjurkan dengan baik untuk memberi sokongan teoretikal dan metodologi untuk pembangunan projek-projek. Keputusan akan dibincangkan secara terbuka dalam acara akhir terbuka.... [-]

Itali Lucca
Og 2019
English
Sepenuh masa
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Tahun Penubuhan

University of Pisa Summer & Winter Schools

Kursus Asas dalam Sains (FCS) ... [+]

FC menyediakan pelajar yang berminat untuk mempelajari program ijazah dalam bidang Pertanian, Sains Komputer, Ekonomi, Kejuruteraan, Matematik, Perubatan, Sains Alam, Farmasi, dan Fizik. Kandungan kursus mengambil kira peperiksaan kemasukan ke Perubatan dan ujian penilaian pelajar mesti diambil untuk mengakses program ijazah.

Kursus dibahagikan dengan cara berikut:

- Bahasa Matematik Asas, Pemodelan dan Penaakulan 12 FC cr - Fizik 9 FC cr - Kimia 6 FC cr - Biologi 6 FC cr - Prinsip Ekonomi dan Pengurusan 3 FC cr

Baki 24 kredit akan terdiri daripada kursus dalam Bahasa dan Budaya Itali untuk membuat sejumlah 60 kredit.... [-]

Itali Lucca
Sept. 2019
English,Itali
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kursus Yayasan dalam Kemanusiaan (FCH) ... [+]

Kursus Asas Kemanusiaan (FCH) - 60 FC cr

Modul dibahagikan dengan cara berikut:

- Kesusasteraan Itali: pengenalan 12 FC cr - Sejarah Eropah moden 9 FC cr - Arkeologi Yunani dan Rom 6 FC cr - Sejarah Seni: pengenalan 6 FC cr - Pengenalan kepada Pemikiran Philosophical 3 FC cr

Baki 24 kredit akan terdiri daripada kursus dalam Bahasa dan Budaya Itali untuk membuat sejumlah 60 kredit.

Apakah asas yayasan itu?

Kursus Yayasan adalah program pengajian yang terdiri daripada dua bidang pengajian: Humanities (Yayasan Kursus dalam Kemanusiaan-FCH) dan Sains (Yayasan Kursus dalam Sains-FCS), diajar dalam bahasa Inggeris dan terutama bertujuan untuk calon yang tidak memiliki persyaratan persekolahan minimum yang digariskan dalam undang-undang semasa untuk pendaftaran di universiti-universiti Itali.... [-]

Itali Lucca
Sept. 2019
English,Itali
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu