Baca keterangan rasmi

Jabatan dan Kursus di Beppu Mizobe Gakuen College Beppu Mizobe Gaken College mempunyai empat jabatan di mana wujud pelbagai kursus 2 tahun. Dua daripada jabatan, Jabatan Life Kontemporari Design dan Jabatan Makanan dan Pemakanan, ada-adakan kursus khas untuk pelajar antarabangsa seperti yang dinyatakan di bawah. Datang pengalaman semua yang kita ada untuk menawarkan anda dan melabur dalam masa depan anda di Mizobe!

Jabatan Life Contemporary Design: Satu program dua tahun memuaskan dengan kurikulum yang kaya dengan kandungan digabungkan dengan "tangan" pengalaman, dan sokongan padu daripada fakulti sebagai pelajar berusaha ke arah mendapat sijil dalam bidang masing-masing. Pelajar dapat mengambil kelas yang menarik minat mereka daripada kursus lain kurikulum yang membolehkan bagi mereka untuk mendapatkan maklumat khusus dalam perjalanan mereka sendiri, tetapi juga untuk mengkaji pelbagai topik.

Jabatan Makanan dan Pemakanan: Jabatan ini bertujuan untuk menghasilkan profesional masakan dan pakar pemakanan yang juga dididik dalam pengetahuan khusus mengenai pemakanan, makanan dan penyediaan makanan, dan kesihatan. Pelajar dapat mendapatkan pelbagai pensijilan dan kemahiran yang bermanfaat apabila kerja memburu semasa mereka mendaftar tanpa sebarang kos tambahan di luar bayaran tuisyen yang ditetapkan yang paling mungkin berkaitan dengan mengapa kadar pekerjaan graduan ini jabatan itu melebihi 90% setiap tahun. Terdapat satu "Kursus Pelajar Antarabangsa" dalam jabatan ini.

Jabatan Pendidikan Awal Kanak-kanakIni adalah program latihan selama dua tahun untuk pelajar yang matlamat adalah untuk menjadi tenaga pengajar di kemudahan jagaan harian atau sekolah nurseri. Ada sijil dan lesen lain yang pelajar boleh mendapatkan melalui kajian mereka seperti "Rekreasi Pengajar" dan "Ansar Peer."

Jabatan Pekerja Penjagaan CertifiedJabatan ini berfungsi untuk memupuk pekerja penjagaan diperakui yang mampu untuk berkomunikasi dengan lancar dengan orang tua dan cacat dan yang mempunyai kemahiran untuk menyediakan kerja-kerja rumah dan sokongan kehidupan seharian sambil menghormati hak-hak individu.

Pertukaran Antarabangsa dan Aktiviti untuk Pelajar Antarabangsa Beppu Mizobe Gakuen College adalah sebuah maktab rendah yang agak kecil, bagaimanapun, kami menyedari kepentingan berkembang di peringkat global dan menikmati kerancakan bahawa pelajar antarabangsa membawa ke kampus kami. Walaupun pelajar antarabangsa mungkin menghadapi kesukaran pada mulanya dengan kajian Jepun mereka dan ahli akademik yang lain, terdapat sokongan yang banyak daripada fakulti dan kakitangan yang akan membantu dalam mengatasi cabaran-cabaran awal.

Kemahiran dalam Jepun adalah kursus penting, terutamanya dari segi mencari pekerjaan di Jepun. Walau bagaimanapun, pengetahuan tentang budaya Jepun dan etika adalah sama penting. Walaupun kerapian akademik, Beppu Mizobe Gakuen College juga mahu pelajar antarabangsa untuk berseronok dan menyediakan banyak aktiviti dan pengalaman yang akan membolehkan mereka untuk memerhati dan cuba tangan mereka sendiri pada seni tradisional Jepun seperti gubahan bunga, majlis teh, berpakaian dalam kimono , masakan Jepun, dan lain-lain lagi. Terdapat lawatan lapangan sepanjang tahun, lawatan ke sekolah rendah Jepun, penyertaan dalam festival tempatan, penglibatan dalam kerja sukarela, dan banyak peluang untuk pertukaran dengan orang-orang tempatan. Terdapat pelajar menjalankan kelab kebudayaan (Club Majlis Teh, Kelab Kebudayaan Cina, dan lain-lain), kelab sukan (memanah Jepun, renang, bola keranjang, dan lain-lain), di kampus yang pelajar antarabangsa adalah dialu-alukan untuk menyertai.

LOKASI Kampus Beppu Mizobe Gakuen College terletak di Kyushu, pulau paling selatan daripada empat pulau yang mengarang Jepun. Untuk lebih spesifik, Beppu Mizobe Gakuen College terletak di Beppu City di Oita Prefecture. Beppu City adalah bandar pertengahan saiz daripada kira-kira 120,000 dan merupakan bandar jiran ke ibu kota Oita Prefecture ini Oita City. Beppu terkenal dengan mata air panas, kira-kira 2,700 mata air di Beppu sahaja, dan untuk "pelancongan air panas" itu yang membawa ramai orang ke bandar ini setiap tahun untuk berehat dan menikmati alam semulajadi yang indah di kawasan ini.

Ramai pelajar antarabangsa gambar bandar-bandar besar di Tokyo atau Osaka apabila mereka gambar Jepun dalam fikiran mereka, bagaimanapun, kami bangga kerana dapat menawarkan pelajar apa kota itu tidak boleh - melihat pada "benar" Jepun. Kyushu amat diketahui untuk berpegang kepada tradisi Jepun dan rasa tempatan yang boleh menjadi lebih sukar untuk mencari di kawasan bandar di negara ini.

Beppu persekitaran yang selamat dan kos hidup yang murah sebagai tambahan kepada lokasi dan kedudukan berhampiran dengan negara-negara Asia yang lain, menjadikannya tempat yang ideal untuk pelajar antarabangsa untuk memulakan kehidupan mereka di Jepun.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Beppu Mizobe Gakuen College

kursus ini bertujuan untuk menggalakkan profesional yang akan bekerja dalam industri fesyen. Kursus ini mempunyai kurikulum yang berbeza-beza yang direka untuk merangsang ... [+]

kursus ini bertujuan untuk menggalakkan profesional yang akan bekerja dalam industri fesyen. Kursus ini mempunyai kurikulum yang berbeza-beza yang direka untuk merangsang imaginasi meriah pelajar. Pelajar akan mengikuti kelas di atas reka bentuk pakaian di samping belajar perniagaan fesyen dan mungkin pergi untuk menjadi disahkan sebagai Fesyen dan Kecantikan Advisors tambahan kepada pensijilan lain.

[-]
Jepun Beppu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Beppu Mizobe Gakuen College

Dengan matlamat untuk menjadi "sumber manusia benar-benar antarabangsa", pelajar akan mengkaji Jepun secara intensif agar mereka dapat memindahkan pelajar tahun sebagai 2 ... [+]

Dengan matlamat untuk menjadi "sumber manusia benar-benar antarabangsa", pelajar akan mengkaji Jepun secara intensif agar mereka dapat memindahkan pelajar tahun sebagai 2 atau ke-3 di universiti-universiti lain selepas tamat pengajian dari Beppu Mizobe Gakuen Kolej atau pergi ke sebuah universiti. Pelajar akan mencapai penguasaan Jepun yang akan membolehkan mereka untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran akademik dan kehidupan di Jepun. Pelajar akan bertujuan untuk lulus Tahap N1 Jepun Bahasa Ujian Kemahiran dalam tahun kedua mereka.

[-]
Jepun Beppu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Beppu Mizobe Gakuen College

Pelajar antarabangsa dalam kursus ini akan memberi fokus kepada kajian bahasa Jepun di samping mendapatkan pengetahuan khusus mengenai pemakanan. Pelajar akan berusaha un ... [+]

Pelajar antarabangsa dalam kursus ini akan memberi fokus kepada kajian bahasa Jepun di samping mendapatkan pengetahuan khusus mengenai pemakanan. Pelajar akan berusaha untuk menggunakan bahasa dan kemahiran lain yang mereka perolehi dengan memindahkan sebagai pelajar tahun 2 atau ke-3 ke universiti 4 tahun selepas tamat pengajian.

[-]
Jepun Beppu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Beppu Mizobe Gakuen College

Kita hidup dalam zaman yang menuntut bahawa maklumat direka bentuk dengan cara yang berfungsi, namun secara visual merangsang. Pelajar dapat mendapatkan pensijilan sebaga ... [+]

Kita hidup dalam zaman yang menuntut bahawa maklumat direka bentuk dengan cara yang berfungsi, namun secara visual merangsang. Pelajar dapat mendapatkan pensijilan sebagai Desktop Penerbit Designers, web designer, dan lain-lain selepas tamat pengajian.

[-]
Jepun Beppu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Beppu Mizobe Gakuen College

Pelajar antarabangsa akan mengkaji asas-asas perniagaan antarabangsa dan mendapatkan kecanggihan antarabangsa yang perlu bagi mereka untuk aktif di pentas perniagaan anta ... [+]

Pelajar antarabangsa akan mengkaji asas-asas perniagaan antarabangsa dan mendapatkan kecanggihan antarabangsa yang perlu bagi mereka untuk aktif di pentas perniagaan antarabangsa semasa belajar Jepun. Pelajar yang mengikuti kursus ini akan bertujuan untuk mencapai pensijilan dihargai oleh syarikat-syarikat Jepun seperti Pakar Pemprosesan Maklumat, Profesional Perniagaan Certified, dan pensijilan pengkomputeran yang berkaitan.

[-]
Jepun Beppu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu