Beppu Mizobe Gakuen College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Jabatan dan Kursus di Beppu Mizobe Gakuen College Beppu Mizobe Gaken College mempunyai empat jabatan di mana wujud pelbagai kursus 2 tahun. Dua daripada jabatan, Jabatan Life Kontemporari Design dan Jabatan Makanan dan Pemakanan, ada-adakan kursus khas untuk pelajar antarabangsa seperti yang dinyatakan di bawah. Datang pengalaman semua yang kita ada untuk menawarkan anda dan melabur dalam masa depan anda di Mizobe!

Jabatan Life Contemporary Design: Satu program dua tahun memuaskan dengan kurikulum yang kaya dengan kandungan digabungkan dengan "tangan" pengalaman, dan sokongan padu daripada fakulti sebagai pelajar berusaha ke arah mendapat sijil dalam bidang masing-masing. Pelajar dapat mengambil kelas yang menarik minat mereka daripada kursus lain kurikulum yang membolehkan bagi mereka untuk mendapatkan maklumat khusus dalam perjalanan mereka sendiri, tetapi juga untuk mengkaji pelbagai topik.

Jabatan Makanan dan Pemakanan: Jabatan ini bertujuan untuk menghasilkan profesional masakan dan pakar pemakanan yang juga dididik dalam pengetahuan khusus mengenai pemakanan, makanan dan penyediaan makanan, dan kesihatan. Pelajar dapat mendapatkan pelbagai pensijilan dan kemahiran yang bermanfaat apabila kerja memburu semasa mereka mendaftar tanpa sebarang kos tambahan di luar bayaran tuisyen yang ditetapkan yang paling mungkin berkaitan dengan mengapa kadar pekerjaan graduan ini jabatan itu melebihi 90% setiap tahun. Terdapat satu "Kursus Pelajar Antarabangsa" dalam jabatan ini.

Jabatan Pendidikan Awal Kanak-kanakIni adalah program latihan selama dua tahun untuk pelajar yang matlamat adalah untuk menjadi tenaga pengajar di kemudahan jagaan harian atau sekolah nurseri. Ada sijil dan lesen lain yang pelajar boleh mendapatkan melalui kajian mereka seperti "Rekreasi Pengajar" dan "Ansar Peer."

Jabatan Pekerja Penjagaan CertifiedJabatan ini berfungsi untuk memupuk pekerja penjagaan diperakui yang mampu untuk berkomunikasi dengan lancar dengan orang tua dan cacat dan yang mempunyai kemahiran untuk menyediakan kerja-kerja rumah dan sokongan kehidupan seharian sambil menghormati hak-hak individu.

Pertukaran Antarabangsa dan Aktiviti untuk Pelajar Antarabangsa Beppu Mizobe Gakuen College adalah sebuah maktab rendah yang agak kecil, bagaimanapun, kami menyedari kepentingan berkembang di peringkat global dan menikmati kerancakan bahawa pelajar antarabangsa membawa ke kampus kami. Walaupun pelajar antarabangsa mungkin menghadapi kesukaran pada mulanya dengan kajian Jepun mereka dan ahli akademik yang lain, terdapat sokongan yang banyak daripada fakulti dan kakitangan yang akan membantu dalam mengatasi cabaran-cabaran awal.

Kemahiran dalam Jepun adalah kursus penting, terutamanya dari segi mencari pekerjaan di Jepun. Walau bagaimanapun, pengetahuan tentang budaya Jepun dan etika adalah sama penting. Walaupun kerapian akademik, Beppu Mizobe Gakuen College juga mahu pelajar antarabangsa untuk berseronok dan menyediakan banyak aktiviti dan pengalaman yang akan membolehkan mereka untuk memerhati dan cuba tangan mereka sendiri pada seni tradisional Jepun seperti gubahan bunga, majlis teh, berpakaian dalam kimono , masakan Jepun, dan lain-lain lagi. Terdapat lawatan lapangan sepanjang tahun, lawatan ke sekolah rendah Jepun, penyertaan dalam festival tempatan, penglibatan dalam kerja sukarela, dan banyak peluang untuk pertukaran dengan orang-orang tempatan. Terdapat pelajar menjalankan kelab kebudayaan (Club Majlis Teh, Kelab Kebudayaan Cina, dan lain-lain), kelab sukan (memanah Jepun, renang, bola keranjang, dan lain-lain), di kampus yang pelajar antarabangsa adalah dialu-alukan untuk menyertai.

LOKASI Kampus Beppu Mizobe Gakuen College terletak di Kyushu, pulau paling selatan daripada empat pulau yang mengarang Jepun. Untuk lebih spesifik, Beppu Mizobe Gakuen College terletak di Beppu City di Oita Prefecture. Beppu City adalah bandar pertengahan saiz daripada kira-kira 120,000 dan merupakan bandar jiran ke ibu kota Oita Prefecture ini Oita City. Beppu terkenal dengan mata air panas, kira-kira 2,700 mata air di Beppu sahaja, dan untuk "pelancongan air panas" itu yang membawa ramai orang ke bandar ini setiap tahun untuk berehat dan menikmati alam semulajadi yang indah di kawasan ini.

Ramai pelajar antarabangsa gambar bandar-bandar besar di Tokyo atau Osaka apabila mereka gambar Jepun dalam fikiran mereka, bagaimanapun, kami bangga kerana dapat menawarkan pelajar apa kota itu tidak boleh - melihat pada "benar" Jepun. Kyushu amat diketahui untuk berpegang kepada tradisi Jepun dan rasa tempatan yang boleh menjadi lebih sukar untuk mencari di kawasan bandar di negara ini.

Beppu persekitaran yang selamat dan kos hidup yang murah sebagai tambahan kepada lokasi dan kedudukan berhampiran dengan negara-negara Asia yang lain, menjadikannya tempat yang ideal untuk pelajar antarabangsa untuk memulakan kehidupan mereka di Jepun.

Lokasi

Beppu

Alamat
Yubinbango 874-8567
Beppu, Oita Prefecture Kamegawachuo cho 29-10

Beppu, Ōita Prefecture, Jepun