J.F. Oberlin University Summer Session

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pada musim panas, JF Oberlin University membuka pintunya lebih luas ke dunia

Sesi Musim Panas di JF Oberlin University adalah program intensif selama empat minggu di pinggir bandar Tokyo. Kursus-kursus yang ditawarkan pada tahun 2018 akan menjadi dua perniagaan, dua kelas kebudayaan dan dua kursus Bahasa Jepun, yang semuanya dibangunkan dari kursus-kursus yang sudah menjadi sebahagian daripada kurikulum tetap JFOU. Setiap kursus membolehkan para peserta mendapat pengalaman pertama melalui bukan sahaja kajian teoretikal, tetapi juga lawatan lapangan dan kuliah oleh para profesional tetamu. Apabila selesai setiap kursus, peserta akan dikeluarkan transkrip rasmi dari JF Oberlin University (2credits / course).

  • Harga berpatutan
  • Kursus yang ditawarkan dalam bahasa Inggeris
  • Kelas berasaskan perbincangan
  • Kursus pemangkin kredit
  • Tiada keperluan bahasa Jepun

Mengenai JFOU

JF Oberlin University mempunyai hampir 9,000 pelajar, termasuk pelajar siswazah dan pelajar dari luar negara. Setiap tahun kita mempunyai kira-kira 550 pelajar asing yang mendaftar di universiti. Kami juga mempunyai lebih daripada 140 sekolah rakan kongsi di lebih daripada dua puluh negara dan wilayah di seluruh dunia. Pelajar Jepun kami memperoleh pengalaman praktikal melalui pelbagai program, termasuk bukan sahaja pengajian bahasa dan program pertukaran akademik tetapi juga program sukarela dan peluang latihan. Universiti ini telah menubuhkan lima pejabat luar negara untuk menjalankan pelbagai aktiviti dalam pertukaran antarabangsa dan untuk menyokong pelajar yang belajar di luar negara .

Tokyo

Kawasan wad khas meliputi 621 kilometer persegi dan mempunyai penduduk 9 juta. Ia menarik pengunjung bukan sahaja dari luar negara tetapi juga dari seluruh Jepun dengan kepekatan perniagaan dan kemudahan komersial, rangkaian trafik yang maju, dan pertubuhan budaya dan destinasi pelancongan yang banyak. Pejabat-pejabat Kerajaan Metropolitan Tokyo, bangunan Tokyo Station yang baru dipulihkan dan Tokyo Skytree hanyalah beberapa contoh tempat-tempat bersiar-siar yang penuh dengan sejarah dan tradisi. Secara terus-menerus menjana titik minat baru, Tokyo sudah pasti salah satu yang paling maju di dunia .

Machida

Bersama-sama dengan "alam semula jadi dan tradisi baik" dan "budaya baru" adalah pesona besar dari bandar pelancongan Machida. Ciri-ciri bandar pusat membeli-belah, makanan yang hebat, dan pelbagai tarikan. Dari Machida, ada sambungan mudah ke Tokyo pusat.

Lokasi

Tokyo

Alamat
3758 Tokiwa-machi, Machida-shi, Tokyo 194-0294 Japan
Tokyo, Jepun