Sophia University Summer School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ciri Khas Sophia

Sophia University mengetuai langkah ke arah pengantarabangsaan di Jepun, menyediakan peluang belajar dan pendidikan yang menjadikan dunia kita semakin kompleks. Selama bertahun-tahun, universiti itu telah mewujudkan rangkaian global yang asal yang membolehkan penyelidik dan pelajar dari luar negara mengajar dan belajar di Jepun, dan para penyelidik dan pelajar Jepun melakukan perkara yang sama di luar negeri.

Sophia menyediakan persekitaran pendidikan yang sangat baik untuk era pengantarabangsaan, menanam "Lelaki dan Wanita untuk Orang Lain, dengan Orang Lain" yang boleh unggul di pentas global.

Salah satu Universiti Swasta Utama di Jepun

Reputasi Sophia untuk kecemerlangan pendidikan sarjana, program siswazah yang cemerlang, dan persekitaran penyelidikan yang kompetitif membolehkannya mengekalkan rankingnya sebagai salah satu universiti swasta terkemuka di Jepun. Pelajar mendapat banyak manfaat dari kemampuan untuk mengkaji perkembangan terkini dalam bidang pengkhususan mereka yang dipilih dengan ahli fakulti Jepun dan antarabangsa yang terkenal. Menggambarkan kualiti pendidikan mereka, graduan Sophia dianggap sebagai pemimpin di tempat kerja global di syarikat multinasional dan organisasi antarabangsa.

Semua fakulti dan sekolah siswazah kami mengalu-alukan pelajar antarabangsa. 1.148 pelajar antarabangsa datang dari lebih dari 60 buah negara dan dari seluruh dunia. Fakulti kami termasuk ahli dari lebih daripada 20 negara, dan kebanyakan ahli fakulti mempunyai pengalaman belajar dan penyelidikan di luar negara.


Perintis Jepun dalam Pendidikan Global

Sophia University telah menawarkan program menengah bahasa Inggeris selama lebih dari 60 tahun. Memandangkan kedudukannya sebagai perintis dalam pendidikan global diadakan, Universiti baru-baru ini dipilih untuk satu siri program subsidi yang dilaksanakan oleh Kementerian Pendidikan, Kebudayaan, Sukan, Sains dan Teknologi untuk menginternetisasikan universiti-universiti di Jepun, termasuk Projek Universiti Global dan Projek Global 30. Program-program ini membantu memperkukuhkan lagi usaha Universiti untuk meningkatkan kecekapan global para pelajar kami.

Pada masa yang sama, perjanjian dengan 206 universiti di luar negara di 42 negara memastikan mobiliti dinamik para pelajar kami. Lebih 1,500 pelajar antarabangsa belajar di Sophia dari seluruh dunia, dan memupuk budaya kampus antarabangsa. Universiti ini juga terkenal kerana menggalakkan pelajar Jepun belajar di luar negara dengan spektrum program yang luas. Kedua-dua pelajar yang masuk dan keluar akan mengetahui bagaimana pendidikan benar-benar datang dalam kehidupan dalam konteks antarabangsa di Sophia.


Kepelbagaian di Kampus Satu di Kota Tokyo yang Menarik

Sophia University mempunyai jejak padat yang menyatukan semua fakulti dan sekolah siswazah dalam sains dan kemanusiaan di kampus tunggal. Pendekatan ini menghasilkan manfaat yang signifikan untuk program Universiti dengan memperdalam pergerakan, kolaborasi, dan pengkhususan pendidikan. Dengan menawarkan persekitaran yang menyatukan pelajar dan ahli fakulti dari latar belakang budaya, linguistik, dan agama yang berlainan, kampus berfungsi sebagai mikrokosmos masyarakat global. Tidak kurang bermanfaat adalah lokasi universiti di Tokyo, sebuah megacity yang mengajak para pelajar untuk menikmati semua manfaat teknologi, kemudahan, dan infrastrukturnya yang terkini. Paling penting, bandar ini memberikan peluang yang sangat berharga untuk mengalami budaya yang unik di mana unsur-unsur tradisional dan moden bercampur.


Pelbagai Pelbagai Program Bahasa Inggeris yang sederhana

Pelajar boleh mengkaji perniagaan dan ekonomi, sains dan teknologi, dan kajian alam sekitar, semua kekuatan Jepun, dalam bahasa Inggeris. Sophia juga mempunyai tradisi lama dalam kajian Jepun. Monumenta Nipponica, jurnal ilmiah bahasa Inggeris yang berfungsi sebagai sumber penting bagi para penyelidik yang mempelajari Jepun di seluruh dunia, diedit di Universiti.

Program-program berikut menawarkan sepenuhnya kurikulum bahasa Inggeris-Inggeris:

Tahap sarjana muda:

  • Seni liberal
  • Sains dan teknologi

Tahap siswazah:

  • Kajian Global
  • Kajian Alam Sekitar Global
  • TESOL (Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain)
  • Sains dan teknologi

Program bukan darjah:

  • Seni liberal
  • Pusat Pendidikan dan Penyelidikan Bahasa (Kursus Bahasa Jepun)
  • Program pendek (Pengajian Asia, Pengajian Jepun, dan bahasa dan budaya Jepun)


Terkenal kerana menawarkan pendidikan bahasa berkualiti tinggi

Sejak masa penubuhannya, Sophia telah menekankan pendidikan bahasa asing, dan graduan Sophia sangat dihargai untuk kemahiran bahasa dan kemahiran komunikasi mereka yang luar biasa. Pusat Pendidikan dan Penyelidikan Bahasa menawarkan kursus dalam 22 bahasa kepada pelajar berbahasa Jepun. Pusat ini juga menyediakan pelbagai kursus bahasa Jepun untuk pelajar antarabangsa. Di samping memupuk keupayaan untuk menggunakan kecekapan bahasa asing ketika mereka meneruskan karier dalam dunia yang semakin global dan pelbagai, Sophia University bertujuan untuk meletakkan asas bagi kemampuan pelajar untuk menggunakan bahasa asing untuk secara logik mengembangkan cara pemikiran mereka sendiri, membayangkan pemikiran mereka , dan berunding pada tahap yang lebih mendalam.

Lokasi

Chiyoda

Alamat
102-8554 Chiyoda, Tokyo, Jepun