Baca keterangan rasmi

Sushi, Shiawase, Sekai

(Sushi, Kebahagiaan, World)

Kami mahu mewujudkan kebahagiaan di seluruh dunia dengan Sushi. Matlamat kami adalah untuk melatih pemimpin masakan Jepun seperti sushi, dan mengejar kebahagiaan rakyat dengan menyebarkan, membangun dan meninggikan nilai masakan Jepun di dunia.

Sejak penubuhannya pada tahun 2002, Tokyo Sushi Academy telah menarik perhatian daripada media dalam dan luar negara sebagai sekolah pertama untuk melatih sushi chef di Jepun dan satu-satunya yang mengajar sushi untuk chef profesional dalam Bahasa Inggeris.

Kami mempunyai lebih daripada 4,000 alumni dan mereka mendapati kerjaya baru di lebih 50 buah negara sejak TSA telah ditubuhkan 2002.

■ Bagaimana kelas pergi? <1> Anda boleh menyemak kehidupan sekolah kami di youtube dengan hanya klik pautan di atas; https://www.youtube.com/watch?v=l-vBNUdUfMU

<2> Tokyo Sushi Academy telah diperkenalkan oleh Reuters / TRT dunia di youtube baru-baru ini. Saya rasa ini program TV 3min membantu anda untuk memahami lebih lanjut mengenai sekolah kami! https://www.youtube.com/watch?v=g9bpBT3K0NU

<3> Kami menyiarkan gambar kelas setiap hari di laman facebook kami. https://www.facebook.com/tokyosushiacademytsukiji/ ■ Graduan kami Kami mempunyai lebih daripada 4,000 alumni dan mereka mendapati kerjaya baru di lebih 50 buah negara sejak TSA telah ditubuhkan 2002. Salah satu daripada siswazah dari Greece telah dinamakan antara 100 chef terkemuka di dunia di majlis anugerah Sidang Kemuncak Dunia Chefs pertama pada November 2017. http://www.ekathimerini.com/214141/article/ekathimerini/life/greek-sushi-master-among-worlds-100-best-chefs

http://www.ekathimerini.com/214141/article/ekathimerini/life/greek-sushi-master-among-worlds-100-best-chefs

WHY SUSHI / CUISINE JEPUN?

 1. Masakan Jepun suka di dunia Menurut kaji selidik yang dijalankan oleh Kementerian Jepun Pertanian, Perhutanan dan Perikanan, Restoran Jepun atau restoran fusion Jepun meningkat secara drastik bilangan mereka daripada kira-kira 24,000 pada tahun 2006 kepada 55,000 pada 2013 dan 89,000 pada tahun 2015.
 2. "Masakan Jepun," masakan asing yang paling kegemaran Dalam penyiasatan tentang masakan asing kegemaran, orang di China, Hong Kong, Korea Selatan, Taiwan, Perancis dan Itali yang dipilih masakan Jepun sebagai mereka yang paling kegemaran. (2013 Pertubuhan Perdagangan Luar Jepun)
 3. tukang masak Jepun yang tinggal di negara ini Walaupun permintaan tinggi di dunia, chef Jepun hari ini cenderung untuk kekal dalam persekitaran yang selesa di negara mereka sendiri dan dengan itu chef Jepun-masakan amat diperlukan di dunia.
 4. Trend "Dashi" "Umami" "Dashi" dan "Umami," komponen asas masakan Jepun, yang menarik perhatian dari seluruh dunia. Chef restoran terkenal di dunia melawat Tokyo untuk belajar masakan Jepun.
 5. kes berjaya masakan fusion Jepun / Jepun restoran fusion Jepun, seperti Nobu, Zuma, dan Morimoto, telah menjadi satu trend makanan di dunia.
 6. kes kejayaan gaya Edo sushi restoran di dunia Oleh kerana pembangunan sistem pengedaran dalam dekad yang lalu, ia menjadi mungkin bukan sahaja untuk kelas tinggi restoran di Tokyo tetapi mana-mana sahaja di dunia yang mempunyai makanan laut terus diangkut dari pasar ikan Tsukiji. Sebagai pelanggan arif meningkat, mewah gaya Edo sushi restoran terbukti berjaya di Hong Kong, New York dan Singapura.

WHY TOKYO / Tsukiji?

 1. Tokyo, kawasan yang paling kompetitif untuk restoran Dengan penduduk lebih 12 juta dan lebih daripada 150,000 restoran, Tokyo dikenali sebagai kawasan yang paling kompetitif untuk restoran di dunia. Bandar ini mempunyai bukan sahaja Restoran Jepun tetapi juga China, Itali, Perancis dan Thailand dan anda boleh menikmati hidangan yang berkualiti tinggi untuk harga bermula pada JPY500 (lebih kurang. $ 4).
 2. Michelin mengakui Tokyo Pada tahun 2015, 226 restoran di Tokyo memperoleh bintang dalam panduan Michelin. Bandar ini meninggalkan Paris jauh di belakang, yang menduduki tempat kedua dengan 99 restoran, dan membuktikan bahawa ia memperoleh reputasi yang tinggi di kalangan gourmet.
 3. Kappabashi-The Street Restaurant Goods Suppliers Kappabashi, terkenal sebagai Street Restaurant Goods Suppliers, terletak kira-kira 30 minit dengan kereta api dari Tsukiji. jalan dipenuhi dengan kedai-kedai pisau dapur, paparan makanan atau dapur peralatan palsu dan menarik orang-orang yang terlibat dengan industri makanan di seluruh dunia. Anda boleh mencari peralatan restoran dan juga sebagai alat untuk chef.
 4. acara makanan berskala besar Tokyo menjadi tuan rumah acara yang berkaitan dengan makanan besar-besaran, seperti Foodex Jepun, yang diadakan di setiap Mac sebagai pameran terbesar perniagaan restoran di Asia, atau Jepun International Seafood Show pada bulan Ogos. Bandar ini membolehkan anda untuk membina rangkaian anda dalam industri makanan.
 5. Tsukiji Tsukiji School terletak dalam jarak 5 minit berjalan kaki dari pasar ikan Tsukiji yang terkenal di dunia. Anda boleh membina rangkaian anda dengan pembekal di pasaran bahan-bahan terbaik dunia.
 6. Empat musim Dengan mengalami musim bunga, musim panas, musim luruh dan musim sejuk, anda boleh berasa intipati bermusim masakan Jepun dan sushi. Ini adalah pengalaman yang anda hanya boleh mempunyai di Jepun.
 7. aktiviti anda sendiri di Jepun Pada hujung minggu dan cuti, anda boleh menikmati aktiviti anda sendiri, seperti bermain ski, mengambil mandian air panas, melihat bunga api atau bunga ceri, menyertai parti periuk panas atau minum di izakaya (a pub gaya Jepun).

WHY TSA?

 1. pencapaian sebelum dan rangkaian Sejak asas TSA pada tahun 2002, lebih 4,000 alumni mendapati kerjaya baru di lebih 50 buah negara. Anda boleh berjumpa dengan tukang masak yang datang dari seluruh dunia dalam usaha mencapai matlamat yang sama dan meningkatkan motivasi intelek anda atau mencari rakan kongsi perniagaan baru.
 2. Satu-satunya sekolah yang mengajar masakan Jepun yang asli dalam bahasa Inggeris TSA (Tokyo Sushi Academy) adalah satu-satunya sekolah di mana anda boleh belajar masakan Jepun yang asli dalam bahasa Inggeris. Terdapat sekolah-sekolah lain untuk masakan Jepun, tetapi mereka mengajar di Jepun dan memerlukan penguasaan bahasa tahap N-2 yang JLPT (perniagaan peringkat).
 3. Pengajar pemain bola sepak tertunggak tidak sentiasa membuat jurulatih cemerlang. Begitu juga, pengajar memasak perlu pengalaman dan rasa. Dalam bidang sushi dan masakan Jepun, yang memerlukan tukang masak untuk "menonton dan belajar," pengajar ghairah kami akan mengambil kesempatan daripada pengalaman mereka dalam warga asing mengajar dan menjawab setiap soalan anda.
 4. pelajaran praktikal + sumber TSA mempunyai bukan sahaja pelajaran praktikal menggunakan pelbagai ikan dan bahan-bahan tetapi sumber-sumber bahasa Inggeris juga luas antara kira-kira sushi dan masakan Jepun. Sumber-sumber ini akan membolehkan anda untuk belajar diversely, dari sejarah sushi dan masakan Jepun untuk trend terbaru mereka.
 5. AKTIVITI Kami juga menawarkan aktiviti di luar bilik darjah, termasuk lawatan ke Tsukiji dan Kappabashi, supaya anda boleh belajar masakan Jepun dari perspektif yang berbeza.
 6. Sokongan untuk hidup di Jepun TSA akan menyokong anda untuk yang terbaik daripada kemampuan kita sebelum dan selepas anda tiba di Jepun supaya anda boleh menikmati penginapan anda di Tokyo; kami akan membantu anda dengan carian bagi perumahan dan persediaan untuk kehidupan di Jepun dengan menyediakan protokol orientasi dan keselamatan sekiranya berlaku gempa bumi.
 7. sokongan kerjaya Selepas anda lulus TSA, kami akan membantu anda dalam mengubah pekerjaan atau membuka perniagaan.
Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Tokyo Sushi Academy

Atas permintaan anda, kami juga menawarkan pelajaran swasta untuk pemula untuk chef profesional. Tempoh Pelajaran Swasta dari 3 jam sehari untuk 2 minggu. ... [+]

PELAJARAN SWASTA UNTUK PROS Atas permintaan anda, kami juga menawarkan pelajaran swasta untuk pemula untuk chef profesional. Tempoh Pelajaran Swasta dari 3 jam sehari untuk 2 minggu.

KES 1. ASAS EDOMAE GAYA SUSHI

Jam Satu hari, seorang slot 3 jam 09:00-06:00

Kandungan

Bagaimana untuk membersihkan ikan bersaiz sederhana (Kel satu jenis dari Young Yellowtail, Salmon, Horse Mackerel.) - Bagaimana untuk memotong ikan - Amalan Nigiri Sushi - Tasting

Bayaran

Bermula daripada 40,000JPY (3jam / hari) Bayaran Instruction, Kos Bahan adalah termasuk Jika kita tidak boleh menempah pengajar berbahasa Inggeris, yuran terjemahan mungkin dikenakan bayaran berasingan. 8% cukai penggunaan akan ditambah Bahan-bahan yang digunakan dalam perjalanan mungkin berbeza-beza bergantung kepada syarat-syarat pembelian. ... [-]
Jepun Tokyo
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
6 - 6 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sijil

Tokyo Sushi Academy

Anda akan belajar daripada pengendalian pisau Jepun untuk penyediaan ikan mentah untuk sushi, daripada asas kepada pengetahuan lebih mendalam! Segala-galanya tentang pemb ... [+]

4 MINGGU SUSHI KURSUS Anda akan belajar daripada pengendalian pisau Jepun untuk penyediaan ikan mentah untuk sushi, daripada asas kepada pengetahuan lebih mendalam! Segala-galanya tentang pembuatan sushi!

3 KELEBIHAN KURSUS INI Asas-asas kepada teknik-teknik canggih Anda boleh memperoleh pelbagai kemahiran dan pengetahuan mengenai sushi, termasuk bagaimana untuk menggunakan pisau dapur Jepun, bagaimana untuk menyediakan nasi untuk sushi (Shari), bagaimana untuk membersihkan dan ikan penawar, bagaimana untuk membuat gaya Edomae sushi, gulung atau sashimi, dan pengurusan kebersihan makanan. Pelbagai jenis makanan laut Anda akan belajar bagaimana untuk membuat sushi dengan lebih daripada 20 jenis makanan laut: putih, merah, kecil, sederhana atau besar ikan, kerang, sotong atau sotong. Tuna, salmon, Yellowtail dan udang yang popular di luar negara, tetapi anda juga akan berurusan dengan ikan asas untuk Edomae gaya sushi, seperti Kohada (Gizzard shad) atau Conger belut. Teknik diselaraskan untuk setiap bahan gaya Edomae sushi memelihara kebijaksanaan kuno chef di Tokyo (Edo), seperti Kobu-Jime dan Su-Jime (Pengawetan dengan rumpai laut atau cuka) dan zuke (Memerap dengan sos soya). Belajar teknik-teknik asas yang membawa keluar rasa terbaik bahan-bahan akan meluaskan kemungkinan memasak anda. ... [-]
Jepun Tokyo
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
4 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tokyo Sushi Academy

8 minggu Golf, menggabungkan 4 minggu Sushi Kursus dan 4 minggu Washoku Golf, adalah yang paling popular dan dipilih oleh 70% daripada pelajar asing. ... [+]

8 MINGGU SUSHI DAN Washoku (CUISINE JAPANESE) KURSUS 8 minggu Golf, menggabungkan 4 minggu Sushi Kursus dan 4 minggu Washoku Golf, adalah yang paling popular dan dipilih oleh 70% daripada pelajar asing. kami menawarkan diskaun 50,000JPY daripada jumlah harga.

4 MINGGU SUSHI KURSUS Anda akan belajar daripada pengendalian pisau Jepun untuk penyediaan ikan mentah untuk sushi, daripada asas kepada pengetahuan lebih mendalam! Segala-galanya tentang pembuatan sushi!

3 KELEBIHAN KURSUS INI Asas-asas kepada teknik-teknik canggih Anda boleh memperoleh pelbagai kemahiran dan pengetahuan mengenai sushi, termasuk bagaimana untuk menggunakan pisau dapur Jepun, bagaimana untuk menyediakan nasi untuk sushi (Shari), bagaimana untuk membersihkan dan ikan penawar, bagaimana untuk membuat gaya Edomae sushi, gulung atau sashimi, dan pengurusan kebersihan makanan. Pelbagai jenis makanan laut Anda akan belajar bagaimana untuk membuat sushi dengan lebih daripada 20 jenis makanan laut: putih, merah, kecil, sederhana atau besar ikan, kerang, sotong atau sotong. Tuna, salmon, Yellowtail dan udang yang popular di luar negara, tetapi anda juga akan berurusan dengan ikan asas untuk Edomae gaya sushi, seperti Kohada (Gizzard shad) atau Conger belut. Teknik diselaraskan untuk setiap bahan gaya Edomae sushi memelihara kebijaksanaan kuno chef di Tokyo (Edo), seperti Kobu-Jime dan Su-Jime (Pengawetan dengan rumpai laut atau cuka) dan zuke (Memerap dengan sos soya). Belajar teknik-teknik asas yang membawa keluar rasa terbaik bahan-bahan akan meluaskan kemungkinan memasak anda. ... [-]
Jepun Tokyo
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
8 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tokyo Sushi Academy

Anda akan belajar bagaimana untuk membuat Dashi (stok sup Jepun) untuk terkenal Tempura, Sashimi, Yakitori, Tonkatsu, makanan Izakaya, Okonomiyaki dan banyak lagi! ... [+]

4 MINGGU Washoku (CUISINE JAPANESE) KURSUS Anda akan belajar bagaimana untuk membuat Dashi (stok sup Jepun) untuk terkenal Tempura, Sashimi, Yakitori, Tonkatsu, makanan Izakaya, Okonomiyaki dan banyak lagi!

3 KELEBIHAN KURSUS INI Asas-asas dan aplikasi Dashi dan Umami Dashi adalah saham yang diperbuat daripada bahan-bahan Jepun seperti Katsuobushi (Bonito serpih), Niboshi (kering sardin kecil), rumpai laut dan cendawan shiitake kering. Juga dikenali sebagai Umami, Dashi menarik perhatian dari seluruh dunia. Dashi adalah asas kepada Washoku, jadi anda akan mempelajari asas-asas dan aplikasinya: bahan-bahan, bagaimana untuk membuat ia dan bagaimana untuk menggunakannya untuk hidangan. Pelbagai jenis hidangan Jepun Masakan Jepun telah membangunkan unik di bawah pengaruh budaya asing dari zaman purba. Anda boleh belajar pelbagai hidangan, termasuk makanan tempatan disajikan di Izakaya serta Tempura, Sashimi, Yakitori dan Tonkatsu yang popular di luar negara. Alat dan teknik memasak untuk Washoku Anda akan belajar lima teknik berkhidmat mentah (memotong), menggelegak, memanggang, mengukus dan mendalam-menggoreng-Alat Jepun termasuk pisau dapur. teknik memasak yang merayu kepada lima deria dan membawa keluar rasa terbaik bahan-bahan yang sangat dinilai di dunia, supaya mereka akan membantu anda membangunkan kerjaya masa depan anda. ... [-]
Jepun Tokyo
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
4 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu