Baca keterangan rasmi

YDC, Yokohama Design College , merupakan salah satu sekolah Vokasional terkemuka untuk mengajar Designs, yang juga terkenal di Jepun untuk pendidikan Jepun yang tinggi.

YDC terletak di Yokohama, yang hanya 30 minit jauhnya dari pusat Tokyo, hanya satu minit berjalan kaki dari stesen terdekat, tempat yang sangat mudah.

Di YDC kita mempunyai 3 buah sekolah dalam satu bangunan, sekolah bahasa Jepun, Sekolah Reka bentuk, sekolah menengah, pelajar antarabangsa dan pelajar Jepun menggunakan peralatan yang sama, kemudahan, mudah berkawan dengan penduduk Jepun, menikmati pertukaran bahasa / budaya.

Yokohama adalah bandar bayside dengan gabungan pelbagai budaya dan penafsiran eksklusif dunia dan telah berkembang secara fungsional setiap tahun, diisi dengan laman web alam sekitar yang mencukupi untuk belajar reka bentuk. Sekolah ini secara agresif mempromosikan kuliah perjalanan dengan agresif menggunakan ciri lokasi seperti pemotretan gambar / video di daerah Minatomirai, lakaran di Red Brick Park dan melihat di Muzium Yokohama.

Pada masa ini, kami mempunyai 420 pelajar, 180 dalam jabatan Bahasa Jepun, 170 dalam jabatan Reka Bentuk, 70 jabatan Sekolah Tinggi.

Di jabatan Bahasa Jepun, kami mempunyai pelajar dari kira-kira 25 negara di seluruh dunia.

Mereka belajar bahasa Jepun untuk matlamat mereka sendiri, Universiti di Jepun, aktiviti Seni (Art University, sekolah kejuruan) hanya pengalaman hidup di negara impiannya, pengalaman kerja ... ..

YDC menawarkan banyak program bebas kos pilihan untuk membantu pelajar-pelajar kami mencapai impian mereka, juga aktiviti untuk memahami budaya Jepun / cara pemikiran dan sebagainya.

Apa yang difikirkan guru dan kakitangan YDC adalah "Semoga impianmu menjadi kenyataan !!!"

Kami juga menawarkan kursus trem pendek untuk pelajar-pelajar yang tidak dapat datang ke Jepun untuk jangka masa panjang kerana mereka belajar atau jadual kerja. Anda boleh datang ke Jepun dengan visa pelawat sementara, tinggal dan belajar di sini selama 3 bulan.

Program diajar dalam:
  • English
  • Jepun

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Yokohama Design College

Kami mempunyai jabatan sekolah tinggi Jepun, juga jabatan Reka bentuk di kampus, anda boleh berteman dengan pelajar Jepun di kolej kami dalam kehidupan seharian. Tempoh p ... [+]

Apa yang anda pelajari

Bahasa Jepun

Tempoh

Dari April: 1 tahun atau 2 tahun (dengan visa pelajar)

Dari bulan Oktober: 1 tahun atau 1 dan setengah tahun (dengan visa pelajar)

Pelajaran pilihan

Manga, Lukisan, pelajaran Percubaan Kursus Reka Bentuk

Aktiviti Sekolah

Festival Sekolah, Dipping Rice-cake dan bermain permainan tradisional Jepun,

Pameran Pengijazahan, Festival Sukan

Aktiviti kelab pelajar (Futsal, Bola tampar, Cosplay, Choir, dll)

Aktiviti Kursus Bahasa Jepun

Mengunjungi Tempat Bersejarah Jepun, Pusat Bencana

Lawatan ke Tokyo Disney Resort, Parti Krismas, Perjalanan Pengijazahan

Merayakan Tahun Baru di sebuah kuil

Mengapa anda memilih kami?... [-]
Jepun Yokohama
Apr. 2020
English,Jepun
Sepenuh masa
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
1-33-6 Chuo, Nishi-ku, Yokohoma-shi, Kanagawa-ken
220-0051 Yokohama, Kanagawa Prefecture, Jepun