Baca keterangan rasmi

Pengantarabangsaan adalah salah satu matlamat strategik terpenting dari Baden-Wuerttemberg Cooperative State University Heidenheim . Survei menunjukkan bahawa lebih daripada 35% pelajar menghabiskan satu semester di luar negara. Angka ini jauh di atas purata dan kadar pelajar keluar melebihi bahkan universiti besar seperti Heidelberg atau Tübingen. Kami mempunyai universiti rakan kongsi di seluruh dunia di mana pelajar sama ada boleh menghabiskan semester di Exchange Study di luar negeri atau melakukan latihan di sebuah syarikat antarabangsa Pertukaran Kerja.

Sistem dwi pembelajaran

Sistem pendidikan dua, yang menyediakan pendidikan berorientasi praktik yang melibatkan kedua-dua majikan serta lembaga akademik yang dikendalikan oleh negara, mempunyai tradisi lama di Jerman. "Duale Hochschule Baden-Wuerttemberg" - Baden-Wuerttemberg Cooperative State University - mewakili perpanjangan sistem dwi pembelajaran ini ke bidang pendidikan tinggi. The University of Cooperative Education berkembang lebih cepat daripada yang dijangka oleh para perancang. Peningkatan jumlah pelajar mencerminkan permintaan yang semakin meningkat untuk kakitangan junior dengan latar belakang pendidikan berorientasikan praktik dalam bidang perniagaan, industri dan institusi sosial. Majikan yang biasa akan menawarkan pelatih kepada pelajar dengan hasrat tegas yang akhirnya mengambil graduan yang berjaya menjadi pekerjaan tetap. Malah, hampir 90% graduan kita sudah mempunyai kontrak kerja apabila mereka mengambil peperiksaan akhir mereka.

Program diajar dalam:
  • English
  • Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

Tahun Persediaan

Baden-Wuerttemberg Cooperative State University

Baden-Wuerttemberg Cooperative State University Heidenheim memperkenalkan program baru yang dikenali sebagai "Tahun Jambatan". Tahun Jambatan kami akan membantu ... [+]

Baden-Wuerttemberg Cooperative State University Heidenheim memperkenalkan program baru yang dikenali sebagai "Tahun Jambatan". Tahun Jambatan kami akan membantu pelajar antarabangsa untuk bersiap sedia untuk belajar di Jerman di DHBW (Duale Hochschule Baden-Württemberg - Baden-Wuerttemberg Cooperative State University ). Untuk belajar di DHBW sebagai pelajar asing, anda perlu memberikan bukti kemahiran bahasa Jerman, sebuah sekolah yang meninggalkan sijil yang setara dengan "Abitur" Jerman dan kontrak latihan dengan salah satu syarikat bekerjasama kami. Semasa Program Tahun Jambatan, kami akan menyokong anda dalam prosedur permohonan.

Mengenai program iniTempoh program: Oktober 2015 hingga Ogos 2016Program ini diarahkan kepada pelajar asing dengan sedikit pengetahuan bahasa Jerman.Mereka yang menyelesaikan program ini akan dapat lulus ujian kemahiran bahasa Jerman rasmi (DSH), salah satu syarat untuk belajar di DHBW sebagai pelajar asing.KandunganLatihan bahasaBlok I Kursus A1 dan A2 (pemula) dengan jumlah 300 jamKursus Blok II B1 dan B2 (pertengahan) dengan jumlah keseluruhan 300 jamPenyediaan Block III untuk ujian DSHLatihan antara budayaJerman dan Jerman - Gambaran keseluruhan sejarah Jerman"Biasanya Jerman" - budaya Jerman dan masyarakatLatihan untuk aplikasi pekerjaan Program kursus khususpelajar ditugaskan kepada kumpulan yang berlainan bergantung kepada fakulti yang mereka mahu didaftarkan - Pentadbiran Perniagaan, Kejuruteraan atau Kerja Sosialpelajar menerima mata pelajaran tertentu seperti matematik, fizik, kerja sosial, kerja akademik, kemahiran persembahanPeluang kerja / penempatan kerja di salah satu syarikat kerjasama kami Lawatan, lawatan tapak ke syarikat tempatan, acara sosial dan aktiviti tambahan kokurikulum lain.Kosyuran program € 1,500penginapan € 250-300 sebulanperbelanjaan hidup lebih kurang € 300 sebulanbilangan beasiswa terhad akan diberikanSyarat kemasukan... [-]
Jerman Heidenheim
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu