Berlin International College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengenalan

Berlin International College (BIC) ialah persiapan / Kolej Pathway di ibu negara Jerman yang menyediakan pelajar antarabangsa untuk belajar di universiti Jerman dalam bahasa Jerman atau Inggeris. BIC adalah khusus dalam bidang kejuruteraan, IT, dan bidang teknikal yang berkaitan tetapi kami juga menawarkan program untuk ijazah berkaitan perniagaan. Sebagai perkhidmatan khas, yang termasuk dalam semua program kami, pelajar menerima tempat belajar bersyarat di universiti rakan kongsi pilihan mereka.

Pilihan Program

Untuk belajar ijazah Sarjana Muda

  • PPS - Kelas bahasa Jerman intensif dan Studienkolleg (kursus asas) dengan Feststellungsprüfung (FSP), peperiksaan masuk universiti, untuk belajar ijazah Sarjana Muda
  • PPS Bahasa Inggeris - Studienkolleg (kursus asas) dalam bahasa Inggeris untuk belajar ijazah Sarjana Muda
  • PP - Kursus bahasa Jerman intensif dan kursus penyediaan pengajian untuk belajar ijazah Sarjana

Lokasi

Terletak di ibu negara Jerman, Berlin International College terletak di tengah-tengah ekonomi terbesar di Eropah. Segala sesuatu dan semua orang diwakili di Berlin, di mana minda yang cemerlang dan kreatif dalam akademik, politik dan perniagaan dari seluruh dunia datang bersama untuk mengalami pelbagai budaya yang unik ini. Oleh itu, pelajar BIC boleh menggunakan masa lapang mereka untuk bersentuhan dengan orang-orang yang memberi inspirasi, rangkaian, dan pengalaman semua peluang yang ditawarkan oleh Berlin. Pada masa yang sama, mereka juga dapat terlibat dalam menawarkan seni, sukan dan aktiviti-aktiviti lain semasa mereka, termasuk kehidupan malam Berlin, yang sukar untuk dipadankan dengan kegigihannya.

Lokasi

Berlin

BIC Berlin International College GmbH

Alamat
Berlin International College
Warschauer Straße 32


10243 Berlin, Berlin, Jerman
Telefon
+49 30 233226710