Baca keterangan rasmi

ESMoutside

Dari profesional untuk profesional dan setiap peminat sukan

Sejajar dengan motto ini, para pakar dari bidang pendidikan, sukan profesional dan perniagaan mendapati cara mereka dan mengasaskan European Sportsmanagement Academy . Pengasas dan pengasas kajian ini, yang khusus disesuaikan dengan keperluan khas para atlet profesional dan profesional, adalah pemain bola sepak profesional . Dipl.Kööökonom juga merupakan kepakaran akademik. Di samping itu, kedua-dua rakan kongsi, Dr. Ing. Thomas Roßberger dan Daniela Roßberger, bersama-sama mempunyai 40 tahun pengalaman dalam memimpin syarikat Jerman.

Matlamat yang diisytiharkan oleh ESM-Academy adalah untuk membantu atlet bekas dan masih aktif profesional dan kompetitif untuk membuka perspektif kerjaya baru dalam pengurusan sukan kelab atau dalam ekonomi selepas kerjaya sukan mereka . Kajian, terpisah dari masa dan tempat.

Dengan program pengajian yang dibuat selama dua semester , ESM-Academy menyediakan fleksibel, tidak rumit, kompak dan profesional semua prasyarat profesional yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya sebagai pengurus sukan, pengarah sukan atau pengarah urusan.

Program diajar dalam:
  • Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

Sijil

European Sportsmanagement Academy

Sijil pengurusan sukan kami menyediakan pelajar untuk kepimpinan dalam sukan profesional. Sebagai tambahan kepada pengalaman praktikal anda sendiri, sebagai contoh sebaga ... [+]

Kajian untuk atlet profesional dan setiap peminat sukan!

Sijil pengurusan sukan kami menyediakan pelajar untuk kepimpinan dalam sukan profesional.

Sebagai tambahan kepada pengalaman praktikal anda sendiri, sebagai contoh sebagai atlet profesional atau saingan, sangat penting pada hari ini dan usia untuk membawa kepakaran yang luas. Atas alasan ini, European Sportsmanagement Academy satu program pembelajaran dalam talian yang khusus disesuaikan untuk atlet profesional atau bekas profesional.

Berdasarkan prinsip "pembelajaran campuran" (menyampaikan kandungan pembelajaran melalui saluran yang berbeza), kandungan penting dalam bidang pengurusan, pemasaran, komunikasi, undang-undang dan psikologi sukan diajar.... [-]

Jerman Nuremberg
Oktober 2019
Jerman
Sambilan
2 semester
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu