Baca keterangan rasmi

Institut für Animation, Visual Effects und digitale Postproduktion Pengeluaran Selepas Institut für Animation, Visual Effects und digitale Postproduktion ditubuhkan pada tahun 2002 sebagai sebahagian daripada Filmakademie Baden-Württemberg. Di bawah arahan Prof Thomas Haegele, ia telah menjadi salah satu pusat latihan animasi yang paling berjaya di Jerman dan menikmati reputasi antarabangsa yang sangat baik. Filem animasi Akademi Filem telah memenangi pelbagai hadiah di festival Jerman dan antarabangsa.

Sejak penubuhannya pada tahun 1991, Filmakademie Baden-Württemberg telah mengajar dan menghasilkan sesuai dengan prinsip "belajar dengan melakukan". Pelajar belajar bagaimana membuat filem dengan membuat filem: mereka menulis skrip, reka bentuk dan membina set, melakukan sinematografi atau mengarahkan, membuat animasi dan kesan visual, mengarang muzik filem atau reka bentuk reka bentuk bunyi, penyuntingan dan montaj.

Kerja projek ini disokong dan diiringi oleh pensyarah tamu dari lapangan. Profesional dari industri filem dan media Jerman dan antarabangsa menyampaikan pengetahuan dan pengalaman mereka kepada para pelajar dalam seminar dan bengkel. Falsafah ini mewujudkan hubungan langsung antara kajian dan latihan dan, dengan kedekatannya dengan pasaran, telah memberikan sumbangan yang menentukan kepada kejayaan Akademi Filem.

Projek pelajar

Sejak pencalonan Oscar untuk filem pendek "Das Rad", Institut für Animation, Visual Effects und digitale Postproduktion perhatian antarabangsa. Kajian Kerjaya Animation Platform mengundi Institusi Animasi 2014 di kalangan 5 sekolah animasi terbaik di seluruh dunia. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, produksi pelajar Institut Animasi telah memenangi pelbagai hadiah di festival Jerman dan antarabangsa seperti First Steps, VES Awards, LA Shorts, SIGGRAPH, SICAF atau Annecy Festival Filem Animasi Antarabangsa.

Program diajar dalam:
  • English
  • Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Institute of Animation, Visual Effects and Digital Postproduction at the Filmakademie Baden-Wuerttemberg

Animation / Effects Producing (AEP) adalah kursus pascasiswazah dua tahun dalam bidang pengeluaran yang mengkhususkan diri dalam animasi dan projek VFX di Institut Animas ... [+]

Apa? Animation / Effects Producing (AEP) adalah program pasca produksi dua tahun yang mengkhususkan diri dalam projek animasi dan VFX.

Mengapa? Animasi dan industri VFX telah mencari tenaga bakat generasi baru dengan kepakaran yang diperlukan selama beberapa tahun sekarang. Institusi animasi menawarkan Animasi / Kesan Memproduksikan pendidikan unik di Eropah sebagai animasi dan pengeluar kesan visual dan dengan demikian peluang terbaik untuk para graduan.

Who? Pemohon harus mempunyai ijazah atau pengalaman praktikal dalam pentadbiran perniagaan, media, reka bentuk atau komunikasi dan mempunyai kemahiran organisasi dan komunikatif.

Bila? Pada masa ini, Sekretariat Pelajar Filmakademie Baden-Württemberg menerima permohonan untuk AEP, tarikh akhir permohonan untuk semester musim sejuk 2015/16 adalah 15 Ogos.... [-]

Jerman Ludwigsburg
Permintaan Maklumat
English,Jerman
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Institute of Animation, Visual Effects and Digital Postproduction at the Filmakademie Baden-Wuerttemberg

Pengarahan Teknikal (TD) adalah program siswazah dua tahun yang melatih para pelajar untuk menjadi pengarah teknikal untuk projek animasi dan VFX. ... [+]

Apa? Pengarahan Teknikal (TD) adalah program siswazah dua tahun yang melatih para pelajar untuk menjadi pengarah teknikal untuk projek animasi dan VFX. Pengarah Teknikal bertanggungjawab untuk arahan teknikal projek filem animasi, iaitu menguruskan aspek teknikal pengeluaran filem. Di institut animasi, pelajar TD belajar bagaimana untuk mengusahakan projek, membangunkan alat dan pemalam yang sesuai, menyelesaikan masalah, mengotomatisasi proses dan menentukan alur kerja dan saluran paip. Di samping itu, mereka secara aktif mengambil bahagian dalam projek penyelidikan institut.

Mengapa? Peluang kerjaya untuk pengarah teknikal sangat baik. Graduan akan mendapati kerja di studio animasi utama di Hollywood, seperti Pixar atau Light Industrial and Magic (ILM). Di samping itu, perpaduan antara ketepatan teknikal dan kreativiti seni membuat kerja sebagai pengarah teknikal yang menarik.... [-]

Jerman Ludwigsburg
Permintaan Maklumat
English,Jerman
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Institute of Animation, Visual Effects and Digital Postproduction at the Filmakademie Baden-Wuerttemberg

Fokus Interactive Media melatih para pelajarnya dalam konsepsi, pengeluaran dan reka bentuk artistik aplikasi interaktif seperti permainan, aplikasi atau pemasangan media ... [+]

Apa? Fokus Interactive Media melatih para pelajarnya dalam konsepsi, pengeluaran dan reka bentuk artistik aplikasi interaktif seperti permainan, aplikasi atau pemasangan media. Pengeluar Transmedia / Permainan mengawal pengeluaran di semua platform media: mereka menguruskan pasukan, menguruskan belanjawan dan memegang tampuk sepanjang fasa keseluruhan projek - dari konsep untuk merealisasikan penilaian pada perayaan.

Mengapa? Para pelajar Media Interaktif di Institut Animasi bekerja dalam pasukan interdisipliner dan projek transmedia. Selama bertahun-tahun, mereka telah merekabentuk permainan, aplikasi, pemasangan media dan antara muka yang memenangi anugerah. Para graduan program pengajian sering menubuhkan studio yang berjaya mereka sendiri, contohnya dalam bidang permainan atau perundingan media dan reka bentuk media. Sama juga, mereka mendapati tempat mereka dalam syarikat-syarikat media terkenal di peringkat antarabangsa, kerana walaupun dalam pelajaran mereka, mereka dijaga oleh para pakar dari industri dan membuat banyak kenalan. Produser transmedia / permainan prospektif mewakili projek mereka terutama sekali pada perayaan dan pameran perdagangan dan dengan demikian belajar dengan cepat untuk melayari landskap media nasional dan antarabangsa. Bonus lain: tidak ada yuran pengajian untuk kajian.... [-]

Jerman Ludwigsburg
Permintaan Maklumat
English,Jerman
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Showreel 2015