Baca keterangan rasmi

JMU: Sejarah kejayaan

Sejarah Julius-Maximilians-Universität (JMU) Würzburg mencapai sejauh 1402. Pada masa itu, institusi keenam pendidikan tinggi yang akan didirikan di wilayah berbahasa Jerman di Eropah, selepas universiti di Prague, Vienna , Heidelberg, Cologne, dan Erfurt.

Ahli sains yang terkenal

Banyak ulama dan saintis terkenal, 14 Penerima Nobel di kalangan mereka, telah menjalankan penyelidikan dan mengajar di Würzburg. Ahli sains yang terkenal termasuk Wilhelm Conrad Röntgen, yang menemui sinar X di Würzburg pada tahun 1895, dan Klaus von Klitzing, yang menemui Kesan Kuantum-Hall. Hari ini, universiti Würzburg terdiri daripada sepuluh fakultas dengan kira-kira 425 profesor dan 29,000 pelajar.

Pilihan subjek yang luas

Sebagai tambahan kepada empat mata pelajaran klasik - perubatan, teologi, falsafah, dan undang-undang - universiti juga menawarkan banyak program ijazah baru. Penambahan terbaru termasuk Teknologi Nanostruktur, Bahan Fungsional, Kejuruteraan Permainan, China Moden, Kemanusiaan Digital, Komunikasi Media, Faktor Manusia dalam Sistem Pengkomputeran, dan Museology, hanya untuk menamakan beberapa.

Penyelidikan Utama

JMU tetap komited dengan lapan tiang :

  • Kehidupan Sains
  • Sains Kesihatan
  • Kimia dan Bahan Molekul
  • Fenomena Kuantum dalam Bahan Baharu
  • Digital Society
  • Warisan budaya
  • Norma dan Perilaku
  • Perubahan Global

Dasar pengembangan

Memandangkan bilangan program ijazah yang ditawarkan telah berkembang, begitu juga universiti. Untuk menampung pertumbuhan penduduk pelajar, Kampus Hubland dibina di atas bukit di pinggir timur bandar. Program ijazah baru yang direka bentuk dan kemasukan pelajar yang mantap terus memacu pertumbuhan institusi. Pada tahun 2011, universiti itu berkembang untuk memasukkan Kampus Nord yang baru ditubuhkan, sebuah kawasan seluas 39 hektar di sekitar kawasan Hubland Campus.

JMU adalah salah satu institusi pengajian tinggi terkemuka di Jerman, mengikut kedudukan organisasi penyelidikan domestik dan antarabangsa serta jawatankuasa pakar antarabangsa. Di peringkat antarabangsa, University of Würzburg berada di peringkat pendahulu institusi akademik dalam banyak bidang sains termasuk biologi, perubatan, fizik, dan psikologi.

Pusat penyelidikan sebagai tanda dagangan

Pada tahun 1990-an, universiti itu mula menubuhkan pusat penyelidikan silang fakulti , yang membuka bidang penyelidikan baru dan kemungkinan untuk program ijazah inovatif. Pusat-pusat disiplin ini, seperti Pusat Penyelidikan untuk Penyakit Berjangkit, telah menjadi tanda dagangan terkenal di Universiti Würzburg.

Penciptaan pusat - pusat penyelidikan telah mendorong universiti ke peringkat teratas institusi akademik Jerman dan mempunyai banyak kesan positif. Contohnya, ia telah meningkatkan jumlah pembiayaan awam, sumbangan peribadi dan dana penyelidikan dari syarikat-syarikat industri dengan pesat. Bilangan penerbitan berprestij akademik juga telah meningkat dengan pesat sejak pertengahan 1990-an, walaupun bilangan jawatan profesor dan pembantu di universiti kekal hampir berterusan dalam tempoh itu.

Sains dan kejayaan

Pusat Pengajian Penyelidikan Bersama, Kumpulan Latihan Penyelidikan, dan Unit Penyelidikan di University of Würzburg, yang dibiayai oleh Yayasan Penyelidikan Jerman (DFG) telah banyak menyumbang kepada kedudukan tinggi universiti dalam komuniti saintifik. Pada tahun 2002, Universiti Würzburg melancarkan salah satu daripada tiga Pusat Kecemerlangan yang dibiayai oleh DFG di seluruh Jerman - Pusat Rudolf Virchow / Pusat Penyelidikan DFG untuk Bioperubatan Eksperimen. Pasukan penyelidikan menyiasat protein utama, yang amat penting untuk kesihatan yang mampan dan memahami asal usul penyakit.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Modul ini direka untuk pelajar sarjana dan siswazah lanjutan yang berminat dalam bidang ekonomi antarabangsa dan pengurusan antarabangsa. Ia menyediakan kombinasi unik pe ... [+]

Modul ini direka untuk pelajar sarjana dan siswazah lanjutan yang berminat dalam bidang ekonomi antarabangsa dan pengurusan antarabangsa. Ia menyediakan kombinasi unik perniagaan dan ekonomi dalam kuliah yang memberi tumpuan kepada peluang, ancaman dan cabaran yang dihadapi oleh pengurus masa depan dan ahli politik di seluruh dunia.

Kuliah ekonomi akan meliputi dasar makro, iklim, perdagangan dan persaingan Eropah serta pembesaran timur Kesatuan Eropah. Kuliah perniagaan akan menangani pelaporan kewangan dan cukai antarabangsa, rantaian bekalan global dan pengurusan sumber manusia berikutan peralihan demografik.

Kuliah disediakan dan disampaikan oleh profesor Fakulti Pengurusan Perniagaan dan Ekonomi Universiti Würzburg dan universiti rakan kongsi yang semuanya pakar dalam bidang mereka. Kuliah digabungkan dengan lawatan ke syarikat berorientasikan antarabangsa dan institusi awam yang membolehkan perbincangan dari perspektif yang lebih praktikal.... [-]

Jerman Würzburg
July 2019
Sepenuh masa
10 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Modul ini direka untuk pelajar sarjana dan siswazah lanjutan yang berminat dalam sistem maklumat perniagaan dan pengurusan antarabangsa. Ia menyediakan gabungan perniagaa ... [+]

Modul ini direka untuk pelajar sarjana dan siswazah lanjutan yang berminat dalam sistem maklumat perniagaan dan pengurusan antarabangsa. Ia menyediakan gabungan perniagaan dan teknologi maklumat yang unik dan memberi tumpuan kepada peluang-peluang yang muncul dari ekonomi yang semakin digital dan globalisasi di Eropah.

Kuliah ini akan merangkumi pelbagai aspek digitalisasi, sistem maklumat perniagaan dan pengurusan maklumat. Disebabkan reka bentuk interaktif mereka, kuliah memberikan pandangan teori dan praktikal ke dalam topik penting esok, termasuk model perniagaan digital, analisis perniagaan, pengurusan maklumat, dan teknologi berasaskan blok.

Aktiviti-aktiviti kebudayaan seperti merasa wain dan lawatan lawatan berpandu Würzburg Residenz melengkapkan pengalaman pembelajaran untuk memberikan pelajar wawasan yang mendalam ke dalam perniagaan, budaya dan kehidupan seharian di Wilayah kami.... [-]

Jerman Würzburg
July 2019
Sepenuh masa
10 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu