Summer School at Bauhaus University Weimar

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

kepala

Bauhaus SUMMER SEKOLAH

... Adalah program musim panas antarabangsa Bauhaus-Universität Weimar

dan menawarkan kursus-kursus dalam

  • Architecture | urbanisme
  • Art | Design
  • Kejuruteraan | alam Sekitar
  • BAHASA

Pilih daripada bahasa banyak dan kursus khusus!

... Terbuka kepada bakal pelajar, mahasiswa dan pelajar siswazah.

Setiap tahun kira-kira 400 peserta dari 70 buah negara di seluruh dunia mewujudkan suasana budaya yang unik. Jadilah sebahagian daripada pengalaman dan membuat persahabatan yang akan berlangsung seumur hidup!

... Adalah peluang yang baik untuk mengenali Bauhaus-Univerität Weimar

dan untuk menyambung kepada rangkaian antarabangsa dan meluaskan pengalaman budaya dan akademik anda. Ambil peluang ini!

... Adalah sumber inspirasi dan pengalaman yang sukar dilupakan sepanjang hayat.

Pengalaman, anda akan membuat dengan mengambil bahagian dalam Bauhaus Summer School, akan memberikan anda idea-idea baru dan memperkayakan kehidupan anda. Dapatkan inspirasi!

banner

Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut? Cari program yang pelbagai kursus dan aktiviti yang ditawarkan di Bauhaus Summer School! Alami keindahan Weimar, bandar Johann Wolfgang von Goethe dan Bauhaus!

Tiga lagi sebab yang baik ...

1. BANDARAYA WEIMAR

Weimar adalah bandar simbolik dengan sejarah yang kaya. kehidupan budaya Weimar dibentangkan antara Goethe & Schiller dan Bauhaus, antara Memorial Buchenwald dan Schloss Ettersburg (hanya German). Melalui muzium yang tak terhitung jumlahnya, empat panggung wayang (hanya German), Teater Nasional Jerman (hanya German) dan prestasi dan muzik adegan yang pelbagai, Weimar menawarkan beratus-ratus acara setiap bulan.

Bauhaus Summer School menghubungkan kepada mereka kemungkinan dan mencipta program pelbagai yang anda boleh menyesuaikan dengan minat anda. Anda boleh mengambil bahagian dalam banyak peristiwa-peristiwa pada kos yang dikurangkan atau percuma dengan ID Bauhaus Summer School anda.

banner

2. PENSYARAH

Semua pensyarah kami berpengalaman, terlibat dan profesional terlatih dan bersedia untuk bersenang-senang! Belajar bahasa dengan pengajar penutur asli atau mengambil mata pelajaran khusus dalam cara yang berbeza, dalam persekitaran pembelajaran yang santai, inspirasi lawatan, berkelah di taman dan banyak menari di pihak Bauhaus Summer School tradisional.

Semua pensyarah melakukan yang terbaik untuk membantu membuat masa anda di Weimar tidak dapat dilupakan. Tambahan pula, semua pengajar kursus bahasa penutur asli bahasa pengajaran mereka.

banner

3. PENGANJUR

Pasukan kami mengambil berat terhadap setiap peserta, sesuatu yang menjadi jelas sebelum anda pernah tiba di Weimar. Kami dengan senang hati mengambil masa untuk secara peribadi menjawab semua soalan dan e-mel. Sama ada melalui pos atau melalui telefon, kami melakukan yang terbaik untuk membantu anda dengan mana-mana soalan, masalah atau isu-isu yang anda mungkin mempunyai.

Kami secara peribadi bertemu dengan kamu di hari ketibaan dan membawa anda ke rumah anda. Dalam usaha untuk membantu anda menetap di dan membiasakan diri dengan rutin harian anda Weimar, kami menawarkan hari orientasi sebelum kursus bermula. Anda juga akan bertemu dengan tutor anda dan peserta lain di sana. Tambahan pula, anda boleh menghubungi kami semasa keseluruhan Bauhaus Summer School pada Ogos 24 jam sehari.

WE menantikan kehadiran ANDA DALAM WEIMAR DAN BERKONGSI AN SUMMER tidak dapat dilupakan dengan ANDA!

This school offers programs in:
  • English

Lihat Kursus musim panas »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

Bauhaus in.sight

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Mata, garisan dan kawasan sebagai titik permulaan kursus asas Bauhaus buat dalam pengaturan ruang interaksi mereka. Dalam kombinasi dengan bahan, tekstur, cahaya atau warna mereka berubah menjadi tempat ciri. [+]

»Bauhaus IN.SIGHT«

Melihat, MENGANALISA, EKSPERIMEN DAN: CREATE!

Mata, garisan dan kawasan sebagai titik permulaan kursus asas Bauhaus buat dalam pengaturan ruang interaksi mereka. Dalam kombinasi dengan bahan, tekstur, cahaya atau warna mereka berubah menjadi tempat ciri.

Kami bermula dengan titik, garis dan komposisi dalam latihan dua dimensi. Pengalaman ini akan dipindahkan ke dalam kawasan tiga dimensi dan berkembang dengan kepentingannya, cahaya dan warna. Dalam proses seli persepsi, analisis, percubaan dan penciptaan, peraturan asas reka bentuk dan dinyatakan reka bentuk ruang seni bina akan diperolehi. The kognisi visual dan haptic Adalah sumber untuk reka bentuk beberapa model seni bina. ... [-]


Bergerak kesan: unsur-unsur reka bentuk & prinsip

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Kursus ini terdiri daripada tiga bahagian dan bertujuan pengalaman disiplin prinsip reka bentuk seperti keseimbangan, ketegangan, kontras, bahagian, perubahan dan sebagainya. [+]

»MOVING kesan: ELEMENTS DESIGN & PRINSIP«

DISCOVER, BELAJAR DAN DESIGN!

Kursus ini terdiri daripada tiga bahagian dan bertujuan pengalaman disiplin prinsip reka bentuk seperti keseimbangan, ketegangan, kontras, bahagian, perubahan dan sebagainya.

Dalam bahagian pertama kita bekerja dua dan tiga dimensi, hitam & putih, dengan kertas, pemotong, pen, cahaya dan unsur-unsur dot dan garis. Ia adalah mengenai latihan abstrak mudah untuk persepsi kesan prinsip reka bentuk. Dalam bahagian kedua, anda akan belajar untuk mewujudkan pergerakan visual dan interaksi dengan komputer. Dalam analogi kepada kaedah pengajaran Bauhaus kita mengintegrasikan pergerakan badan masa yang singkat. Kerja-kerja artis Bauhaus dari media atau peringkat akan memberi inspirasi kepada anda untuk bahagian terakhir: mereka bentuk cerita yang bergerak visual sendiri tentang unsur-unsur dan prinsip sebagai gambar, objek, siri, animasi, prestasi atau serupa.... [-]


Deutsch dalam weimar

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

intensif program Jerman Kami »Deutsch Weimar« menawarkan cara yang menyeronokkan dan berkesan untuk belajar dan meningkatkan kemahiran bahasa Jerman anda. Menghabiskan musim panas di bandar Weimar dan mengenali warisan budaya yang besar dan kepentingannya dalam sejarah Jerman. [+]

»DEUTSCH DALAM WEIMAR«

MENINGKATKAN KEMAHIRAN GERMAN ANDA DAN DISCOVER WEIMAR - MODAL BUDAYA JERMAN!

intensif program Jerman Kami »Deutsch Weimar« menawarkan cara yang menyeronokkan dan berkesan untuk belajar dan meningkatkan kemahiran bahasa Jerman anda. Menghabiskan musim panas di bandar Weimar dan mengenali warisan budaya yang besar dan kepentingannya dalam sejarah Jerman.

Dalam kursus ini anda akan menyertai pelajar dari seluruh dunia seperti yang anda membangunkan kemahiran Jerman anda untuk digunakan dalam pelbagai konteks. Kira peringkat anda berada di dalam hidup anda, pelajaran atau kerjaya, Jerman kursus intensif kami akan meningkatkan CV anda dan juga menawarkan anda satu pengalaman budaya yang unik.... [-]


Kejuruteraan ramalan

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Reka bentuk struktur kejuruteraan berlaku hari ini dan pada masa lalu atas dasar pengiraan statik. Pertimbangan ketidaktentuan dalam model kualiti menjadi lebih dan lebih penting dengan pembangunan kaedah pembinaan baru dan keperluan reka bentuk. Selain daripada pendekatan berasaskan terpaksa tradisional, [+]

»RAMALAN ENGINEERING«

DARI DESIGN LEPAS UNTUK FUTURE KEPUTUSAN

Reka bentuk struktur kejuruteraan berlaku hari ini dan pada masa lalu atas dasar pengiraan statik. Pertimbangan ketidaktentuan dalam model kualiti menjadi lebih dan lebih penting dengan pembangunan kaedah pembinaan baru dan keperluan reka bentuk. Selain tradisional berasaskan terpaksa pendekatan, pengalaman dan pemerhatian tentang tingkah laku ubah bentuk komponen dan struktur keseluruhan di bawah keadaan pendedahan yang berbeza membolehkan pengenalan kriteria pengesanan dan penilaian novel.

Bauhaus-Universität Weimar membentangkan topik khas Kejuruteraan Struktur untuk menyerlahkan spektrum yang luas dari kejuruteraan awam dalam bidang pemodelan dan simulasi. Output dijangka sudah tentu musim panas ini adalah untuk membolehkan pelajar mengambil bahagian untuk berurusan dengan kaedah canggih dalam pengesahan model dan simulasi dan aplikasi praktikal, serta pertukaran idea antara pelajar yang mengambil bahagian.... [-]


Kursus intensif bahasa inggeris

Campus Sepenuh masa 2 - 4  August 2019 Jerman Weimar

program latihan bahasa Inggeris intensif adalah satu kaedah yang berkesan untuk belajar bahasa Inggeris dalam kumpulan kecil. Kursus akan diajar oleh tenaga pengajar penutur jati dari Great Britain, Amerika Syarikat, Australia, New Zealand atau Kanada. Tidak kira sama ada anda seorang pelajar pertengahan atau lanjutan, atau sama ada anda ingin mendaftar untuk 50 jam dalam dua minggu atau 100 jam dalam tempoh empat minggu: Kami mempunyai kursus yang sesuai untuk anda! [+]

»ENGLISH INTENSIF KURSUS«

program latihan bahasa Inggeris intensif adalah satu kaedah yang berkesan untuk belajar bahasa Inggeris dalam kumpulan kecil. Kursus akan diajar oleh tenaga pengajar penutur jati dari Great Britain, Amerika Syarikat, Australia, New Zealand atau Kanada. Tidak kira sama ada anda seorang pelajar pertengahan atau lanjutan, atau sama ada anda ingin mendaftar untuk 50 jam dalam dua minggu atau 100 jam dalam tempoh empat minggu: Kami mempunyai kursus yang sesuai untuk anda! Program ini merupakan cara yang baik untuk bersedia untuk program ijazah atau latihan di luar negara.

Matlamat kursus-kursus bahasa adalah untuk membantu anda meningkatkan mendengar anda, membaca, menulis dan kemahiran bercakap, dan belajar, amalan dan mengembangkan perbendaharaan kata dan pengetahuan tatabahasa dan fonetik anda. Kursus-kursus yang selalu menekankan komunikasi aktif dalam bahasa asing. Tenaga pengajar juga akan memberikan persembahan mengenai pelbagai negara-negara asing, orang dan budaya mereka. Dan sudah tentu kita mahu mendengar tentang matlamat peribadi dan kepentingan untuk kursus.... [-]


Landskap budaya & daya tahan bandar

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Urban Ketahanan bergantung kepada keteguhan dan kesiapsiagaan alam bina dan masyarakat kepada kelemahan yang sering sukar untuk menangkap ketika datang integrasi dan direalisasikan dalam sehari untuk realiti hari. Disiplin yang berkaitan dengan pembangunan spatial semakin ramai diminta mengulas keperluan ini [+]

»KEBUDAYAAN LANDSCAPES & BANDAR KETAHANAN«

BELAJAR PENGARUH BUATAN MANUSIA DAN ASLI FAKTOR ATAS ALAM BINA DAN MEMBANGUNKAN SKIM PERANCANGAN RESPONSIF UNTUK BANDAR lebih berdaya tahan.

Urban Ketahanan bergantung kepada keteguhan dan kesiapsiagaan alam bina dan masyarakat kepada kelemahan yang sering sukar untuk menangkap ketika datang integrasi dan direalisasikan dalam sehari untuk realiti hari. Disiplin yang berkaitan dengan pembangunan spatial semakin ramai diminta mengulas keperluan ini untuk menyesuaikan diri dengan kejadian yang tidak dijangka bencana alam (gempa bumi, banjir) dan untuk menjadi reaktif dalam ruang yang dibina.

Bersebelahan dengan gedung ilmu pengetahuan yang berkaitan tentang kelemahan dan langkah-langkah pencegahan atau penyesuaian di kalangan arkitek dan jurutera proses dan penerimaan ia bergantung dari nilai-nilai budaya juga. Topik bersifat menyeluruh, iaitu daya tahan bandar dengan itu boleh dirawat dengan perspektif berbagai ini, sebagai landskap budaya difahami sebagai persekitaran yang dicipta oleh manusia berhubung dengan persekitaran semula jadi mereka dengan harapan hari ini untuk membina struktur yang berdaya tahan dan masyarakat. Proses perubahan yang membentuk landskap budaya untuk daya tahan bandar memerlukan pendekatan antara disiplin yang mengambil kira pelbagai aspek bagi skim bangunan dan proses perancangan.... [-]


Memahami ruang

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Kursus "Memahami Spaces" meneroka pelbagai, hands-on, pendekatan seni yang inovatif untuk meningkatkan kepekaan persepsi dan membangunkan pemahaman yang mendalam tentang ciri khas dari tempat. Wacana seni visual, seni bina dan estetika digunakan untuk menjana lebih memahami kepelbagaian ruang. [+]

»MEMAHAMI RUANG«

CARA CREATIVE OF RUANG MENEROKAI UNTUK IDEAS DESIGN INOVATIF DAN LAMAN SPESIFIK

Kursus "Memahami Spaces" meneroka pelbagai, hands-on, pendekatan seni yang inovatif untuk meningkatkan kepekaan persepsi dan membangunkan pemahaman yang mendalam tentang ciri khas dari tempat. Wacana seni visual, seni bina dan estetika digunakan untuk menjana lebih memahami kepelbagaian ruang. Kursus ini rapat menghubungkan teori dan amalan melalui ceramah, seminar, lawatan lapangan melalui pelbagai landskap berbentuk, dan projek-projek individu.

Kaedah yang diperkenalkan untuk menangkap mood ruang dan untuk menyatakan mereka melalui teknik seni. Berdasarkan analisis satu tempat yang dipilih, pelajar membangunkan dua projek seni atau seni bina. Ciri-ciri khas kursus ini adalah lawatan lapangan di Thuringia untuk mengalami tertentu landskap semula jadi asal.... [-]


Membina Bauhaus anda

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Kami akan mengikuti nasihat daripada Gropius dan jejak Bauhaus di bengkel kami. Kami akan bermula di muzium dengan draf dan produk murid Bauhaus dan berakhir di dalam bengkel kayu, di mana kita akan membawa projek-projek kami untuk hidup. [+]

»MEMBINA ANDA Bauhaus«

PENGALAMAN YANG Bauhaus-IDEA DAN KETAHUI LEBIH LANJUT TENTANG PENGARUH Bauhaus ON LIFE KAMI!

The Bauhaus adalah sebuah sekolah, bukan reka bentuk studio. Walter Gropius mahu mendidik generasi baru pereka, itulah sebabnya dia mahu murid-murid untuk belajar kraf dan bekerja di bengkel. Beliau menggalakkan mereka untuk menimba pengalaman hands-on dalam bengkel. Mereka pengalaman seolah-olah dia menjadi cara terbaik untuk mencari reka bentuk untuk abad baru. Matlamat tidak bestsellers dari awal, tetapi stesen di jalan raya untuk sesuatu yang baru.

Kami akan mengikuti nasihat daripada Gropius dan jejak Bauhaus di bengkel kami. Kami akan bermula di muzium dengan draf dan produk murid Bauhaus dan berakhir di dalam bengkel kayu, di mana kita akan membawa projek-projek kami untuk hidup.... [-]


Menyatakan diri anda! lukisan eksperimen

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Kursus ini terutamanya memberi tumpuan kepada menyediakan pengetahuan tentang karya seni kraf yang di dalam amalan studio. Anda belajar untuk menggunakan cat (akrilik), berus dan teknik lukisan imaginasi melalui tertumpu, pendekatan eksperimen untuk memajukan pembangunan kemahiran anda dalam bidang ini. Anda bereksperimen dengan stensil, cetakan dan pelbagai cara untuk menggunakan berus. [+]

»EXPRESS DIRI! EKSPERIMEN PAINTING «

MENCARI KEMUNGKINAN belum diterokai DALAM BENTUK KREATIVITI MELALUI eksperimen dengan COLOUR AND PAINTING TEKNIK.

Kursus ini terutamanya memberi tumpuan kepada menyediakan pengetahuan tentang karya seni kraf yang di dalam amalan studio. Anda belajar untuk menggunakan cat (akrilik), berus dan teknik lukisan imaginasi melalui tertumpu, pendekatan eksperimen untuk memajukan pembangunan kemahiran anda dalam bidang ini. Anda bereksperimen dengan stensil, cetakan dan pelbagai cara untuk menggunakan berus. Anda menterjemahkan bentuk (iaitu dari alam atau bandar) dan pemerhatian dalam lukisan dan belajar teknik-teknik baru dalam rawatan warna. Anda juga boleh membuat lukisan anda sendiri dan bekerja sendiri. Kursus ini menyediakan bantuan dan rangsangan dalam mencari komposisi dan penggunaan cat.... [-]


Pemikiran reka bentuk

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Design Berfikir merupakan satu proses untuk mewujudkan penyelesaian pengguna berpusatkan elegan dalam kumpulan pelbagai disiplin. Tetapi ia lebih daripada itu: ia adalah pemikiran yang - satu lagi cara untuk menangani cabaran: empati dan hands-on. Jangan bercakap, lakukan! Dilaksanakan dalam kerja harian, potensi penyelesaian masalah Reka Bentuk Pemikiran diekspresikan dalam bentuk budaya inovasi yang hidup. [+]

»DESIGN PEMIKIRAN«

THE MINDSET INOVASI MANUSIA-BERTUMPU

Design Berfikir merupakan satu proses untuk mewujudkan penyelesaian pengguna berpusatkan elegan dalam kumpulan pelbagai disiplin. Tetapi ia lebih daripada itu: ia adalah pemikiran yang - satu lagi cara untuk menangani cabaran: empati dan hands-on. Jangan bercakap, lakukan! Dilaksanakan dalam kerja harian, potensi penyelesaian masalah Reka Bentuk Pemikiran diekspresikan dalam bentuk budaya inovasi yang hidup. Ini adalah lebih kes apabila penyelesaian-penyelesaian yang wajar sedang dicari. Bagaimana kerja-kerja ini secara terperinci boleh dialami dalam bengkel ini. Dalam dua minggu anda akan mengalami dan belajar kecekapan teras untuk kerja-kerja anda dalam bidang kreatif dan inovatif.... [-]


Persembahan bandar

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Sepanjang perjalanan anda akan meneroka isu-isu semasa bandar, kehidupan masyarakat dengan menggunakan campur tangan dan persembahan seni di bandar Weimar. Anda akan berurusan dengan keputusan perancangan wilayah dan luar bandar dengan cara yang performative di laman web, atas dasar persepsi fizikal kita sendiri. [+]

»BANDAR PERSEMBAHAN«

DISCOVER URBAN SPACE performative DAN PERSEPSI BERORIENTASIKAN

Sepanjang perjalanan anda akan meneroka isu-isu semasa bandar, kehidupan masyarakat dengan menggunakan campur tangan dan persembahan seni di bandar Weimar. Anda akan berurusan dengan keputusan perancangan wilayah dan luar bandar dengan cara yang performative di laman web, atas dasar persepsi fizikal kita sendiri. mata Bermula adalah aktiviti harian bandar seperti berjalan, berdiri dan duduk, yang bentuk ruang bandar dan membentuk ia sebagai ruang tamu pertama. Menggunakan kaedah penyelidikan bidang seni (nota dari ingatan, lukisan, rakaman audio, temu bual, dan lain-lain) dan persepsi badan sendiri, anda akan mengkaji bandar Weimar untuk menggunakan keputusan selepas itu untuk tindakan seni dan campur tangan atau perancangan bandar.... [-]


Puisi spatial - pendekatan fenomenologi

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Dalam amali tentu anda akan menyiasat dan bereksperimen dengan ruang seni bina dalam bentuk yang paling kuno itu. Oleh bentuk tenunan, hubungan, bahagian, dan cahaya, seni bina boleh meningkatkan pengalaman spatial baru dan fenomena, iaitu batuan dasar teori kursus ini dibina di atas. i [+]

»SPATIAL PUISI - A fenomenologi PENDEKATAN«

BENGKEL HANDS-ON UNTUK KETAHUI kemungkinan SPACE ARCHITECTURAL IN ITS WAY PALING ASAS DAN kuno.

Dalam amali tentu anda akan menyiasat dan bereksperimen dengan ruang seni bina dalam bentuk yang paling kuno itu. Oleh bentuk tenunan, hubungan, bahagian, dan cahaya, seni bina boleh meningkatkan pengalaman spatial baru dan fenomena, iaitu batuan dasar teori kursus ini dibina di atas. Dalam konteks ini bekerja dengan model fizikal masih terbukti menjadi salah satu kaedah yang paling asas untuk menghasilkan, menilai dan memperbaiki ruang - terutamanya dalam dunia yang semakin berdigital kami. Kursus ini adalah satu bidang ujian untuk bereksperimen dengan ruang dan kaedah untuk menilai.... [-]


Re.action - dialog seni

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Pada permulaan kursus ini kita melawat pameran seni dan menyelidik media disertakan, seperti katalog, laman web, risalah dan lain-lain Berdasarkan pengalaman anda, anda membangunkan karya seni bertindak balas ke pameran itu. Anda bebas untuk memilih media pilihan anda, seperti lukisan, tipografi, fotografi, pemasangan dan lain-lain, dan digalakkan untuk campuran mereka. [+]

»RE.ACTION - DIALOG KESENIAN«

Memberi inspirasi dan dapatkan inspirasi - BERKONGSI PENGETAHUAN ANDA - AND GET KERJA BARU DONE!

Pada permulaan kursus ini kita melawat pameran seni dan menyelidik media disertakan, seperti katalog, laman web, risalah dan lain-lain Berdasarkan pengalaman anda, anda membangunkan karya seni bertindak balas ke pameran itu. Anda bebas untuk memilih media pilihan anda, seperti lukisan, tipografi, fotografi, pemasangan dan lain-lain, dan digalakkan untuk campuran mereka.

Pada langkah berikut setiap kerja berputar kepada pelajar lain dan bertindak dengan itu sebagai titik permulaan untuk maklum balas / beliau baru seni. Ini prinsip putaran berbeza mengikut jadual yang ditetapkan semasa 2 minggu jangka mengenai ruang, masa, irama, media atau rakan-rakan pasukan. Kami membincangkan bagaimana keputusan saling bergantung, apa kualiti media muncul, dan bagaimana untuk membuat dokumentasi imej proses yang mencukupi untuk keputusan individu.... [-]


Reka bentuk lampu

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Dalam kursus ini pengenalan ke dalam reka bentuk lampu seni bina, kita akan mendalami ilmu dan estetika cahaya, serta suasana dan kesannya terhadap persepsi dan tingkah laku. Ini akan dilakukan dengan cara yang seni dan teori. [+]

»LIGHTING DESIGN«

TEROKA Ketegangan antara LIGHT, VISI DAN SPACE Dan Cara PERSEPSI KITA RUANG INI DIPENGARUHI OLEH LIGHT.

Dalam kursus ini pengenalan ke dalam reka bentuk lampu seni bina, kita akan mendalami ilmu dan estetika cahaya, serta suasana dan kesannya terhadap persepsi dan tingkah laku. Ini akan dilakukan dengan cara yang seni dan teori. Kita akan melihat ke dalam estetika ruang dan bagaimana reka bentuk lampu boleh menambah emosi kepada suasana dan mewujudkan rasa kesejahteraan di dalam ruang.

Selepas beberapa input teori awal, anda akan bekerja pada latihan pemerhatian dan menganalisis tetapan pencahayaan. Menggunakan kajian awal ini, anda akan mewujudkan cahaya abstrak mock-up. Keputusan akan dikongsi dan dibincangkan dalam kumpulan. Selepas itu kita akan melompat dalam skala, di mana para peserta akan diminta untuk mencabar persepsi mereka ruang, menggunakan cahaya sebagai bahan. Hasilnya boleh menjadi seni dan / atau seni bina, yang siang atau pemasangan lampu tiruan. ... [-]


Reka bentuk seni bina

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Kursus »Architectural Design« meneroka konsep seni bina melalui pembentangan kelas, lawatan di tapak, dan amalan studio. Setiap kelas mengkaji jenis bangunan tertentu, prinsip reka bentuk dan kaedah, yang membawa kepada teknik reka bentuk praktikal. Dalam tugas harian strategi ruang yang akan digunakan dengan cara yang seni. [+]

"REKA BENTUK SENI BINA"

TEROKA STRATEGI DESIGN DAN PENDEKATAN KESENIAN DALAM SENI BINA!

Kursus »Architectural Design« meneroka konsep seni bina melalui pembentangan kelas, lawatan di tapak, dan amalan studio. Setiap kelas mengkaji jenis bangunan tertentu, prinsip reka bentuk dan kaedah, yang membawa kepada teknik reka bentuk praktikal. Dalam tugas harian strategi ruang yang akan digunakan dengan cara yang seni.

Prinsip reka bentuk seperti Pelan Terbuka, halaman Inner, Peralihan Tingkat dan Mass dan Angkasa akan diterokai dan digunakan dalam membuat model seni bina dan ukiran dengan menggunakan pelbagai bahan. Contoh senibina Eropah kontemporari akan dibincangkan dan melawat dalam kursus ini. Pelbagai strategi spatial akan diterokai dalam tugas-tugas praktikal dan membawa kepada projek reka bentuk akhir kursus: sebuah Muzium Seni di Weimar.... [-]


Strategi reka bentuk alam sekitar

Campus Sepenuh masa August 2019 Jerman Weimar

Sektor bangunan bertanggungjawab untuk sebahagian besar penggunaan di dunia tenaga dan sumber, dan mempunyai signifikan kesan alam sekitar Kemapanan menjadi semakin penting dan arkitek dan perancang mempunyai pengaruh besar ke atas prestasi alam sekitar bangunan yang dari awal-awal lagi daripada proses perancangan. [+]

»ENVIRONMENTAL DESIGN STRATEGI«

BELAJAR mengoptimumkan prestasi ALAM SEKITAR BANGUNAN KEPADA REKABENTUK BANGUNAN LESTARI MASA DEPAN

Sektor bangunan bertanggungjawab untuk sebahagian besar penggunaan di dunia bagi tenaga dan sumber, dan mempunyai kesan yang ketara kepada persekitaran. Kelestarian menjadi semakin penting dan arkitek dan perancang mempunyai pengaruh besar ke atas prestasi alam sekitar sebuah bangunan dari awal-awal proses perancangan. Dalam fasa reka bentuk yang singkat beberapa bulan, mereka menentukan kesan alam sekitar bangunan yang akan mempunyai lebih daripada lima puluh atau seratus tahun akan datang.

Kursus ini mengajar bagaimana untuk mengoptimumkan prestasi alam sekitar reka bentuk bangunan menggunakan alat-alat digital dan strategi reka bentuk. Latar belakang teori akan diberikan dalam bentuk persembahan input pendek oleh pakar-pakar yang berbeza. Ini mini-kuliah termasuk konsep reka bentuk kitaran berorientasikan, buaian ke buaian, penggunaan semula, tenaga dan kecekapan sumber dan penilaian kitaran hayat. Selain itu, pelbagai alat untuk penilaian prestasi alam sekitar akan diperkenalkan, contohnya Elca, CAALA, plugin Grasshopper termasuk ArchSim / Diva / kumbang / Honeybee. Pendekatan dan alat akan terus digunakan dalam kursus ini untuk projek reka bentuk kecil.... [-]


Video

Participants´ Statements