Summer School at Bauhaus University Weimar

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

kepala

Bauhaus SUMMER SEKOLAH

... Adalah program musim panas antarabangsa Bauhaus-Universität Weimar

dan menawarkan kursus-kursus dalam

  • Architecture | urbanisme
  • Art | Design
  • Kejuruteraan | alam Sekitar
  • BAHASA

Pilih daripada bahasa banyak dan kursus khusus!

... Terbuka kepada bakal pelajar, mahasiswa dan pelajar siswazah.

Setiap tahun kira-kira 400 peserta dari 70 buah negara di seluruh dunia mewujudkan suasana budaya yang unik. Jadilah sebahagian daripada pengalaman dan membuat persahabatan yang akan berlangsung seumur hidup!

... Adalah peluang yang baik untuk mengenali Bauhaus-Univerität Weimar

dan untuk menyambung kepada rangkaian antarabangsa dan meluaskan pengalaman budaya dan akademik anda. Ambil peluang ini!

... Adalah sumber inspirasi dan pengalaman yang sukar dilupakan sepanjang hayat.

Pengalaman, anda akan membuat dengan mengambil bahagian dalam Bauhaus Summer School, akan memberikan anda idea-idea baru dan memperkayakan kehidupan anda. Dapatkan inspirasi!

banner

Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut? Cari program yang pelbagai kursus dan aktiviti yang ditawarkan di Bauhaus Summer School! Alami keindahan Weimar, bandar Johann Wolfgang von Goethe dan Bauhaus!

Tiga lagi sebab yang baik ...

1. BANDARAYA WEIMAR

Weimar adalah bandar simbolik dengan sejarah yang kaya. kehidupan budaya Weimar dibentangkan antara Goethe & Schiller dan Bauhaus, antara Memorial Buchenwald dan Schloss Ettersburg (hanya German). Melalui muzium yang tak terhitung jumlahnya, empat panggung wayang (hanya German), Teater Nasional Jerman (hanya German) dan prestasi dan muzik adegan yang pelbagai, Weimar menawarkan beratus-ratus acara setiap bulan.

Bauhaus Summer School menghubungkan kepada mereka kemungkinan dan mencipta program pelbagai yang anda boleh menyesuaikan dengan minat anda. Anda boleh mengambil bahagian dalam banyak peristiwa-peristiwa pada kos yang dikurangkan atau percuma dengan ID Bauhaus Summer School anda.

banner

2. PENSYARAH

Semua pensyarah kami berpengalaman, terlibat dan profesional terlatih dan bersedia untuk bersenang-senang! Belajar bahasa dengan pengajar penutur asli atau mengambil mata pelajaran khusus dalam cara yang berbeza, dalam persekitaran pembelajaran yang santai, inspirasi lawatan, berkelah di taman dan banyak menari di pihak Bauhaus Summer School tradisional.

Semua pensyarah melakukan yang terbaik untuk membantu membuat masa anda di Weimar tidak dapat dilupakan. Tambahan pula, semua pengajar kursus bahasa penutur asli bahasa pengajaran mereka.

banner

3. PENGANJUR

Pasukan kami mengambil berat terhadap setiap peserta, sesuatu yang menjadi jelas sebelum anda pernah tiba di Weimar. Kami dengan senang hati mengambil masa untuk secara peribadi menjawab semua soalan dan e-mel. Sama ada melalui pos atau melalui telefon, kami melakukan yang terbaik untuk membantu anda dengan mana-mana soalan, masalah atau isu-isu yang anda mungkin mempunyai.

Kami secara peribadi bertemu dengan kamu di hari ketibaan dan membawa anda ke rumah anda. Dalam usaha untuk membantu anda menetap di dan membiasakan diri dengan rutin harian anda Weimar, kami menawarkan hari orientasi sebelum kursus bermula. Anda juga akan bertemu dengan tutor anda dan peserta lain di sana. Tambahan pula, anda boleh menghubungi kami semasa keseluruhan Bauhaus Summer School pada Ogos 24 jam sehari.

WE menantikan kehadiran ANDA DALAM WEIMAR DAN BERKONGSI AN SUMMER tidak dapat dilupakan dengan ANDA!

Lokasi

Weimar

Alamat
Geschwister-Scholl-Straße 15
Room 107

99423 Weimar, Thuringia, Jerman