esocaet Studies by CADFEM

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

CADFEM esocaet memupuk kelayakan kerjaya dalam bidang simulasi melalui seminar, pembelajaran dalam talian, dan kerja kursus universiti. Oleh itu, peluang kemajuan pendidikan kita membolehkan anda untuk mengukuhkan kemahiran anda untuk pelbagai CAE-tanggungjawab, tanpa mengira perisian simulasi yang anda gunakan. Untuk tujuan ini, kami bekerjasama dengan profesor dan pakar industri yang dihormati, yang membawa kepakaran dari pelbagai universiti dan bidang-bidang profesional.

sryjDengan mengambil bahagian dalam peluang kemajuan pendidikan kami, anda mempunyai peluang untuk memajukan kepakaran simulasi anda dengan teknologi terbaru atau untuk mengisi sebarang jurang pengetahuan melalui seminar-seminar kami. penawaran program kami pasti akan kualiti kerja anda, membolehkan anda untuk melakukan dengan kecekapan yang lebih, kreativiti, dan inovasi. Anda mempunyai peluang untuk meningkatkan kerjaya anda, yang seterusnya akan mempengaruhi kesejahteraan diri dan kepuasan anda sendiri dalam jangka pendek, dan akhirnya memberi kesan kepada kehidupan anda secara positif dalam jangka masa panjang. Lagipun, anda menghabiskan sebahagian besar daripada kehidupan anda di tempat kerja.

peluang pendidikan kerjaya bersepadu kami malangnya tidak bebas, tetapi sesungguhnya mereka adalah berbaloi: peserta kami telah mengesahkan bahawa pelaburan masa dan wang telah berhasil!

Simulasi Berdasarkan Engineering / Computer Aided Engineering (CAE)

Yilkejuruteraan berasaskan simulasi adalah penggunaan yang konsisten simulasi sepanjang proses pembangunan produk - daripada analisis awal daripada idea-idea konsep pertama kepada kajian yang berterusan dan memperbaiki sifat produk dalam pelbagai peringkat pembangunan sehingga mengoptimumkan pemprosesan mesin atau kajian alternatif lain. Penggunaan FEM (kaedah unsur terhingga) atau CFD (dinamik bendalir pengiraan) bermula beberapa tahun yang lalu, terutamanya dalam sektor aeroangkasa, industri automotif dan dalam bidang kejuruteraan awam, jadi pada masa kini kaedah telah diwujudkan dalam hampir semua sektor perindustrian serta dalam aplikasi lain seperti perubatan. kaedah semasa membuat ia mungkin untuk mensimulasikan keseluruhan sistem dan untuk memeriksa produk lengkap dalam senario tekanan tinggi realistik terlebih dahulu.

Simulasi membantu kami mendapatkan pemahaman yang holistik produk dan menjawab soalan utama: Bolehkah produk memenuhi apa yang dijanjikan kepada pelanggan?

This school offers programs in:
  • English
  • Jerman

Lihat Sijil »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Sijil

Sijil Pengajian Lanjutan (cas) Dinamik Bendalir Pengiraan

Online & Campus Combined Sambilan October 2017 Jerman Grafing

Computational Fluid Dynamics (CFD) adalah kunci kepada inovasi produk yang berjaya. Program peningkatan selanjutnya memperuntukkan kepakaran menyeluruh bagi permohonan yang berjaya. [+]

Computational Fluid Dynamics (CFD) adalah kunci kepada inovasi produk yang berjaya dalam pelbagai cabang industri: meningkatkan kecekapan pam dan turbin, penyejukan mesin elektrik atau mikrocip, pengurangan penggunaan bahan api kenderaan. Melaksanakan simulasi CFD tidak lagi cabaran; Walau bagaimanapun, untuk membuat kesimpulan yang betul dari hasil yang lebih berbanding sebelum ini. Inilah yang dimaksudkan Sijil Pengajian Lanjutan (CAS) Computational Fluid Dynamics menyediakan: kepakaran menyeluruh bagi permohonan yang berjaya - saintifik yang kukuh dan praktikal berorientasikan. Tinjauan Program Sejak 2016, CAS di Computational Fluid Dynamics telah ditawarkan di HSR Hochschule für Technik Rapperswil di Switzerland. Di mana sesuai, kursus juga boleh digabungkan dengan modul dari penawaran kursus sarjana di TH Ingolstadt dan HAW Landshut untuk melengkapkan ijazah sarjana. tawaran baru-baru ini Sijil Pengajian Lanjutan (CAS) Kajian modul Program bermula pada musim gugur gabungan komprehensif modul seperti yang diperlukan profesor yang berpengalaman dari universiti dan industri Bahasa pengantarnya ialah bahasa Inggeris, jika pelajar antarabangsa mengambil bahagian. Pembelajaran sepanjang hayat: Walaupun selepas tamat ijazah, anda boleh mengambil modul kursus. peserta Kumpulan Calon-calon yang ideal adalah graduan kolej, yang telah mengumpul pengalaman profesional dalam bidang kejuruteraan atau sains, dan yang berminat dalam kerjaya profesional atau pengurusan dalam bidang pembangunan produk dengan memberi tumpuan kepada simulasi cecair. Oleh kerana kajian ini diselia secara berasingan, ia juga mengambil kira kepentingan pendatang baru serta profesional yang berpengalaman yang ingin memindahkan dari bidang berkaitan kepakaran. Oleh itu, tawaran itu juga terbuka kepada profesional yang telah menimbang diploma, sarjana muda ini, sarjana atau ijazah kedoktoran. Tawaran modul Fluids Dinamik bendalir... [-]

Contact
Alamat lokasi
Marktplatz 2,
Grafing b. München

Grafing, Bavaria, 85567 DE