Baca keterangan rasmi

CADFEM esocaet memupuk kelayakan kerjaya dalam bidang simulasi melalui seminar, pembelajaran dalam talian, dan kerja kursus universiti. Oleh itu, peluang kemajuan pendidikan kita membolehkan anda untuk mengukuhkan kemahiran anda untuk pelbagai CAE-tanggungjawab, tanpa mengira perisian simulasi yang anda gunakan. Untuk tujuan ini, kami bekerjasama dengan profesor dan pakar industri yang dihormati, yang membawa kepakaran dari pelbagai universiti dan bidang-bidang profesional.

Dengan mengambil bahagian dalam peluang kemajuan pendidikan kami, anda mempunyai peluang untuk memajukan kepakaran simulasi anda dengan teknologi terbaru atau untuk mengisi sebarang jurang pengetahuan melalui seminar-seminar kami. penawaran program kami pasti akan kualiti kerja anda, membolehkan anda untuk melakukan dengan kecekapan yang lebih, kreativiti, dan inovasi. Anda mempunyai peluang untuk meningkatkan kerjaya anda, yang seterusnya akan mempengaruhi kesejahteraan diri dan kepuasan anda sendiri dalam jangka pendek, dan akhirnya memberi kesan kepada kehidupan anda secara positif dalam jangka masa panjang. Lagipun, anda menghabiskan sebahagian besar daripada kehidupan anda di tempat kerja.

peluang pendidikan kerjaya bersepadu kami malangnya tidak bebas, tetapi sesungguhnya mereka adalah berbaloi: peserta kami telah mengesahkan bahawa pelaburan masa dan wang telah berhasil!

Simulasi Berdasarkan Engineering / Computer Aided Engineering (CAE) kejuruteraan berasaskan simulasi adalah penggunaan yang konsisten simulasi sepanjang proses pembangunan produk - daripada analisis awal daripada idea-idea konsep pertama kepada kajian yang berterusan dan memperbaiki sifat produk dalam pelbagai peringkat pembangunan sehingga mengoptimumkan pemprosesan mesin atau kajian alternatif lain. Penggunaan FEM (kaedah unsur terhingga) atau CFD (dinamik bendalir pengiraan) bermula beberapa tahun yang lalu, terutamanya dalam sektor aeroangkasa, industri automotif dan dalam bidang kejuruteraan awam, jadi pada masa kini kaedah telah diwujudkan dalam hampir semua sektor perindustrian serta dalam aplikasi lain seperti perubatan. kaedah semasa membuat ia mungkin untuk mensimulasikan keseluruhan sistem dan untuk memeriksa produk lengkap dalam senario tekanan tinggi realistik terlebih dahulu.

Simulasi membantu kami mendapatkan pemahaman yang holistik produk dan menjawab soalan utama: Bolehkah produk memenuhi apa yang dijanjikan kepada pelanggan?

Program diajar dalam:
  • English
  • Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

Sijil

esocaet Studies by CADFEM

Computational Fluid Dynamics (CFD) adalah kunci kepada inovasi produk yang berjaya. Program peningkatan selanjutnya memperuntukkan kepakaran menyeluruh bagi permohonan ya ... [+]

Computational Fluid Dynamics (CFD) adalah kunci kepada inovasi produk yang berjaya dalam pelbagai cabang industri: meningkatkan kecekapan pam dan turbin, penyejukan mesin elektrik atau mikrocip, pengurangan penggunaan bahan api kenderaan. Melaksanakan simulasi CFD tidak lagi cabaran; Walau bagaimanapun, untuk membuat kesimpulan yang betul dari hasil yang lebih berbanding sebelum ini. Inilah yang dimaksudkan Sijil Pengajian Lanjutan (CAS) Computational Fluid Dynamics menyediakan: kepakaran menyeluruh bagi permohonan yang berjaya - saintifik yang kukuh dan praktikal berorientasikan.

Tinjauan Program

Sejak 2016, CAS di Computational Fluid Dynamics telah ditawarkan di HSR Hochschule für Technik Rapperswil di Switzerland. Di mana sesuai, kursus juga boleh digabungkan dengan modul dari penawaran kursus sarjana di TH Ingolstadt dan HAW Landshut untuk melengkapkan ijazah sarjana. ... [-]

Jerman Grafing
Oktober 2019
English,Jerman
Sambilan
6 bulan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu