esocaet Studies by CADFEM

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

CADFEM esocaet memupuk kelayakan kerjaya dalam bidang simulasi melalui seminar, pembelajaran dalam talian, dan kerja kursus universiti. Oleh itu, peluang kemajuan pendidikan kita membolehkan anda untuk mengukuhkan kemahiran anda untuk pelbagai CAE-tanggungjawab, tanpa mengira perisian simulasi yang anda gunakan. Untuk tujuan ini, kami bekerjasama dengan profesor dan pakar industri yang dihormati, yang membawa kepakaran dari pelbagai universiti dan bidang-bidang profesional.

Dengan mengambil bahagian dalam peluang kemajuan pendidikan kami, anda mempunyai peluang untuk memajukan kepakaran simulasi anda dengan teknologi terbaru atau untuk mengisi sebarang jurang pengetahuan melalui seminar-seminar kami. penawaran program kami pasti akan kualiti kerja anda, membolehkan anda untuk melakukan dengan kecekapan yang lebih, kreativiti, dan inovasi. Anda mempunyai peluang untuk meningkatkan kerjaya anda, yang seterusnya akan mempengaruhi kesejahteraan diri dan kepuasan anda sendiri dalam jangka pendek, dan akhirnya memberi kesan kepada kehidupan anda secara positif dalam jangka masa panjang. Lagipun, anda menghabiskan sebahagian besar daripada kehidupan anda di tempat kerja.

peluang pendidikan kerjaya bersepadu kami malangnya tidak bebas, tetapi sesungguhnya mereka adalah berbaloi: peserta kami telah mengesahkan bahawa pelaburan masa dan wang telah berhasil!

Simulasi Berdasarkan Engineering / Computer Aided Engineering (CAE) kejuruteraan berasaskan simulasi adalah penggunaan yang konsisten simulasi sepanjang proses pembangunan produk - daripada analisis awal daripada idea-idea konsep pertama kepada kajian yang berterusan dan memperbaiki sifat produk dalam pelbagai peringkat pembangunan sehingga mengoptimumkan pemprosesan mesin atau kajian alternatif lain. Penggunaan FEM (kaedah unsur terhingga) atau CFD (dinamik bendalir pengiraan) bermula beberapa tahun yang lalu, terutamanya dalam sektor aeroangkasa, industri automotif dan dalam bidang kejuruteraan awam, jadi pada masa kini kaedah telah diwujudkan dalam hampir semua sektor perindustrian serta dalam aplikasi lain seperti perubatan. kaedah semasa membuat ia mungkin untuk mensimulasikan keseluruhan sistem dan untuk memeriksa produk lengkap dalam senario tekanan tinggi realistik terlebih dahulu.

Simulasi membantu kami mendapatkan pemahaman yang holistik produk dan menjawab soalan utama: Bolehkah produk memenuhi apa yang dijanjikan kepada pelanggan?

Lokasi

Grafing

Alamat
Marktplatz 2,
Grafing b. München

85567 Grafing, Bavaria, Jerman