Royal Academy of Culinary Arts - RACA

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Royal Akademi Seni Kulinari, sekutu les Roches Sekolah Antarabangsa Pengurusan Hotel merupakan Jordan kolej swasta bukan keuntungan universiti bersekutu. Institusi yang menawarkan diploma dua tahun di Culinary Arts yang diiktiraf melalui les Roches oleh NEASC (New England Persatuan Sekolah dan Kolej) dan kesalahan itu mengenai pendidikan tinggi sebagai kampus mengajar keluar. The Royal Academy of Culinary Arts / Anak Syarikat les Roches menyediakan arahan dalam bahasa Inggeris kepada pelajar-pelajar mana-mana kaum, bangsa, jantina, warna kulit, agama atau kepercayaan yang telah berjaya mengikuti program sekolah menengah penuh.

Kami mendedahkan pelajar-pelajar kita untuk pelbagai kursus meliputi bidang yang saling berkaitan industri masakan. Kami menggabungkan teori dan praktikal kajian, pembelajaran berasaskan kraf dan latihan di hotel-hotel yang diiktiraf, restoran atau institusi yang berkaitan. Kebolehan intelektual pelajar sedang dibangunkan lagi melalui komponen pendidikan umum program diploma.

Objektif kami adalah untuk mendidik pelajar ke tahap yang tinggi daripada semua-sekitar kecekapan masakan, dalam pelbagai operasi industri masakan. Siswazah dari Royal Academy of Culinary Arts / Anak Syarikat les Roches akan telah membangunkan kecekapan dalam pelbagai kemahiran teknikal, organisasi dan pentadbiran dan akan dapat untuk kemajuan melalui barisan hierarki pengurusan masakan.

Kami membangunkan kebolehan pelajar untuk memulakan dan menguruskan perubahan dengan yang dihadapi mereka dengan isu-isu semasa dan cabaran yang dihadapi oleh industri. Kami berusaha untuk menggalakkan kesedaran dan pemahaman mengenai amalan masakan antarabangsa dan menggalakkan pelajar untuk bekerjasama dalam satu pasukan untuk meningkatkan kemahiran interpersonal. Siswazah dari Royal Academy of Culinary Arts / Anak Syarikat les Roches memulakan pada kerjaya mereka dengan keyakinan, bersenjata dengan pengetahuan, pengalaman dan kemahiran asas interpersonal yang membolehkan mereka untuk berjaya.

Akreditasi

The Royal Akademi Seni Kulinari (Anak Syarikat Les Roches) adalah Jordan kolej universiti khusus yang berkaitan. Dua tahun program diploma masakan diiktiraf dalam kedua-dua Jordan dan Switzerland.

The Royal Akademi Seni Kulinari diiktiraf di Jordan dari Kementerian Jordan Pengajian Tinggi melalui al Balqa Universiti Gunaan.

Raca Mission

The Royal Akademi Seni Kulinari adalah peneraju pasaran di rantau ini untuk pendidikan masakan. Melalui komitmen akademi kualiti, mempunyai program pendidikan yang inovatif dan industri yang berkaitan, serta mengekalkan nilai-nilai tertinggi bagi integrasi sosial, Akademi Diraja Seni Kulinari memastikan pelajar akan menjadi utusan terbaik dalam sektor ekonomi yang penting.

Matlamat kami

Matlamat utama akademi ini adalah untuk menyediakan industri dengan pemimpin-pemimpin masa depan, trend dan inovasi.

Tambahan pula akademi itu akan memastikan bahawa graduan mempunyai kemahiran yang berharga dan boleh dipindahkan seperti disiplin diri, hormat, integriti, keupayaan menyesuaikan diri, motivasi untuk pembelajaran sepanjang hayat dan roh yang menghidupkan satu untuk mencapai setiap hari.

The Royal Academy of matlamat Seni Kulinari adalah untuk menyediakan industri dengan lebih banyak daripada graduan hanya masakan dan untuk memberi pelajar lebih daripada sekadar masakan.

Laureate Sistem Hospitality Mission

Misi Laureate International Universities adalah untuk menyokong komuniti antarabangsa universiti yang menggalakkan pembelajaran tanpa sempadan. Tujuan kami adalah untuk menawarkan pendidikan yang lebih tinggi dengan perspektif yang unik pelbagai budaya, dan untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya yang menarik dan pencapaian sepanjang hayat. Kami berpegang kepada kepercayaan teras yang apabila pelajar berjaya, negara-negara maju dan masyarakat mendapat manfaat.

Melalui sekolah-sekolah dan kampus, misi Laureate Hospitality Pendidikan adalah untuk menyokong pendidikan sebuah badan pelajar antarabangsa komited untuk mencapai peneraju dalam industri perkhidmatan, seperti hospitaliti, pelancongan, pengurusan sukan, dan pengurusan perniagaan. Visi kami adalah bahawa graduan kami akan menjelmakan nilai-nilai ketegasan dalam kerja mereka, semangat pasukan yang kuat, fleksibiliti dalam penyelesaian masalah, dedikasi kepada perkhidmatan, perspektif global, dan menghormati budaya lain. Program kami akan menyediakan pelajar dengan pemahaman yang mendalam tentang prinsip-prinsip kepimpinan di tempat kerja dan dalam kehidupan seharian, dan memberi mereka peluang praktikal untuk membangunkan dan menunjukkan kemahiran kepimpinan.

Kami merealisasikan wawasan ini dalam program ijazah pertama kami dengan menyediakan dekat interaksi fakulti-pelajar dalam persekitaran pembelajaran yang berasaskan kraf. Persekitaran ini membolehkan para pelajar amalan, teori, dan sokongan untuk membangunkan nilai-nilai, alat-alat yang penting untuk pekerjaan serta-merta, dan keinginan untuk pembelajaran berterusan kerana mereka maju dalam kerjaya mereka.

Begitu juga, program siswazah teori-kira kami dengan amalan untuk memenuhi keperluan individu profesional.

Menghormati dan membina reputasi yang kukuh, tradisi, dan sejarah sebuah sekolah dalam sistem, Laureate Hospitality Pendidikan janji untuk menyediakan perkhidmatan sistem dan sokongan yang membolehkan sekolah untuk:

Mendidik pelajar dalam persekitaran pembelajaran sengaja direka. Menawarkan dan membangunkan program responsif kepada keperluan pasaran dalam industri perkhidmatan. Program reka bentuk yang mencerminkan piawaian antarabangsa yang berkualiti. Mendaftar, badan pelajar multinasional yang berkelayakan. Sambung pengalaman dengan teori semasa kedua-dua trimester akademik dan latihan. Pastikan pelajar memahami pendekatan untuk pengetahuan tentang bidang yang luas pembelajaran manusia. Melengkapkan pelajar dengan teras, kemahiran yang boleh dipindahkan seperti komunikasi, kreativiti dan pemikiran kritikal. Memastikan bahawa graduan memenuhi hasil pendidikan yang dimaksudkan. Buat pembelajaran dan persekitaran kerja yang terbuka, beroperasi dengan integriti dan hormat kepada semua ahli masyarakat.

Menyeluruh Les Roches Mission

Les Roches Sekolah Antarabangsa Pengurusan Hotel menyediakan pelajar komited kepada kerjaya antarabangsa dalam bidang hospitaliti dan perkhidmatan industri untuk berjaya. Teori keseimbangan program pendidikan model layanan mesra dengan amalan, pembelajaran kendiri dengan sokongan fakulti kuat dan mentor, menyediakan asas yang kukuh untuk pembelajaran sepanjang hayat.

Berpandukan misinya, les Roches memastikan agar para pelajar memperoleh kemahiran peribadi dan profesional untuk bekerja serta-merta dan perkembangan ke dalam jawatan kepimpinan dalam industri. Melalui rangkaian globalnya kampus dan laman pendidikan, model les Roches pendidikan secara konsisten mematuhi piawaian akademik yang tinggi dan sumber bersepadu untuk memberikan akses kepada pendidikan hospitaliti di seluruh dunia.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Diploma Seni Kulinari

Campus September 2017 Jordan Amman

Objektif program Seni Kulinari Diploma adalah untuk mendidik pelajar ke tahap pusingan semua kompetensi masakan dan untuk menyediakan pelajar untuk memasuki industri masakan dengan penuh keyakinan. Program ini mendidik pelajar dalam persekitaran pembelajaran berasaskan kraf, membantu mereka untuk memperoleh yang sesuai kemahiran operasi dan penyeliaan, pengetahuan dan sikap untuk matlamat peribadi dan profesional mereka. [+]

Objektif program Seni Kulinari Diploma adalah untuk mendidik pelajar ke tahap pusingan semua kompetensi masakan dan untuk menyediakan pelajar untuk memasuki industri masakan dengan penuh keyakinan. Program ini mendidik pelajar dalam persekitaran pembelajaran berasaskan kraf, membantu mereka untuk memperoleh yang sesuai kemahiran operasi dan penyeliaan, pengetahuan dan sikap untuk matlamat peribadi dan profesional mereka. Sebagai alternatif, pelajar boleh meneruskan pengajian mereka di les Roches, Switzerland; les Roches, Marbella, Sepanyol, Blue Mountains; Sydney, Australia atau Kendall College di Amerika Syarikat. Hasil pembelajaran Pada akhir program ini, pelajar akan dapat: • melaksanakan dengan berkesan dalam pelbagai tetapan operasi masakan. • menunjukkan pemahaman tentang amalan-amalan terbaik berhubung dengan organisasi dapur, kualiti, kebersihan dan kerja berpasukan. • menggunakan pengetahuan yang mereka telah mendapat untuk membangunkan kecekapan pengurusan masakan dalam suasana pengurusan yang junior. • menggunakan kemahiran biasa yang meningkatkan keberkesanan mereka dalam konteks peribadi dan profesional. • menunjukkan pemahaman dan kesedaran mengenai isu-isu moral dan etika dalam organisasi industri masakan. Pilihan Kerjaya Diploma Seni Kulinari Chef Eksekutif di restoran pelbagai-bintang. Makanan dan Pengurus Minuman. Chef Eksekutif Korporat. Chef Pembangunan konsep. Restauranteur. Chef peribadi. Pengajar masakan. [-]