Academy Of Applied Pharmaceutical Sciences (AAPS)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mesej AAPS Dekan

Saya amat gembira untuk mengalu-alukan anda ke laman web AAPS itu. Kami di AAPS, berusaha untuk menawarkan peluang pelajar-pelajar kita untuk mengembangkan pengalaman pembelajaran mereka di luar bilik darjah di samping menyediakan mereka dengan pelbagai cara untuk meneroka kepentingan dan nafsu mereka. AAPS juga menyokong pelajar dengan bimbingan dan nasihat mengenai peluang akademik dan kerjaya.

AAPS adalah pemimpin yang diiktiraf dalam pembangunan profesional dan latihan dalam bidang farmaseutikal, biofarmaseutikal, peranti perubatan, kosmetik, dan makanan. Oleh kerana sifat industri ini, AAPS bertujuan untuk meletakkan dirinya di barisan hadapan dalam pembangunan profesional dan latihan dengan terus berkembang dan mengembangkan program-program dalam usaha untuk bertindak secara berkesan kepada perubahan pesat teknologi dan permintaan tenaga kerja. Ia adalah dengan kaedah ini bahawa program-program kami akan menyediakan anda untuk masa depan anda.

Di sini, pelajar boleh mengambil kesempatan daripada intelektual, peribadi dan profesional peluang pertumbuhan. Pelajar dapat membentuk masa depan mereka dengan setiap program yang mereka yang mengambil bahagian dengan mengembangkan lagi pengetahuan mereka dan dengan fakulti yang luar biasa dan kakitangan, pelajar boleh dengan mudah hala tuju mereka dan mewujudkan rangkaian industri yang semakin penting.

Kami menawarkan program kaunseling akademik yang mantap melalui tumpuan mesyuarat satu-satu dengan diri saya sendiri, Dekan. Tambahan pula, AAPS menawarkan program fakulti-mentor untuk membantu pelajar berhubung dengan profesor dan ahli fakulti dan meneroka kepentingan akademik dan kepentingan di luar bilik darjah itu. Kami juga mempunyai program peer-mentor untuk membantu pelajar membina rangkaian berharga dan masyarakat menyokong manakala pelajar menghadiri AAPS.

Pada AAPS, pelajar akan menyertai sekumpulan rakan-rakan. Mereka yang menghadiri AAPS adalah lelaki dan wanita dari seluruh dunia dengan pelbagai latar belakang dan keupayaan kepimpinan terbukti. Mereka adalah cerah, berjaya dan bercita-cita tinggi individu yang sedang mencari untuk meningkatkan set kemahiran mereka dan prospek pekerjaan. AAPS terletak di Toronto, pusat kewangan dan kebudayaan Kanada, dan salah satu daripada bandar-bandar besar di dunia pelbagai budaya. Ini memberikan kami akses kepada ibu pejabat banyak organisasi dan telah membolehkan kami untuk membina hubungan yang kuat kepada masyarakat farmaseutikal dan makanan.

Jika anda sudah sebahagian daripada komuniti kami atau berminat menyertai kami, anda sangat disambut mesra dan saya berharap anda akan melawat kita. Saya terutamanya menjemput anda untuk mengambil perhatian terhadap kebolehan kami untuk membantu pelajar mendapatkan diletakkan dengan pharma, makanan dan industri yang berkaitan. Bagi mereka yang sedang mempertimbangkan menyertai AAPS, mengambil sedikit masa untuk meneroka maklumat program ini di laman web kami, mengunjungi kampus kami, dan mendapatkan khidmat nasihat kerjaya sebelum bermulanya penggal.

Pada AAPS kami sentiasa berminat untuk mendengar daripada pelajar bakal kami. Meminta kami soalan, memberitahu kita bagaimana kita boleh membantu anda, atau datang untuk melihat kami. Anda boleh menghantar e-mel kepada kami di info@aaps.ca, atau hubungi kami di 416-502-2277.

Saya berharap dapat mengenali setiap anda secara peribadi, jadi sila singgah!

Selamat sejahtera,

Laleh Bighash

Dekan Hal Ehwal Saintifik AAPS

Kemudahan AAPS

Lengkap FARMASEUTIKAL MAKMAL

Makmal farmaseutikal yang luas membolehkan pelajar mendapat pengalaman hands-on yang mereka perlukan dalam menjalankan peralatan makmal dan melakukan ujian ke atas bahan mentah farmaseutikal, dalam proses bahan dan produk siap. Makmal ini dilengkapi dengan peralatan audio visual terkini dan HPLCs automatik sepenuhnya berjalan dengan Empower dan perisian Millenium serta Pembubaran, IR, UV, Auto-Titrators, Karl Fisher, kerapuhan dan Kekerasan Penguji.

Makmal ini membolehkan banyak ruang kepada pelajar untuk memaksimumkan pembelajaran dan melaksanakan ujian bebas menyediakan mereka untuk mendapatkan pekerjaan dengan industri farmaseutikal.

KIMIA ANALISIS MAKMAL

Yang baru membina makmal kimia analisis termasuk kawasan pengajaran, kawasan instrumentasi, ruang sokongan dan penyimpanan bilik persediaan. Teknologi canggih menggalakkan amali eksperimen praktikal dan motivasi pelajar untuk menggabungkan apa yang dipelajari ke dalam kerjaya dan kehidupan mereka.

Ciri khas makmal moden termasuk stesen sampel penyediaan, basah kimia stesen ujian, fizikal kimia stesen ujian, HPLC, UV, IR, Autotitrators, meter pH, .. Pelajar akan dapat menggunakan peralatan ini bebas untuk menguasai instrumental dan basah analisis kimia.

Mengenai AAPS Farmasi Pusat Latihan

AAPS didaftarkan sebagai sebuah kolej kerjaya swasta di bawah akta kolej kerjaya swasta, 2005 Jika anda sedang mencari untuk sebuah kolej yang menawarkan program-program yang mencabar dalam bidang permintaan yang tinggi, seperti Pharmal, Biopharma, penjagaan kesihatan, Makanan, Peralatan Perubatan, Kosmetik dan AAPS Alam Sekitar adalah tempat untuk anda. Jangan tunggu ganjaran hidup untuk datang sekitar - Jadikan ia berlaku dengan mendapatkan pendidikan yang anda perlukan.

AAPS adalah perdana Kanada Sains Hayat dan Farmaseutikal kolej latihan. Sekolah ini telah ditubuhkan pada tahun 2003 untuk menangani permintaan yang semakin meningkat oleh pengeluar penjagaan kesihatan untuk bersedia lebih baik dan lebih pemohon praktikal terlatih. Sebagai tindak balas disesuaikan, AAPS telah direka dan dibuat operasi oleh sepasukan pakar-pakar industri yang berpengalaman dengan satu misi dalam fikiran; untuk mewujudkan program pembangunan kemahiran profesional yang akan melebihi piawaian industri-latihan ".

Menggunakan profesional industri sahaja terkemuka dengan dekad pengalaman, AAPS yang menetapkan standard untuk farmaseutikal, makanan dan penjagaan kesihatan latihan dan kemajuan kerjaya. Pakar-pakar ini terus membangun dan mengemaskini program diploma dan kursus sijil di AAPS untuk memenuhi permintaan yang ketat industri.

Tiga negeri-of-the-art makmal dan kemudahan bilik darjah moden, digabungkan dengan perkongsian berterusan dan perundingan pembangunan padang dengan majikan dan badan-badan kawal selia, telah membantu AAPS mencapai tempat yang unik dan sangat dihormati dalam bidang pendidikan dan latihan.

AAPS adalah antara yang tertinggi diberi dan kolej yang paling dihormati di Amerika Utara. Hubungan rapat industri, makmal yang lengkap dan kemudahan profesional membolehkan AAPS untuk mereka bentuk dan mengarahkan program yang melahirkan graduan yang berkelayakan yang telah lama diambil untuk pekerjaan profesional di kedua-dua kemasukan dan tahap maju.

Graduan AAPS menikmati kadar guna tenaga tertinggi dalam industri. Sertailah kami hari ini!

This school offers programs in:
  • English

Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Program Makanan Dan Farmaseutikal Diploma - Penyelidikan Dan Pembangunan

Online & Campus Combined Sepenuh masa 50  September 2017 Kanada Ontario

Dalam program ini, para pelajar akan mendapat pengalaman tangan dalam melaksanakan penyelidikan teknik makmal seperti HPLC, Pembubaran, dan pelbagai kerja Kimia Analisis. Kemahiran ini dilengkapi dengan latihan mengenai penggubalan, penulisan saintifik, jaminan kualiti, penyelidikan klinikal dan keselamatan dadah serta teknik R & D, pemprosesan dan keselamatan khusus untuk industri makanan. [+]

industri farmaseutikal dan makanan adalah sangat bergantung kepada Penyelidikan dan Pembangunan. R & D telah terbukti menguatkan ekonomi dan meningkatkan kualiti hidup untuk semua. Melabur dalam penyelidikan di semua peringkat adalah penting untuk pertumbuhan jangka panjang mana-mana negara dan kemakmuran. Menyedari keperluan untuk penyelidik terlatih dalam industri farmaseutikal dan makanan, AAPS R & D program menyediakan pelajar dengan akademik, teknikal, industri dan pengetahuan kawal selia yang diperlukan untuk memulakan kerjaya penyelidikan dalam industri farmaseutikal dan makanan. Dalam program ini, para pelajar akan mendapat pengalaman tangan dalam melaksanakan penyelidikan teknik makmal seperti HPLC, Pembubaran, dan pelbagai kerja Kimia Analisis. Kemahiran ini dilengkapi dengan latihan mengenai penggubalan, penulisan saintifik, jaminan kualiti, penyelidikan klinikal dan keselamatan dadah serta teknik R & D, pemprosesan dan keselamatan khusus untuk industri makanan. program R & D ini menyediakan pelajar untuk bekerja di Makmal Penyelidikan, Pematuhan, Penggubalan, dan Penyelidikan Klinikal Jabatan syarikat Pharma serta Pembangunan Produk Makanan, Pemprosesan Makanan dan jabatan Keselamatan Makanan. Untuk mendaftar untuk Dalam Kelas, hubungi kami melalui telefon di 416-502-2277 atau melalui email di info@aaps.ca Program Diploma: Sila terus menghubungi AAPS Pendaftaran dan Pembayaran. Kursus Sijil individu: Sila lihat di bawah untuk menyemak ketersediaan talian. Kursus-kursus dalam talian berdaftar dan dibayar secara berasingan. Rangka Kursus Diploma dalam Penyelidikan dan Pembangunan - Makanan dan Pharma Kod Kursus - - RD01 Pengenalan kepada R & D Pharma Di dalam kelas n / a FSQ005 Pembangunan Produk Makanan Di dalam kelas talian MFG1007 Pengenalan kepada Kaedah Pembuatan Farmaseutikal Di dalam kelas talian FSQ004 Pemprosesan makanan Di... [-]

Teknologi Makanan, Keselamatan Dan Diploma Kualiti

Campus Sepenuh masa September 2017 Kanada Ontario

Teknologi Makanan, Keselamatan dan Program Diploma Kualiti direka untuk membantu pelajar membangunkan pendekatan tangan-on dengan keselamatan dan kualiti makanan, sementara membolehkan mereka peluang untuk mendapatkan pensijilan keselamatan makanan. [+]

Teknologi Makanan, Keselamatan dan Diploma Kualiti Teknologi Makanan, Keselamatan dan Program Diploma Kualiti direka untuk membantu pelajar membangunkan pendekatan tangan-on dengan keselamatan dan kualiti makanan, sementara membolehkan mereka peluang untuk mendapatkan pensijilan keselamatan makanan. Program ini menggabungkan pengetahuan khusus dan kemahiran yang diperlukan untuk melaksanakan prinsip-prinsip asas jaminan kualiti. Selain itu, program ini direka untuk sama-sama berguna untuk peringkat kemasukan atau pembangunan kerjaya berterusan di dalam industri makanan dan minuman Program ini adalah sama-sama memberi manfaat kepada mereka yang ingin melengkapkan kemahiran sedia ada dan pengetahuan dengan menaik taraf. Pendekatan bersepadu AAPS yang mampu pelajar dengan asas dan pengetahuan untuk membangunkan, melaksanakan dan mengekalkan program keselamatan makanan menggunakan kaedah seperti GMP dan HACCP untuk memastikan produk mematuhi keselamatan dan kualiti standard kebangsaan dan antarabangsa. Diploma Teknologi Makanan, Keselamatan dan Kualiti Kursus Termasuk: Jaminan Makanan Kualiti dan Kawalan Kualiti (Pengenalan & Advanced, - Kuliah) Sanitasi tumbuhan (Kuliah) Makanan Kimia (Pengenalan dan Makanan Kimia - Kuliah & Makmal) Teknologi Pemprosesan Makanan (Pengenalan & Advanced - Kuliah) Pembangunan Produk Makanan (Kuliah) Makanan Mikrobiologi (Kuliah & Makmal) Pengenalan kepada Sains Makanan (Kuliah) Keselamatan Makanan (GMP, HACCP, BRC, dan SQF - Kuliah) Peraturan-Peraturan Makanan (Kuliah) Penulisan Teknikal Profesionalisme dan Kerjaya Pembangunan Keselamatan Makanan Sijil Pensijilan keselamatan makanan yang perlu untuk bekerja dalam banyak makanan dan minuman persekitaran yang berkaitan, termasuk untuk pelayan makanan dan minuman, orang yang bekerja dalam penyediaan makanan dan orang-orang yang bekerja dalam suasana institusi, serta pengeluaran makanan berskala besar. Ramai majikan juga mempunyai keutamaan untuk calon-calon yang boleh memenuhi berkaliber tinggi... [-]

Video

AAPS Students Conducting Experiments in the GLP Laboratory

Contact

Academy Of Applied Pharmaceuticals Sciences (AAPS)

Alamat 200 Consumers
M2J 4R4 Canada
Website http://www.aaps.ca/
Telefon +1 416-502-2277