Alexander College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Alexander College

Alexander College adalah institusi pasca menengah swasta yang memberi perkhidmatan kepada kira-kira 2,000 pelajar setiap tahun. Alexander College menawarkan pelbagai ijazah sarjana dan program pemindahan [lihat Program] termasuk Pemindahan Universiti, ijazah Associate of Arts dan Associate of Science.

Program Bahasa Inggeris untuk tujuan Akademik yang bersepadu juga disediakan untuk membantu penutur Bahasa Inggeris bukan asli dengan peralihan mereka ke pengajian peringkat universiti dalam bahasa Inggeris.

Alexander College diiktiraf dan diiktiraf oleh BC Kementerian Pendidikan Lanjutan, Lembaga Jaminan Kualiti Ijazah (DQAB), program Jaminan Kualiti Pendidikan BC (EQA), dan merupakan peserta bangga dalam Sistem Pindahan BC, yang dianjurkan oleh Majlis BC pada Pengakuan dan Pemindahan (BCCAT).

Tahun akademik mempunyai empat syarat: Musim Kejatuhan (Sept-Dec), Musim Sejuk (Jan-Apr), Spring (Mei-Julai) dan Summer intensif (Julai-Ogos).

130089_downtown_campusshot22.jpg

Misi

Alexander College berusaha untuk mencapai kecemerlangan pendidikan tinggi untuk pelajar dari latar belakang budaya dan kebolehan bahasa dengan menyediakan kursus transfer universiti dan program ijazah, perkhidmatan sokongan individu dan aktiviti kampus yang diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk memupuk penglibatan masyarakat tempatan dan global.

Tema Teras

 • Menyediakan persekitaran pembelajaran yang menyokong pelajar dengan latar belakang budaya dan kebolehan bahasa.
 • Menawarkan kursus pemindahan universiti dan program ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.
 • Menyokong pertumbuhan dan perkembangan individu melalui pencapaian akademik dan penglibatan masyarakat, menyediakan pelajar untuk kajian dan kerjaya masa depan.

130094_campus.jpg

Soalan Lazim (FAQ)

Apakah jenis dokumen yang perlu saya serahkan kepada permohonan saya?

Dokumen berikut diperlukan untuk kemasukan:

 • Transkrip sekolah tinggi rasmi, dalam bahasa Inggeris, atau dengan terjemahan bahasa Inggeris atau disahkan, yang menunjukkan keputusan untuk tiga tahun terakhir sekolah menengah. Pelajar yang masih dalam Gred 12 boleh memohon sebelum tamat pengajian, dan apabila menamatkan pengajian dikehendaki mengemukakan transkrip rasmi akhir sebelum pendaftaran kursus.
 • Sijil pengijazahan sekolah tinggi rasmi, dalam bahasa Inggeris, atau dengan terjemahan bahasa Inggeris atau bertulis yang disahkan.
 • Keputusan ujian bahasa Inggeris (TOEFL, IELTS, atau setaraf) jika berkenaan.
 • Semua transkrip pasca menengah rasmi lain dari institusi Kanada lain, jika berkenaan.
 • Masuk dengan borang Dokumen Tidak Saksikan, jika berkenaan
 • Halaman foto dan maklumat pasport
 • Permintaan belajar / visa pelajar / kad PR / Kewarganegaraan Kanada
 • Perlindungan insurans perubatan

Saya seorang pelajar antarabangsa. Adakah saya perlu mengemukakan sebarang dokumen khas?

Ya. Pelajar antarabangsa memerlukan beberapa dokumen tambahan.

 • Permit pengajian diperlukan sebelum pendaftaran kursus.
 • Terjemahan bahasa Inggeris yang diperakui diperlukan untuk sebarang dokumen permohonan yang tidak dalam bahasa Inggeris.

Bilakah tarikh akhir permohonan?

Kemasukan masih dibuka sehingga hujung minggu kedua kelas dalam tempoh biasa, dan akhir minggu pertama kelas dalam musim Spring dan Summer Intensif. Tarikh ini dipanggil tarikh tambahkan / tenggelam / perubahan. Sesetengah kursus boleh mengisi dengan cepat, dan kami menggalakkan pelajar baru mengemukakan permohonan secepat mungkin untuk mempunyai pemilihan kursus terbaik.

Bilakah kelas bermula?

Tahun akademik dibahagikan kepada empat istilah: Musim gugur (Sept-Dis), Musim Sejuk (Jan-Apr), Musim Bunga (Mei-Julai) dan Summer intensif (Julai-Ogos).

Saya seorang pelajar antarabangsa di luar negara, dan saya perlu memohon permit pengajian untuk datang ke Kanada. Berapa banyak wang saya perlu membayar deposit tuisyen?

Deposit tuisyen bersamaan dengan yuran sebanyak 15 kredit (1 istilah / 5 kursus). Jumlah ini ialah $ 7,200.00

Bagaimanakah saya memohon Bantuan Kewangan?

Pinjaman pelajar pendidikan disediakan untuk pelajar domestik Alexander College dari kerajaan negara Kanada, serta dari wilayah British Columbia.

130093_transfer-students.jpg

Pemindahan Universiti

Dapatkan Kemasukan ke Universiti dan Program Pilihan Anda

Menggunakan Program Perpindahan Universiti, para pelajar dapat meneroka minat mereka melalui kursus universiti pertama dan kedua yang boleh dipindahkan ke kolej atau universiti pada tahun program kedua atau ketiga. Ijazah Sarjana Muda biasanya empat tahun dalam tempoh dan ditawarkan oleh semua universiti awam dan swasta utama di Kanada.

Universiti-universiti ini menggunakan sistem berasaskan kredit, dengan jurusan (pengkhususan) dan program ijazah yang memerlukan penyelesaian sejumlah kredit kursus. Program ijazah sarjana muda memerlukan penyempurnaan 120 kredit. Adalah mungkin untuk pelajar memasuki universiti setelah menyelesaikan beberapa kursus kredit di sebuah kolej. Di British Columbia, majoriti kolej dan universiti awam dan swasta yang bertauliah membenarkan pelajar memindahkan kredit pasca menengah mereka ke program ijazah Sarjana Muda pilihan mereka dalam sistem British College for Admissions and Transfer (BCCAT).

130103_IMG_1407.jpg

Pelajar yang memasuki universiti melalui kolej (berbanding dengan memasuki universiti secara langsung selepas menamatkan sekolah menengah) dipanggil pelajar pemindahan. Untuk mendapatkan kemasukan ke universiti, pindahan pelajar perlu memenuhi keperluan kemasukan universiti tersebut. Di samping itu, pelajar mungkin perlu memenuhi keperluan program untuk masuk ke fakulti, jabatan, atau sekolah tertentu. Alexander College menawarkan pelbagai kursus universiti pertama dan tahun kedua yang boleh dipindahmilik dalam sistem BCCAT dan seterusnya.

Ini membolehkan pelajar menerima kredit untuk kursus yang diambil di Alexander College di Universiti pilihan mereka. Untuk membantu pelajar memilih kursus yang membolehkan mereka untuk berjaya memindahkan ke universiti, Alexander College menawarkan Perkhidmatan Penasihat Akademik kepada semua pelajarnya. Penasihat Akademik membantu pelajar memahami keperluan kemasukan universiti dan fakulti dan membuat pelan kajian yang akan meletakkan mereka di jalan memenuhi kehendak program ijazah Sarjana Muda.

Bergantung pada keadaan unik setiap pelajar, Penasihat Akademik membantu pelajar menilai prasyarat dan kursus kuliah sebelum mereka untuk membangunkan rancangan untuk peralihan lancar ke universiti pilihan mereka.

Lokasi

Burnaby

Alamat
#101 - 4603 Kingsway
Burnaby, BC, Canada V5H 4M4

Burnaby, British Columbia, Kanada

Vancouver

Alamat
#100 - 602 West Hastings Street
Vancouver, BC, Canada V6B 1P2

Vancouver, British Columbia, Kanada