Baca keterangan rasmi

Alexander College

Mengenai Alexander College

Misi dan Matlamat

Alexander College membantu golongan muda mendapat manfaat daripada menyertai komuniti pendidikan yang lebih tinggi. Kami menyediakan dua tahun pertama pengajian universiti yang membawa kepada ijazah Bersekutu dan transfer ke universiti dalam persekitaran berpusatkan pelajar dan sokongan yang.

Matlamat:

 • Menyediakan persekitaran pembelajaran yang serius dan memberi sokongan di mana pelajar dengan pelbagai latar belakang budaya dan kebolehan bahasa boleh mula pengajian universiti pada masa yang sama meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris mereka.
 • Menyediakan persediaan akademik yang diiktiraf oleh institusi akademik yang lain di seluruh Amerika Utara dan seterusnya, dan menyediakan asas untuk kemajuan berjaya melalui kajian yang lebih maju.
 • Menggalakkan pertumbuhan dan pembangunan individu dengan menyokong pencapaian akademik setiap pelajar dan penglibatan dalam kehidupan umat College.
 • Mewujudkan dan mengekalkan reputasi untuk kecemerlangan dalam komuniti akademik dalam setiap aspek program College, aktiviti, dan perkhidmatan.

Soalan Lazim (FAQ)

Alexander College

Apakah jenis dokumen yang perlu saya hantar dengan permohonan saya?

Dokumen-dokumen berikut diperlukan untuk kemasukan:

 • Rasmi transkrip sekolah tinggi, dalam bahasa Inggeris, atau dengan terjemahan bahasa Inggeris rasmi atau disahkan, yang menunjukkan keputusan bagi tiga tahun terakhir sekolah tinggi. Pelajar masih di Gred 12 boleh memohon sebelum tamat pengajian, dan selepas tamat pengajian dikehendaki mengemukakan transkrip rasmi terakhir sebelum pendaftaran kursus.
 • sijil tamat pengajian sekolah tinggi rasmi, dalam bahasa Inggeris, atau dengan terjemahan rasmi atau disahkan Inggeris.
 • keputusan ujian Bahasa Inggeris (TOEFL, IELTS, atau setara) jika berkenaan.
 • Semua jawatan rasmi transkrip menengah lain daripada institusi Kanada lain, jika berkenaan.
 • Kemasukan Borang Dokumen tidak rasmi, jika berkenaan
 • Passport gambar dan halaman
 • kad permit Belajar / pelajar visa / PR / kerakyatan Kanada
 • perlindungan insurans perubatan

Saya seorang pelajar antarabangsa. Adakah saya perlu mengemukakan apa-apa dokumen yang istimewa?

Ya. Pelajar antarabangsa memerlukan beberapa dokumen tambahan.

 • A permit kajian diperlukan sebelum pendaftaran kursus.
 • Satu terjemahan bahasa Inggeris yang diperakui diperlukan untuk sebarang dokumen permohonan yang tidak dalam bahasa Inggeris.

Bilakah tarikh akhir permohonan?

Kemasukan masih terbuka sehingga akhir minggu kedua kelas dalam istilah biasa, dan pada akhir minggu pertama kelas di Spring dan Summer jangka Rapi. Tarikh ini dipanggil add / drop / perubahan tarikh akhir. Sesetengah kursus boleh mengisi dengan cepat, dan kami menggalakkan pelajar baru mengemukakan permohonan secepat mungkin untuk mempunyai pemilihan kursus yang terbaik.

Bila kelas bermula?

Tahun akademik dibahagikan kepada empat penggal: Fall (Sept-Dis), Winter (Jan-Apr), Spring (Mei-Julai) dan Summer intensif (Julai-Ogos).

Saya seorang pelajar antarabangsa di luar negara, dan saya perlu memohon permit kajian untuk datang ke Kanada. Berapa banyak wang yang perlu saya bayar sebagai deposit tuisyen?

Deposit tuisyen adalah bersamaan kepada bayaran untuk 15 kredit (/ 5 kursus 1 jangka). Jumlah ini adalah $ 7,200.00

Bagaimana saya boleh memohon Bantuan Kewangan?

pinjaman pelajar pendidikan adalah untuk pelajar domestik Alexander College daripada kerajaan Kanada, dan juga dari wilayah British Columbia.

University Transfer

Alexander College

Keuntungan Kemasukan ke Universiti dan Program Pilihan Anda

Menggunakan Program Pemindahan University, pelajar dapat meneroka minat mereka melalui pertama dan kedua tahun kursus universiti yang boleh dipindahkan ke kolej atau universiti pada tahun program kedua atau ketiga.

Ijazah Sarjana Muda biasanya empat tahun lamanya, dan ditawarkan oleh semua universiti awam dan swasta utama di Kanada. Sekolah yang berikut menggunakan sistem berasaskan kredit, dengan jurusan (pengkhususan) dan program ijazah yang memerlukan penyiapan beberapa set kredit kursus. program Ijazah Sarjana Muda standard ini memerlukan penyelesaian 120 kredit dalam jumlah.

Ia adalah mungkin untuk pelajar memasuki universiti selepas tamat beberapa kredit kursus di kolej. Di British Columbia, majoriti kolej dan universiti awam dan swasta yang diiktiraf membenarkan pelajar untuk memindahkan kredit lepasan menengah mereka ke arah program ijazah Sarjana Muda pilihan mereka dalam Majlis Columbia British untuk Kemasukan dan sistem Transfer (BCCAT). Pelajar yang memasuki universiti melalui sebuah kolej (bertentangan dengan memasuki universiti secara langsung selepas tamat sekolah tinggi) dipanggil pelajar pemindahan.

Untuk mendapat kemasukan ke universiti, memindahkan pelajar perlu memenuhi syarat kemasukan yang universiti. Selain itu, pelajar mungkin perlu untuk memenuhi keperluan program untuk kemasukan ke fakulti tertentu, jabatan, atau sekolah.

Alexander College menawarkan pelbagai kursus universiti pertama dan kedua tahun itu boleh dipindahkan dalam sistem BCCAT dan seterusnya. Ini membolehkan pelajar untuk menerima kredit untuk kursus yang diambil pada Alexander College di universiti pilihan mereka.

Membantu pelajar dalam memilih kursus-kursus yang akan membolehkan mereka untuk berjaya memindahkan kepada universiti, Alexander College menawarkan Akademik Menasihati Perkhidmatan kepada semua pelajarnya. Penasihat Akademik membantu pelajar memahami keperluan universiti dan memasuki fakulti dan mewujudkan pelan kajian yang akan meletakkan mereka di atas jalan yang memenuhi keperluan program Ijazah Sarjana Muda. Bergantung kepada situasi unik setiap pelajar, Penasihat Akademik membantu pelajar dalam menilai prasyarat mereka dan kerja kursus kolej sebelumnya dalam usaha untuk membangunkan satu pelan untuk peralihan yang lancar kepada sebuah universiti pilihan mereka.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Associate of Arts

Alexander College

Bersekutu Sastera adalah ijazah sarjana muda dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu direka u ... [+]

Bersekutu Sastera

Gambaran Keseluruhan

Bersekutu Sastera adalah ijazah sarjana muda dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu direka untuk memberi pengetahuan dan pengalaman meluas sebagai persediaan untuk memasuki tenaga kerja, atau sebagai asas untuk kajian ijazah selanjutnya.

Pelajar dalam Bersekutu program Sastera akan mendapat pengetahuan pelbagai disiplin di setiap fakulti seni, kemanusiaan, dan sains sosial, dan membangunkan pemikiran dan penyelidikan kemahiran kritikal mereka. Program ini menyediakan pengalaman pembelajaran yang komprehensif yang juga membolehkan pelajar untuk menyesuaikan kerja kursus mereka untuk memberi tumpuan kepada kawasan kepentingan peribadi.... [-]

Kanada Burnaby
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alexander College

Bersekutu Sastera (Ekonomi) Ijazah adalah bukti kelayakan dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Berse ... [+]

Bersekutu Sastera (Ekonomi)

Bersekutu Sastera (Ekonomi) Ijazah adalah bukti kelayakan dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu direka untuk memberi pengetahuan dan pengalaman meluas sebagai persediaan untuk memasuki tenaga kerja, atau sebagai asas untuk kajian ijazah selanjutnya.

Pelajar dalam Bersekutu program Sastera (Ekonomi) Ijazah akan mendapat pengetahuan pelbagai disiplin dalam bidang ekonomi teori dan digunakan, serta tingkah laku kompetitif, dasar ekonomi, dan ekonomi global. Pelajar akan memperoleh alat untuk dapat menganalisis pengeluaran, pengedaran, dan penggunaan barangan dan perkhidmatan.... [-]

Kanada Burnaby
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alexander College

Bersekutu Sastera (Perniagaan) Ijazah adalah ijazah sarjana muda dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijaza ... [+]

Bersekutu Sastera (Perniagaan) Ijazah

Gambaran Keseluruhan

Bersekutu Sastera (Perniagaan) Ijazah adalah ijazah sarjana muda dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu direka untuk memberi pengetahuan dan pengalaman meluas sebagai persediaan untuk memasuki tenaga kerja, atau sebagai asas untuk kajian ijazah selanjutnya.

Pelajar dalam Bersekutu Sastera (Perniagaan) program Ijazah akan mendapat pengetahuan pelbagai disiplin dalam fakulti ekonomi, pengurusan, perakaunan, pemasaran, dan analisis statistik, dan akan membangunkan pemikiran dan penyelidikan kemahiran kritikal mereka. Program ini juga termasuk kepekatan disesuaikan dalam bidang ekonomi, yang membolehkan pelajar untuk meneroka teori ekonomi dan aplikasi sempena topik terpilih berkaitan dengan perdagangan yang Bersekutu Sastera (Perniagaan) Ijazah adalah ijazah asas yang terdiri daripada 64 kredit dalam jumlah, biasanya menyelesaikan lebih tempoh dua tahun. keperluan program termasuk sekurang-kurangnya 24 kredit dalam bidang ekonomi dan sekurang-kurangnya 12 kredit dalam Commerce.... [-]

Kanada Burnaby
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alexander College

Bersekutu Sastera (Psikologi) Ijazah adalah ijazah sarjana muda dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah ... [+]

Bersekutu Sastera (Psikologi) Ijazah

Gambaran Keseluruhan

Bersekutu Sastera (Psikologi) Ijazah adalah ijazah sarjana muda dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu direka untuk memberi pengetahuan dan pengalaman meluas sebagai persediaan untuk memasuki tenaga kerja, atau sebagai asas untuk kajian ijazah selanjutnya.

Pelajar Bersekutu Sastera (Psikologi) program ijazah akan mendapat pengetahuan pelbagai disiplin di setiap fakulti seni, kemanusiaan, dan sains sosial, dan membangunkan pemikiran dan penyelidikan kemahiran kritikal mereka. Program ini juga termasuk kepekatan disesuaikan dalam bidang psikologi, yang membolehkan pelajar meneroka kawasan yang berbeza dalam bidang psikologi, termasuk kognitif dan psikologi tidak normal, analisis data, kaedah penyelidikan, dan asas saintifik tingkah laku manusia.... [-]

Kanada Burnaby
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Associate of Science

Alexander College

Bersekutu Muda Sains adalah ijazah sarjana muda dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu direk ... [+]

Madya Muda Sains

Gambaran Keseluruhan

Bersekutu Muda Sains adalah ijazah sarjana muda dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu direka untuk memberi pengetahuan dan pengalaman meluas sebagai persediaan untuk memasuki tenaga kerja, atau sebagai asas untuk kajian ijazah selanjutnya.

Pelajar dalam Bersekutu program Ijazah Sains akan memperolehi pengetahuan pelbagai disiplin sains semula jadi dan digunakan, dan membangunkan pemikiran dan penyelidikan kemahiran kritikal mereka. Program ini menyediakan pengalaman pembelajaran yang komprehensif yang juga membolehkan pelajar untuk menyesuaikan dan menumpukan kerja kursus mereka di kawasan kepentingan peribadi seperti biologi, kimia, sains komputer, matematik, atau fizik. Pelajar juga dapat memenuhi sebahagian besar keperluan kerja kursus mereka untuk program kejuruteraan tahun dan diploma kejuruteraan pertama.... [-]

Kanada Burnaby
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Kursus

Alexander College

The English for Academic Purposes Program adalah program persediaan direka untuk membangunkan teras kemahiran Bahasa Inggeris dalam konteks lepasan menengah, membolehkan ... [+]

Bahasa Inggeris untuk tujuan akademik Bilangan kursus Tajuk kursus University-Kursus Tahap Kelayakan Engl 094 Asas Bahasa Inggeris 1: Upper-Permulaan n / a Engl 095 Asas Bahasa Inggeris 2: Lower Intermediate n / a Engl 096 Penyediaan Akademik: Intermediate n / a Engl 097 Akademik Penyediaan: Upper-Intermediate n / a Engl 098 Academic Preparation: Lower-Advanced Sehingga 2 kursus peringkat universiti Engl 099 Penyediaan Akademik: Advanced Sehingga 3 kursus peringkat universiti Foundations Engl 094 dan 095 direka untuk pelajar yang memerlukan untuk membina asas-asas bahasa Inggeris sebelum beralih kepada kemahiran akademik yang berkaitan yang memerluk... [-]
Kanada Burnaby
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Alexander College - Your Road to University Starts Here