Baca keterangan rasmi

Alexander College

Mengenai Alexander College

Misi dan Matlamat

Alexander College membantu golongan muda mendapat manfaat daripada menyertai komuniti pendidikan yang lebih tinggi. Kami menyediakan dua tahun pertama pengajian universiti yang membawa kepada ijazah Bersekutu dan transfer ke universiti dalam persekitaran berpusatkan pelajar dan sokongan yang.

Matlamat:

 • Menyediakan persekitaran pembelajaran yang serius dan memberi sokongan di mana pelajar dengan pelbagai latar belakang budaya dan kebolehan bahasa boleh mula pengajian universiti pada masa yang sama meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris mereka.
 • Menyediakan persediaan akademik yang diiktiraf oleh institusi akademik yang lain di seluruh Amerika Utara dan seterusnya, dan menyediakan asas untuk kemajuan berjaya melalui kajian yang lebih maju.
 • Menggalakkan pertumbuhan dan pembangunan individu dengan menyokong pencapaian akademik setiap pelajar dan penglibatan dalam kehidupan umat College.
 • Mewujudkan dan mengekalkan reputasi untuk kecemerlangan dalam komuniti akademik dalam setiap aspek program College, aktiviti, dan perkhidmatan.

Soalan Lazim (FAQ)

Alexander College

Apakah jenis dokumen yang perlu saya hantar dengan permohonan saya?

Dokumen-dokumen berikut diperlukan untuk kemasukan:

 • Rasmi transkrip sekolah tinggi, dalam bahasa Inggeris, atau dengan terjemahan bahasa Inggeris rasmi atau disahkan, yang menunjukkan keputusan bagi tiga tahun terakhir sekolah tinggi. Pelajar masih di Gred 12 boleh memohon sebelum tamat pengajian, dan selepas tamat pengajian dikehendaki mengemukakan transkrip rasmi terakhir sebelum pendaftaran kursus.
 • sijil tamat pengajian sekolah tinggi rasmi, dalam bahasa Inggeris, atau dengan terjemahan rasmi atau disahkan Inggeris.
 • keputusan ujian Bahasa Inggeris (TOEFL, IELTS, atau setara) jika berkenaan.
 • Semua jawatan rasmi transkrip menengah lain daripada institusi Kanada lain, jika berkenaan.
 • Kemasukan Borang Dokumen tidak rasmi, jika berkenaan
 • Passport gambar dan halaman
 • kad permit Belajar / pelajar visa / PR / kerakyatan Kanada
 • perlindungan insurans perubatan

Saya seorang pelajar antarabangsa. Adakah saya perlu mengemukakan apa-apa dokumen yang istimewa?

Ya. Pelajar antarabangsa memerlukan beberapa dokumen tambahan.

 • A permit kajian diperlukan sebelum pendaftaran kursus.
 • Satu terjemahan bahasa Inggeris yang diperakui diperlukan untuk sebarang dokumen permohonan yang tidak dalam bahasa Inggeris.

Bilakah tarikh akhir permohonan?

Kemasukan masih terbuka sehingga akhir minggu kedua kelas dalam istilah biasa, dan pada akhir minggu pertama kelas di Spring dan Summer jangka Rapi. Tarikh ini dipanggil add / drop / perubahan tarikh akhir. Sesetengah kursus boleh mengisi dengan cepat, dan kami menggalakkan pelajar baru mengemukakan permohonan secepat mungkin untuk mempunyai pemilihan kursus yang terbaik.

Bila kelas bermula?

Tahun akademik dibahagikan kepada empat penggal: Fall (Sept-Dis), Winter (Jan-Apr), Spring (Mei-Julai) dan Summer intensif (Julai-Ogos).

Saya seorang pelajar antarabangsa di luar negara, dan saya perlu memohon permit kajian untuk datang ke Kanada. Berapa banyak wang yang perlu saya bayar sebagai deposit tuisyen?

Deposit tuisyen adalah bersamaan kepada bayaran untuk 15 kredit (/ 5 kursus 1 jangka). Jumlah ini adalah $ 7,200.00

Bagaimana saya boleh memohon Bantuan Kewangan?

pinjaman pelajar pendidikan adalah untuk pelajar domestik Alexander College daripada kerajaan Kanada, dan juga dari wilayah British Columbia.

University Transfer

Alexander College

Keuntungan Kemasukan ke Universiti dan Program Pilihan Anda

Menggunakan Program Pemindahan University, pelajar dapat meneroka minat mereka melalui pertama dan kedua tahun kursus universiti yang boleh dipindahkan ke kolej atau universiti pada tahun program kedua atau ketiga.

Ijazah Sarjana Muda biasanya empat tahun lamanya, dan ditawarkan oleh semua universiti awam dan swasta utama di Kanada. Sekolah yang berikut menggunakan sistem berasaskan kredit, dengan jurusan (pengkhususan) dan program ijazah yang memerlukan penyiapan beberapa set kredit kursus. program Ijazah Sarjana Muda standard ini memerlukan penyelesaian 120 kredit dalam jumlah.

Ia adalah mungkin untuk pelajar memasuki universiti selepas tamat beberapa kredit kursus di kolej. Di British Columbia, majoriti kolej dan universiti awam dan swasta yang diiktiraf membenarkan pelajar untuk memindahkan kredit lepasan menengah mereka ke arah program ijazah Sarjana Muda pilihan mereka dalam Majlis Columbia British untuk Kemasukan dan sistem Transfer (BCCAT). Pelajar yang memasuki universiti melalui sebuah kolej (bertentangan dengan memasuki universiti secara langsung selepas tamat sekolah tinggi) dipanggil pelajar pemindahan.

Untuk mendapat kemasukan ke universiti, memindahkan pelajar perlu memenuhi syarat kemasukan yang universiti. Selain itu, pelajar mungkin perlu untuk memenuhi keperluan program untuk kemasukan ke fakulti tertentu, jabatan, atau sekolah.

Alexander College menawarkan pelbagai kursus universiti pertama dan kedua tahun itu boleh dipindahkan dalam sistem BCCAT dan seterusnya. Ini membolehkan pelajar untuk menerima kredit untuk kursus yang diambil pada Alexander College di universiti pilihan mereka.

Membantu pelajar dalam memilih kursus-kursus yang akan membolehkan mereka untuk berjaya memindahkan kepada universiti, Alexander College menawarkan Akademik Menasihati Perkhidmatan kepada semua pelajarnya. Penasihat Akademik membantu pelajar memahami keperluan universiti dan memasuki fakulti dan mewujudkan pelan kajian yang akan meletakkan mereka di atas jalan yang memenuhi keperluan program Ijazah Sarjana Muda. Bergantung kepada situasi unik setiap pelajar, Penasihat Akademik membantu pelajar dalam menilai prasyarat mereka dan kerja kursus kolej sebelumnya dalam usaha untuk membangunkan satu pelan untuk peralihan yang lancar kepada sebuah universiti pilihan mereka.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Associate of Arts

Alexander College

The Associate of Arts Degree adalah ijazah sarjana dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu di ... [+]

The Associate of Arts Degree adalah ijazah sarjana dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu direka untuk menyediakan pengetahuan dan pengalaman yang luas di dalam persediaan untuk memasuki tenaga kerja, atau sebagai asas untuk kajian sarjana muda lagi.

Penerangan Program

Pelajar dalam program Ijazah Sarjana Seni akan mendapat pengetahuan pelbagai disiplin dalam fakulti seni, kemanusiaan, dan sains sosial, dan mengembangkan kemahiran berfikir dan penyelidikan kritis mereka. Program ini menyediakan pengalaman pembelajaran yang komprehensif yang juga membolehkan para pelajar menyesuaikan tugas mereka agar dapat memberi tumpuan kepada bidang kepentingan peribadi.... [-]

Kanada Vancouver Burnaby
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alexander College

The Associate of Arts (Business) Degree adalah ijazah sarjana dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah B ... [+]

The Associate of Arts (Business) Degree adalah ijazah sarjana dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu direka untuk menyediakan pengetahuan dan pengalaman yang luas di dalam persediaan untuk memasuki tenaga kerja, atau sebagai asas untuk kajian sarjana muda lagi.

Penerangan Program

Pelajar dalam program Ijazah Sarjana Muda (Perniagaan) akan mendapat pengetahuan berbilang disiplin dalam fakulti ekonomi, pengurusan, perakaunan, pemasaran, dan analisis statistik, dan akan membangunkan pemikiran kritis dan kemahiran penyelidikan mereka. Program ini juga termasuk kepekatan yang disesuaikan dalam ekonomi, yang membolehkan pelajar untuk meneroka teori dan aplikasi ekonomi bersama dengan topik terpilih yang berkaitan dengan perdagangan... [-]

Kanada Vancouver Burnaby
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alexander College

The Associate of Arts (Economics) Degree adalah credential dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bers ... [+]

The Associate of Arts (Economics) Degree adalah credential dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu direka untuk menyediakan pengetahuan dan pengalaman yang luas di dalam persediaan untuk memasuki tenaga kerja, atau sebagai asas untuk kajian sarjana muda lagi.

Penerangan Program

Pelajar dalam program Ijazah Sarjana Muda (Ekonomi) akan mendapat pengetahuan pelbagai disiplin dalam bidang ekonomi teori dan penggunaan, serta tingkah laku yang kompetitif, dasar ekonomi, dan ekonomi global. Pelajar akan memperoleh alat untuk menganalisis pengeluaran, pengedaran, dan penggunaan barangan dan perkhidmatan.

The Associate of Arts (Ekonomi) Ijazah adalah ijazah asas yang terdiri daripada 60 kredit secara keseluruhan, biasanya diselesaikan dalam tempoh dua tahun. Kredit tersebut mesti mencakup sekurang-kurangnya 36 kredit dalam seni, termasuk sekurang-kurangnya 18 kredit dalam ekonomi pertama dan kedua. Apabila selesai program Ijazah Sarjana Muda (Ekonomi), pelajar boleh memilih untuk memasuki tenaga kerja atau meneruskan pengajian siswazah mereka.... [-]

Kanada Vancouver Burnaby
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alexander College

The Associate of Arts (Psychology) adalah ijazah sarjana dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersek ... [+]

The Associate of Arts (Psychology) adalah ijazah sarjana dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu direka untuk menyediakan pengetahuan dan pengalaman yang luas di dalam persediaan untuk memasuki tenaga kerja, atau sebagai asas untuk kajian sarjana muda lagi.

Penerangan Program

Program ijazah Sarjana Muda (Psikologi) akan mendapat pengetahuan pelbagai disiplin dalam fakulti seni, kemanusiaan, dan sains sosial, dan membangunkan pemikiran kritis dan kemahiran penyelidikan mereka. Program ini juga termasuk tumpuan yang disesuaikan dalam psikologi, yang membolehkan pelajar meneroka bidang yang berbeza dalam psikologi, termasuk psikologi kognitif dan luar biasa, analisis data, metodologi penyelidikan, dan asas saintifik perilaku manusia.... [-]

Kanada Vancouver Burnaby
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Associate of Science

Alexander College

The Associate of Science Degree adalah ijazah sarjana dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu ... [+]

The Associate of Science Degree adalah ijazah sarjana dua tahun yang ditawarkan oleh banyak institusi di wilayah British Columbia dan seterusnya. Program Ijazah Bersekutu direka untuk menyediakan pengetahuan dan pengalaman yang luas di dalam persediaan untuk memasuki tenaga kerja, atau sebagai asas untuk kajian sarjana muda lagi.

Penerangan Program

Pelajar dalam program Ijazah Sarjana Sains akan mendapat pengetahuan disiplin ilmu sains semula jadi dan terapan, dan membangunkan kemahiran berfikir dan penyelidikan kritis mereka. Program ini menyediakan pengalaman pembelajaran yang komprehensif yang juga membolehkan para pelajar untuk menyesuaikan dan memfokuskan kursus mereka di bidang kepentingan peribadi seperti biologi, kimia, sains komputer, matematik, atau fizik. Pelajar juga boleh memenuhi sebahagian besar daripada keperluan kerja kursus mereka untuk program diploma kejuruteraan dan kejuruteraan tahun pertama.... [-]

Kanada Vancouver Burnaby
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Kursus

Alexander College

Bahasa Inggeris untuk Program Tujuan Akademik adalah program persediaan yang membangunkan kemahiran bahasa Inggeris teras dalam konteks selepas menengah. Ini membolehkan ... [+]

Bahasa Inggeris untuk Program Tujuan Akademik adalah program persediaan yang membangunkan kemahiran bahasa Inggeris teras dalam konteks selepas menengah. Ini membolehkan pelajar mendekati kajian Kolej / Universiti dengan kompetensi bahasa Inggeris asas yang diperlukan.

The English for Academic Purposes Program (EAP) terdiri daripada 6 peringkat. Setiap perkara yang menumpukan pada pembelajaran bahasa dalam konteks subjek akademik seperti:

SainsEkonomiPsikologiSosiologiSasteraFalsafah

Mereka direka khusus untuk membangunkan pembelajaran akademik pelajar dan kemahiran penyertaan, sambil meningkatkan Bahasa Inggeris mereka ke tahap yang akan memastikan kejayaan mereka dalam kerja universiti yang lebih lanjut. Kursus 6 dibahagikan kepada 3 kategori: Yayasan, Persediaan Akademik Pertengahan, dan Persediaan Akademik Lanjutan.... [-]

Kanada Vancouver Burnaby
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alexander College

Menggunakan Program Perpindahan Universiti, para pelajar dapat meneroka minat mereka melalui kursus universiti pertama dan kedua yang boleh dipindahkan ke kolej atau univ ... [+]

Dapatkan Kemasukan ke Universiti dan Program Pilihan Anda.

Apakah Program Perpindahan Universiti di Kanada?

Adakah anda tahu terdapat dua laluan yang anda boleh ambil untuk masuk ke British Columbia University?

Cara langsung: Pergi ke universiti selepas tamat pengajian sekolah tinggiCara alternatif: Pelajar memulakan kerjaya akademik mereka di kolej dan memindahkan ke tahun kedua / ketiga mereka dalam Program Ijazah Sarjana Muda

Laluan alternatif mewakili U n iversity T ransfer P rogram.

Untuk bantuan dengan aplikasi pemindahan dan keperluan program universiti, sila hubungi Penasihat Akademik kami, Camila Miranda.

Sila ambil perhatian: Rancangan pengajian pemindahan universiti dicipta oleh Penasihat Akademik untuk setiap pelajar pemindahan secara individu untuk mencerminkan tahap bahasa Inggeris pelajar, prasyarat sekolah tinggi, dan, lebih penting lagi, universiti dan program yang dirancang untuk ijazah mereka.... [-]

Kanada Burnaby Vancouver
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Alexander College - Your Road to University Starts Here

Alamat lokasi
#101 - 4603 Kingsway
Burnaby, BC, Canada V5H 4M4

Burnaby, British Columbia, CA
Media Sosial
Alamat lokasi
#100 - 602 West Hastings Street
Vancouver, BC, Canada V6B 1P2

Vancouver, British Columbia, CA
Media Sosial