Baca keterangan rasmi

Adakah terdapat cara yang lebih baik untuk belajar bahasa daripada menjalani hidup? BLI tidak fikir begitu. Itulah sebabnya mengapa semua kursus bahasa Inggeris dan Perancis kami telah direka untuk memenuhi keperluan dan kepentingan pelajar, dan berdasarkan pendekatan dinamik dan komunikatif yang tidak hanya akan membantu pelajar menjadi mahir dalam bahasa, tetapi juga akan memberi mereka alat untuk berjaya di peringkat global. BLI menjadikan pengetahuan linguistik berkaitan dengan kehidupan anda dalam pelbagai aspek yang bermanfaat di luar imaginasi anda. Memperluas pilihan anda dan memaksimumkan kejayaan anda adalah sasaran kami di BLI.

BLI mengambil proses pembelajaran bahasa di luar bilik darjah, dengan menawarkan pelajar pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan menarik serta program Homestay yang berkualiti yang membolehkan para pelajar mengambil pengalaman pembelajaran mereka ke tahap yang lain, belajar di dunia nyata. Satu lagi aspek pengalaman pembelajaran BLI adalah menjahit dan menyesuaikan program yang akan membantu para pelajar mempelajari kepentingan peribadi mereka, dalam persekitaran yang mesra, dengan peluang untuk melibatkan diri dengan pelajar BLI dari seluruh dunia.

Selama lebih dari tiga puluh enam tahun kami telah membantu ribuan pelajar dari seluruh dunia untuk memenuhi impian mereka dan menjadi warga global. Setiap orang, pendidik, penyelaras dan penyelaras BLI, tidak sabar-sabar untuk menyambut anda di salah satu sekolah kami dan berada di pihak anda dalam pengalaman hidup yang hebat ini: "belajar bahasa di luar negara".

 • 40 tahun pengalaman
 • Kecemerlangan dalam pendidikan
 • Perhatian pelajar individu
 • Program Peribadi
 • Kurikulum Kualiti Teratas
 • Pelbagai program
 • Tarikh permulaan yang fleksibel
 • Kejayaan Dijamin
 • Kelas Kecil
 • Kepelbagaian
 • Guru yang berkelayakan
 • Program aktiviti yang menarik
 • Dua lokasi di Kanada
 • Program BLIlingual

SEJARAH BLI

Pelajar yang berpuas hati sejak tahun 1976

BLI (Bouchereau Lingua International) membuka sekolah bahasa pertamanya pada tahun 1976 di Montreal, Quebec. Objektifnya adalah untuk menawarkan latihan perniagaan kepada eksekutif dan pentadbir kanan dalam beberapa industri dan bidang kepakaran. Tidak lama selepas itu, BLI mula mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia untuk menyertai program rendaman Perancis dan Inggeris.

Setelah mendirikan reputasi sebagai sebuah syarikat yang merangkumi kepakaran, inovasi, dan perkhidmatan pelanggan yang teladan, sekolah itu kemudiannya menanggapi permintaan yang semakin meningkat untuk perkhidmatan bahasa dan mula menawarkan perkhidmatan penerjemahan yang berkualiti kepada syarikat tempatan dan antarabangsa, dari pejabat yang diiktiraf oleh kerajaan .

Kakitangan pengajar yang berdedikasi dan bersemangat, serta suasana yang mesra dan positif, adalah tandatangan BLI, yang telah berjaya memperoleh kampus lain di ibukota Quebec.

Kampus Bandaraya Quebec kami membuka jalan untuk latihan para pelajar antarabangsa mengenai bahasa Perancis.

Sejak itu, BLI telah mengemas kini metodologinya untuk memenuhi keperluan dan kepentingan pelajar yang semakin berkembang. Saat ini, BLI adalah salah satu sekolah bahasa yang paling terkenal di dunia dan menawarkan pelbagai program yang disesuaikan untuk pelajar dari budaya dan latar belakang yang berbeza.

Dalam bidang perkhidmatan korporat, BLI tidak hanya menawarkan latihan bahasa yang disesuaikan tetapi juga memberikan layanan linguistik seperti terjemahan, penilaian, bengkel, dll. Pelanggan korporat kami termasuk syarikat multinasional seperti Deloitte, Coca-Cola, Hydro Quebec, dan lain-lain.

BLI MONTREAL

TEMPAT IDEAL UNTUK MELAJARI DUA BAHASA pada masa yang sama

Terletak di sebuah pulau di St. Lawrence River, Montreal adalah sebuah bandar yang penuh dengan kontras dan keaslian, sebuah bandar di mana pesona Benua Lama nestles hingga kecanggihan Amerika Utara. Montreal adalah sebuah bandar multikultural di mana orang-orang dari latar belakang yang berbeza hidup dalam harmoni.

Sebagai sebuah bandar di mana budaya Perancis dan Inggeris bertemu, ia adalah tempat yang ideal untuk mempelajari kedua-dua bahasa.

BLI Montreal terletak di tengah-tengah Old Montreal, kawasan yang penuh dengan kehidupan, berdekatan dengan setiap tapak utama di Montreal. Kami terletak hanya dua minit dari stesen metro Place-d'Armes, di bangunan warisan dekat dengan Notre-Dame Basilica yang terkenal. Kemudahan moden kami menawarkan pelajar suasana yang selesa dan menyenangkan yang menjadikan kemajuan pembelajaran sangat menyeronokkan dan menyeronokkan.

Diiktiraf oleh Bahasa Kanada, BLI adalah sekolah bahasa yang mempunyai pengalaman lebih dari 40 tahun dalam industri pendidikan bahasa dan program perendaman akademik dan umum yang sangat berjaya untuk semua peringkat.

Kami menggunakan pendekatan dinamik dan komunikatif yang tidak hanya akan membantu para pelajar menjadi mahir dalam bahasa, tetapi juga akan memberi mereka alat untuk berjaya di peringkat global.

BLI QUEBEC

LOKASI KECANTIKAN RICH

Quebec adalah bandar warisan Kanada yang indah. Hati kebudayaan berbahasa Perancis di Amerika Utara. Sekeping Eropah di benua baru. Terletak di tebing-tebing Sungai St-Lawrence, Bandaraya Quebec adalah salah satu bandar paling indah di dunia.

Bandaraya terbesar di Perancis yang berbahasa Inggeris di Kanada dan ibukota wilayah Quebec, Kota Quebec adalah tempat untuk melibatkan diri dalam bahasa Perancis sambil menikmati segala-galanya yang dapat ditawarkan oleh Quebec, dari menonton ikan paus di Tadoussac, hingga mencicipi anggur di Wilayah Timur .

BLI Quebec menyebar lebih dua tingkat bangunan moden di tengah Kota Quebec, mudah diakses dengan pengangkutan awam dan dalam jarak berjalan kaki dari segala kemudahan dan tempat menarik pelancong.

BLI Quebec bukan sahaja menyediakan persekitaran perendaman yang benar untuk belajar bahasa Perancis tetapi juga menganjurkan pelbagai jenis aktiviti untuk membantu pelajar menjelajah bandar dan merangkul budaya Perancis yang unik di Kanada!

Program diajar dalam:
English
Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

BLI Language Schools

Pembelajaran di BLI adalah pengalaman yang melampaui kelas. Anda akan menjadi sebahagian daripada kelas multikultural yang diajar oleh guru yang berkelayakan yang akan me ... [+]

BelajarlahPembelajaran di BLI adalah pengalaman yang melampaui kelas. Anda akan menjadi sebahagian daripada kelas multikultural yang diajar oleh guru yang berkelayakan yang akan menjadikan masa pembelajaran anda menyeronokkan, menarik dan interaktif.Kelas tidak pernah sama! Topik yang diliputi dalam kelas dipilih dengan teliti untuk memastikan anda terlibat dan bermotivasi.Pada akhir program, anda akan mempunyai keyakinan yang lebih dalam kemahiran bahasa anda dan akan mencapai matlamat anda dengan cara yang menyeronokkan dan interaktif.HidupHidup di sebuah bandar di mana bahasa yang anda sedang belajar diucapkan akan memberi anda kesempatan untuk mengamalkan bahasa Inggeris atau Perancis anda dalam situasi kehidupan sebenar. Anda akan mendapat manfaat daripada perendaman sebenar dengan terdedah kepada bahasa semulajadi, mendengar orang sebenar, dan menghubungkan dengan budaya Perancis dan Inggeris di Kanada.Biarkan kemahiran bahasa anda berkembang di luar kelas kerana anda menyesuaikan diri dengan tinggal di salah satu bandar paling aman, paling murah dan paling indah di Amerika Utara. Dengan sejarah, budaya dan orang yang ramah di sekeliling anda, anda tidak akan belajar dengan cepat dan berkesan seperti ketika anda mengelilingi diri dengan unsur-unsur ini.NikmatiBerhubung dengan pelajar lain dari seluruh dunia, anda akan membuat kawan-kawan yang luar biasa dan belajar tentang banyak budaya lain semasa mengamalkan Bahasa Inggeris atau Perancis bersama-sama.Program Aktiviti kami akan memastikan anda membuat kenangan untuk dihargai sepanjang hayat anda ketika anda ikatan dan belajar bersama dalam suasana yang santai dan menyenangkan.Kajian bahasa tidak pernah menjadi lebih menyeronokkan!TemuiAnda akan dapat menerapkan bahasa yang anda pelajari melalui Program Kegiatan yang luar biasa, yang akan membolehkan anda meneroka dan menemui... [-]
Kanada Montreal Québec City
Permintaan Maklumat
English,Perancis
Sepenuh masa
2 - 6 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
BLI Language Schools

Bagi pelajar yang ingin mengambil pembelajaran bahasa mereka ke peringkat seterusnya, pilihan ini membina kemahiran harian dan tumpuan bahasa dengan peluang untuk berkemb ... [+]

Kursus bahasa Inggeris BLI direka untuk pelajar yang ingin meningkatkan ketepatan dan kefasihan mereka semasa berkomunikasi dalam bahasa Inggeris. Sama ada anda ingin belajar Bahasa Inggeris untuk kerja, perjalanan, sekolah, atau hanya untuk keseronokan, BLI akan membantu anda mencapai matlamat anda.

BLI menawarkan pelbagai program bahasa untuk memenuhi keperluan setiap pelajar. Dengan pelbagai jadual dan program, kami dapat membawa anda dari komunikasi asas ke kemahiran akademik lanjutan melalui pelajaran menarik dan dinamik yang disampaikan oleh guru berpengalaman yang memahami motivasi dan cita-cita anda.

Intensif

30 pelajaran seminggu

Bagi pelajar yang ingin mengambil pembelajaran bahasa mereka ke peringkat seterusnya, pilihan ini membina kemahiran harian dan tumpuan bahasa dengan peluang untuk berkembang di kawasan tertentu. Melalui kombinasi Pembelajaran Berasaskan Tugas dan pelajaran kemahiran tradisional, anda akan menjadi sebahagian daripada kelas dengan matlamat tertentu dalam fikiran di mana semua bidang penggunaan bahasa diaktifkan secara semulajadi dan berkesan.... [-]

Kanada Montreal
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
BLI Language Schools

Selain meliputi empat kemahiran (membaca, menulis, bercakap dan mendengar), tatabahasa dan perbendaharaan kata dalam suasana berpusatkan pelajar dan komunikatif, anda aka ... [+]

Kursus bahasa Inggeris BLI direka untuk pelajar yang ingin meningkatkan ketepatan dan kefasihan mereka semasa berkomunikasi dalam bahasa Inggeris. Sama ada anda ingin belajar Bahasa Inggeris untuk kerja, perjalanan, sekolah, atau hanya untuk keseronokan, BLI akan membantu anda mencapai matlamat anda.

BLI menawarkan pelbagai program bahasa untuk memenuhi keperluan setiap pelajar. Dengan pelbagai jadual dan program, kami dapat membawa anda dari komunikasi asas ke kemahiran akademik lanjutan melalui pelajaran menarik dan dinamik yang disampaikan oleh guru berpengalaman yang memahami motivasi anda dan cita-cita.

Penuh waktu

24 pelajaran seminggu

Selain meliputi empat kemahiran (membaca, menulis, bercakap dan mendengar), tatabahasa dan perbendaharaan kata dalam suasana berpusatkan pelajar dan komunikatif, anda akan mempunyai peluang untuk membangunkan kedua-dua kelancaran dan ketepatan anda melalui bengkel harian yang direka untuk mengukuhkan dan mengamalkan bahasa yang anda pelajari pada waktu pagi.... [-]

Kanada Montreal
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
BLI Language Schools

Selain meliputi empat kemahiran (membaca, menulis, bercakap dan mendengar), tatabahasa dan perbendaharaan kata dalam suasana berpusatkan pelajar dan komunikatif, anda aka ... [+]

Kursus Bahasa Inggeris BLI direka untuk pelajar yang ingin meningkatkan ketepatan dan kelancaran mereka ketika berkomunikasi dalam Bahasa Perancis. Sama ada anda ingin belajar bahasa Perancis untuk kerja, perjalanan, sekolah, atau hanya untuk keseronokan, BLI akan membantu anda mencapai matlamat anda.

BLI menawarkan pelbagai program bahasa untuk memenuhi keperluan setiap pelajar. Dengan pelbagai jadual dan program, kami dapat membawa anda dari komunikasi asas ke kemahiran akademik lanjutan melalui pelajaran menarik dan dinamik yang disampaikan oleh guru berpengalaman yang memahami motivasi anda dan cita-cita.

Penuh waktu

24 pelajaran seminggu

Selain meliputi empat kemahiran (membaca, menulis, bercakap dan mendengar), tatabahasa dan perbendaharaan kata dalam suasana berpusatkan pelajar dan komunikatif, anda akan mempunyai peluang untuk membangunkan kedua-dua kelancaran dan ketepatan anda melalui bengkel harian yang direka untuk mengukuhkan dan mengamalkan bahasa yang anda pelajari pada waktu pagi.... [-]

Kanada Montreal Québec City
Pendaftaran Terbuka
Perancis
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
BLI Language Schools

Bagi pelajar yang ingin mengambil pembelajaran bahasa mereka ke peringkat seterusnya, pilihan ini membina kemahiran harian dan tumpuan bahasa dengan peluang untuk berkemb ... [+]

Kursus Bahasa Inggeris BLI direka untuk pelajar yang ingin meningkatkan ketepatan dan kelancaran mereka ketika berkomunikasi dalam Bahasa Perancis. Sama ada anda ingin belajar bahasa Perancis untuk kerja, perjalanan, sekolah, atau hanya untuk keseronokan, BLI akan membantu anda mencapai matlamat anda.

BLI menawarkan pelbagai program bahasa untuk memenuhi keperluan setiap pelajar. Dengan pelbagai jadual dan program, kami dapat membawa anda dari komunikasi asas ke kemahiran akademik lanjutan melalui pelajaran menarik dan dinamik yang disampaikan oleh guru berpengalaman yang memahami motivasi anda dan cita-cita.

Intensif

30 pelajaran seminggu

Bagi pelajar yang ingin mengambil pembelajaran bahasa mereka ke peringkat seterusnya, pilihan ini membina kemahiran harian dan tumpuan bahasa dengan peluang untuk berkembang di kawasan tertentu. Melalui kombinasi Pembelajaran Berasaskan Tugas dan pelajaran kemahiran tradisional, anda akan menjadi sebahagian daripada kelas dengan matlamat tertentu dalam fikiran di mana semua bidang penggunaan bahasa diaktifkan secara semulajadi dan berkesan.... [-]

Kanada Montreal Québec City
Pendaftaran Terbuka
Perancis
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Kursus musim panas

BLI Language Schools

Pembelajaran di BLI adalah pengalaman yang melampaui kelas. Anda akan menjadi sebahagian daripada kelas multikultural yang diajar oleh guru yang berkelayakan yang akan me ... [+]

BelajarlahPembelajaran di BLI adalah pengalaman yang melampaui kelas. Anda akan menjadi sebahagian daripada kelas multikultural yang diajar oleh guru yang berkelayakan yang akan menjadikan masa pembelajaran anda menyeronokkan, menarik dan interaktif.Kelas tidak pernah sama! Topik yang diliputi dalam kelas dipilih dengan teliti untuk memastikan anda terlibat dan bermotivasi.Pada akhir program, anda akan mempunyai keyakinan yang lebih dalam kemahiran bahasa anda dan akan mencapai matlamat anda dengan cara yang menyeronokkan dan interaktif.HidupHidup di sebuah bandar di mana bahasa yang anda sedang belajar diucapkan akan memberi anda kesempatan untuk mengamalkan bahasa Inggeris atau Perancis anda dalam situasi kehidupan sebenar. Anda akan mendapat manfaat daripada perendaman sebenar dengan terdedah kepada bahasa semulajadi, mendengar orang sebenar, dan menghubungkan dengan budaya Perancis dan Inggeris di Kanada.Biarkan kemahiran bahasa anda berkembang di luar kelas kerana anda menyesuaikan diri dengan tinggal di salah satu bandar paling aman, paling murah dan paling indah di Amerika Utara. Dengan sejarah, budaya dan orang yang ramah di sekeliling anda, anda tidak akan belajar dengan cepat dan berkesan seperti ketika anda mengelilingi diri dengan unsur-unsur ini.NikmatiBerhubung dengan pelajar lain dari seluruh dunia, anda akan membuat kawan-kawan yang luar biasa dan belajar tentang banyak budaya lain semasa mengamalkan Bahasa Inggeris atau Perancis bersama-sama.Program Aktiviti kami akan memastikan anda membuat kenangan untuk dihargai sepanjang hayat anda ketika anda ikatan dan belajar bersama dalam suasana yang santai dan menyenangkan.Kajian bahasa tidak pernah menjadi lebih menyeronokkan!TemuiAnda akan dapat menerapkan bahasa yang anda pelajari melalui Program Kegiatan yang luar biasa, yang akan membolehkan anda meneroka dan menemui... [-]
Kanada Montreal Québec City
Permintaan Maklumat
English,Perancis
Sepenuh masa
2 - 6 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu