CampusCanada

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Program Orientasi Pelajar Antarabangsa

CampusCanada menyediakan pelajar antarabangsa yang masuk dengan pengenalan kepada Kanada dan asas bagi kejayaan akademik di sebuah universiti Kanada atau kolej. Ini bersepadu program kursus dalam talian dan di kampus menyediakan kurikulum disiplin memberi tumpuan kepada memahami budaya dan masyarakat Kanada, menyesuaikan diri dengan persekitaran yang baru, dan membangunkan kemahiran yang membawa kepada kejayaan akademik;

Akses kepada peralatan khas yang direka untuk menyokong pelajar antarabangsa (contohnya sokongan akademik, sumber perpustakaan, latihan bahasa, bimbingan kerjaya); Praktikal "bagaimana untuk" nasihat mengenai kehidupan seharian di Kanada (keselamatan, perbankan, pengangkutan, dan lain-lain) persahabatan Fast dibina di atas rangkaian luas program dan aktiviti sosial. Yang paling penting, CampusCanada menyediakan pelajar antarabangsa dengan kelebihan daya saing dalam mencapai kejayaan dengan usaha akademik mereka di Kanada dengan memastikan mereka bersedia untuk merealisasikan potensi sepenuhnya universiti mereka atau pengalaman kolej.

The Capital Kelebihan

Ottawa merupakan bandar keempat terbesar di Kanada dan pusat politik dan teknologi di negara ini. bandar yang cantik dan bersih, mempunyai standard kehidupan yang tinggi, dan diiktiraf untuk melawat muzium negara, galeri, taman dan pusat seni persembahan. Ottawa adalah antara bandar paling selamat di Kanada. Rakyat Ottawa berpendidikan tinggi, dengan lebih separuh daripada penduduk yang mempunyai universiti atau kolej darjah dan kepekatan tertinggi per kapita jurutera, saintis, dan PhD di Kanada. Carleton University, tuan rumah CampusCanada, Merupakan sebuah universiti komprehensif sangat kedudukan terletak di Ottawa.

Mulai 1 Ogos - 13, 2016, anda akan mendapat peluang untuk mengalami ibukota Kanada ini dalam masa yang paling indah tahun. Musim panas di Ottawa mempunyai bilangan yang murah hati panas terik dengan suhu purata 26 ° C (80 ° F). Dalam tempoh ini, anda akan mendapati banyak aktiviti untuk peminat muzik, luar, muzium, seni, dan budaya. Bandar ini adalah meriah dan destinasi hebat untuk pengenalan anda ke Kanada.

Ottawa terletak di timur selatan negara di sebelah Gatineau, Quebec yang membentuk National Capital Region negara ini. Disampaikan oleh syarikat penerbangan utama, VIA kereta api dan bas-bas Greyhound, anda akan dapat untuk melawat bandar-bandar utama yang lain seperti Montreal, Toronto dan Quebec dengan mudah.

Mengapa menyertai CampusCanada

Menyesuaikan diri dengan universiti atau kolej hidup di sebuah negara yang tidak dikenali boleh menjadi satu cabaran yang amat sangat. CampusCanada menyediakan "soft-landing" untuk pelajar antarabangsa untuk menawarkan yang menyeronokkan, peluang kerjasama dan interaktif untuk mengalami kehidupan kampus dan menemui Kanada pada tengah-tengah ibu negara. Sebab untuk menyertai CampusCanada:

Merasa yakin pada hari pertama anda kelas. Kami akan mengajar anda apa sumber yang anda akan perlu untuk menavigasi melalui mana-mana universiti Kanada atau kolej. Terokai modal Kanada. Ottawa terkenal dengan pelbagai muzium negara, galeri, taman dan pusat seni persembahan. Mendapatkan selesa di dalam kelas Kanada. Belajar tentang gaya pengajaran Kanada dan struktur akademik. Tinggal di kampus. Dalam masa dua minggu, anda akan menguasai kehidupan pelajar dan urusan hidup di sebuah kediaman di kampus. Memahami sifat-sifat budaya Kanada. Belajar tentang adat dan tabiat unik Kanada. Membuat kawan baru. Anda akan bertemu pelajar antarabangsa yang lain yang baru ke Kanada. Bayangkan, anda boleh mempunyai rakan di tiap-tiap daerah pada akhir program ini!

Bayaran

Yuran program CAD $ 4,500 (+ HST) termasuk:

Canada 101: kursus dalam talian memperkenalkan pelajar antarabangsa ke Kanada; Campus 101: sepuluh hari pengaturcaraan interaktif di kampus dan di Ottawa dan rantau modal negara; Arahan oleh berkelayakan Universiti Carleton fakulti yang mempunyai kepakaran dalam bidang Pengajian Kanada; Perumahan di kampus di Carleton University dari 1 Ogos - 13; Sarapan, makan tengah hari dan makan malam disediakan oleh Fresh Food Company Akses kepada pelbagai kemudahan akademik dan rekreasi; lawatan luar kampus kepada institusi negara serta sukan, kebudayaan dan luar tapak rekreasi

Bagaimana untuk Mendaftar

Anda boleh mendaftar untuk CampusCanada Borang Pendaftaran yang terdapat di https://forms.carleton.ca/globalacademy/CampusCanada/ Kami akan memerlukan butir-butir hubungan anda, maklumat mengenai universiti atau kolej anda telah diterima kepada, dan skor ujian Bahasa Inggeris. Kami tidak memerlukan anda untuk mengemukakan apa-apa dokumen yang pada ketika ini.

Sebaik sahaja anda telah melengkapkan borang pendaftaran, anda akan diarahkan ke laman pihak ketiga yang selamat, di mana anda melengkapkan pembayaran anda. Sebaik sahaja bayaran anda telah diproses, anda mendaftar untuk CampusCanada.

Lokasi

Ottawa

Global Academy (Carleton University)

Alamat
1125 Colonel By Drive
K1S 5B6 Ottawa, Ontario, Kanada
Telefon
+1 613-520-2600