College Boreal

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Terima kasih kerana minat anda dalam Collège Boréal!

Sejak tahun 1995, institusi kami telah menyediakan pemimpin masa depan, duta budaya dan usahawan kita. Sesungguhnya, Collège Boréal rajin untuk memupuk kekayaan dan potensi setiap satu. Objektif kami adalah untuk membuat pengalaman anda dengan kami memenuhi dan berjaya; kami berhasrat untuk menyediakan anda dengan alat yang diperlukan untuk menyumbang secara aktif kepada kedua-dua masyarakat dan tenaga kerja dan mula merealisasikan segala impian anda.

36 pusat kami terletak di 27 komuniti di seluruh Ontario telah dibenarkan Collège Boréal untuk menjadi pemimpin dalam bidang pendidikan postsecondary bertutur bahasa Perancis. Yang ditetapkan di bawah Akta Language Services Perancis, Collège Boréal memimpin jalan dalam masyarakat ia berfungsi, memberi kesan landskap sosial, budaya, dan ekonomi. Sesungguhnya, visi kami menyasarkan untuk "pengetahuan memupuk dan merangsang budaya" pergi jauh di luar bilik darjah.

pemasangan berkualiti dan kakitangan yang berkelayakan yang mempunyai kepakaran dalam kedua-dua bahasa rasmi membolehkan Collège Boréal untuk menawarkan latihan dan perkhidmatan berdasarkan kecemerlangan, menyediakan graduan untuk kerjaya antarabangsa.

reputasi yang dicemburui kami secara langsung dikaitkan dengan keputusan yang luar biasa kami dalam kepuasan siswazah di kalangan 24 kolej di Ontario. Kami juga berbangga untuk mengetahui bahawa majikan telah dinyatakan dengan jelas kepercayaan mereka Collège Boréal sebagai 96% daripada mereka akan mengesyorkan mengambil siswazah kami.

Untuk semua sebab-sebab ini, kami mesra menjemput anda untuk menjadi ahli berbangga dengan "keluarga Boréal" supaya anda boleh mencapai potensi penuh anda dengan kami. Kami boleh memberi jaminan bahawa visi, misi, semangat dan tradisi benar-benar memberi motivasi kepada semua pilihan dan tindakan kita. Komitmen ini adalah kunci kepada kejayaan kita, seperti yang kita mendapatkan lebih dekat dengan ulang tahun ke-20 kami!

Terima kasih kerana mempercayai Collège Boréal!

Visi

Diiktiraf bagi kualiti, akses, dan fleksibiliti latihan dan perkhidmatannya, Collège Boréal adalah pilihan pertama di kalangan kolej Perancis-bahasa.

Misi

Collège Boréal menyediakan kepimpinan yang tinggi peribadi pendidikan kepada kepimpinan pelbagai pelanggan dan amalan untuk memupuk pembangunan mampan masyarakat Francophone Ontario.

Moto

"Nourrir le savoir faire et vibrer la budaya"

Nilai

Kecemerlangan
kemanusiaan
kemasukan
inovasi
Respect

Lokasi

Sudbury

Alamat
21, boulevard Lasalle
P3A 6B1 Sudbury, Ontario, Kanada

Hearst

Alamat
Hearst, Ontario, Kanada

Kapuskasing

Alamat
Kapuskasing, Ontario, Kanada

Temiskaming Shores

Alamat
Temiskaming Shores, Ontario, Kanada

Timmins

Alamat
Timmins, Ontario, Kanada

Toronto

Alamat
Toronto, Ontario, Kanada

Windsor

Alamat
Windsor, Ontario, Kanada

Air terjun Niagara

Alamat
Air terjun Niagara, Ontario, Kanada

Temiscaming

Alamat
Temiscaming, Quebec, Kanada

North Bay

Alamat
North Bay, Ontario, Kanada