Douglas College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

mengenai Douglas

Ditubuhkan pada tahun 1970, Douglas adalah sebuah institusi lepasan menengah berhampiran Vancouver, British Columbia, Kanada. Kami mempunyai kampus utama di New Westminster dan Coquitlam dan Pusat Latihan di Surrey. Douglas menawarkan Ijazah Sarjana Muda, ijazah bersekutu, pasca ijazah dan diploma siswazah, kursus umum universiti-pindah dalam seni, sains dan perniagaan, serta program-program kerjaya dalam penjagaan kesihatan, perkhidmatan manusia (Kanak-kanak, Keluarga dan Pengajian Masyarakat), perniagaan, dan seni kreatif.

pelajar

Setiap tahun, kira-kira 14,000 pelajar mengambil kursus untuk kredit di Douglas, manakala hampir 10,000 lebih mengambil jangka pendek, kursus bukan kredit untuk kerjaya atau pembangunan peribadi.

Douglas juga tempat yang sesuai untuk pelajar- antarabangsa setiap tahun, Douglas mengalu-alukan lebih daripada 1,500 pelajar dari China, Korea Selatan, India, Jepun dan negara-negara lain.

Akses adalah sumber kebanggaan. Ini bermakna pelajar kurang upaya mendapat sokongan yang diperlukan untuk mencapai matlamat pendidikan mereka. Ia juga bermakna bahawa Douglas mengalu-alukan pelajar yang perlu meningkatkan kemahiran mereka. Kolej ini menawarkan peningkatan dalam bahasa Inggeris dan Matematik, ditambah kemahiran belajar dan belajar.

Fakulti dan kakitangan

Douglas mempunyai 430 ahli fakulti (tambah 50 sambilan, kontrak ahli fakulti) yang membawa ketegasan dan dunia sebenar akademik pengalaman ke kelas. Mereka memberi tumpuan kepada pengajaran dan membantu pelajar mencapai matlamat akademik dan kerjaya mereka.

Di luar kelas, lebih 415 kakitangan dan pentadbir membantu mewujudkan persekitaran yang mesra, menyokong.

Latihan dan pendidikan berterusan jangka pendek

Douglas menawarkan ulasan profesional dan jangka pendek, kursus-kursus yang berkualiti tinggi, program dan bengkel melalui Continuing Education dan Kumpulan Latihan. Oleh yang demikian, kawasan yang diliputi oleh kedua-dua kumpulan adalah perniagaan, muzik, kesihatan, perinatal, pembangunan kerjaya, latihan industri dan banyak lagi.

Sukan dan rekreasi

Meluas rekreasi dan kesejahteraan peluang membolehkan setiap pelajar untuk memastikan mereka patut badan dan minda. Terdapat pusat-pusat kecergasan yang serba lengkap, pasukan di antara dinding dan drop-dalam kelas-kelas tarian, yoga, aerobik dan banyak lagi. Douglas juga mempunyai beberapa pasukan universiti kuat.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Sijil » Lihat Diploma » Lihat BBAs » Lihat BAs » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Pengurusan Hospitaliti Diploma

Campus Sepenuh masa Sambilan September 2018 Kanada New Westminster Vancouver + 2 lagi

Mendapat pendidikan yang anda perlukan untuk meletakkan diri anda untuk trek kepimpinan dalam penginapan hospitaliti dan sektor makanan dan minuman - sebagai tambahan kepada beberapa kerjaya lain dalam industri hospitaliti - dalam program diploma Pengurusan Hospitaliti. [+]

Mendapat pendidikan yang anda perlukan untuk meletakkan diri anda untuk trek kepimpinan dalam penginapan hospitaliti dan sektor makanan dan minuman - sebagai tambahan kepada beberapa kerjaya lain dalam industri hospitaliti - dalam program diploma Pengurusan Hospitaliti.

Pembelajaran dengan profesional industri yang berpengalaman, anda akan mendapat kemahiran dalam bidang seperti proses hadapan pejabat, operasi makanan dan minuman, belanjawan, pemasaran dan pengurusan acara. Seperti yang anda mendapat kemahiran baru, anda juga akan mendapat pengalaman berharga dan kenalan dengan bekerja dalam acara komuniti dan Kolej Douglas. Ramai pelajar kami juga mendapat pekerjaan bermusim - atau pekerjaan sepenuh masa kekal sebagai graduan - sekurang-pelajar yang dikendalikan kerjaya Days menyewa adil setiap musim bunga kami.... [-]


Pengurusan Perniagaan - Perniagaan Am (diploma)

Campus Sepenuh masa Sambilan September 2018 Kanada New Westminster Vancouver + 2 lagi

Dalam pilihan General Business Program Diploma Pengurusan Perniagaan, pelajar membangunkan kemahiran perniagaan asas dalam tahun pertama mereka. Dalam tahun kedua program ini, pelajar memberi tumpuan kepada bidang yang diminati dan boleh memilih kursus Perakaunan, Perniagaan, Sistem Maklumat Komputer, Ekonomi, Kewangan, Pemasaran dan kawasan lain. [+]

A berjaya PENGURUS PERNIAGAAN memerlukan satu set serba kemahiran untuk membimbing perniagaan dan organisasi pelbagai saiz ke arah matlamat strategik mereka. Jabatan Pengurusan Perniagaan mempunyai satu set komprehensif kursus untuk membantu anda membina kemahiran menetapkan anda perlu untuk kerjaya dalam pengurusan perniagaan, sumber manusia, pengurusan operasi, keusahawanan dan pengurusan perniagaan kecil.

Kursus Teras

Semua sijil dan diploma di jabatan Pengurusan Perniagaan dibina di sekitar set kursus teras yang memperkenalkan anda kepada bidang utama yang membentuk pendidikan perniagaan yang menyeluruh. Kawasan-kawasan ini termasuk: Pengurusan, Pemasaran, Perakaunan, Ekonomi, Sains Komputer, Undang-undang, Matematik, Komunikasi dan Etika Perniagaan. Dengan bermula dengan kursus-kursus teras anda boleh menentukan kawasan yang paling menarik dan relevan kepada anda dan kemudian pilih program khusus di kawasan yang paling sesuai untuk keperluan anda dan pelan kerjaya peribadi.... [-]


Sijil

Sijil Dalam Bidang Sains Pengkomputeran

Campus Sepenuh masa September 2018 Kanada New Westminster Vancouver + 1 lagi

Syarat Pengijazahan Berjaya menyelesaikan 30 kredit 50% (15 kredit) semua kerja kursus hendaklah dilengkapkan di Douglas College [+]

Rangka Kerja kurikulum

Keperluan Pengijazahan

berjaya menyelesaikan 30 kredit 50% (15 kredit) semua kerja kursus hendaklah dilengkapkan di Douglas College

* Kursus universiti dipindah milik adalah kursus yang memindahkan kepada salah satu daripada 5 Universiti Penyelidikan - SFU, UBC, UBCO, UNBC atau UVIC - mengikut Panduan BC Transfer.

Keperluan Kursus:

Engl 1130 Penulisan Akademik MATH 1120 Kalkulus I MATH 1220 Calculus II MATH 1130 Discrete Mathematics CMPT 1105 Pengenalan Computing Sains & Programming CMPT 1110 C ++ Programming CMPT 2200 Designing dengan Raspberry Pi Elektif (3) University dipindah milik elektif * ... [-]

Sijil Perakaunan

Campus Sepenuh masa Sambilan September 2018 Kanada New Westminster Vancouver + 2 lagi

Perakaunan adalah satu profesion yang berkembang dan sentiasa berubah-ubah yang lebih banyak daripada duduk dengan tenang bacaan pejabat lembaran imbangan. Jika anda mempunyai kebolehan untuk nombor, menikmati penyelesaian masalah dan mahu kerjaya yang memberi ganjaran kewangan, perakaunan merupakan satu bidang yang sangat baik untuk anda. Dan Jabatan Perakaunan Douglas College adalah tempat yang hebat untuk membangunkan kemahiran yang akan membantu anda berkembang maju dalam perakaunan atau perniagaan kerjaya. [+]

Perakaunan adalah satu profesion yang berkembang dan sentiasa berubah-ubah yang lebih banyak daripada duduk dengan tenang bacaan pejabat lembaran imbangan.

Jika anda mempunyai kebolehan untuk nombor, menikmati penyelesaian masalah dan mahu kerjaya yang memberi ganjaran kewangan, perakaunan merupakan satu bidang yang sangat baik untuk anda. Dan Jabatan Perakaunan Douglas College adalah tempat yang hebat untuk membangunkan kemahiran yang akan membantu anda berkembang maju dalam perakaunan atau perniagaan kerjaya.

Tinjauan Program

Perakaunan Program Sijil menyediakan kajian tertumpu mata pelajaran perakaunan dan menyediakan pelajar untuk pelbagai jawatan peringkat kemasukan. Semua kelas ditawarkan di hari dan malam secara bergilir-gilir untuk menampung pekerjaan dan komitmen keluarga.... [-]


Video

Do what you love. Be good at it.