Focus College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Visi kami

Focus College adalah pelumba dalam pendidikan tinggi Kanada. Kami meletakkan kejayaan pelajar kami di tengah-tengah setiap keputusan yang kami buat.

Misi kita

Untuk memperkasakan orang melalui pendidikan dengan membangun kemahiran peribadi, interpersonal, sosial, ekonomi, teknikal, dan keusahawanan mereka.

Di Focus College kami akan memenuhi misi kami dengan menyediakan persekitaran pembelajaran yang selamat dan selesa. Kursus kami sentiasa mempunyai kandungan yang paling relevan dan terkini dan diajarkan oleh pakar industri untuk memastikan pelajar kami mendapat pengalaman terbaik.

Kejayaan kami datang dari pemahaman bahawa orang adalah unik. Kami menghilangkan halangan untuk belajar dan memastikan tahap tertinggi integriti dan kejujuran pada setiap masa.

Cerita kita

Pada tahun 1992, Fokus Latihan Institut telah dilahirkan. Institut ini menawarkan program komuniti Okanagan yang akan mengajar pelbagai kemahiran hidup dan profesional. Fokus Institut Latihan membantu ramai ahli masyarakat menyempurnakan kemahiran mereka, melancarkan kerjaya mereka dan juga menukar laluan kerjaya mereka.

Dua puluh tahun kemudian, pada tahun 2012, kita melihat masalah dan peluang: pelajar mendaftar untuk program pendidikan tinggi dan pengalaman mereka jatuh sangat pendek daripada jangkaan mereka.

Sebagai tindak balas, kami berkembang dari institut latihan ke kolej, menukar nama kami ke Focus College , dan mula merancang dan menawarkan program peringkat kolej dalam Perniagaan dan Teknologi Maklumat (IT), yang selaras dengan keperluan industri.

Hari ini, Focus College masih membawa wawasannya untuk hidup dengan kerja keras, hubungannya dalam masyarakat, dan bergaul dengan SQA, akreditasi pendidikan tinggi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Jawatan

PTA - Akta Latihan Swasta

Akta Latihan Swasta ditadbirkan oleh Cawangan Institusi Latihan Swasta (PTIB) Kementerian Pendidikan Lanjutan. Pensijilan ini adalah wajib bagi kebanyakan institut swasta yang menawarkan latihan di wilayah British Columbia. Ia memastikan pelajar dilindungi dengan mengekalkan pelbagai piawaian dan garis panduan. Institusi swasta boleh sama ada diperakui atau memenuhi kriteria yang lebih tinggi untuk menjadi ditetapkan. Focus College adalah Sekolah yang Ditunjuk.

EQA - Jaminan Kualiti Pendidikan

Jawatan Jaminan Kualiti Pendidikan boleh didapati untuk institusi awam dan swasta di British Columbia yang memenuhi atau melebihi piawaian jaminan kualiti yang ditetapkan oleh wilayah British Columbia.

SQA - Lembaga Kelayakan Skotlandia

Lembaga Kualifikasi Scotland adalah akreditasi pendidikan tinggi antarabangsa yang terkenal yang membolehkan institusi yang diberi kuasa menawarkan program mereka. Kriteria SQA menuntut dan diperiksa dengan ketat. Program mengikuti piawaian antarabangsa dan pelajar yang menamatkan pengajian boleh memindahkan dengan lancar ke institusi rakan kongsi di seluruh dunia untuk terus belajar. Ia memastikan tahap mutu pendidikan yang berkualiti di peringkat global.

Lokasi

Kelowna

Kelowna Campus

Alamat
1753 Dolphin Ave #10
V1Y 8A6 Kelowna, British Columbia, Kanada
Telefon
+1-250-861-5808

Surrey

Surrey Campus

Alamat
104 Avenue,13655
V3T 1W3 Surrey, British Columbia, Kanada
Telefon
+1-250-861-5808 ext. 203