Baca keterangan rasmi

Visi kami

Focus College adalah pelumba dalam pendidikan tinggi Kanada. Kami meletakkan kejayaan pelajar kami di tengah-tengah setiap keputusan yang kami buat.

Misi kita

Untuk memperkasakan orang melalui pendidikan dengan membangun kemahiran peribadi, interpersonal, sosial, ekonomi, teknikal, dan keusahawanan mereka.

Di Focus College kami akan memenuhi misi kami dengan menyediakan persekitaran pembelajaran yang selamat dan selesa. Kursus kami sentiasa mempunyai kandungan yang paling relevan dan terkini dan diajarkan oleh pakar industri untuk memastikan pelajar kami mendapat pengalaman terbaik.

Kejayaan kami datang dari pemahaman bahawa orang adalah unik. Kami menghilangkan halangan untuk belajar dan memastikan tahap tertinggi integriti dan kejujuran pada setiap masa.

Cerita kita

Pada tahun 1992, Fokus Latihan Institut telah dilahirkan. Institut ini menawarkan program komuniti Okanagan yang akan mengajar pelbagai kemahiran hidup dan profesional. Fokus Institut Latihan membantu ramai ahli masyarakat menyempurnakan kemahiran mereka, melancarkan kerjaya mereka dan juga menukar laluan kerjaya mereka.

Dua puluh tahun kemudian, pada tahun 2012, kita melihat masalah dan peluang: pelajar mendaftar untuk program pendidikan tinggi dan pengalaman mereka jatuh sangat pendek daripada jangkaan mereka.

Sebagai tindak balas, kami berkembang dari institut latihan ke kolej, menukar nama kami ke Focus College , dan mula merancang dan menawarkan program peringkat kolej dalam Perniagaan dan Teknologi Maklumat (IT), yang selaras dengan keperluan industri.

Hari ini, Focus College masih membawa wawasannya untuk hidup dengan kerja keras, hubungannya dalam masyarakat, dan bergaul dengan SQA, akreditasi pendidikan tinggi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Jawatan

PTA - Akta Latihan Swasta

Akta Latihan Swasta ditadbirkan oleh Cawangan Institusi Latihan Swasta (PTIB) Kementerian Pendidikan Lanjutan. Pensijilan ini adalah wajib bagi kebanyakan institut swasta yang menawarkan latihan di wilayah British Columbia. Ia memastikan pelajar dilindungi dengan mengekalkan pelbagai piawaian dan garis panduan. Institusi swasta boleh sama ada diperakui atau memenuhi kriteria yang lebih tinggi untuk menjadi ditetapkan. Focus College adalah Sekolah yang Ditunjuk.

EQA - Jaminan Kualiti Pendidikan

Jawatan Jaminan Kualiti Pendidikan boleh didapati untuk institusi awam dan swasta di British Columbia yang memenuhi atau melebihi piawaian jaminan kualiti yang ditetapkan oleh wilayah British Columbia.

SQA - Lembaga Kelayakan Skotlandia

Lembaga Kualifikasi Scotland adalah akreditasi pendidikan tinggi antarabangsa yang terkenal yang membolehkan institusi yang diberi kuasa menawarkan program mereka. Kriteria SQA menuntut dan diperiksa dengan ketat. Program mengikuti piawaian antarabangsa dan pelajar yang menamatkan pengajian boleh memindahkan dengan lancar ke institusi rakan kongsi di seluruh dunia untuk terus belajar. Ia memastikan tahap mutu pendidikan yang berkualiti di peringkat global.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Focus College

Kelayakan Diploma Lanjutan memberikan kemahiran praktikal dan pengetahuan perniagaan teoritis yang diperlukan oleh majikan. Mereka membenarkan kemasukan ke universiti di ... [+]

Kelayakan Diploma Lanjutan memberikan kemahiran praktikal dan pengetahuan perniagaan teoritis yang diperlukan oleh majikan. Mereka membenarkan kemasukan ke universiti di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. AD in Business (level 8 SCQF) memberikan wawasan semasa ke dalam aspek utama perniagaan antarabangsa dengan fokus pada pengurusan perniagaan dan pengurusan sumber manusia.

Program Perniagaan AD meliputi budaya dan strategi perniagaan, mengurus orang dalam pelbagai saiz organisasi, pemasaran, isu ekonomi, perakaunan, undang-undang perniagaan, dan IT.

Objektif Pembelajaran

Perniagaan AD akan memberikan kelebihan kompetensi. Matlamat khusus Perniagaan AD adalah untuk:

Membangunkan kompetensi yang sesuai untuk memasuki jawatan pentadbiran, komersial atau pengurusan.Membangunkan kecekapan pelajar untuk menyokong aspirasi kerjaya mereka.Sediakan pelajar untuk kemajuan ke kursus ijazah yang disampaikan oleh universiti di UK.Membangunkan kemahiran untuk pembelajaran bebas dan sepanjang hayat.Membangun dan meningkatkan kemahiran yang boleh dipindah milik untuk Kemahiran Pekerjaan dan Teras.Membangun dan meningkatkan kemahiran yang boleh dipindahmilik dalam pemikiran perancangan, penganjuran, pemikiran kritikal dan evaluatif dan membolehkan calon menyiasat isu dan masalah perniagaan secara mendalam.Membangunkan kemahiran intrapersonal dan interpersonal yang berkaitan dengan pelbagai jawatan pentadbiran, komersial atau pengurusan dalam organisasi perniagaan.Membangunkan kemahiran komunikasi dan persembahan.Mengamalkan pendekatan yang inovatif dan kreatif untuk kerja mereka dan dapat bertindak balas dengan cepat terhadap cabaran yang ditimbulkan oleh perubahan dalam persekitaran perniagaan.Membangunkan keupayaan untuk bekerja secara fleksibel dan bekerjasama dengan orang lain.Keperluan Masuk... [-]
Kanada Kelowna Surrey
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Focus College

Kelayakan Diploma Lanjutan memberikan kemahiran praktikal dan pengetahuan perniagaan teoritis yang diperlukan oleh majikan. Mereka membenarkan kemasukan ke universiti di ... [+]

Kelayakan Diploma Lanjutan memberikan kemahiran praktikal dan pengetahuan perniagaan teoritis yang diperlukan oleh majikan. Mereka membenarkan kemasukan ke universiti di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Pengkomputeran AD: Pembangunan Perisian di peringkat 8 SCQF menyediakan kemahiran semasa dalam pembangunan perisian teknikal khusus, dan mengembangkan pengetahuan terkini dalam pengaturcaraan dan pembangunan sistem.

Pemaju perisian diperlukan dalam pelbagai industri yang berbeza dari bioteknologi hingga telekomunikasi dan pengangkutan. Pengkomputeran SQA AD: Pengembangan Perisian akan memberikan pelajar kemahiran dan pengetahuan teoritis yang mereka perlukan ketika mereka berpindah ke pendidikan tinggi dan pekerjaan. Aktiviti pembangunan perisian termasuk pembangunan baru, pengubahsuaian, penggunaan semula, kejuruteraan semula dan penyelenggaraan.... [-]

Kanada Kelowna Surrey
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu